Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/82004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/82004

    Η υπόθεση Κεντέρη - Θάνου, οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου για το θέμα, οι μέχρι τώρα επιδόσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Ελλήνων αθλητών και τα διθυραμβικά σχόλια και δημοσιεύματα του ξένου τύπου για την τελετή έναρξης κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Εις οιωνός άριστος... Με το... δεξί ξεκίνησαν οι Αγώνες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Και εισαγγελική παρέμβαση στη σκοτεινή υπόθεση. Σίγουρη η αποπομπή Κεντέρη, Θάνου και Τζέκου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μεγάλη ντροπή η υπόθεση Κεντέρη-Θάνου. Ο Κ. Στεφανόπουλος εξέφρασε τα αισθήματα οργής και θυμού του ελληνικού λαού.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Η απολογία Κεντέρη-Θάνου. Αποκάλυψη: Έγγραφη κατάθεση σήμερα των δύο Ολυμπιονικών στη ΔΟΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Θα πάει φυλακή ο Τζέκος. Στα χέρια του εισαγγελέα Παπαγγελόπουλου η "αμαρτωλή" υπόθεση Κεντέρη-Θάνου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Όνειρα μεταλλίων σβήνουν τον εφιάλτη. Εντυπωσιακό ξεκίνημα από τους Έλληνες αθλητές.

    ΕΘΝΟΣ: Φωτιά στα στάδια με 10 παγκόσμια ρεκόρ. Αθήνα 2004: Μεγάλες ελληνικές επιτυχίες. Στη μάχη απόψε το βράδυ ο Σαμπάνης, με στόχο το πρώτο μετάλλιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μπουρλότο! Ντοπαρισμένη η κυρία Γιάννα από την αλαζονεία. Αηδιασμένοι και οργισμένοι πολιτικοί και λαός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κωστής: Ντροπή για την Ελλάδα. Τα όσα συμβαίνουν με την υπόθεση των ολυμπιονικών Κεντέρη-Θάνου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πέφτει η αυλαία για Κεντέρη-Θάνου. Στεφανόπουλος: Ντροπή για την Ελλάδα. Σήμερα η απολογία τους στη ΔΟΕ μέσω δικηγόρων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ντροπή για τους Αγώνες". Ξέσπασμα από τον πρόεδρο, έρευνα από τον εισαγγελέα.

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστιες ευθύνες για Κεντέρη-Θάνου. Υπήρχαν από χρόνια υπόνοιες και γενική απραξία.

    ESPRESSO: Σκοτεινά κυκλώματα "χτυπούν" τους αθλητές μας. Σκάνδαλο με Μάρα και Γαζη που αποκλείστηκαν. Ακυρώθηκε η πρωτιά του Κακλαμανάκη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χρυσές ελπίδες... μεγάλα ψέματα.

    TRAFFIC NEWS: Μπήκαν σαν κλέφτες στο Ολυμπιακό Χωριό Κεντέρης και Θάνου. Παρέμβαση εισαγγελέα με προκαταρκτική εξέταση.

    Η ΧΩΡΑ: Ολυμπιάδα βρωμάς και δυσωδίας απάτης και μεγαλομανίας. Ο λαός που υποθήκευσε το μέλλον του αξιώνει να πέσουν κεφάλια για τα ρεζιλίκια.

    City Press: Στις ουσίες χάθηκε η ουσία. Το θέμα Κεντέρη-Θάνου κυριαρχεί στα διεθνή ΜΜΕ.

