Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/10/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πρωθυπουργός-Διοικητές ΔΕΚΟ
  • [04] Ελληνική Οικονομία-ΕΕ
  • [05] Απεργία ΑΔΕΔΥ
  • [06] Εξοπλισμοί-Εξεταστική Επιτροπή
  • [07] Βουλή-Τροπολογίες
  • [08] Αιγαίο-Τουρκικές προκλήσεις
  • [09] Ακρίβεια
  • [10] Συνασπισμός-Διαφάνεια
  • [11] Αδελφοί Αγγελόπουλοι
  • [12] Νοσοκομεία-Σύστημα εφημεριών
  • [13] ΠΑΣΚΕ
  • [14] Δολοφονική απόπειρα Συρίγου
  • [15] ΙΚΑ
  • [16] Συντάξεις
  • [17] Εκλογή προέδρου Δημοκρατίας
  • [18] Επιλαχόντες ΑΣΕΠ
  • [19] Δημόσια έργα-Διαφάνεια
  • [20] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [21] ΕΕ-Δημοσιονομική κατάσταση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/10/2004

    Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η συζήτηση στα όργανα της ΕΕ, το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για τους εξοπλισμούς, οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, η σημερινή πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και η αντιπαράθεση στη Βουλή για τις τροπολογίες, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πρόσληψη για τους αδικημένους του ΑΣΕΠ. Διορίζονται άμεσα οι επιτυχόντες του '98.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Απίστευτη ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ: Σταλινικό κόμμα έγινε το ΠΑΣΟΚ!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Άνω-κάτω η Εξεταστική. Βουλή: Δύο τοποθετήσεις-έκπληξη για τους εξοπλισμούς.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ψαλίδι Καραμανλή σε ΔΕΚΟ-Ταμεία-Οργανισμούς. Το άγνωστο σχέδιο περικοπών σε όλες τις διοικήσεις.

    Η ΑΥΓΗ: Διαπλοκή: Λύνεται μόνο με πολιτική βούληση. Κυβέρνηση και κόμματα συμμετείχαν στη χθεσινή ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πλαστογράφησαν την διαθήκη του Δ. Αγγελόπουλου. Η γυναίκα του δολοφονηθέντος έπρεπε να κληρονομήσει την αμύθητη περιουσία και όχι ο αδελφός και τα ανίψια του, καταγγέλλει ο Ελβετός αρχιλογιστής των Αγγελοπουλαίων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Φούσκα" η Εξεταστική!.. ψιθυρίζουν βουλευτές της ΝΔ. Τι λένε στην Επιτροπή της Βουλής για τον ρόλο του κ. Ζορμπά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Είκοσι νοσοκομεία θα εφημερεύουν για τους πολίτες της Αττικής. Βαθιά τομή στο σύστημα των εφημεριών.

    ΕΘΝΟΣ: Μαζική αμνηστία σε εκατοντάδες λαθρέμπορους. Βουλή: Καταιγίδα καταγγελιών από το ΠΑΣΟΚ για τις γαλάζιες "ντροπολογίες" αξίας πολλών δισ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σήμερα η απεργία της ΑΔΕΔΥ νεκρώνει τα πάντα και γίνεται "δημόσιο κοιμητήριο" η Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πεζοδρομιακή αντιπολίτευση αξιώνουν οι "πράσινοι" συνδικαλιστές. Μανιφέστο-τελεσίγραφο στην ηγεσία και στην παλιά φρουρά του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύγκρουση κυβέρνησης-σούπερ μάρκετ. Ακρίβεια: Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού 6 αλυσίδες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 5 μέτωπα για Καραμανλή. Οικονομία: Προβλήματα απαιτούν άμεσες λύσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Πόσοι απασχολούνται στον δημόσιο τομέα. Το μεγάλο εμπόδιο για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

    ESPRESSO: Τα μυστικά της σεξουαλικότητας. Ο διάσημος Γάλλος καθηγητής Ronald Virag στην Ελλάδα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Ευρώπη απαιτεί διαφάνεια. Αμφισβητούνται τα στοιχεία της ένταξης στην ΟΝΕ - Αγωνιώδεις διαβουλεύσεις Αλογοσκούφη στο Λουξεμβούργο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διαφάνεια στα δημόσια έργα ...."υπόσχεται" το ενιαίο σύστημα τιμολόγησης. Γ. Σουφλιάς: Υποχρεωτικό το πιστοποιητικό διαφάνειας πριν από κάθε σύμβαση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έξω γκάφα... μέσα σκάνδαλο. Στο απόσπασμα για την απογραφή. Η Ευρώπη αμφισβητεί την ένταξη στην ΟΝΕ.

