Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-09-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/9/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ασφαλιστικό
  • [04] Ελλάδα-Αλβανία
  • [05] Σινούκ-Έρευνες
  • [06] Όροι δόμησης
  • [07] Κυβέρνηση-Αντιπολίτευση-Σινούκ
  • [08] Ρικομέξ
  • [09] Παράνομη είσπραξη επιδόματος
  • [10] Παιδεία
  • [11] Ανατιμήσεις
  • [12] Πρωθυπουργικό αεροσκάφος
  • [13] Οικονομία
  • [14] Σινούκ-Έρευνα για καταλληλότητα
  • [15] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/9/2004

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Σινούκ που κατέπεσε παρασύροντας στο θάνατο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο και άλλα 16 άτομα, η διερεύνηση των αιτιών της πτώσης του και η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τις ευθύνες, κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ρικομέξ: "Λάδι" οι υπεύθυνοι; Η εισήγηση στον Αρειο Πάγο "μπλοκάρει" τις αποζημιώσεις!

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 5.300 ανύπαντροι έπαιρναν επίδομα... συζύγου. Εκτός από τις συντάξεις σε χιλιάδες αναπήρους-"μαϊμούδες". Απίστευτη ρεμούλα από το "Σύστημα ΠΑΣΟΚ".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έκρυψε ονόματα η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ. Απρόθυμοι και δειλοί οι στρατηγοί στο Πεντάγωνο να βρουν τους υπευθύνους.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ακίνητα: Οι 10 περιοχές με τα χρυσά οικόπεδα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτίναξαν στα ύψη τις τιμές.

    Η ΑΥΓΗ: Κυβερνητική απραξία για την Παιδεία. Επερώτηση των βουλευτών Αλ. Αλαβάνου και Φ. Κουβέλη. Μεγάλα λόγια, λίγα χρήματα, πολλά κενά.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η μαφία των μεσαζόντων χτυπάει το υπουργείο Άμυνας. Για να σταματήσει τις έρευνες για ρεμούλες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων και να ακυρώσει τις παραπομπές στην Δικαιοσύνη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ανατρέπονται (πάλι) οι κανόνες δόμησης. Με την καθιέρωση χρήσεων γης που επιδιώκει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Παγώνουν τα σχέδια που έχουν ήδη καταρτιστεί.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα έξι κλειδιά για μεγαλύτερη σύνταξη. Κέρδος μέχρι και 300 ευρώ το μήνα.

    ΕΘΝΟΣ: Οι έξι ρουκέτες που έπληξαν την κυβέρνηση. Σε μπούμερανγκ για τον Καραμανλή εξελίσσεται η κάλυψη που πρόσφερε στον υπουργό Άμυνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα ζητήσουν ευθύνες... κι από τον θυρωρό της Ρηγίλλης. Έτσι όπως το πάνε μερικοί μικροπολιτικοί σχετικά με το τι συνέβη στο θέμα της ενημέρωσης για το μοιραίο Σινούκ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έξι οδηγίες για τους ασφαλισμένους. Τι πρέπει να προσέξουν ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σοκ και δέος από τα συντρίμμια σε βάθος 866μ. Σινούκ: Εντοπίστηκε 11 μίλια από τις ακτές της Σιθωνίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το "λάθος" του Καραμανλή. Άρθρο-παρέμβαση της "Ε": Η πολιτική ευθύνη είναι δεδομένη.

    ΕΣΤΙΑ: Άμεση ανασύνταξις του κράτους-οπερέττα. Έξι υπουργεία για να κινητοποιηθή ο κρατικός μηχανισμός!

    ESPRESSO: Κατηγορούμε τον Ιακώβου για αναβολικά. Δύο αρσιβαρίστες ρίχνουν "βόμβα". Η απάντηση του προπονητή και η διάσταση που δίνει ο Σγουρός.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πληρώνουμε τα βάρη των κρυφών δαπανών. Αγωνία για τα άδεια ταμεία του κράτους από τη "δημιουργική λογιστική" του ΠΑΣΟΚ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πολιτική αντιπαράθεση χωρίς τέλος. Συνεχίστηκαν τα "πυρά" μεταξύ κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το Σινούκ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σε πανικό η κυβέρνηση για τα ψέματα. Πότε ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός;

    Η ΝΙΚΗ: Ήρθε η ώρα του Καραμανλή... Το ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει τις ευθύνες στον πρωθυπουργό. Για πολιτική δειλία τον κατηγορεί η Χ. Τρικούπη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΣΕΒ-ΔΝΤ-Κυβέρνηση: Άνοιγμα ασφαλιστικού με ...ήπια προετοιμασία.

