Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/11/2004
  • [02] Τιτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελληνοτουρκικά - Κυπριακό - Ελλάδα - ΗΠΑ
  • [04] Ονομασία ΠΓΔΜ
  • [05] Φορολογικό νομοσχέδιο
  • [06] Νέα Δημοκρατία
  • [07] ΠΑΣΟΚ
  • [08] Συνέντευξη Παπαρήγα
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Αναπτυξιακός νόμος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/11/2004

    Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και το φορολογικό νομοσχέδιο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τιτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Παζλ εκβιασμών από τις ΗΠΑ. Υπόγεια παιχνίδια made in USA σε τρία μέτωπα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Φορολογικό νομοσχέδιο: Ρυθμίσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Χωρίς φόρους οι 6 στους 10 Έλληνες .Ελαφρύνσεις για όλα τα εισοδήματα-Μείωση συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Φορο-ανάσες για αγορά, επιχειρήσεις. Ανακούφιση σε χαμηλόμισθους. Στα ίδια οι "μεσαίοι".

    Η ΑΥΓΗ:Σίγουρα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. Με νεοφιλελεύθερο χρώμα το φορολογικό νομοσχέδιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Υπονομεύει τον Γιώργο ο Σημίτης. Έδωσε σόου στην Βουλή παριστάνοντας τον ...σκληρό αρχηγό.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Ναυάγησε το Φορολογικό. Ψιχία στους μισθωτούς, δώρα στις επιχειρήσεις. Στο Μέγαρο Μαξίμου "ξηλώθηκαν" οι κρίσιμες διατάξεις του νομοσχεδίου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Νέο φορολογικό. Μέτρα στήριξης για τους οικονομικά ασθενέστερους. Τι κερδίζουν χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι και επιχειρήσεις.

    ΕΘΝΟΣ:Μαξι φόροι μίνι απαλλαγές. Φορολογικό: Πώς και από ποιους θα εισπράξουν επιπλέον 1 δισ. ευρώ το 2005.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Με τις φορολογικές ελαφρύνσεις Αλογοσκούφη η ζωή των ασθενέστερων οικονομικά γίνεται... ΑΝΗ(ΦΟΡΟΙ) ΚΑΤΗ(ΦΟΡΟΙ) και η σκούφια μας ...στραβά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Φορο-ανάσα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τέλος η φοροεισπρακτική λογική του παρελθόντος με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Φορολογικό. Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν. Γ. Αλογοσκούφης: Ελαφρύνσεις για μισθωτούς-συνταξιούχους παρά την αύξηση κρατήσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Φόροι κεραμίδα για τους μισθωτούς. Οι μικροί χρηματοδοτούν τις ελαφρύνσεις των μεγάλων.

    ΕΣΤΙΑ:Χρυσή τομή στην φορολογία. Θετικές ρυθμίσεις, ανεπαρκείς ελαφρύνσεις.

    ESPRESSO:Τρόμος για τις γυναίκες στην Αθήνα! Εφιάλτης, οι τρεις βιαστές με το κατσαβίδι. Πού χτυπούν και πώς τους περιγράφουν τα θύματά τους.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Φορολογικό, ανάσα ανάπτυξης. Προστασία χαμηλών εισοδημάτων, σταθερότητα και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μικρές ελαφρύνσεις για τα χαμηλά εισοδήματα. Περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων- Κίνητρα για συγχωνεύσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ:Με 4 "τρικ" αυξάνουν τους φόρους. Οι προεκλογικές ελαφρύνσεις έγιναν επιβαρύνσεις.

    Η ΝΙΚΗ:Βάρη στους μικρομεσαίους. "Δώρα " σε μεγαλοεπιχειρηματίες με το νέο φορολογικό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:"Τορπίλες" που απειλούν το λαό. Πλημμύρες-Απορρίμματα.

    TRAFFIC NEWS: Θέλει στεφάνι ο Χατζηστεφάνου. Έκανε πρόταση γάμου σε "αστυνομικό". Καταθέτει αίτηση στο δήμο για τις άδειες.

    Η ΧΩΡΑ:Φορο-πακέτο ανάσα για χαμημόλισθους, συνταξιούχους. Σημαντικά μέτρα και υπέρ των επιχειρήσεων.Τι προβλέπει για όλους το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    City Press:Σκληρά λόγια από Μητσοτάκη και Σημίτη.