    Η ΝΙΚΗ: Διαπλοκή με τροπολογίες. "Συγχωροχάρτι" σε συγκεκριμένους μεγαλοεπιχειρηματίες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πριονίζουν το ΙΚΑ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Βαριές οι συνέπειες της υποχρηματοδότησης.

    TRAFFIC NEWS: 10 συμβόλαια θανάτου για τον Μάκη (Τριανταφυλλόπουλο). "Πρόσεχε για τη ζωή σου". Καταγγελία-σοκ στην εκπομπή του Βαρεμένου.

    Η ΧΩΡΑ: Συντάξεις: Πώς να τις υπολογίσετε. Κέρδος έως και 300 ευρώ για τους συνταξιούχους ΙΚΑ, ΤΕΒΕ.

    City Press: Προς ρήξη κυβέρνησης-ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ.

    METRO: Σε δοκιμασία μπαίνει η ελληνική οικονομία. Αμφισβητεί η Κομισιόν τα στοιχεία που έχει καταθέσει η χώρα μας για την οικονομία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ταξί: μπαίνουν στις λεωφορειολωρίδες. Απόφαση-"βόμβα" για το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Να θωρακιστεί νομικά η λειτουργία των ΜΜΕ. Για να μην κατευθύνουν τη ζωή οι διαπλεκόμενοι φορείς τους.

    [03] Πρωθυπουργός-Διοικητές ΔΕΚΟ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "περικοπές 10-50% σε μισθούς, επιδόματα, ειδικές παροχές και κάθε είδους απολαβές όλων -ανεξαιρέτως- των διοικητών, προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων και γενικότερα των αξιωματούχων σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες, Οργανισμούς και Ασφαλιστικά Ταμεία επιβλήθηκαν έπειτα από αυστηρή (αλλά και μυστική) εντολή του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, στο πλαίσιο της απόφασης για περικοπές και λιτότητα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

    [04] Ελληνική Οικονομία-ΕΕ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει δύσπιστη με τους ελληνικούς λογαριασμούς, δεν δείχνει να πείθεται από τις εξηγήσεις και τα δημοσιονομικά στοιχεία που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση για τα προ της ένταξης στην ΟΝΕ έτη, μεταξύ 1997-99, επαναφέροντας χθες τις απειλές για παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "πιο οδυνηρός και απ' ό,τι αναμενόταν αποδεικνύεται ο "λογαριασμός" της δημοσιονομικής απογραφής Αλογοσκούφη. Η Ευρώπη αμφισβητεί πλέον ανοικτά ακόμα και το κατά πόσον η Ελλάδα μπήκε με το σπαθί της στην ΟΝΕ και απευθύνει τελεσίγραφο για μέτρα έως τις 5 Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση φωτογραφικών τροπολογιών για μεγαλοοφειλέτες".

    Η METRO προσθέτει ότι "σε νέα δοκιμασία μπαίνει η ελληνική οικονομία, έχοντας τώρα να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να βρεθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων που κατέθεσε στη Eurostat".

    [05] Απεργία ΑΔΕΔΥ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "όσοι θέλετε να πάτε σήμερα στις εφορίες για να τακτοποιήσετε τις δουλειές σας, μην το κάνετε, θα τις βρείτε κλειστές. Τα παιδιά σας, μην τα στέλνετε στο σχολείο, δεν λειτουργεί. Με εντολή της ΑΔΕΔΥ, τα πάντα σήμερα νέκρωσαν και η Ελλάδα μετετράπη σε Δημόσιο Κοιμητήριο. Τα Δημόσια Νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "για να μπορέση η χώρα μας να επιβιώση στις νέες συνθήκες της παγκοσμιοποιήσεως και της διευρυμένης Ευρωπαϊκής Ενώσεως, πρέπει να προχωρήση στον εκσυγχρονισμό του κράτους. Και με 1 στους 6 Έλληνες να εργάζεται στον δημόσιο τομέα τίποτε δεν μπορεί να επιτευχθή".

    [06] Εξοπλισμοί-Εξεταστική Επιτροπή

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "ανατροπές χωρίς προηγούμενο, χθες, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για τα εξοπλιστικά. Ο κ. Γιαννέλλης (ΝΔ) καταφέρθηκε εναντίον των εισαγγελικών πορισμάτων και ο Ευάγ. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) παραδέχθηκε ότι "ελέγχεται η τιμή όλης της κυβέρνησης Σημίτη".

