Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-07-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/7/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εθνική ομάδα- Κατάκτηση κυπέλλου EURO 2004

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/7/2004

    Ο θρίαμβος της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό του EURO 2004 και οι πανηγυρισμοί σε όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό όπου διαμένουν ομογενείς μας κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η Ευρώπη υποκλίνεται στη ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ της!.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αν είναι όνειρο, αφήστε μας να κοιμηθούμε καλά......

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ. Το τέλος της Εθνικής μας μοναξιάς.Η Ελλάδα στο θρόνο της Ευρώπης. 1-0 στον τελικό την Πορτογαλία μέσα στο σπίτι της.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Η μελωδία της ευτυχίας. Ολοι σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 8.30 μμ για την υποδοχή των ηρώων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σήκωσαν την Ελλάδα στα ουράνια. Πήραν το τιμημένο τα παλικάρια του Ρεχάγκελ.Κάηκε όλη η χώρα.Υποδοχή ηρώων σήμερα στην Αθήνα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ελληνες ΘΕΟΙ. (φωτογραφία εθνικής ομάδας)

    ΕΘΝΟΣ: ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ. Γκρεμίστε τα τείχη! Τα παιδιά μας επιστρέφουν πρωταθλητές Ευρώπης. Υποδοχή ηρώων στην ανίκητη Εθνική ομάδα, στις 8.30 μμ στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Η Ελλάδα νίκησε την μπάλλα. Ελλάδα-Πορτογαλία 1-0. Σήμερα φέρνουν την κούπα ο Ρεχάγκελ και οι Αγγελοί του. Εκατομμύρια Ελληνες ζουν στιγμές ανείπωτης ευτυχίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Υποδοχή ηρώων. Ολοι σήμερα στις 20.30 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για να υποδεχθούμε τα παιδιά της Ελλάδος που μας έκαναν υπερήφανους.Ξέφρενο πανηγύρι από τον Ελληνισμό. Βασίλισσα της Ευρώπης. Σαν μικρό παιδί πανηγύριζε ο πρωθυπουργός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στην κορυφή της Ευρώπης. Σήκωσαν την Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΤΡΕΛΛΑΣ.Ξέφρενο πανηγύρι από όλο τον Ελληνισμό.Η "κούπα" απόψε στις 7.00 στο Καλλιμάρμαρο.

    ΕΣΤΙΑ: Πρωταθλητές Ευρώπης! Ο χθεσινός θρίαμβος επί της Πορτογαλίας.

    ESPRESSO: ΕΛΛΑΔΑΡΑ! Μπλε ο πλανήτης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εθνική Ευρώπης γειά σου!. Ολοι απόψε στις 8.30 στο Καλλιμάρμαρο.

    TRAFFIC NEWS: Ολοι στο πλευρό των γιγάντων. Πολιτικοί, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι έζησαν από κοντά τη μάχη της Εθνικής. Υποδοχή ηρώρων στις 8.30 το βράδυ στο Καλλιμάρμαρο.

    Η ΧΩΡΑ: Ναι, ναι, ναι το πήραμε. Θεοί οι παικταράδες του Ρεχάγκελ, μας έστειλαν στα ουράνια με γκολάρα από έναν Αγγελο. Ακούστε στα πέρατα της Γης: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ.

    City Press: Εκαναν το όνειρο πραγματικότητα! Η εθνική Ελλάδος πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004.

    Μetro: Η Βασίλισσα της Ευρώπης (φωτογραφία παικτών εθνικής Ελλάδας).

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Είμαστε πια Πρωταθλητές. Ανεπανάληπτες στιγμές για τον Ελληνισμό. Η Εθνική Ελλάδας στην κορυφή της Ευρώπης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πεφήφανοι που είμαστε Ελληνες. Η εθνική Ελλάδος κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης.

