Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Προσλήψεις
  • [04] Γιαννάκου - Εξαγγελίες
  • [05] ΕΕ-Πολιτικές ελευθερίες
  • [06] Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
  • [07] Υγεία
  • [08] Ελληνικό Χρηματιστήριο
  • [09] EUROSTAT
  • [10] Ελληνοτουρκικές σχέσεις-Περιοδεία Μολυβιάτη
  • [11] Ελλάδα-ΠΓΔΜ
  • [12] Ακρίβεια
  • [13] Κυβέρνηση
  • [14] ΠΑΣΟΚ
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/11/2004
  • [16] Δημοσιονομικά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/11/2004

    Η χθεσινή σύνοδος του Eurogroup, η περιοδεία του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ, οι εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι επικείμενες προσλήψεις στο δημόσιο, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Νίκη - σταθμός κατά του καρκίνου. Ζωή σε καρκινοπαθείς ακόμη και σε προχωρημένο στάδιο. Όλες οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή ασθενών στο ερευνητικό πρόγραμμα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Απασχόληση 9.000 γυναικών στο Δημόσιο. Δραστικά μέτρα με στόχο την ισότητα ανδρών - γυναικών ανακοίνωσαν Παυλόπουλος-Ανδρεουλάκος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Ακριβές τιμές στα σουπερμάρκετ. Γκάλοπ της ALCO σε Αττική - Θεσσαλονίκη για την "Απογευματινή".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Σοφοκλέους. Ολοταχώς προς τις 2.800 με 20 μετοχές -ατμομηχανές. Αισιοδοξία για την πορεία του Χρηματιστηρίου.

    Η ΑΥΓΗ:Πρωταθλητές οι δήμοι στις φωτογραφικές προσλήψεις. Η Έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2003.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Εκλογικός συναγερμός στα κόμματα. Οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα προκαλούν ραγδαίες πολιτικές αναταράξεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Ρεζίλι στις Βρυξέλλες. Αμφισβητούν την ένταξή μας στο ευρώ. Έκθεση-κόλαφος της Eurostat μετά το φιάσκο της απογραφής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Επετηρίδα επιλαχόντων δημιουργεί το ΑΣΕΠ. Για επιτάχυνση των προσλήψεων στο Δημόσιο.

    ΕΘΝΟΣ:Αλαλούμ επί 4 μέσα σε 48 ώρες. Πρωτοφανής ασυνεννοησία με κόντρες και "καρφιά".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Από την Μασσαλία ο πρόεδρος της Ε' Γαλλικής Δημοκρατίας έκανε περίεργους χαρακτηρισμούς για τους Τούρκους και ερωτάται: Μεσιέ Πρεζινταντ...Πουρκουά οι Τούρκοι είναι Βυζαντινοί;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Μαραθώνιος για τις ευθύνες της Τουρκίας. Από τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη με φόντο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Δημόσιο: Πού γίνονται τώρα προσλήψεις. Πώς θα γίνουν οι μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Φωτιές για τον Νίκο. Καζάνι που βράζει το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ- Πολλοί βλέπουν πρόβλημα.

    ΕΣΤΙΑ:Συνεχίζεται η πολιτική Σημίτη; Καμία διαφοροποίησης του κρατικού προϋπολογισμού.

    ESPRESSO:Καθηγήτρια θύμα σεξουαλικής επίθεσης από δύο μαθητές. Αποβλήθηκε όλη η τάξη. Απίστευτο περιστατικό μέσα στην αίθουσα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:"Δεν πάω για εκλογές". Διαμηνύει ο Κ. Καραμανλής στους υπουργούς-Όνομα Προέδρου τον Ιανουάριο.

    Ο ΛΟΓΟΣ:ΣΥΝ-διεργασίες για τον επόμενο πρόεδρο. Εντείνεται η φημολογία για τον Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    ΤΑ ΝΕΑ:Δεν θα παίξουν παιχνίδια σε βάρος μας. Σκληρός ο Γιώργος για την προεδρολογία.

    Η ΝΙΚΗ:Το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει Κωνσταντόπουλο. "Λαγός" στην κούρσα για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αντιδρούν και ανδρεϊκοί και σημιτικοί.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Νέος πιλότος της αντίδρασης. "Πρόγραμμα της Χάγης". Ο "Ρ" συνεχίζει τις αποκαλύψεις για το τι πραγματικά αποφασίστηκε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 4-5 Νοέμβρη.