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "νεοδημοκράτες βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής περί εξοπλισμών ανακαλύπτουν τη μεγάλη "φούσκα" και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τα εισαγγελικά έγγραφα και για τον "ζήλο" του γενικού γραμματέα Εξοπλισμών κ. Γ. Ζορμπά. Έτσι μέμφονται τους εισαγγελείς για "υπέρβαση εξουσίας" στις αναφορές για τους κκ Α. Τσοχατζόπουλο και Ι. Παπαντωνίου. Χθες οι βουλευτές της ΝΔ αποδέχθηκαν και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για έρευνα της προμήθειας των TOR M1 και των TPQ-37 χωρίς χρονικούς περιορισμούς".

    [07] Βουλή-Τροπολογίες

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "καταιγίδα καταγγελιών από το ΠΑΣΟΚ για "αμνηστία οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με την πλαστογραφία και την έκδοση εικονικών τιμολογίων και αφορούν εκατοντάδες υποθέσεις λαθρεμπορίας", έπληξε χθες την κυβέρνηση".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "τα προσωπεία έπεσαν χθες στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση φανέρωσε τις αληθινές διαθέσεις της που πόρρω απέχουν φυσικά από τον επικοινωνιακό και μόνο "αγώνα κατά της διαπλοκής", που υποτίθεται ότι έχει εξαπολύσει".

    [08] Αιγαίο-Τουρκικές προκλήσεις

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "τι γίνεται στο Αιγαίο; Στο ερώτημα αυτό προσπαθούν να απαντήσουν τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματικοί του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών, παρακολουθώντας την κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας. Τα τουρκικά μαχητικά τις δύο τελευταίες ημέρες επιχειρούν με σκοπό την αεροφωτογράφηση της ανατολικής Κρήτης καθώς και άλλων νησιών και βραχονησίδων, πετώντας σε πολεμικές λογικές, δηλαδή υποστηρίζονται τα αεροφωτογραφικά αεροσκάφη από άλλα οπλισμένα. Παράλληλα στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων οι προκλήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί".

    [09] Ακρίβεια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "πόλεμος για τις τιμές ξέσπασε χθες μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Αφορμή η παραπομπή έξι αλυσίδων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την κατηγορία της εναρμονισμένης πρακτικής, αλλά και η πρόθεση της κυβέρνηση να αλλάξει το νόμο για τις πωλήσεις κάτω του κόστους, χαμηλώνοντας το "κατώφλι" του ανταγωνισμού. Μεγάλες οι διαφορές τιμών, που ξεπερνούν και το 200% για τα ίδια προϊόντα μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "παραπέμπονται έξι σούπερ μάρκετ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Οι ιδιοκτήτες τους κατηγορούνται για εναρμονισμένες πρακτικές που ανεβάζουν τις τιμές. Οργισμένη αντίδραση ΣΕΣΜΕ, θα παραιτηθεί η διοίκησή μας εάν υπάρξει έστω και ένα ευρώ πρόστιμο".

    [10] Συνασπισμός-Διαφάνεια

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "είναι αναγκαία η αυτονομία της πολιτικής από πελατειακές και εξωθεσμικές εξαρτήσεις, τόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στην ημερίδα που διοργάνωσε χθες στο Ζάππειο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τον δημόσιο διάλογο για το θέμα της διαφάνειας και της διαπλοκής".

    [11] Αδελφοί Αγγελόπουλοι

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "ο διαχειριστής της αμύθητης περιουσίας της οικογένειας Αγγελοπούλου, Ιωάννης Πιέρ Μπότσολο με τεκμηριωμένα στοιχεία που παραθέτει ξεσκεπάζει το ρόλο της Γιάννας την οποία θεωρεί υπεύθυνη για την καταστροφή της μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας, αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι πλαστογραφήθηκε η διαθήκη του Δημήτρη Αγγελόπουλου και περιγράφει με ακρίβεια τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν απ΄τον Θοδωρή και την Γιάννα για να λεηλατηθούν περιουσιακά στοιχεία".

    [12] Νοσοκομεία-Σύστημα εφημεριών

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "από 24ωρες σε 16ωρες μετατρέπονται οι εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής και ακόμη και τα πολύ μικρά νοσοκομεία θα εφημερεύουν στην Αθήνα από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικότερα οι πολίτες και να καταπολεμηθεί το φαινόμενο των ράντσων".

