Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αλβανία- ΠΓΔΜ
  • [04] Ασφαλιστικό
  • [05] Εξεταστική Επιτροπή
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Αναπτυξιακός νόμος
  • [08] Ελληνοτουρκικά
  • [09] Προεδρία της Δημοκρατίας
  • [10] Παιδεία
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Αναπτυξιακό νομοσχέδιο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/11/2004

    Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής , οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και η Παιδεία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Επιδοτήσεις - εξπρές για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις. 34 καινοτομίες στο νέο Αναπτυξιακό.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αναπτυξιακός νόμος:Επιχορηγήσεις στις επιχειρήσεις ακόμη και με 55% της επένδυσής τους!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Επιδότηση 55% για επενδύσεις στην περιφέρεια. Ισχυρά κίνητρα δίνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Ζεστό χρήμα σε όλη την Ελλάδα. Άνοιξη στην αγορά με το νέο αναπτυξιακό νόμο.

    Η ΑΥΓΗ:Κίνητρα για ... απολύσεις! Με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Καταργείται η απαγόρευση απολύσεων στις επιδοτούμενες επιχειρήσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Επιχορήγηση μέχρι 55% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όλες οι διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Ναυαγεί η Εξεταστική Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Μεθοδεύουν πρόωρη λήξη εργασιών για να αποφύγουν διασυρμό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Όλη η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις 5.949 εκπαιδευτικών το 2005. Οι αιτήσεις συμμετοχής αναμένεται να ξεπεράσουν τις 80.000.

    ΕΘΝΟΣ:Ξέσπασμα προέδρου κατά...προεδρολόγων. Τα παιχνίδια της κυβέρνησης προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Η Αθήνα θα βλέπει το ευρώ....με το μακαρόνι. Οι Σιούφας και Αλογοσκούφης αν κατορθώσουν να περάσουν την περιφερειακή ανάπτυξη θα μείνουν στην ιστορία ως Εθνικοί Ευεργέτες και από δω και πέρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Μέτρα-ανάσα για τις επιχειρήσεις. Όλα όσα προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος που παρουσίασαν οι αρμόδιοι υπουργοί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:4 τομές στα Πανεπιστήμια. Συνέντευξη: Η Μαριέττα Γιαννάκου αναλύει τις αλλαγές που έρχονται στα ΑΕΙ. .

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Εξεταστική και για τον Σπήλιο. Άρθρο- παρέμβαση της "Ε" μετά τις γκάφες και το ψεύδος.

    ΕΣΤΙΑ:Γενναίο άνοιγμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Σημαντικά κίνητρα παρέχει το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

    ESPRESSO:Θρίλερ με το δολοφόνο του Σαββούρα. Απροσδόκητη εξέλιξη. Αφέθηκε ελεύθερος ο Αλβανός που είχε συλληφθεί. Τα κενά της υπόθεσης και τα ερωτήματα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Ισχυρά κίνητρα επενδύσεων. Νομοσχέδιο ανάπτυξης με διετή ορίζοντα-Μισό δισ. ευρώ κατά 2005 για ενίσχυση νέων επιχειρηματικών δράσεων.

    Ο ΛΟΓΟΣ:"Στο κόκκινο" τα εξοπλιστικά. Κομματικές "συγκρούσεις" για τα αντισταθμιστικά των TOR M1.

    ΤΑ ΝΕΑ:Διαψεύδουν τις .....υπογραφές τους. Αντιδράσεις πανικού από την κυβέρνηση.

    Η ΝΙΚΗ:Να παραιτηθούν τώρα Σπηλιωτόπουλος-Ζορμπάς. Πολιτικά εκτεθειμένη η κυβέρνηση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Κι άλλο τζάμπα χρήμα στην πλουτοκρατία. Αντιλαϊκός ο νέος "αναπτυξιακός νόμος".

    TRAFFIC NEWS: Ο Τσαλίκης πριβέ στριπτίζ σε 100 γυναίκες. Οι προσκλήσεις είναι αυστηρά προσωπικές.

    Η ΧΩΡΑ:Έως και 55% επιδότηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα 28 γενναία μέτρα που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

    City Press:"Κατάρριψη" Σπήλιου, Ζορμπά από ρωσικούς TOR M1.Η εφημερίδα "Τα ΝΕΑ" αποκάλυψε ότι ο υπουργός Άμυνας και ο γραμματέας Εξοπλισμών συμφωνούσαν με αυτά που καταγγέλλουν.

    Μetro:Μέτωπο ΓΣΕΕ- ΟΤΟΕ για το Ασφαλιστικό. Το μήνυμα της μετωπικής σύγκρουσης, αρχής γενομένης από τον τραπεζικό κλάδο, έδωσαν χθες οι συνδικαλιστές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Ξεσηκωμός για τα σχολεία. Θεσσαλονίκη: Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Ζητάει και τα ρέστα η Τουρκία για τις παραβιάσεις. Ωμή πρόκληση του τουρκικού επιτελείου.