    Μetro:Μεγάλες οι αλλαγές στο νέο φορολογικό. Ευχάριστες εκπλήξεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρήσεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φοροατολμία. Ήπιες αλλαγές αντί για τις εξαγγελθείσες τομές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Ποιος κυβερνά το ΠΑΣΟΚ; Παπανδρέου ή Σημίτης;

    [03] Ελληνοτουρκικά - Κυπριακό - Ελλάδα - ΗΠΑ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "σκληραίνει το "παιχνίδι" εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, καθώς η Λευκωσίας αλλά και το ΠΑΣΟΚ βάζουν ψηλά τον πήχη για την κυβέρνηση. ΠΑΣΟΚ και Λευκωσία ζητούν να περιληφθεί στη σύνοδο του Δεκεμβρίου ο όρος της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Άγκυρα για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "παραβαίνοντας κάθε έννοια δικαίου και διεθνούς νομιμότητας, η Ουάσιγκτον, επιχειρεί με εκβιαστικά διλήμματα και απειλές εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, να εξυπηρετήσει τα δικά της γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, αναβαθμίζοντας παράλληλα το ρόλο της Τουρκίας, χωρίς αυτή να υποχρεωθεί σε συμμόρφωση προς τους διεθνείς κανόνες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η χθεσινή δήλωση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λευκωσία Μάικλ Κλόσον, ο οποίος εξήγγειλε την οικονομική ενίσχυση των Κατεχομένων από τις ΗΠΑ, τροφοδοτώντας τα σενάρια της αναγνώρισης. Οι κινήσεις αυτές αποθρασύνουν όπως είναι φυσικό την Τουρκία....".

    Η ESPRESSO εκτιμά ότι "και τα ρέστα μας ζητάνε οι Τούρκοι ύστερα από τις καθημερινές παραβιάσεις και παραβάσεις στο Αιγαίο , θέτοντας θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για παρενόχληση τουρκικών μαχητικών αεροπλάνων από ελληνικά μαχητικά είναι άνευ προηγουμένου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "οι Τούρκοι με το προπέτασμα της νατοϊκής αεροναυτικής άσκησης που διεξάγουν στο Αιγαίο και ολοκληρώνεται αύριο, βρίσκουν ευκαιρία να στέλνουν οπλισμένα μαχητικά και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στο FIR Αθηνών δοκιμάζοντας τις δυνατότητα της αεράμυνάς μας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "υπό τη σκιά της άρνησης της Άγκυρας να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και των υψηλών τόνων της κυπριακής κυβέρνησης, η οποία με τη σειρά της μιλά για βέτο στην προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής πραγματοποιεί από αύριο διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Δυσφορία και από ΕΕ για δηλώσεις Γκιουλ, πιθανή πρωτοβουλία Ολλανδίας. Επίσκεψη με "έντονο συμβολισμό" χαρακτήρισε ο Κύπριος ΥΠΕΞ κ. Ιακώβου την επίσκεψη Καραμανλή στην Κύπρο".

    [04] Ονομασία ΠΓΔΜ

    ΤΟ metro γράφει ότι "το όπλο της άσκησης βέτο στην ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, έφερε χθες σε πρώτο πλάνο ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, η οποία πραγματοποιήθηκε σε υψηλούς τόνους. Στη συνεδρίαση, ο κ. Μολυβιάτης προσπάθησε να αποσπάσει τη συναίνεση των κομμάτων για την αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για στροφή προς τον ατλαντισμό".

    Η TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "στην εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ επιμένει η ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της αναγνώρισης της ΠΓΔΜ από την Ουάσιγκτον με το συνταγματικό της όνομα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι χθες στη Βουλή "ο υπουργός Εξωτερικών έκανε έκκληση για συνεργασία στα μείζονα θέματα για τους επόμενους δύσκολους μήνες, ενώ τόνισε πως, παρά την κριτική της αντιπολίτευσης- την οποία χαρακτήρισε θεμιτή- υπάρχει συναίνεση στις βασικές αρχές".

    Η CITY PRESS αναφέρει ότι"ανατρεπτικός εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον ALPHA. Ο κ. Μητσοτάκης , αγνοώντας την επίσημη θέση της κυβέρνησης της ΝΔ, ζήτησε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το θέμα των Σκοπίων. Κατά τον κ. Μητσοτάκη είναι πρακτικά αδύνατον να αποφύγουμε τη χρήση του ονόματος "Μακεδονία" στον προσδιορισμό της ονομασίας των Σκοπίων, και καλά θα κάνουμε να υποβαθμίσουμε τη σημασία του ζητήματος σε ό,τι αφορά τις πολιτικές μας προτεραιότητες".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει τις υπεκφυγές για το Μακεδονικό, αλλά διαπιστώνει..."συναίνεση" επιδιώκουσα να εμπλέξει, μετά το προεδρικό, και το θέμα αυτό στην υφέρπουσα προεκλογολογία".