    [03] Εθνική ομάδα- Κατάκτηση κυπέλλου EURO 2004

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "το ασύλληπτο, το ακατόρθωτο δεν υπάρχει γιατους Ελληνες! Το τρόπαιο που φέρνει σήμερα στην πατρίδα μας η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με τον Οτο Ρεχάγκελ από το "Ντα Λουζ" είναι η απόδειξη πως οι Ελληνες μπορούν να ανατρέψουν τις πλεον αντίξοες καταστάσεις και να επιβάλλονται , να νικούν. Μπορούν τα πάντα όταν έχουν στόχο, όταν εγκαταλείπουν το κακό τους εαυτό, όταν γίνονται ένα, όταν ενεργούν με αυτοθυσία, αυταπάρνηση, οργάνωση και πειθαρχία. Το τρόπαιο είναι δικό μας κι αυτό είναι μόνον η αρχή της νέας εποχής που ξεκίνησε για την Ελλάδα και τον ελληνισμό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει "HELLAS!!!! Σε όλη την Ευρώπη αυτή η λέξη θα γράφεται και θα ακούγεται για μήνες. Αυτή τη φορά όχι για την ιστορία του έθνους μας, όχι για τον πολιτισμό που χάρισε στον κόσμο, αλλά γιατί κάποιοι ποδοσφαιρικά ανώνυμοι γονάτισαν τη "Γηραιά Ηπειρο" ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί ,έκαναν περιώνυμους ποδοσφαιριστές να υποκλιθούν".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "ο θεός της Ελλάδας έστειλε τους Αγγέλους του χθες στην Λισσαβώνα για να πάρουν και να φέρουν το κύπελλο του 12ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Αθήνα. Παλικάρια μας, σας ευχαριστούμε. Αυτή η Εθνική, η πρώτη σε όλη την Ευρώπη, ένωσε όλους τους Ελληνες. Εδειξε ότι αυτή η φυλή μεγαλουργεί όταντο θέλει, πως αυτός ο ευλογημένος τόπος βγάζει σπουδαίους ανθρώπους, αυτούς που δικαιούνται να βρίσκονται στην κορυφή. Ολος ο πλανήτης θαμπώθηκε χθες τη λάμψη των Ελλήνων".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "Θεέ αυτό το καλοκαίρι τελικά είναι πέρα για πέρα ελληνικό στον αθλητισμό. Η χώρα μας είναι από χθες πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία. Κόντρα σε κάθε προγνωστικό, κάθε τρελό όνειρο πριν από ένα μήνα αυτή η ομάδα όνειρο του Οτο Ρεχάγκελ ανέβηκε στην κορυφή του ποδοσφαίρου της "Γηραίας Ηπείρου" αφού έβγαλε νοκ άουτ όποιον βρέθηκε μπροστά της στο δρόμο προς την αιωνιότητα".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ , "δεν είναι όνειρο. Είναι πραγματικότητα. Το τρόπαιο έρχεται στην Ελλάδα, οι έντεκα ημίθεοι του Ρεχάγκελ το φέρνουν και το στήνουν στην περιοχή του Ολύμπου. Οι γαλανόλευκοι αετοί που ξεσήκωσαν τους όπους γης Ελληνες και κατέπληξαν εχθρούς και φίλους θα μείνουν στην ιστορία ως οι παίκτες που μπόρεσαν να ανατρέψουν την πραγματικότητα και να την κάνουν πραγματικό όνειρο. Ποιος το περίμενε από την Εθνική; Ο Μέγας αρχιτέκτων και στρατηγός είναι ο Γερμανός ΟΘΩΝ Ρεχάγκελ. Κέρδισε την εμπιστοσύνη των παικτών , επέβαλε πειθαρχία, καλλιέργησε ομοψυχία, έσπειρε αυτοπεποίθηση".