    [03] Αλβανία- ΠΓΔΜ

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι " τη διαβεβαίωση ότι η Αλβανία δεν θα αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας" παρείχαν τα Τίρανα, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "αναδιπλώθηκαν πλήρως κυβερνητικοί κύκλοι της Αλβανίας που δήλωναν απερίφραστα ότι επιθυμούσαν να αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ με την Συνταγματική της ονομασία. Μετά από διπλωματικές επαφές που είχαν οι δύο χώρες, η Αλβανία διαβεβαίωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει τη FYROM με την ονομασία "Μακεδονία".

    [04] Ασφαλιστικό

    Το metro αναφέρει ότι "το μήνυμα της μετωπικής σύγκρουσης, αρχής γενομένης από τον τραπεζικό κλάδο, έδωσαν χθες οι συνδικαλιστές. Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο για απεργιακές κινητοποιήσεις στις τράπεζες, αλλά και γενικότερα στον ιδιωτικό τομέα, με αιχμή το ασφαλιστικό".

    [05] Εξεταστική Επιτροπή

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "στο κενό η επιχείρηση του ΠΑΣΟΚ να υπονομεύσει τη διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής. Ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος διέψευσε τα χθεσινά δημοσιεύματα παρουσιάζοντας τη σχετική αλληλογραφία με τους Ρώσους".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "θύελλα στην κυβέρνηση είναι βαριές κατηγορίες, ακόμα και για ποινικές ευθύνες, από την πλευρά των "ΝΕΩΝ" σχετικά με τις υπογραφές Σπηλιωτόπουλου - Ζορμπά στο σχέδιο σύμβασης για τα ρωσικά όπλα, που απεκρύβησαν για να μεθοδευτεί η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "η κατάρρευση της σκευωρίας που στήθηκε στην υπόθεση των εξοπλισμών αφήνει πολιτικά εκτεθειμένη την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "γκάφα Σπηλιωτόπουλου χαρακτηρίζουν στρατιωτικοί αλλά και πολιτικοί παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος, την υπόθεση της επαναδιαπραγμάτευσης των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR -M1".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ , "σε "μπούμερανγκ" για την κυβέρνηση εξελίσσεται η υπόθεση με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά. Ο κίνδυνος υπονόμευσης της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα, που έχει προγραμματισθεί για τις 6 Δεκεμβρίου, οι "ίντριγκες" στο υπουργείο Άμυνας, αλλά και οι συνεχείς αποκαλύψεις για "κρίσιμης σημασίας έγγραφα που απεκρύβησαν από τη Δικαιοσύνη και τη Βουλή" υποχρεώνουν την κυβερνητική παράταξη σε πλήρη αλλαγή των ως τώρα σχεδιασμών της".

    [06] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "προκηρύχθηκε χθες ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πλήρωση 5.949 θέσεων από τις 7.607 συνολικά για την περίοδο των σχολικών ετών 2005-2006 και 2006-2007".

    [07] Αναπτυξιακός νόμος

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι με το νέο αναπτυξιακό νόμο θα δοθούν "500 εκατ. ευρώ για επενδύσεις. Επιδότηση 50% για νέες θέσεις εργασίας. Ενίσχυση 70% σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έξτρα μπόνους 15% για μικρομεσαίους. Διπλασιασμός των ενισχύσεων στις επιχειρήσεις και προτεραιότητα στην περιφέρεια και τις ακριτικές περιοχές".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "πλέγμα κινήτρων για επενδύσεις που "αγκαλιάζουν" όλους τους τομείς της Οικονομίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ποσοστά επιχορηγήσεων που φτάνουν το 55% προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "ενισχύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν μέσα στο 2005 στις επιχειρήσεις βάσει του νέου αναπτυξιακού νόμου, γεγονός που σημαίνει ότι η συνολική αξία των ιδιωτικών επενδύσεων θα φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "ισχυρή δόση νέων επενδύσεων επιχειρεί να προσφέρει στην οικονομία το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Όπως δήλωσαν οι κ. Αλογοσκούφης και Σιούφας, το 2005 ο προϋπολογισμός θα διαθέσει ως άμεση ενίσχυση στις επενδύεις περίπου 500 εκατ. ευρώ από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "σε αντίθεση με την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ η σημερινή κυβέρνησις θεωρεί κύριο μοχλό της οικονομικής αναπτύξεως την ιδιωτική πρωτοβουλία. Μάλιστα δίδεται ιδιαίτερο βάρος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας και συνολικά προσφέρουν τις περισσότερες θέσεις απασχολήσεως".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "στο όνομα της ανάπτυξης-που βεβαίως ποτέ δεν έχει εξασφαλιστεί με το τζάμπα χρήμα προς υποψήφιους επενδυτές η ΝΔ καλεί τους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης να εκδηλώσουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες σε όλους, αυτή τη φορά, τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που παρουσίασαν χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, Δ. Σιούφας και άλλοι υπουργοί αποδεσμεύει πλήρως την απασχόληση από την επιδότηση των επενδύσεων. Καταργείται η υποχρέωση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Ουσιαστικά θα επιδοτούνται έτσι επενδυτικά σχέδια που αποσκοπούν στη μείωση της απασχόλησης, τις απολύσεις!