    [05] Φορολογικό νομοσχέδιο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "περισσότεροι από 3.000.000 φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2005, με τις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που δημοσιοποίησε, χθες, η κυβέρνηση. Μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι χαμηλόμισθοι και οι μικροσυνταξιούχοι, ενώ λιγότερους φόρους θα καταβάλλουν και όσοι έχουν εισοδήματα μέχρι 23.000 ευρώ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας μέσω της φορολογίας προσφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να βελτιώσει το κλίμα στην οικονομία και να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί από το παρελθόν".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις μέχρι το 2007, αλλά και μικρές ελαφρύνσεις για τα χαμηλά εισοδήματα, προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Το νομοσχέδιο, όπως είπε ο υπουργός θα κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδος και θα γίνει νόμος του κράτους έως το τέλος του έτους".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ το νομοσχέδιο "προβλέπει: αύξηση του αφορολόγητου ορίου, χωρίς αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, μείωση του φόρου καταθέσεων, κίνητρα στις εταιρείες, μείωση των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη και στα μερίσματα, φοροελαφρύνσεις στους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών, "πρόνοια" για τους διαζευγμένους, ευνοούνται οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις στο Χρηματιστήριο".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "κίνητρα-ανάσα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων με μηδενικούς φόρους για την πλειοψηφία των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "φορο-ανάσες σε χιλιάδες επιχειρήσεις, ώστε να "σηκώσουν κεφάλι" και να εξέλθουν από τη στενωπό στην οποία τις έχει εγκλωβίσει η καχεξία της αγοράς, δίνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "ως "χρυσή τομή", το νομοσχέδιο ασφαλώς κρίνεται θετικό. Θα μπορούσε όμως να είναι πολύ τολμηρότερο".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "υψηλότερους φόρους θα πληρώσει η πλειονότητα των μισθωτών το 2005, αφού η κυβέρνηση μετέτρεψε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για ελαφρύνσεις σε πραγματικές επιβαρύνσεις με το φορολογικό της νομοσχέδιο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "με μειώσεις φόρων που αγγίζουν το 30% ανοίγει η νέα φορολογική τριετία 2005-2007 για τις επιχειρήσεις, που ενισχύονται από τις απώλειες των μισθωτών, που θα εισπράττουν λιγότερα, λόγω της νέας κλίμακας και της μείωσης στο 1,5% της έκπτωσης φόρου, παρά την αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ. Απώλειες και από την κατάργηση της έκπτωσης φόρου 75 ευρώ από οικογενειακές αποδείξεις. Οφέλη από αυξημένη έκπτωση 20% από ιατρικά, ενοίκια, δίδακτρα και τόκους στεγαστικών δανείων".

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου δίνει ψιχία στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, αλλά είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρο για τις επιχειρήσεις"

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων επιχειρήσεων είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από την κυβερνητική επιτροπή και παρουσιάστηκε επισήμως από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη".

    [06] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "κλίμα συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση τόσο επί των εξελίξεων στο θέμα της ΠΓΔΜ όσο και για το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, διαπιστώνει ο γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου".

    [07] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "το... παν για να πρωταγωνιστήσει ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου κάνει ο Κώστας Σημίτης. Μετά από οκτώ μήνες εξαφάνισης από το προσκήνιο επέλεξε χθες τον ιερό χώρο του Κοινοβουλίου (κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας) για να κάνει την έναρξη του... προεκλογικού του αγώνα, που έχει ως αποκλειστικό στόχο την επιστροφή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ".

    [08] Συνέντευξη Παπαρήγα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στο βασικό του θέμα αναφέρεται στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα. Η κυρία Παπαρήγα χαρακτήρισε "τορπίλες" την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας και της ελλιπούς διαχείρισης των απορριμμάτων "υπογραμμίζοντας τις σοβαρές ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της σημερινής της ΝΔ και επισημαίνοντας ότι η μη αντιμετώπισή τους, με ουσιαστικά και ολοκληρωμένα μέτρα, θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή ενός μεγάλου μέρους του λαού".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Ώθηση στις επιχειρήσεις. Καθιερώνονται σταθεροί φορολογικοί κανόνες για την ερχόμενη τριετία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Το τέλος της "απογραφής". Ανεπαρκή κρίθηκαν τα στοιχεία που έδωσε η ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

    ΚΕΡΔΟΣ: "Όλα για τις επιχειρήσεις! Ένα νομοσχέδιο "κομμένο και ραμμένο " στα βασικότερα αιτήματα της αγοράς".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φοροελαφρύνσεις για εταιρίες και ιδιώτες. Νέες επιβαρύνσεις όμως για εισοδήματα άνω των 14.000 ευρώ".

    [10] Αναπτυξιακός νόμος

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει οτι "Ομπρέλα φορολογικής προστασίας σηκώνει το κράτος για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να "τραβήξουν" ανενόχλητες την ανάπτυξη, να αλλάξουν επενδυτική συμπεριφορά και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 11 November 2004 - 20:19:30 UTC