    TRAFFIC NEWS: Το δράμα της Πατρίτσια. Αποκάλυψη-σοκ για τη σχέση της.

    Η ΧΩΡΑ: Συντάξεις: Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο χρόνο για περισσότερα λεφτά. 6 κρίσιμες απαντήσεις για ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και δημόσιους υπαλλήλους.

    City Press: Το πικρό αντίο του αρχηγού. Σπάζοντας το πρωτόκολλο, έθεσε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής επτά καίρια ερωτήματα για τους υπεύθυνους της τραγωδίας.

    METRO: Καμπανάκι αυξήσεων. Αναπροσαρμογή των τιμών αναμένεται τον Οκτώβριο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βρήκαν την άτρακτο του "Σινούκ", αλλά... Αγνοούνται οι ευθύνες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ισχυρή η κυβέρνηση όσο θα είναι ισχυρός ο πρωθυπουργός της. Στην μετά Σινούκ εποχή...

    [03] Ασφαλιστικό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "με μπαράζ δηλώσεων και παρεμβάσεων, όλο τον τελευταίο καιρό, από διάφορα κέντρα εξουσίας στρώνεται επιδέξια το έδαφος, για να μπει στην ημερήσια διάταξη θέμα Ασφαλιστικού. Χτες, μετά το ΔΝΤ και οργανώσεις Ελλήνων εργοδοτών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αξίωσε το "άνοιγμα" του Ασφαλιστικού και μάλιστα "από μηδενική βάση".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "το ασφαλιστικό αρχίζει σταδιακά να κυριαρχεί στην ατζέντα της οικονομικής πολιτικής, παρά τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανοίξει το θέμα".

    [04] Ελλάδα-Αλβανία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "στη σκιά των πρόσφατων επεισοδίων που έγιναν μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα των Εθνικών ομάδων Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά και του συνεχιζόμενου κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί στη Βόρειο Ήπειρο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα η συνάντηση του κ. Πέτρου Μολυβιάτη με τον Αλβανό ομόλογό του Καστριότ Ισλάμι".

    [05] Σινούκ-Έρευνες

    Η Espresso σημειώνει ότι "σε βάθος περίπου 850 μέτρων εντόπισε χθες αργά το απόγευμα το βαθυσκάφος του ωκεανογραφικού "Αιγαίο" ένα μεγάλο κομμάτι της ατράκτου του μοιραίου Σινούκ, ενώ λίγες ώρες αργότερα, έφτασαν "φωτογραφίες" στις οποίες διακρίνονται ανθρώπινα μέλη από δυο πτώματα".

    [06] Όροι δόμησης

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "οι κανόνες δόμησης σε όλη τη χώρα ανατρέπονται μία ακόμη φορά. Το υπουργείο Χωροταξίας προχωρεί στην καθιέρωση χρήσεων γης σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν πού μπορούν να κτίσουν νόμιμα. Η διαδικασία των αλλαγών θα είναι μακροχρόνια, και όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου και καθηγητές πολυτεχνικών σχολών υπάρχει κίνδυνος να επικρατήσει η λογική "όποιος προλάβει, κτίζει".

    [07] Κυβέρνηση-Αντιπολίτευση-Σινούκ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "με σκληρή γλώσσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε χθες στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανευθυνότητα, ασυνεννοησία και έλλειψη συντονισμού στην υπόθεση του Σινούκ και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να "τυμβωρυχεί", τη στιγμή που φέρει ευθύνες για τη χρόνια κομματικοποίηση του κράτους και τη διάλυση των μηχανισμών".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "στην προσπάθειά του να καλύψει τους χειρισμούς που οδήγησαν στο πρωτοφανές επικοινωνιακό αλαλούμ της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός βρίσκεται ο ίδιος εκτεθειμένος και το ΠΑΣΟΚ σπεύδει, ευθέως πλέον, να θέσει ζήτημα για τον Κώστα Καραμανλή, θεωρώντας ότι η υπόθεση αυτή προσφέρει την ευκαιρία για να επιχειρηθεί η αποδόμηση του θετικού προφίλ που είχε οικοδομήσει τους τελευταίους μήνες ο αρχηγός της ΝΔ".

    Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι "έχουν περάσει τόσες μέρες από την τραγωδία του "Σινούκ", έχει αποκαλυφθεί πλήρως η δυσλειτουργία στον τομέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την οποία ομολόγησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που σημαίνει ότι η πολιτική ευθύνη είναι δεδομένη και ομολογημένη. Η κυβέρνηση, όμως, επιμένει να μην αποδέχεται τις συνέπειές της".

    Επίσης στην πρώτη τους σελίδα τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "ΕΙΤΕ θα πρέπει να παραδεχθεί πως ο Πρωθυπουργός γνώριζε πολύ νωρίτερα από την ώρα που έχει επισήμως ανακοινωθεί.... ΑΡΑ, μας είπαν ψέματα... ΕΙΤΕ θα πρέπει να παραδεχθεί πως μια πλειάδα κυβερνητικών στελεχών γνώριζαν για τις έρευνες που είχαν ξεκινήσει... ΚΑΝΕΝΑΣ όμως δεν σκέφθηκε πως υπάρχει ανάγκη να ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "η ώρα κατά την οποία ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για το τραγικό δυστύχημα με το Σινούκ εξακολουθεί να διχάζει και να προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στην κυβέρνηση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "αναζητούν παντού πολιτικές ευθύνες για την πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ. Μέχρι και στον πρωθυπουργό επέρριψε το ΠΑΣΟΚ την πλήρη ευθύνη για τον χειρισμό -τρελαθήκαμε τελείως - του θέματος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "τα ρέστα της δίνει η μαφία που λυμαίνεται εδώ και πολλά χρόνια τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας προκειμένου να θέσει εκτός υπουργείου Εθνικής Άμυνας τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο. Οι μόνιμοι προμηθευτές οπλικών συστημάτων, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα του Σαββάτου, έχουν φτιάξει μία καλοστημένη παγίδα ρίχνοντας καθημερινά τόνους λάσπης στον υπουργό. Και αυτό γιατί ο κ. Σπηλιωτόπουλος τους χάλασε τα σχέδια, καθώς πρόκειται για έναν έντιμο άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με τη διαπλοκή".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "οι χειρισμοί του υπουργού Άμυνας με την άμεση αντικατάσταση του αρχηγού ΓΕΑ και τη διατήρηση του αρχηγού ΓΕΣ, οι ανακοινώσεις του για την ώρα ενημέρωσης για την τραγωδία, η επίρριψη ευθυνών στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι αόριστες καταγγελίες και η δήλωση για τη μείωση των εξοπλισμών πλήττουν την κυβέρνηση".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "αν η Κυβέρνησις Καραμανλή δεν προχωρήση σε άμεση ανασύνταξη του κράτους-οπερέττα που παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ, σύντομα θα βρη μπροστά της φαινόμενα αντίστοιχα των όσων επηκολούθησαν μετά την τραγική πτώση του Σινούκ. Η τομή πρέπει να είναι βαθειά και σε όλους τους χώρους της δημοσίας διοικήσεως. Όχι μόνον στις Ένοπλες Δυνάμεις".

    Η City Press υποστηρίζει ότι "σπάζοντας το πρωτόκολλο, έθεσε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής επτά καίρια ερωτήματα για τους υπεύθυνους της τραγωδίας. Ο υπουργός Άμυνας κ. Σπηλιωτόπουλος απέφυγε να παραστεί. Η πολιτική και κομματική αντιπαράθεση υπονομεύει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε "ευθύνες με ονοματεπώνυμο" για την πτώση του Σινούκ. Αντ' αυτού όμως, πήρε μια γενική κι αόριστη έκθεση, την οποία κι επέστρεψε στους συντάκτες της με την ένδειξη "απαράδεκτη". Τώρα, η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ καλείται να γίνει πιο συγκεκριμένη".