    TRAFFIC NEWS: Μεγάλη δικαστική κόντρα για το στοίχημα. Μήνυσε τον ΟΠΑΠ γιατί δεν του πληρώνει 1,5 δις που κέρδισε.

    Η ΧΩΡΑ:8.561 νέες προσλήψεις σε υπουργεία, νοσοκομεία, υπηρεσίες. Ποιοι είναι οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών.

    City Press:Διπλή υποχώρηση από Αθήνα, Λευκωσία.

    Μetro:Πρόγραμμα φθηνής στέγης για φοιτητές. Μόλις 30 ευρώ τον μήνα θα είναι το κόστος για τους δικαιούχους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Οικόπεδο σε 33.990 στρέμματα. Βόρεια Ελλάδα: Εντάσσονται στο σχέδιο πόλης 92 περιοχές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Προχωρεί η δική μας περιφέρεια. Στο α΄εξάμηνο (Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2004) της διακυβέρνησης.

    [03] Προσλήψεις

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "επτά στις δέκα προκηρύξεις των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων τους που στάλθηκαν για έλεγχο στο ΑΣΕΠ είχαν σοβαρά λάθη, που δημιουργούν υπόνοιες για "φωτογραφικά κριτήρια". Ένας στους δέκα δήμους της χώρας επιχείρησε να ανακαλέσει προκηρύξεις θέσεων μετά τη δημοσίευσή τους και μάλιστα αφού είχαν υποβληθεί οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "ρυθμίσεις για τη μοριοδότηση των συμβασιούχων, που εξαιρέθηκαν από το Προεδρικό διάταγμα για τις μονιμοποιήσεις, καθώς και για τους επιλαχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, το 1998, προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών μέσω πολυνομοσχεδίου που θα καταθέσει στη Βουλή ενός της εβδομάδας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "πάνω από 9.000 θέσεις εργασίας δημιουργούνται μέσω του προγράμματος Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Υπέρ των Γυναικών συνολικού προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ. Οι περισσότερες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιφέρεια με ιδιαίτερη έμφαση στις αγροτικές περιοχές ενώ θα δοθούν και γενναία οικονομικά κίνητρα στις γυναίκες που θέλουν να στήσουν δική τους επιχείρηση".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "επετηρίδα "επιλαχόντων στις πιο δημοφιλείς ειδικότητες προσωπικού που ζητούν οι φορείς του Δημοσίου προτείνει το ΑΣΕΠ να δημιουργηθεί, ώστε να διεξάγονται με ταχύτατους ρυθμούς οι διαδικασίες των προσλήψεων".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "νέοι διαγωνισμοί του Δημοσίου προκηρύσσονται αυτή την εβδομάδα, για προσλήψεις σε νοσοκομεία, υπουργεία, επιμελητήρια, υπηρεσίες καθώς και στις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης".

    [04] Γιαννάκου - Εξαγγελίες

    Το metro υποστηρίζει ότι "στην υλοποίηση προγράμματος στέγασης φοιτητών των οποίων οι γονείς είναι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προχωρά ο ΟΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή 5ώροφων και 6ώροφων πολυκατοικιών σε πόλεις όπου οι ανάγκες στέγασης φοιτητών είναι ιδιαίτερα αυξημένες όπως το Ηράκλειο, η Πάτρα και η Κομοτηνή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου ενημέρωσε χθες τους Ευρωπαίους ομολόγους της ότι πρόκειται να ξεκινήσει στην Ελλάδα η εφαρμογή της υποχρεωτικής δεύτερης γλώσσας και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως είχε τεθεί στους στόχους της Βαρκελώνης".

    [05] ΕΕ-Πολιτικές ελευθερίες

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις Βρυξέλλες στις 4-5 Νοέμβρη υιοθέτησε το λεγόμενο "Πρόγραμμα της Χάγης" ένα νέο πολυτελές πρόγραμμα "κατά της τρομοκρατίας". Η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι η ΕΕ σκληραίνει τη στάση της απέναντι σε όσους θεωρεί "επικίνδυνους" σηκώνοντας τον μπαμπούλα της "τρομοκρατίας" σαν βασικό της επιχείρημα".

