Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-07-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/7/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια
  • [04] Σκανδαλολογία
  • [05] Ολυμπιακά έργα
  • [06] Νέα Δημοκρατία
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] ΦΠΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/7/2004

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η ασφάλειά τους, τα ολυμπιακά έργα, το συνέδριο της ΝΔ και οι περιπτώσεις σκανδαλολογίας, είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Συνέδριο ΝΔ: Σταθμός για τον άνθρωπο, για την κοινωνία, για την Ελλάδα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ΝΔ: Κόμμα του λαού και της κοινωνίας. Το Συνέδριο τα αλλάζει όλα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 6ο Συνέδριο της ΝΔ: Οι 4.396 πρωταγωνιστές. Όλα τα ονόματα των συνέδρων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οι 4.397 σύνεδροι της ΝΔ. Όλα τα ονόματα.

    Η ΑΥΓΗ: Μέσω του ΝΑΤΟ οι 400 Αμερικανοί κομάντος. Χθες αποφασίστηκε επίσημα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πράκτορας της CIA πίσω από το μακελειό στο μπαρ "OSCAR". Στο φως τα απόρρητα έγγραφα για τον τρομοκράτη "GEORGE" μετά τις αποκαλύψεις της "Α".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ιδού οι δρόμοι του 2004. Ο επίσημος λεπτομερής χάρτης της Αττικής με όλες τις ολυμπιακές λωρίδες κυκλοφορίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 6ο Συνέδριο ΝΔ: Με το βλέμμα στο μέλλον για τον πολίτη και την κοινωνία.

    ΕΘΝΟΣ: Με "βίζα" του ΝΑΤΟ έρχονται οι Ράμπο. Μέσω Βρυξελλών "λύθηκε" το θέμα με τους 400 Αμερικανούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Γιάννα είναι πλύστρα βρώμικου χρήματος. Ανέλαβαν δύο Εισαγγελείς και ερευνούν τις καταγγελίες που αφορούν αδικήματα απάτης, υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ταραχή για το ξήλωμα του κομματικού κράτους. Αποκαλύψεις στη Βουλή για τον κομματικό στρατό στο δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συνέδριο προοπτικής. ΝΔ: Νέα ιστορική περίοδος για τη χώρα και το κόμμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρε... γκάφες. Δύο καταγγελίες στον αέρα από τον υφυπουργό Α. Ρεγκούζα.

    ΕΣΤΙΑ: Πλήρης διαχωρισμός Κόμματος-Κράτους. Το σημερινό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

    ESPRESSO: Απαγόρευσαν την εισαγωγή στο "δηλητήριο του σκορπιού". Μπλόκο στο αεροδρόμιο. Απελπισμένοι οι Ελληνες καρκινοπαθείς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υποχωρεί ο πυρετός ασφάλειας του 2004. Ούτε οι ΗΠΑ βλέπουν "αξιόπιστη απειλή" - Πληρέστερο πλέγμα μέτρων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τα διλήμματα του συνεδρίου της ΝΔ. Κρυφός στόχος η διατήρηση της κυριαρχίας του κόμματος.

    ΤΑ ΝΕΑ: SOS: Αθήνα καλεί (ξανά) ΝΑΤΟ. Κρυφό αίτημα για την ασφάλεια του 2004.

    Η ΝΙΚΗ: Αδέξια σκανδαλολογία. Νέα συκοφαντική επίθεση σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Άρχισε η "εισβολή" των "τρομο-προστατών". Δεκάδες Αμερικάνοι πράκτορες στο Βόλο.

    TRAFFIC NEWS: Ποιοι φοβούνται την Καϊλη. Η τηλεοπτική εμφάνισή της προκαλεί απανωτές εκρήξεις.

    Η ΧΩΡΑ: 10 καυτές ερωτήσεις της βάσης της ΝΔ που ζητάνε απαντήσεις στο Συνέδριο. Ο Καραμανλής θα χαράξει το μέλλον της Ελλάδας για την επόμενη δεκαετία.

    City Press: ΗΠΑ-Ολυμπιακοί Αγώνες: Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα.