    [08] Ελληνοτουρκικά

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι "για διοχέτευση στα μέσα ενημέρωσης αρνητικών πληροφοριών με διογκωμένο τρόπο που βλάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κάνει λόγο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο. Τονίζει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να παραιτηθεί του δικαιώματός της να πραγματοποιεί πτήσεις στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, χωρίς να ζητά την άδεια από οποιανδήποτε άλλη χώρα, καθώς η Τουρκία αναγνωρίζει ως ελληνικό εναέριο χώρο τα έξι μίλια. Επίσης η Άγκυρα αρνείται να καταθέτει σχέδια πτήσης για στρατιωτικά αεροσκάφη όταν αυτά πετούν εντός του FIR Αθηνών.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "Χτες τουρκικοί σχηματισμοί προέβησαν σε 22 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας ενώ ένα από τα δέκα τουρκικά F-16 πέταξε πάνω από τη βραχονησίδα "Λεβίθα" που βρίσκεται μεταξύ Καλύμνου και Αμοργού σε ύψος 24.000 ποδών στις 11.00 το πρωί."

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο επιδιώκει η τουρκική αντιπολίτευση. Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από μαχητικά και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου".

    H CITY PRESS σημειώνει ότι "Σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και παραβάσεις του FIR Αθηνών προέβησαν και χθες σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, υποχρεώνοντας την ελληνική Πολεμική Αεροπορία να προχωρήσει σε αναχαιτίσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Λεβίθα, πριν αναχαιτιστούν από τα αντίστοιχα ελληνικά. Την ίδια ώρα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, επί της ουσίας ξεκαθαρίζει ότι τα τουρκικά αεροσκάφη θα συνεχίσουν να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, καθώς υποστηρίζει ότι αυτός περιορίζεται στα έξι μίλια."

    [09] Προεδρία της Δημοκρατίας

    Η ESPRESSO γράφει ότι " Συνεισφορά στην προεδρολογία είχε χθες και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που αποκάλυψε ότι σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, του πρότεινε πρόσωπο που δεν προέρχεται από την πολιτική, τόνισε ωστόσο ότι "πρέπει να έχει αίσθηση της πολιτικής".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλούν τα κυβερνητικά παιχνίδια για την προεδρική διαδοχή. Ο Κ. Στεφανόπουλος ξέσπασε χτες κατά των...προεδρολόγων. Χαρακτήρισε ενοχλητική τη διάσταση που πήρε το θέμα.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "η προεδρολογία δημιουργεί αστάθεια και ανασφάλεια δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και επέρριψε γι αυτό την ευθύνη στη ΝΔ η οποία, όπως είπε, θα μπορούσε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να κλείσει το ζήτημα".

    [10] Παιδεία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ""Στην άνοδο του πήχεως εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση και στην αναβάθμιση των Πανεπιστημίων αποσκοπούν τα μέτρα-τομές που εξαγγέλλει η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, σε αποκλειστική συνέντευξή της στον "Ε.Τ.".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Στόχος επενδύσεις 1,5 δισ. Με σοβαρές βελτιώσεις ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Παρέμβαση Στεφανόπουλου. Προεδρική δυσφορία για την παρατεταμένη προεδρολογία με αιχμές στην κυβέρνηση".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Φως στο τούνελ των ιδιωτικών επενδύσεων. Με καινοτομίες και ισχυρά κίνητρα ο νέος αναπτυξιακός".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σε επτά άξονες ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Μεγαλύτερες ενισχύσεις σε μικρομεσαίους, επιδότηση μισθολογικού κόστους κλπ".

    [12] Αναπτυξιακό νομοσχέδιο

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "όλα για τις επιχειρήσεις νούμερο δύο! Μετά το φορολογικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιχειρεί να εδραιώσει στην αγορά το επενδυτικό κλίμα που έδειξε να δημιουργείται από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, μέσω ενός Αναπτυξιακού Νόμου απαλλαγμένου από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, γενναιόδωρου σε κίνητρα και εναρμονισμένου στα Κοινοτικά δεδομένα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 24 November 2004 - 23:24:13 UTC