    [06] Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "εντείνεται η φημολογία περί υποστήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Κωνσταντόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας από το κυβερνών κόμμα. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος επανέλαβε χθες -στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA- ότι δεν υπάρχει οποιουδήποτε είδους "συμφωνία" ως προς το πρόσωπό του , ούτε "παρασκηνιακές επαφές" τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ της εκλογής Προέδρου από την Αριστερά, θέση στην οποία "έσπευσαν" να συμφωνήσουν χθες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "παρά την υπερπροβολή που έχει εξασφαλίσει από τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα μετά την προχθεσινή παρουσία στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για το Πολυτεχνείο, η υποψηφιότητα του Νίκου Κωνσταντόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας θεωρείται ήδη "καμένη" δεδομένου ότι ακόμη και εάν προκρίνεται όντως από την ηγεσία της ΝΔ είναι βέβαιο ότι απορρίπτεται απότο μεγαλύτερο τμήμα του ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "πυκώνουν οι ενδείξεις ότι η Χώρα βαδίζει ολοταχώς σε πρόωρες εκλογές. Παρά τις συνεχείς αναφορές στην ανάγκη να επικρατήσει συναινετικό κλίμα εν όψει της προεδρικής εκλογής, οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα και η κατάσταση της Οικονομίας έχουν θέσει σε συναγερμό τα κομματικά επιτελεία".

    [07] Υγεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "παγκόσμια πρωτοπορία αποτελεί το εμβόλιο Έλληνα επιστήμονα για τον καρκίνο, καθώς για πρώτη φορά χάρη στα αποτελέσματά του μπορούμε πλέον να πούμε ότι η αντίστροφη μέτρηση για την καταπολέμηση της ασθενείς που βασανίζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, μόλις ξεκίνησε! Σε ποσοστό 93% ενεργοποιήθηκε το ανοσολογικό σύστημα ασθενών με καρκίνο προχωρημένου σταδίου!"

    [08] Ελληνικό Χρηματιστήριο

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "οι "μαύρες μέρες" για τη Σοφοκλέους φαίνεται πως αποτελούν πια παρελθόν. Το στίγμα της αισιοδοξίας και της νέας εποχής που ξεκινά για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου κ. Σπ. Καπράλος ο οποίος τόνισε ότι μια νέα εποχή ανατέλλει για τη Σοφοκλέους".

    [09] EUROSTAT

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "διορία δύο ετών προκειμένου το έλλειμμα του ελληνικού Δημοσίου να περιοριστεί στο όριο του 3% που προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχ θα ζητήσει σήμερα από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας (ΕΚΟΦΙΝ) ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι " δυσμενέστατες καθίστανται πλέον οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής απογραφής που επιχείρησε η κυβέρνηση για το κύρος της χώρας. Χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί των χωρών της ευρωζώνης, ο επίτροπος κ. Χοακίν Αλμούνια παρουσίασε έκθεση της Eurostat με την οποία αμφισβητούνται και τα δεδομένα όπου στηρίχθηκε η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ".

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "δύσκολες ώρες περνά στις Βρυξέλλες η ελληνική οικονομία, καθώς τόσο χθες στο Eurogroup όσο και σήμερα στο ECOFIN η χώρα μας δέχεται σκληρές επικρίσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους για τη μεγάλη αναθεώρηση των δημοσιονομικών μεγεθών της".

    [10] Ελληνοτουρκικές σχέσεις-Περιοδεία Μολυβιάτη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "ο ΥΠΕΞ ξεκινά από το Παρίσι, τη Χάγη και το Λουξεμβούργο, όπου εκφράζονται και οι πιο σοβαροί προβληματισμοί για την προσέγγιση της ΕΕ με την Τουρκία. Για λόγους διαπραγματευτικούς κρατά κλειστά τα χαρτιά της η Αθήνα. Διαμηνύει ωστόσο, ότι θα κρίνει αυστηρά την Τουρκία με την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Δεν θα είναι ανεκτή ούτε μία παραβίαση από την Ευρωπαϊκή Τουρκία λεει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ. Έντονη κινητικότητα θα αναπτύξει και η Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Παίζει ο Ερντογάν με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Εκκωφαντική σιωπή από τον αρμόδιο επίτροπο Γκ. Φερχόιγκεν".