    METRO: Έργα-ανάσα αλλάζουν την εικόνα της Αθήνας. Και διευκολύνουν τις μετακινήσεις των κατοίκων της πρωτεύουσας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η ευθύνη στους νεκρούς!. Το πόρισμα για το θάνατο των 5 στρατιωτών στον Έβρο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η φλόγα στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έρευνα του ΣΒΒΕ: Αθηνοκεντρικότητα σε βάρος της περιφέρειας.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "η κυβέρνηση της Αθήνας με μυστικό αίτημα στο ΝΑΤΟ ζήτησε πρόσθετες στρατιωτικές ενισχύσεις εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων. Το γεγονός ήρθε στην επιφάνεια ύστερα από επίσημη ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, που έκανε δεκτό και το αίτημα της Ελλάδας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "υποχωρεί σταδιακά ο πυρετός ασφάλειας γύρω από τους Αγώνες της Αθήνας, καθώς από καμία επίσημη ή ανεπίσημη πηγή δεν προκύπτει πραγματική και αξιόπιστη απειλή. Παρά τις συνεχείς αναφορές των μέσων ενημέρωσης, αμερικανικές πηγές διαβεβαίωναν χθες την "Κ" ότι από πουθενά δεν προκύπτει διεθνής τρομοκρατική απειλή για την Αθήνα και μιλούσαν μόνο για περιορισμένες δυνατότητες χτυπημάτων μικρής εμβέλειας από τα υπολείμματα της εγχώριας τρομοκρατίας".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "με ΝΑΤΟϊκή βίζα θα συμμετέχει στο σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων η ομάδα των Αμερικανών "Ράμπο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "κατηγορηματική ήταν η διαβεβαίωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη στη Βουλή ότι με κανένα τρόπο δεν θα υπάρξει ξένος στρατός καμίας χώρας σε κανένα σημείο στη χώρα μας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "αποφασίστηκε τελικά χθες από το ΝΑΤΟ η ενεργοποίηση της βαρύτατα οπλισμένης αντιτρομοκρατικής δύναμης ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "στο Βόλο έχουν εγκατασταθεί, ήδη, 20 Αμερικανοί πράκτορες, με πρόσχημα την ασφάλεια της γυναικείας ομάδας πόλο των ΗΠΑ, η οποία παίρνει μέρος στο εκεί διεξαγόμενο διεθνές τουρνουά".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "και ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα του ΝΑΤΟ, η οποία θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα στη Γερμανία (σε βάση του ΝΑΤΟ) θα συνδράμει στην περαιτέρω ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με την προϋπόθεση ότι θα κληθεί να αναλάβει δράση μόνο αν το ζητήσουν οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές ασφαλείας".

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "με τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εκτιμάται ότι ολοκληρώνονται τα μέτρα συνδρομής του ΝΑΤΟ προς την Ελλάδα για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "εγκρίνεται και το δεύτερο αίτημα που υπέβαλε η χώρα μας στη Συμμαχία και αφορά την ετοιμότητα της ειδικής ομάδας αντιτρομοκρατικής κρούσης να επέμβει σε ελληνικό έδαφος".

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "υπενθυμίζεται ότι το ΝΑΤΟ απαντώντας θετικά σε ελληνικά αιτήματα που υπεβλήθησαν προ τετραμήνου, έχει ήδη διαθέσει ιπτάμενα ραντάρ (Awacs), έχει εντείνει και επεκτείνει τις ναυτικές περιπολίες στη Μεσόγειο και έχει θέσει σε ετοιμότητα στην Τσεχία μία ειδική ομάδα αντιμετώπισης τρομοκρατικής επίθεσης με βιοχημικά όπλα".

    Σύμφωνα με την City Press "το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί μέσω της ιστοσελίδας του τους Αμερικανούς τουρίστες για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι μπορεί να κινδυνεύουν δευτερεύοντες στόχοι, επειδή φυλάσσονται ιδιαίτερα καλά οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Η σκιά της "11ης Σεπτεμβρίου" εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τον ελληνικό τουρισμό".

    [04] Σκανδαλολογία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "σε αλλεπάλληλες γκάφες (;) υποπίπτει το τελευταίο διήμερο ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας. Χθες κατήγγειλε το πρωί τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Νεονάκη ως σχετιζόμενο με πλαστά τιμολόγια. Το απόγευμα παραδέχθηκε ότι η υπόθεση αφορούσε μακρινό συγγενή του, ονόματι Αρχιμήδη Νεονάκη. Προχθές μίλησε για σκάνδαλο ύψους 100 εκατ. δρχ. σε συνδικαλιστική ομοσπονδία της ΓΣΕΕ, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία. Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκανδαλολογία, ο Νεονάκης απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "η απουσία κάθε ίχνους στοιχείων οδήγησε τον πρωταγωνιστή της σκανδαλολογίας, υφυπουργό Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα σε αναδίπλωση έναντι των πρωινών του δηλώσεων στη Βουλή, περί χαριστικών ρυθμίσεων στους φοροφυγάδες, κατονομάζοντας τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Νεονάκη".

