Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-09-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/9/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πτώση Σινούκ
  • [04] ΔΕΘ- Ομιλία πρωθυπουργού
  • [05] Νέα σχολική χρονιά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/9/2004

    Το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του Σινούκ, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η κυβέρνηση θα απογειώσει την Ελλάδα. Ρητή δέσμευση για την επόμενη διετία. Οικονομική ανάπτυξη με ιδιαίτερη έμφαση στην περιφέρεια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οικονομική πολιτική, ανάσα για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Καθαρές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διορισμοί χωρίς κομματική ταυτότητα. Ο Καραμανλής θέτει τέλος στη φιλολογία για τα "δικά μας παιδιά".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Γενναίες παροχές παρά τα άδεια ταμεία. Χρονοδιάγραμμα τριετίας για να ισορροπήσει η οικονομία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γενικό ξήλωμα στο Πεντάγωνο αποφασίζει το ΚΥΣΕΑ. Παράνομη η πτήση του Σινούκ. Εγκληματικά λάθη και παραλείψεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φορολογική μεταρρύθμιση. Ανάσα για μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

    ΕΘΝΟΣ: Πολιτικές ευθύνες και καυτά ερωτήματα. Εσπευσμένη "αθώωση" του υπουργού Άμυνας από τον πρωθυπουργό πριν βγει το πόρισμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Όπως το πάνε και ΜΗ χειρότερα, αν και ΔΕΝ υπάρχουν... Οι Τούρκοι στη Χαλκίδα οι κλαρούχοι με τις ....πυζάμες!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι άξονες Καραμανλή για οικονομία - ανάπτυξη. Το χρονοδιάγραμμα της τετραετίας 2004-2008.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ντόμινο λαθών έφερε την τραγωδία. Άγιο Όρος: Βαρύτατες οι ευθύνες για το τρίωρο μπλακ άουτ του στρατιωτικού μηχανισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 3 "ΓΙΑΤΙ" στην τραγωδία. Εξοργιστική έλλειψη συνεργασίας ΥΠΑ και Στρατού.

    ΕΣΤΙΑ: Οι ευθύνες για την τραγωδία. Κατάπληξη προκαλεί η βραδύτης κινητοποιήσεως του κρατικού μηχανισμού.

    ESPRESSO: Ποιοι φταίνε. Γιατί έπεσε το Σινούκ. Τα εγκληματικά λάθη και τα σκοτεινά σημεία της τραγωδίας. Η αλήθεια για την ανευθυνότητα, την ασυνεννοησία και την αδράνεια των 2,5 ωρών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κουκουλώνουν πάλι τις ευθύνες. Αλυσίδα εγκληματικών παραλείψεων.

    TRAFFIC NEWS: Φαρμακερά βέλη από τη Ρούλα κατά Μενεγάκη- Λάτσιου. "Ο Γιάννης σκόπιμα δεν ήθελε να μείνω στον ALPHA". Τι απαντάει στην Κορομηλά η "ωραία Ελένη".

    Η ΧΩΡΑ: Άρχισε η οργανωμένη επίθεση κατά του Καραμανλή. Κατηγορίες και ειρωνείες από τη διαπλοκή ότι δεν είπε τίποτα στη Διεθνή Έκθεση.

    City Press: Με το μοιραίο Chinook θα πέταγε ο Πούτιν. Συγκλίνουσες πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερα θα μετέφερε τον Πρόεδρο της Ρωσίας από το Άγιο Όρος στη Θεσσαλονίκη.

    Μetro: Αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας. Η ώρα της απόδοσης ευθυνών για την πτώση του Σινούκ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ξηλώστε τους ! Είναι επικίνδυνοι. Τρίτο μεγάλο δυστύχημα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κέρδισε...χρόνο ο Κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ. Τι είπε για οικονομία, πρόεδρο Δημοκρατίας και τα έργα της Θεσσαλονίκης.

    [03] Πτώση Σινούκ

    Το metro γράφει ότι "εμπειρογνώμονες του Στρατού και της Αεροπορίας μελετούν διεξοδικά όλα τα ευρήματα για να καταλήξουν σε συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια της πτώσης του μοιραίου Σινούκ στο Άγιο Όρος, που οδήγησε στο θάνατο 17 άτομα μεταξύ των οποίων και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "η τραγωδία με το ελικόπτερο Σινούκ συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Διότι διαπίστωσε ότι το φρούριο που λέγεται Στρατός και για το οποίο έχει την άποψη ότι είναι το πλέον οργανωμένο δεν γλίτωσε και αυτό από το σύστημα ΠΑΣΟΚ".