    Η City Press υποστηρίζει ότι "ο Καραμανλής λεει πλέον "ναι" στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη από την Άγκυρα κλιμάκωση των προκλήσεων στο Αιγαίο. Ο Παπαδόπουλος αφήνει να εννοηθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα ασκήσει βέτο, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία αρνείται να την αναγνωρίσει. Η υποχώρηση Αθήνας και Λευκωσίας στο ζήτημα της ευρωπαϊκής στρατηγικής της Τουρκίας δεν λύνει το πρόβλημα, αντίθετα ανοίγει την όρεξη σε Ουάσιγκτον και Άγκυρα".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "ο Τούρκος πρωθυπουργός συνέδεσε για πρώτη φορά τον ορισμό ημερομηνίας ενάρξεως των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης".

    [11] Ελλάδα-ΠΓΔΜ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "απομακρύνεται η προοπτική επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, λόγω της ακαμψίας της σκοπιανής πλευράς που αναμένεται να επιταθεί μετά την πολιτική κρίση που ξέσπασε χθες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σε σχόλιό της εκτιμά ότι "συνεχίζεται ο εμπαιγμός της ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ, από την αμερικανική κυβέρνηση στο θέμα της αναγνώρισης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Αυτή τη φορά ο εμπαιγμός έγινε σε υψηλότερο επίπεδο, κατά την επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου μαζί με αντιπροσωπεία ηγετικών παραγόντων της ομογένειας, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου συναντήθηκαν με τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και τον υφυπουργό Μαρκ Γκρόσμαν, ο οποίος επί πολλά χρόνια χειρίζεται τα ελληνικά θέματα και υποτίθεται ότι τα γνωρίζει καλά".

    [12] Ακρίβεια

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "για υπερβολικές αυξήσεις τιμών "κατηγορούν" τα σουπερμάρκετ στη χώρα μας οι καταναλωτές, εκτιμώντας στην πλειοψηφία τους ότι πωλούν ακριβότερα από τα σουπερμάρκετ στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη".

    [13] Κυβέρνηση

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "πρόβλημα συντονισμού και έλλειψη πολιτικής δείχνουν 4 γεγονότα μέσα σε 48 ώρες. Ακάλυπτος ο Ρεγκούζας για το επίδομα θέρμανσης, μετέωρος ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ για "τα δικά μας παιδιά". Βολές Έβερτ κατά Γιαννάκου για τις μετεγγραφές, άδειασμα Παναγιωτόπουλου σε 2 διοικητές για την εθελουσία έξοδο".

    [14] ΠΑΣΟΚ

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν θα ανεχθεί παιχνίδια στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Τη σκληρή αυτή δήλωση-μήνυμα προς τον κ. Καραμανλή έκανε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, μια μέρα μετά την παρουσία του Νίκου Κωνσταντόπουλου στη γιορτή της ΟΝΝΕΔ κι ενώ τα σενάρια για την προεδρολογία είχαν πάρει "φωτιά".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/11/2004

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δέσμιος του χρέους. Ο Προϋπολογισμός του 2005 ανακοινώνεται την Πέμπτη".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Άνοιξαν ρωγμές σε τρία μέτωπα της οικονομίας. Ανησυχητικά μηνύματα εκπέμπουν η Στατιστική Υπηρεσία και η αγορά".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μαύρα σύννεφα στην οικονομία. Ανησυχητικές διαστάσεις από την επιδείνωση των μεγεθών ανάπτυξης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δεν αμφισβητείται η ένταξη στην ΟΝΕ. Ανοιχτό το θέμα των χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Συνοχής".

    [16] Δημοσιονομικά

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Μείζον δημοσιονομικό πρόβλημα παραμένει το δημόσιο χρέος και για το 2005, καθώς η εξυπηρέτησή του θα απαιτήσει το 74,6% των καθαρών εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού. Η διατήρηση του ποσοστού αυτού σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (για εφέτος εκτιμάται στον 76,2%) θα καταστήσει δυσχερή τη διαχείριση και του νέου προϋπολογισμού, τον οποίο αναμένεται να δημοσιοποιήσει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης την ερχόμενη Πέμπτη".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 16 November 2004 - 22:37:27 UTC