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει στο σχόλιό του μεταξύ άλλων ότι "και να που και τα πιο απίστευτα όνειρα επαληθεύονται, τα πιο αδιανόητα θαύματα βγαίνουν καμιά φορά. Γιατί για όνειρο και για θαύμα πρέπει να μιλάμε αν αναλογιστούμε πως και από που ξεκινήσαμε, ποιες συγκρατημένες φιλοδοξίες τρέφαμε και σε ποια θέση βρισκόμαστε από χθες τα μεσάνυχτα, θρονιασμένοι στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. ΚΑΙ ούτε συμπτωματικά, ούτε από κάποιο χαμόγελο της τύχης, αλλά μέσα από μια συγκλονιστική πορεία στη διάρκεια της οποίας τα παιδιά της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου παρέσυραν όποιον βρήκαν μπροστά τους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι " το εκτυφλωτικό φως που άναψαν 11 λεβέντες ντυμένοι στα γαλανόλευκα χθες, στο "Στάδιο του Φωτός" της Λισαβόνας, θα φαίνεται από τα άστρα. Από τον έβδομο ουρανό. Εκεί θα βρείτε τους ήρωες του EURO 2004, με πρώτους τους δύο Αγγέλους που φτερούγισαν για το γκολ του ονείρου στον τελικό με την Πορτογαλία (1-0) εκεί θα βρείτε κι εμάς, εκεί θα συναντήσουμε κι εσάς. Την Ελλάδα ολάκερη. Μια χώρα στις φλόγες! Μια χώρα ταπεινή που γιορτάζει και θα γιορτάζει στον αιώνα τον άπαντα τον απόλυτο Αθλο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "στην Ελλάδα που "αυτό το σπουδαίο ελληνικό καλοκαίρι" οι Ελληνες "σηκώθηκαν λίγο ψηλότερα" , έστω μέσω του ποδοσφαίρου, και ξαναβγήκαν στους δρόμους ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, αυτόν που μπορεί κάποιοι να είχαν να ψιθυρίσουν χρόνια και έβγαλαν από τα συρτάρια την ελληνική σημαία και την κράτησαν περήφανα...Ισως αυτή να είναι η μεγαλύτερη προσφορά των παιδιών της Εθνικής. Σύμβολα παραγκωνισμένα, όπως η σημαία, ξανάδωσαν στους Ελληνες ένα μέρος της ταυτότητάς τους. Οι νέοι με την ελληνική σημαία που ξεχύθηκαν στους δρόμους έκαναν αυτό το καλοκαίρι ελληνικό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "εδωσαν παράλληλα απάντηση οι λεβέντες της Εθνικής Ελλάδας και σε όλους τους επικριτές της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλα ποιος αμφιβάλλει σήμερα, από τους επικριτές και αμφισβητίες ότι οι επίσημες διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα οργανώσει τους καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Και οι πιο κακόπιστοι σίγουρα θα έχουν πεισθεί γι αυτό. Αλλωστε μετά την πορεία της εθνικής μας όσοι τυχόν θελήσουν να αμφισβητήσουν την επιτυχία της Ολυμπιάδας θα θεωρηθούν γραφικοί γιατί πλεον έχουν συνειδητοποιήσει ότι για τους Ελληνες τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν στο σχόλιό τους μεταξύ άλλων ότι "ο άθλος της Εθνικής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο μοιάζει με ένα απίστευτο όνειρο...Στην πραγματικότητα όμως αποτελεί ένα μεγάλο μάθημα για πολλούς και όχι μόνο στην Ελλάδα. Ενα μάθημα κατ΄αρχήν για το ποδοσφαιρικό κατεστημένο της Ευρώπης, για τις ομάδες και τα αστέρια των δισεκατομμυρίων...Που κινδυνεύουν να οδηγήσουν το πιο δημοφιλές και το πιο λαϊκό άθλημα στη χρεοκοπία...Εχοντας ξεχάσει ότι είναι ένα άθλημα ομαδικό, όπου η σωστή οργάνωση, η μεθοδικότητα και το πάθος.... Είναι συνήθως πολύ πιο αποτελεσματικά από το χρήμα και από τις δημόσιες σχέσεις. Χρειάζεται κάθε τόσο μια ομάδα-έκπληξη-όπως η Ελλάδα- για να τους το υπενθυμίζει".