    H ESPRESSO σημειώνει ότι "πολλά "γιατί" παραμένουν αναπάντητα 48 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, της συνοδείας του και του πληρώματος του μοιραίου Σινούκ".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "συγκλονισμένος είναι ο ελληνισμός από το τραγικό δυστύχημα και παντού επικρατούν πένθος και οδύνη για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Πέτρο που "έφυγε" άδικα, μαζί με την εντεκαμελή συνοδεία του και το πενταμελές πλήρωμα του μοιραίου Σινούκ".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ , "συγκλονισμένη η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε την τραγική απώλεια του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, της ακολουθίας του και των μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου, που συνετρίβη στη θάλασσα, λίγο πριν φθάση στον προορισμό του, στο Άγιο Όρος προχθές Σάββατο. Αλλά τον συγκλονισμό διεδέχθη και σχεδόν υπερκάλυψε η κατάπληξις από την βραδύτητα με την οποία αντελήφθη ο κρατικός μηχανισμός- και μάλιστα οι Ένοπλες Δυνάμεις- την απώλεια του στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι " να κουκουλώσει τις ευθύνες της και στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος με το Σινούκ επιχειρεί η κυβέρνηση. Αλυσίδα λαθών και παραλείψεων οδήγησε σε καθυστερημένη ενεργοποίηση στην τραγωδία του Αθω με τους 17 νεκρούς".

    [04] ΔΕΘ- Ομιλία πρωθυπουργού

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "σε σταδιακή υλοποίηση των φορολογικών ελαφρύνσεων και των εισοδηματικών ενισχύσεων για τις οποίες είχε δεσμευθεί προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση οδηγεί το οξύτατο δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το οποίο τονίστηκε ιδιαίτερα από το πρόσφατο συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "μέσα σε ένα κλίμα πένθους λόγω της τραγωδίας που σημάδεψε την Ορθόδοξη Εκκλησία, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρουσίασε το Σάββατο το βράδυ, στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τις βασικές επιλογές του με στόχο την Ελλάδα του αύριο, την ανάπτυξη και την ανόρθωση της οικονομίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναμείξει το θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας με τις πρόωρες εκλογές, καθώς θα εμμείνει στη λογική της συναίνεσης την οποία ευνοεί το πνεύμα του Συντάγματος, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της εφ΄όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησε χθες στη Θεσσαλονίκη".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ, "με τη γλώσσα της αλήθειας για τη δραματική κατάσταση της οικονομίας μίλησε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός. Εν τούτοις ξεκαθάρισε πως για τους μη προνομιούχους θα υπάρξουν και φορολογικές ελαφρύνσεις και αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό".

    H CITY PRESS αναφέρει ότι "με βάση όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ψαλιδίζονται οι αναπτυξιακές φιλοδοξίες της κυβέρνησης. Οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της τάξης του 5% αναθεωρούνται προς τα κάτω".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "τη δεδηλωμένη θέση του να μην ανεχθεί τα φαινόμενα της διαπλοκής και της διαφθοράς επανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός ενώ ταυτόχρονα δεσμεύθηκε για την υλοποίηση των εξαγγελιών και του προεκλογικού προγράμματος της κυβερνήσεώς του ξεκαθαρίζοντας και το ζήτημα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας για το οποίο είπε πως θα επιδιώξει τη συναίνεση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και οι μάσκες άρχισαν να ξεθωριάζουν. Ο Κώστας Καραμανλής στην πρώτη του πρωθυπουργική συνέντευξη από το βήμα της 69ης ΔΕΘ, έδειξε μια πρόθεση αλλαγής και στο ύφος και στο περιεχόμενο σε σύγκριση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες".

    Κατά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ , "τη βούλησή του να χτυπήσει με αποφασιστικότητα τη μετριοκρατία , την αναξιοκρατία και τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα κατέστησε σαφή χθες στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση -κυρίως στο εσωτερικό της ΝΔ- ότι το πολιτικό κριτήριο δεν προέχει στις επιλογές για τη στελέχωση των δημόσιων θέσεων".

    [05] Νέα σχολική χρονιά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά χτύπησε σήμερα το πρωί για χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και παρά τις ανησυχίες της εκπαιδευτικής κοινότητα για κενά και ελλείψεις στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα κυλήσει χωρίς προβλήματα".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "τα σχολεία αρχίζουν σήμερα και χιλιάδες μαθητές θα βρεθούν στις σχολικές αίθουσες. Κάθε μαθητής από αυτούς έχει τη δική του προσωπικότητα και τις δικές του ιδιαιτερότητες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "άνοιξαν σήμερα τα σχολεία για να υποδεχθούν περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εντός της εβδομάδας η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων θα λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα. Το υπουργείο Παιδείας στέλνει σήμερα ενισχύσεις 3.000 αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ δεξαμενή 6.500 καθηγητών βρίσκεται στη διάθεση της Δευτεροβάθμιας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "το πρώτο κουδούνι, που σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χτύπησε σήμερα το πρωί για 1.500.000 μαθητές οι οποίοι προσήλθαν στις 15.000 σχολικές μονάδες της χώρας".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 13 September 2004 - 19:33:59 UTC