Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-09-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/9/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Οι έλεγχοι για το ντόπινγκ
  • [04] Η πορεία της οικονομίας
  • [05] Ολυμπιακά έργα-Αξιοποίηση
  • [06] ΠΑΣΟΚ και διεργασίες
  • [07] Δημόσιες συγκοινωνίες
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Τράπεζες - Μείωση κόστους

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/9/2004

    Οι προθέσεις της κυβέρνησης για αντιμετώπιση του ντόπινγκ, τα ολυμπιακά έργα και η αξιοποίησή τους και η πορεία της οικονομίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ο νέος χάρτης των συγκοινωνιών. Τι αλλάζει στις ώρες και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 148 άνθρωποι νεκροί στην "καρμανιόλα του θανάτου". Εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων για το "Πέταλο του Μαλιακού".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σικέ παιχνίδι με το ντόπινγκ κοντρόλ. Ντοκουμέντο: Στο φως η ανοχή και η υποκρισία του διεθνούς ΣΕΓΑΣ (IAAF).

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τράπεζες: Όλοι στο ΙΚΑ. Η μεγάλη ανατροπή στο ασφαλιστικό.

    Η ΑΥΓΗ: Όλη η αλήθεια για τους Αγώνες στον λαό! Η ριζοσπαστική Αριστερά σπάει τη δικομματική ολυμπιακή συναίνεση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 19 δισ. δωράκι της Γιάννας στην "Octagon" μόνο από τις προμήθειες των χορηγών. Τρόμαξε ο Καραμανλής από την μεγάλη ληστεία δημοσίου χρήματος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Στο ψυγείο τα συνθήματα. Ούτε παροχές, ούτε εξεταστικές. Η Κυβέρνηση επιδιώκει ήπιο κλίμα εν όψει οικονομικής δυσπραγίας και προεδρικής εκλογής. Σε διακομματική επιτροπή η υπόθεση του ντόπινγκ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τελευταία ευκαιρία για τα αυθαίρετα. Την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία για τα πρόστιμα.

    ΕΘΝΟΣ: Με "καπέλο" έως 50% τα ενοίκια για φοιτητές. "Φωτιά" η στέγη για τους πρωτοετείς σε Αττική-Θεσσαλονίκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Απεσταλμένος του Αλέξιου στο Άγιο Όρος. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έρχεται.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο μάτι του κυκλώνα. Ο Γ. Παπανδρέου άφησε έξω από νεότευκτο πολιτικό όργανο τον Ε. Βενιζέλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 11 αλλαγές για συγκοινωνίες ολυμπιακού επιπέδου. Μ. Λιάπης: Η "προίκα" των Αγώνων θα αξιοποιηθεί και την επόμενη μέρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αυτά τα έργα ποιος θα τα πάρει; 17 ολυμπιακές εγκαταστάσεις περιμένουν αξιοποίηση.

    ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ αποθρασύνεται. Απαιτεί από την Νέα Δημοκρατία να ζητήση συγγνώμη.

    ESPRESSO: Η κλωνοποίηση φέρνει και την... ανάσταση νεκρών. Ο αμφιλεγόμενος Έλληνας επιστήμονας Π. Ζαβός ισχυρίζεται ότι την πέτυχε.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ελλείμματα, χρέος στα ύψη. Επιβάλλουν σφικτή οικονομική πολιτική - Στο 3,5% οι αυξήσεις στο Δημόσιο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στη Βουλή το ντόπινγκ. Σύσταση διακομματικής επιτροπής από την κυβέρνηση.

    ΤΑ ΝΕΑ: +1.000 κάμερες σε δρόμους και γήπεδα! Ενισχύουν τον Μεγάλο Αδελφό. Τις αποσύρουν από ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

    Η ΝΙΚΗ: Υπαναχώρησε η ΝΔ. Διακομματική επιτροπή για την υπόθεση ντόπινγκ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δικομματική υποκρισία στη μετα-ολυμπιακή Ελλάδα. Σε εξέλιξη επιχείρηση συσκότισης.

    TRAFFIC NEWS: "Έγδυσαν" τη Νάντια Κομανέτσι. Έκλεψαν όλα της τα κοσμήματα. Οργή και πίκρα από τη θρυλική Ρουμάνα. "Ποντικοί" ρήμαξαν το Ολυμπιακό Χωριό.

    Η ΧΩΡΑ: Τι ισχύει με τα πρόστιμα στα αυθαίρετα.Αναλυτικά η απόφαση για τις χρηματικές ποινές και τον διακανονισμό.

    City Press: Επίδειξη δύναμης της τρομοκρατίας.