    [13] ΠΑΣΚΕ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "επιστροφή στον 'εργατοπατερισμό' της δεκαετίας του '80 προαναγγέλλει η ΠΑΣΚΕ και ο Χρ. Πολυζωγόπουλος. Ζητά τριήμερα συλλαλητήρια! Σαμποτάζ εξ αρχής στην κυβέρνηση. Έντονες αντιδράσεις των υπόλοιπων συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΓΣΕΕ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι "ρήξεις και συγκρούσεις από την βάση ως την κορυφή του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε χθες η ΠΑΣΚΕ, τονίζοντας ότι το Κίνημα έγινε κόμμα 'αστικού και σταλινικού τύπου' έχοντας μετατραπεί σε 'οργανισμό αξιωματούχων'! ".

    [14] Δολοφονική απόπειρα Συρίγου

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "σε συγκεκριμένη κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες γύρω από την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Φίλιππου Συρίγου, καθώς όπως φαίνεται ο νόμος της σιωπής των χούλιγκαν έχει αρχίσει να σπάει, με αποτέλεσμα να φτάνουν σιγά σιγά στους αστυνομικούς πληροφορίες για το χώρο όπου ίσως κινούνται οι δράστες. Έτσι, όπως διέρρεε χθες, έφτασαν και στους αστυνομικούς τα όσα ακούγονται στο χώρο των χούλιγκαν, για μια ομάδα που κινείται σε δυτική συνοικία".

    [15] ΙΚΑ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει οτι "στο τέλμα των ελλειμμάτων σπρώχνουν το μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΙΚΑ, που συζητήθηκε χτες στη διοίκηση του Ιδρύματος, το έλλειμμα για το 2005 θα ανέλθει στα 117 εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να προστεθεί στα ελλείμματα των 2003 και 2004".

    [16] Συντάξεις

    Η ΧΩΡΑ σχολιάζει ότι "σημαντικά οφέλη για όσους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ αποφασίσουν να βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2005. Οι επιπλέον οικονομικές απολαβές στις συντάξεις τους θα ανέρχονται έως και 300 ευρώ, ενώ μπορούν να επιλέξουν το ύψος της σύνταξης ανάλογα με τις μισθολογικές απολαβές των 5ετών που επιθυμούν".

    [17] Εκλογή προέδρου Δημοκρατίας

    Η Traffic News εκτιμά ότι "πριν από τα Χριστούγεννα, πιθανώς κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, αναμένεται ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει το όνομα του προσώπου που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τα ονόματα των κ. Σημίτη, Κωνσταντόπουλου, Κακλαμάνη και Άκη Τσοχατζόπουλου εξακολουθούν να ακούγονται από χείλη κυβερνητικών και μη πολιτικών".

    [18] Επιλαχόντες ΑΣΕΠ

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "τον άμεσο διορισμό σε θέσεις του Δημοσίου περίπου 1.000 επιλαχόντων από το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998, κατοχυρώνει η νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης".

    [19] Δημόσια έργα-Διαφάνεια

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "με ενιαίο τρόπο θα κοστολογούνται εφεξής οι εργασίες των φορέων παραγωγής των δημοσίων έργων. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, για όλα τα έργα θα υπάρχει μια προκαθορισμένη τιμή, από την οποία οι όποιες παρεκκλίσεις θα πρέπει να δικαιολογούνται με ισχυρά επιχειρήματα, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά θα υπάρχουν σύγχρονα τιμολόγια με τα οποία θα κοστολογούνται οι εργασίες με ενιαίο τρόπο από όλους τους φορείς παραγωγής των δημοσίων έργων".

    [20] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Οι Βρυξέλλες... πιέζουν. Η ΕΕ έθεσε εκ νέου θέμα αξιοπιστίας δημοσιονομικών στοιχείων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μόνη η ΝΔ ψήφισε τις τροπολογίες της διαπλοκής. Αμνηστεύονται ακόμη και παραβάτες του κοινού ποινικού κώδικα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τα υπερκέρδη εταιρειών "ένοχα" για τον πληθωρισμό. Βολές του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Νίκου Γκαργκάνα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απειλές Κομισιόν για νέα "ανάκριση" Eurostat. Θεωρούνται ανεπαρκή τα στοιχεία για τα δημόσια ελλείμματα 1997-2000".

    [21] ΕΕ-Δημοσιονομική κατάσταση

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Κενά στα στοιχεία που αφορούν στα ελλείμματα και στο δημόσιο χρέος, της ευαίσθητης περιόδου 1997-2000, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζητεί νέες εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Ο επίτροπος Χοακίμ Αλμούνια χαρακτήρισε ανεπαρκή τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στη Eurostat".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 21 October 2004 - 20:59:43 UTC