    Η ESPRESSO γράφει ότι "η φλόγα καίει στις καρδιές μας και η γαλανόλευκη κυματίζει παντού. Ολη η υφήλιος ντύθηκε μπλε. Ναι, δεν είναι όνειρο. Η Ελλαδάρα μας ανέβηκε στο θρόνο της Ευρώπης. Η Εθνική των Αγγέλων, η Εθνική του αρχιτέκτονα Οτο, η Εθνική όλων των Ελλήνων έδειξε σε ολόκληρο τον πλανήτη τι σημαίνει ελληνική ψυχή. Κατάπιε και τους Πορτογάλους 1-0 και έρχεται σήμερα για να μας μεθύσει όλους".

    ΤΟ METRO αναφέρει ότι "το σήκωσε... το ονειρεμένο, το τιμημένο ή οτιδήποτε άλλο, είναι σε ελληνικά χέρια. Η Ελλάδα είναι από χθες πρωταθλήτρια Ευρώπης. Με ένα γκολ "Αγγελικά" πλασμένο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε για δεύτερη φορά τους οικοδεσπότες και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατέκτησε το τρόπαιο. Αυτή η Εθνική έκανε πολλούς να κλάψουν και χθες ήταν η σειρά των παικτών του Φελίπε Σκολάρι. Οι Ελληνες με το θριαμβευτικό τους φινάλε έκαναν όλο τον πλανήτη να παραμιλάει. Ολη η Ελλάδα έμεινε στο πόδι μέχρι το πρωί να πανηγυρίζει το θαύμα, ενώ το ντελίριο θα ολοκληρωθεί σήμερα στο αεροδρόμιο, με την επιστροφή των παικτών".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "οι ουρανοί είναι ελληνικοί και οι Ελληνες ψάχνουν τώρα ουρανό πάνω κι από τους ουρανούς! Το πανελλήνιο έφτασε στην κορυφή του Ολύμπου και με τους θεούς της εθνικής μας συνεχίζει το διονυσιακό πανηγύρι της νίκης. Το σηκώσαμε το τιμημένο! Και το τρόπαιο δεν είναι χρυσό, είναι γαλανόλευκο! Οι ιαχές της δοξασμένης νίκης θα σκορπούν ρίγη περηφάνιας και συγκίνησης στις γενιές που έρχονται - αυτό ήταν έπος!".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "ένας ολόκληρος λαός ζούσε γι αυτή τη στιγμή και βασιλιάς Οθωνας μαζί με τους σύγχρονους θεούς της Ελλάδας δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν τη λαϊκή απαίτηση πραγματικότητα. Η ποδοσφαιρική ιστορία από χθες το βράδυ απέκτησε έντονο 'γαλανόλευκο' χρώμα και μέσω του 'βασιλιά των σπορ' δόθηκε η καλύτερη διαφήμιση ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελλάδα είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης και το έθνος ζει ξανά στιγμές από το ένδοξο παρελθόν του, χάρη στον οτο Ρεχάγκελ και τα παλικάρια του".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "μπορεί να ακούγεται παράξενα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και οι Ελληνες σε όλες τις άκρες του πλανήτη βιώνουν στιγμές απόλυτης έκστασης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Οτο Ρεχάγκελ νίκησε με γκολ του Αγγελου Χαριστέα 1-0 την Πορτογαλία και ανέβηκε στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Ολύμπου. Παραλήρημα σε όλη τη χώρα και απίστευτες εκδηλώσεις λατρείας για την εθνική ομάδα σε μια ατελείωτη και μαγική βραδιά. Οι μαγικές στιγμές αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα στο αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' όπου χιλιάδες λαού αναμένεται να επιφυλάξουν υποδοχή ηρώων στην ελληνική αποστολή, αλλά και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα διοργανωθεί φιέστα".

    Η CITY PRESS σημειώνει ότι "σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Παναθηναϊκό Στάδιο η πολιτεία θα τιμήσει όπως της αξίζει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για τα επιτεύγματά της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Την τελετή την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες κόσμου, διοργανώνουν από κοινού το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Δήμος Αθηναίων. Παράλληλα, τόσο η πόλη της Αθήνας όσο και η πλειονότητα των δήμων του Λεκανοπεδίου θα φωταγωγηθούν".

    Η TRAFFIC υπογραμμίζει ότι "οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για λαοθάλασσα μέσα και γύρω από το Καλλιμάρμαρο που θα συρρεύσει για να υποδεχθεί τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής που έκαναν περήφανους, λειτουργώντας παράλληλα ως η καλύτερη και η πιο αγνή διαφήμιση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που σε λίγες μέρες αρχίζουν στην Ελλάδα".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει " όμως, το σημαντικότερο είναι η εθνική ομοψυχία που δημιούργησε η Εθνική Ελλάδος. Την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου πανηγύρισαν από κοινού όλοι οι Ελληνες. Από τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, ο οποίος είχε μεταβή στην Λισσαβώνα, μέχρι τον τελευταίο πολίτη. Ολοι οι Ελληνες γιόρτασαν μαζί την μεγάλη εθνική επιτυχία. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη προσφορά των αξίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών στον τόπο τους. Τους αξίζουν πολλαπλά συγχαρητήρια!".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 5 July 2004 - 20:01:32 UTC