    METRO: Έλεγχοι για ουσίες. Στο στόχαστρο γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Με μοριοδότηση 60.000 συμβασιούχοι. Δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν καλύπτονταν από το ΠΔ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Λογαριασμός Ολυμπιακών διαστάσεων. Το έλλειμμα εκτοξεύεται, οι "ελεγκτές" συρρέουν.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φόβος και τρόμος στον κόσμο. Αμέσως μετά τη λήξη των Ολυμπιακών.

    [03] Οι έλεγχοι για το ντόπινγκ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι " έκθεση- κόλαφος για τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου αποκαλύπτει ότι η IAF "κάνει τα στραβά μάτια" σε παρασπονδίες ομοσπονδιών υπέρ των αθλητών τους. Ο γενικός γραμματέας της IAAF κατηγορείται για παρασπονδίες, ενώ τονίζεται ότι το σύστημα αντιντόπινγκ της Διεθνούς Ομοσπονδίας δεν είναι διαφανές και υπονομεύεται από τις ίδιες τις εθνικές ομοσπονδίες, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "στο Μέγαρο Μαξίμου στρέφουν την προσοχή τους στα εσωτερικά ζητήματα και κυρίως στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, που λυμαίνεται το χώρο του αθλητισμού".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τον έλεγχο του ντόπινγκ προτείνει η κυβέρνηση, με κύριο στόχο να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση που θα αφορά σε όλες τις πτυχές του ζητήματος ώστε από κοινού οι πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν ένα μείζον θέμα που δηλητηριάζει τον ελληνικό αθλητισμό και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των αθλητών από τη σχολική ηλικία".

    Η TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για ζητήματα για τα οποία αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα από τη Δικαιοσύνης, ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τις χρηματοδοτήσεις σωματείων ανέφερε ότι αναμένεται το πόρισμα του εισαγγελέα".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ ,"η κυβέρνηση της ΝΔ υπαναχωρεί από τους αρχικούς λεονταρισμούς της αναφορικά με το ζήτημα των κρουσμάτων ντόπινγκ".

    Το metro τονίζει ότι "σε αυστηρούς ελέγχους σε γυμναστήρια, αθλητικά σωματεία και ομοσπονδίες για τη διακίνηση απαγορευμένων ουσιών που βάζουν σε κίνδυνο τους πολίτες θα προχωρήσει η κυβέρνηση, για να προστατεύσει την υγεία των αθλουμένων, ενώ παράλληλα θα συστήσει διακομματική επιτροπή για την αντιμετώπιση του φαινομένου του ντόπινγκ".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "στο μικροσκόπιο των ελέγχων εισέρχονται αθλητές και γυμναστήρια. Η κυβέρνηση αποφάσισε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής κατά του ντόπινγκ λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα για την πάταξη του φαινομένου".

    [04] Η πορεία της οικονομίας

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "οι προεκλογικές απειλές της ΝΔ για το "έγκλημα του Χρηματιστηρίου" και για τα "σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ" καθώς και οι υποσχέσεις σε κοινωνικές παροχές - οι οποίες είχαν ανασταλεί για να ενεργοποιηθούν, υποτίθεται, από την επομένη των Ολυμπιακών Αγώνων - μπαίνουν τώρα στο ψυγείο".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "η καλή φήμη ασφαλώς μπορεί να προσελκύση ξένες επενδύσεις. Αλλά για να προτιμήσουν οι επενδυτές την Ελλάδα, πρέπει να είναι σίγουροι για την κερδοφορία των επενδύσεών τους. Και για να συμβή αυτό, πρέπει να καταστούμε ανταγωνιστικοί".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "δύο προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: το ποσοστό της οικονομικής λιτότητας, λόγω του υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος, και οι εξαγγελίες για τα έργα στη Βόρεια Ελλάδα".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO, "μαραθωνοδρόμοι" έχουν γίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα αρκετοί κυβερνητικοί παράγοντες ώστε να αποφευχθούν κινητοποιήσεις τοπικών φορέων και κοινωνικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ήδη η επιχείρηση της άρχουσας τάξης της χώρας, ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, των κυβερνώντων της ΝΔ και της "αντιπολίτευσης" στο ΠΑΣΟΚ, με βασικό στόχο τη συσκότιση της αλήθειας, τον αποπροσανατολισμό από το τι πραγματικά συμβαίνει και τι πρέπει να περιμένει ο ελληνικός λαός το επόμενο διάστημα, μέσα από μια καλά δουλεμένη προπαγάνδα".