    METRO: Η ώρα της απόφασης. Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για Κεντέρη-Θάνου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εισαγγελέας για Κεντέρη-Θάνου. Δεν θα παραστούν ούτε σήμερα στη ΔΟΕ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Παρέμβαση Στεφανόπουλου στο θέμα Κεντέρη-Θάνου.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έβαλε χθες τα πράγματα στη θέση τους. Από την Ύδρα όπου βρέθηκα για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, αναφερόμενος στην υπόθεση Κεντέρη - Θάνου τη χαρακτήρισε "μεγάλη ντροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώνει η χώρα μας", προσθέτοντας ότι είναι λυπηρό ακόμα και το γεγονός ότι "προσπαθήσαμε να υποβαθμίσουμε μόνοι μας " το συμβάν".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος δεν μάσησε τα λόγια του, όπως κάνουν μέχρι στιγμής η κυβέρνηση και οι περισσότεροι αθλητικοί παράγοντες και στιγμάτισε δημόσια τη συμπεριφορά των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή, η οποία προκάλεσε αλγεινή εντύπωση την παραμονή της έναρξης των Αγώνων. Όπως έχει κάνει και άλλες φορές ο πρόεδρος επέλεξε να εκφράσει το δημόσιο αίσθημα, παρά τα τηρήσει τις λεπτές ισορροπίες περιμένοντας να λήξει επισήμως η υπόθεση. Και η ενέργειά του αυτή αντανακλά, προφανώς την πεποίθησή του ότι η πολύκροτη αυτή ιστορία προκάλεσε σημαντική ζημιά στη χώρα ακριβώς τη στιγμή που περίμενε να δρέψει όλους τους καρπούς από μια διοργάνωση που της στοίχισε πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα. Μάλιστα , ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε να μην έχει καμία αμφιβολία για τους υπαιτίους".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "κατάπληκτος παρακολουθεί ο λαός τον άνευ προηγουμένου διεθνή διασυρμό της χώρας από τη στάση των αθλητών Κεντέρη και Θάνου και του προπονητή τους Χρ. Τζέκου. Και ενώ για πέμπτη συνεχή ημέρα διασυρόμαστε, το κρατικό κανάλι αναδεικνύεται πρωταθλητής στο "μαύρο" και στα μπλακ -άουτ. Οι πολίτες αξιώνουν από τη νέα κυβέρνηση "να πάρει τα κεφάλια" των υπευθύνων για τα ρεζιλίκια και την Ολυμπιακή βρωμιά που κυριαρχεί σε αυτούς τους Αγώνες. Έτοιμος να παρέμβει ο εισαγγελέας στην υπόθεση Κεντέρη - Θάνου".

    Η CITY PRESS γράφει ότι "η υπόθεση Κεντέρη - Θάνου , Τζέκου ρίχνει βαριά τη σκιά της στους άρτια οργανωμένους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμη και η λαμπρή τελετή έναρξης δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει επικοινωνιακά της αμφιλεγόμενης υπόθεσης, παρά μόνον για ένα εικοσιτετράωρο".

    Το metro σημειώνει ότι "θυελλώδεις διαστάσεις, εκτός από τις αθλητικές πήρε χθες η πολύκροτη υπόθεση του Κώστα Κεντέρη και της ΚΑτερίνας Θάνου, που έχουν κληθεί να παρουσιαστούν σήμερα στις 3 το μεσημέρι για να απολογηθούν στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ. Όπως προκύπτει και από το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν, οι δύο αθλητές θα παραμείνουν το χρόνο νοσηλείας τους και δεν θα προσέλθουν στην επιτροπή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η υπόθεση των δύο ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθήνας να ζητά να λάβει πλήρη ενημέρωση τόσο για τον έλεγχο αντιντόπινγκ όσο και για το ατύχημα που φέρεται να είχαν οι δύο αθλητές".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "είναι πολύ μικρό το χωριό της ελληνικής αθλητικής κοινότητας για να κρατηθεί κρυφό το αμαρτωλό παρελθόν των αδίστακτων τυχοδιωκτών και των πρακτόρων συμφερόντων του πολυεθνικού καρτέλ του ντόπινγκ, που επιμένουν στις σκοτεινές δραστηριότητές τους πίσω από τα φώτα της ειδωλοποίησης των αθλητών που "ενισχύουν".