    [05] Ολυμπιακά έργα

    Το METRO αναφέρει ότι "σε ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής για τους κατοίκους της πρωτεύουσας θα οδηγήσουν τα έργα που με ταχείς ρυθμούς παραδίδονται καθημερινά στο κοινό".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "το ένα μετά το άλλο παραδίδονται τα μεγάλα έργα στα οποία σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις λόγω της αναλγησίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κάτι που αποδεικνύει ότι η ΝΔ είναι κυβέρνηση έργων και όχι λόγων".

    [06] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "το 6ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ξεκινά σήμερα και αναμένεται να σηματοδοτήσει την πορεία του κόμματος για το μέλλον. Με την ομιλία του, ο πρόεδρος και πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, το απόγευμα θα δώσει το ιδεολογικό στίγμα της κυβερνητικής παράταξης και όχι μόνον. Η "Α" δημοσιεύει σήμερα, σε ειδικό πολυσέλιδο ένθετο, όλες τις λεπτομέρειες αλλά και τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "κόμμα του λαού είναι η ΝΔ, όπως θα επιβεβαιωθεί και στο συνέδριο του κόμματος που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, με την ψήφιση των μελών της ΚΕ και του νέου γραμματέα (θέση την οποία διεκδικεί εκ νέου ο κ. Β. Μεϊμαράκης)".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "η ΝΔ προτάσσει τη διευρυμένη εκπροσώπηση των κοινωνικών ρευμάτων, ώστε οι πολίτες να εισπράξουν το πολιτικό μέρισμα που δικαιούνται".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "με κεντρικά συνθήματα "Νέοι Δρόμοι-Νέα Πορεία" και "ΝΔ, Δύναμη προοπτικής" αρχίζουν σήμερα στο εκθεσιακό Κέντρο της Ανθούσας οι εργασίες του 6ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή".

    Η ESPRESSO επισημαίνει ότι "η προσέγγιση των κοινωνικών ομάδων είναι το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "νέοι δρόμοι για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και κατ΄επέκταση της χώρας ανοίγουν σήμερα το απόγευμα ταυτόχρονα με την έναρξη των εργασιών του 6ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "με κεντρικό σύνθημα "νέοι δρόμοι, νέα πολιτική" αρχίζει σήμερα στο Εκθεσιακό Κέντρο της Ανθούσας το τριήμερο 6ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αναμένεται να επικυρώσει τη μετεξέλιξη του κυβερνώντος κόμματος σε κεντρώο κόμμα.

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "το έκτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έχει ως βασικό του στόχο την "επισημοποίηση" της "πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας" που συμπεριλαμβάνει μεν τους "παραδοσιακούς" δεξιούς ψηφοφόρους, ταυτόχρονα όμως προσελκύει ευρύτερα "στρώματα" πολιτών, μέχρι και τους μετριοπαθείς κεντροαριστερούς".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "κύριο ζητούμενο του 6ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που αρχίζει σήμερα, είναι να καθορισθούν σαφή όρια μεταξύ κράτους και κυβερνώντος κόμματος".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Επιτέλους, επιστροφή ΦΠΑ! Για τις 55.000 εξαγωγικές επιχειρήσεις".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Θα ζητήσω συγγνώμη δηλώνει ο Α. Ρεγκούζας. Αναδίπλωση μετά τις καταγγελίες κατά του πρώην βουλευτή Μ. Νεονάκη".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Ρωσική "βόμβα" στην αγορά πετρελαίου. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της YUKOS πυροδοτεί τις τιμές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Αυθημερόν επιστροφή ΦΠΑ στους εξαγωγείς. Μέχρι 6.000 ευρώ εξόφληση αμέσως, 90% για μεγαλύτερα ποσά".

    [08] ΦΠΑ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Απλοποιείται, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζα, το καθεστώς επιστροφής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις. Με το νέο καθεστώς επιδιώκεται να εκλείψουν οι καθυστερήσεις και προβλέπει: Αυθημερόν επιστροφές φόρου μέχρι 6.000 ευρώ χωρίς έλεγχο, για μεγαλύτερα ποσά το 90% του ποσού καταβάλλεται αμέσως και το υπόλοιπο 10% μετά από έλεγχο και τέλος σε περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις, οι επιστροφές φόρων θα γίνονται έπειτα από τακτικό έλεγχο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 23 July 2004 - 15:52:07 UTC