    [05] Ολυμπιακά έργα-Αξιοποίηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "η κυβέρνηση αναζητεί λύσεις για την αξιοποίηση των 17 ολυμπιακών εγκαταστάσεων, πολλές από τις οποίες αποτελούν το μήλον της Έριδος μεταξύ υπουργείων. Πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος θα απευθύνει η κυβέρνηση, λέει στην "Ε" ο υφυπουργός Οικονομίας Π. Δούκας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το πολιτικό, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα των υπερβάσεων κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων, σύσταση ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Τζέκου-Κεντέρη-Θάνου, αλλά και σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη χρηστική και εμπορική αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ζήτησε χθες ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "ενισχυμένος βγαίνει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μεγάλος Αδελφός. Ήδη, οι τεχνικοί άρχισαν να ξηλώνουν τις περίπου 1.000 "σούπερ κάμερες" από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό αυτόν στους δρόμους -όπου είναι ήδη εγκατεστημένες 293 κάμερες- αλλά και στα γήπεδα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "σε επιχείρηση συγκάλυψης, με πρωταγωνιστές τα δύο μεγάλα κόμματα, εξελίσσεται το θέμα του απολογισμού των Ολυμπιακών Αγώνων. Μέσα στο κλίμα ευφορίας και εισαγόμενης, μέσω των ξένων δημοσιευμάτων, "εθνικής αυτοεπιβεβαίωσης", κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ κατεβάζουν τους τόνους της μεταξύ τους σκιαμαχίας και ανακαλύπτουν πάλι την ολυμπιακή συναίνεση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "οι διθύραμβοι του διεθνούς Τύπου μπορεί να συνεχίζονται για την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά το οικονομικό βάρος αποκαλυπτόμενο σιγά σιγά έρχεται να προσγειώσει τους υψιπετείς".

    [06] ΠΑΣΟΚ και διεργασίες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "στη συγκρότηση κεντρικού Πολιτικού Οργάνου επιφορτισμένου με το συντονισμό της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του ΠΑΣΟΚ και τη χάραξη της γενικότερης τακτικής του κινήματος έως το Συνέδριο προέβη χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Το κεντρικό πολιτικό όργανο θα συνεδριάζει κάθε Τρίτη υπό την προεδρία του ιδίου. Εκτός του πολιτικού οργάνου έμεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "στο "μάτι του κυκλώνα" μπήκε χθες ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς δέχθηκε "πυρ ομαδόν" στη συγκέντρωση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου τον άφησε εκτός του πολιτικού οργάνου, που συγκροτείται για να χαράσσει τη στρατηγική του Κινήματος".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "την αντιπολίτευση προς τη Νέα Δημοκρατία αρχίζει και οργανώνει το ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Παπανδρέου να ορίζει το όργανο των Συντονιστών ως το όργανο εκείνο που (υπό την προεδρία του) θα έχει την ευθύνη του συνολικού πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος έως το Συνέδριο".

    [07] Δημόσιες συγκοινωνίες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "άριστα" στις δημόσιες μεταφορές που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε οι μετακινήσεις στην Ολυμπιακή Αθήνα να είναι όχι μόνο χωρίς προβλήματα αλλά ακόμη και ευχάριστες για όσους τα επέλεξαν, έβαλε ο υπουργός Μεταφορών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "η διατήρηση και στη μεταολυμπιακή περίοδο του υψηλού επίπεδου εξυπηρέτησης που προσέφεραν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί το κρίσιμο στοίχημα του υπουργείου Μεταφορών-Επικοινωνιών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "μεταμεσονύχτια λειτουργία όλων των συγκοινωνιακών μέσων, πυκνά δρομολόγια και εννέα λεωφορειακές γραμμές εξπρές περιλαμβάνονται στα άμεσα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Οφέλη υπό όρους...Ενώ κορυφώνεται η αγωνία για το τελικό κόστος των Αγώνων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Και τώρα, έλλειμμα 4,6% για το 2003 και 5% φέτος. Αμφισβητείται η αξιοπιστία της απογραφής, ερωτήματα για το αποτέλεσμα".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Πολιτική μείωσης κόστους από τρεις τράπεζες. Εθελουσία έξοδος 2.250 υπαλλήλων από ΕΤΕ, Εμπορική και Γενική".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " 15,9% πάνω τα κέρδη εξαμήνου των εισηγμένων. Βελτίωση και στα συνολικά έσοδα από 1/1 έως 30/6 με +8,83%".

    [09] Τράπεζες - Μείωση κόστους

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "η μία μετά την άλλη οι τράπεζες σχεδιάζουν προγράμματα εθελουσίας εξόδου, στοχεύοντας στον ουσιαστικό περιορισμό του λειτουργικού κόστους, εκτιμώντας ότι αν και θα υπάρξει άμεση επιβάρυνση στους ισολογισμούς με το κόστος της αποχώρησης του προσωπικού, θα έχουν μακροπρόθεσμα σημαντικά οφέλη προς την κατεύθυνση της μείωσης του κόστους που αποτελεί την "αχίλλειο πτέρνα" της οικονομικής τους εικόνας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 1 September 2004 - 19:53:10 UTC