    [08] Ρικομέξ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "σε μία περίοδο που η Ελλάδα θρηνεί για τον άδικο θάνατο δεκαεπτά ανθρώπων από την πτώση του ελικοπτέρου "Σινούκ" και σύσσωμη η κοινή γνώμη ζητά με επίταση την ενδελεχή διερεύνηση του όλου θέματος και την πλήρη απόδοση των ευθυνών, είναι απορίας άξιο πώς η Θέμις οδηγείται σε μία πιθανή δικαστική πλάνη σε μια άλλη υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, αυτή των θυμάτων της "ΡΙΚΟΜΕΞ".

    [09] Παράνομη είσπραξη επιδόματος

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι "επίδομα...συζύγου εισέπρατταν ανύπαντροι συνταξιούχοι του Δημοσίου, απολαμβάνοντας την εργένικη ζωή τους χωρίς...οικογενειακές υποχρεώσεις. Οι 5.300 συνταξιούχοι του Δημοσίου που ζουν ως εργένηδες που πληρώνονται ως παντρεμένοι εντοπίστηκαν από τους ελέγχους των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του 2003".

    [10] Παιδεία

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "με μεγάλα προβλήματα άρχισε η σχολική χρονιά και φέτος. Η κυβέρνηση διαπιστώνει ικανοποιημένη ότι όλα γίνονται όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό υπολογίζονται σε 8.500 , η διπλοβάρδια συνεχίζεται λόγω του στεγαστικού, ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι μεγάλος στα αστικά κέντρα, η υποδομή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι συχνά τραγική".

    [11] Ανατιμήσεις

    Το ΜΕΤRO σημειώνει ότι "μπαράζ αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων των σούπερ μάρκετ θα υπάρξει από τον Οκτώβριο, όπως προκύπτει από δήλωση που έκανε χθες ο πρόεδρος του συνδέσμου των σούπερ μάρκετ (ΣΕΣΜΕ) κ. Παντελιάδης, μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Ανάπτυξης για την αποτίμηση της λειτουργίας της αγοράς την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων".

    [12] Πρωθυπουργικό αεροσκάφος

    Η Traffic News εκτιμά ότι "δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος για την αποκάλυψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, ότι το αεροσκάφος τύπου Εμπραέρ, με το οποίο μετακινείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός και το οποίο αντικατέστησε το μοιραίο Φάλκον, παρουσίαζε επικίνδυνο πρόβλημα ευστάθειας".

    [13] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "τα βάρη της λεγόμενης "δημιουργικής λογιστικής" το πλήθος των αποκρυπτόμενων δαπανών της προηγούμενης διακυβέρνησης που ανελήφθησαν χωρίς να υπάρχει κάλυψη χρηματοδοτική, όλα αυτά που ανέβασαν το δημόσιο έλλειμμα στο 5,3% του ΑΕΠ και εκτίναξαν το χρέος πάνω από το 110% του ΑΕΠ, αποκαλύπτονται τώρα, ασκώντας έντονες πιέσεις στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".

    [14] Σινούκ-Έρευνα για καταλληλότητα

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "το μοιραίο Σινούκ κανονικά δεν έπρεπε να πετάει. Ελλείψεις είχαν τα έξι από τα επτά ελικόπτερα κατά την παραλαβή τους, αλλά και σοβαρές ζημιές διαπιστώθηκαν στις πτήσεις".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "δεν χωρά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ρίξει φως σε κάθε πτυχή της υπόθεσης και κυρίως στα σκοτεινά σημεία της προμήθειας και παραλαβής του μοιραίου ελικοπτέρου, αλλά και στις ευθύνες που τυχόν φέρει τόσο η κατασκευάστρια εταιρεία όσο και η αντιπροσωπία της εδώ στην Ελλάδα".

    [15] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Λύση στο ασφαλιστικό επιζητεί ο ΣΕΒ. Εντός της τετραετίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, τρία καυτά μέτωπα ανοίγουν:Στο τραπέζι ασφαλιστικό, εργασιακό και ωράριο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στον γκισέ της εφορίας και πάλι οι μικρομεσαίοι. Επανέρχονται αναπροσαρμοσμένοι οι μοναδικοί συντελεστές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η βιομηχανία διαφωνεί με την ήπια πολιτική. Οδ. Κυριακόπουλος: Τέλος στην περίοδο χάριτος και απογραφής".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 16 September 2004 - 19:52:39 UTC