    Η TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "μάλιστα, ο υπαρχηγός της αποστολής είπε πως ο ίδιος ενημέρωσε τους αθλητές και τον προπονητή τους ότι αναζητούνται από τους γιατρούς της ΔΟΕ και πως έπρεπε "μέσα σε είκοσι λεπτά να δώσουν αίμα" αλλά αυτοί εξαφανίσθηκαν".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "έγγραφη θα είναι τελικώς η σημερινή απολογία των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ. Οι δύο Έλληνες αθλητές, διά του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Γιώργου Δημητρακόπουλου και του προπονητή τους Χρήστου Τζέκου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν ότι ουδέποτε αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ, θέτοντας εαυτούς στη διάθεση των ανθρώπων της WATA".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "ο Κεντέρης και η Θάνου μπορεί να μας πλήγωσαν, όχι μόνο διότι έγιναν οι πρωταγωνιστές σε μια ιστορία που τραυμάτισε την εικόνα τους και που σε ένα βαθμό τους απομυθοποίησε, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έδωσαν, όπως όφειλαν, απαντήσεις εξαρχής όμως διατηρούν το δικαίωμα να θεωρούνται κατά τεκμήριο αθώοι, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "τεράστιες είναι οι ευθύνες για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου. Προκύπτει ότι υπήρχε ένα ολόκληρο πλέγμα ανθρώπων, οι οποίοι εγνώριζαν, σιωπούσαν και εκάλυπταν, ενώ θα έπρεπε εκείνοι πρώτοι -ως εκ της θέσεώς τους- να έχουν από καιρού πράξει τα δέοντα για να διαφυλάξουν το κύρος του ελληνικού αθλητισμού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "η γκρίζα ιστορία των Κεντέρη και Θάνου ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τον ελληνικό αθλητισμό. Ανεξάρτητα της τελικής έκβασης της υπόθεσης αυτής είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοθεί οριστικά τέλος της πάσης φύσεως φαρσοκωμωδίας που στήνουν επιτήδειοι προς ίδιον όφελος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "η Ελλάδα έχει ήδη κερδίσει πολλά από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και μπορεί να κερδίσει ακόμη περισσότερα μένοντας σταθερά προσηλωμένη στην υπεράσπιση των αρχών και των αξιών τους, που δοκιμάζονται σκληρά τα τελευταία χρόνια. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει δεν είναι πόσα μετάλλια θα πάρουμε αλλά η ποιότητα του αθλητικού ιδεώδους που θα επιδείξουμε. Οι Αγώνες της Αθήνας θα είναι καθαροί αγώνες, δηλαδή πραγματικοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που θα μας κάνουν υπερήφανους ως Έλληνες και ως πολίτες του κόσμου".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "η μυθική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων εντυπωσίασε όλο τον κόσμο. Τα δέκα παγκόσμια ρεκόρ και οι πρώτες μεγάλες ελληνικές επιτυχίες τις δύο πρώτες ημέρες των Αγώνων έβαλαν φωτιά στα Στάδια. Τώρα τα βλέμματα όλων συγκεντρώνονται στις προσπάθειες των αθλητών και στις μάχες των Ελλήνων πρωταθλητών".

    Τα ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "οι προοπτικές είναι καλές και τα μηνύματα θετικά. Μετά τον θρίαμβο της τελετής έναρξης, ο ελληνικός αθλητισμός δείχνει ικανός να ξεχωρίσει και να προσφέρει διακρίσεις. Η μέχρι τώρα παρουσία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς δημιουργεί ελπίδες και όλοι περιμένουν σύντομα να έρθουν τα πρώτα μετάλλια".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "μετά τη μαγευτική τελετή έναρξης που την Παρασκευή το βράδυ άφησε άφωνο όλο τον πλανήτη και έδειξε το πραγματικό νόημα των Αγώνων, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν η σειρά των Ελλήνων πρωταθλητών να δείξουν ότι ελληνικός αθλητισμός δεν είναι μόνο ο Κεντέρης και η Θάνου. Η αρχή έγινε το Σάββατο, όταν τα παιδιά της κολύμβησης μας ξάφνιασαν όλους ευχάριστα και για πρώτη φορά στην ιστορία είχαμε τριπλή εκπροσώπηση σε τελικούς. Τους κολυμβητές μιμήθηκε ο Δημοσθένης Ταμπάκος, που με μία εμφάνιση εφάμιλλή της παγκόσμιας κλάσης του προκρίθηκε πρώτος και καλύτερος στον τελικό των κρίκων. Πλώρη για μετάλλια έχουν βάλει και οι ιστιοπλόοι μας".

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "το διεθνές κατεστημένο του αθλητισμού "εκδικείται" τώρα τους Έλληνες αθλητές. Δύο κρούσματα κατάφωρης αδικίας στο πρώτο 24ωρο των Αγώνων είναι τα πρώτα ηχηρά μηνύματα για το πώς απαντούν οι ξένοι στα όσα συνέβησαν με Κεντέρη-Θάνου. Τα σκοτεινά κυκλώματα μέσα και έξω από τα στάδια έχουν ήδη πιάσει δουλειά, με πρώτα θύματα τον Βλάσση Μάρα και τον Γιώργο Γαζή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "η αλαζονεία της Κυρίας 2004 φαίνεται ότι δεν έχει όρια. Προκειμένου να κάνει τα κέφια της δεν υπολογίζει τίποτα, δεν ορρωδεί προ ουδενός. Έτσι, προχθές το βράδυ προκειμένου να εντυπωσιάσει τους υψηλούς καλεσμένους της στο πάρτι που είχε οργανώσει προς τιμή τους, άναψε χιλιάδες βεγγαλικά! Γέμισε η γύρω περιοχή φλεγόμενες μπαλίτσες που με την σειρά τους έβαλαν φωτιά στο κοντινό όμορφο δάσος της Φιλοθέης. Το δάσος θα γινότανε ολόκληρο παρανάλωμα του πυρός εάν δεν έβγαιναν έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής για να σβήσουν την φωτιά".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 16 August 2004 - 21:22:56 UTC