Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-12-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/12/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Οικονομία
  • [04] Δημοσιονομική απογραφή
  • [05] Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
  • [06] Ασφαλιστικό Τραπεζών
  • [07] Απεργίες
  • [08] Ελληνοτουρκικά
  • [09] Αυθαίρετα
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Τράπεζες-Ασφαλιστικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/12/2004

    Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, τα ελληνοτουρκικά και θέματα που αφορούν την οικονομία, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νόμιμες οι μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο. Ανακούφιση για χιλιάδες συμβασιούχους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πως θα μονιμοποιηθούν οι 68.512 συμβασιούχοι. Αναλυτικά στοιχεία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανοίγουν τώρα οι μυστικοί λογαριασμοί. Παράταση εργασιών μέχρι τις 14 Ιανουαρίου αποφάσισε η Εξεταστική.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 5 μοιράστηκαν τα 25 εκατ. δολάρια. Πρόσωπο-κλειδί για το σκάνδαλο των TOR-M1 ο "κύριος Κάπα".

    Η ΑΥΓΗ: Συνασπισμός: Με την Αριστερά που αγωνίζεται και προτείνει. Αρχίζει σήμερα το 4ο Συνέδριο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το μαύρο ταμείο στη Ζυρίχη ρίχνει φως στο τεράστιο σκάνδαλο των προμηθειών. Έπαιρναν προκαταβολή τις μίζες από τους Έλληνες επιχειρηματίες που είχαν αναλάβει την υλοποίηση των αντισταθμιστικών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πρώτο κύμα απεργιών. Η κυβέρνηση αντιμέτωπη από σήμερα με τους εργαζομένους. Νοσοκομειακοί γιατροί, καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, δάσκαλοι και δημοτικοί υπάλληλοι.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι νέες συντάξεις για τους ναυτικούς. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις αποδοχές από 1/1/2005.

    ΕΘΝΟΣ: Η σούπερ ληστεία με τα καύσιμα. 33% έπεσαν οι διεθνείς τιμές, αλλά μόνο 6,5% επωφελήθηκαν οι Έλληνες καταναλωτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με την ίδια σκέψη στον ίδιο δρόμο με τους Τούρκους ο Αλέξιος. Δεν θεωρεί το Πατριαρχείο Οικουμενικό αλλά Κωνσταντινουπόλεως και το έδειξε χθες στην συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανοίγουν οι λογαριασμοί. Φως στο σκοτεινό τούνελ της μίζας με απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τετραετία η απάντηση Καραμανλή. Παρέμβαση από τη Μόσχα στα σενάρια πρόωρων εκλογών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: DVD-φωτιά με άνθρωπο του Σπήλιου. Καραμανλής μόλις το είδε:"Διώξτε τον, αλλά μη διαρρεύσει".

    ΕΣΤΙΑ: Η κινεζική απειλή για την οικονομία. Οι εισαγωγές θα φθάσουν εφέτος το 1% του ΑΕΠ.

    ESPRESSO: Η επιστολή που άφησε ο "δράκος" βγαίνοντας από τη φυλακή. Ελεύθερος ο Κυριάκος Παπαχρόνης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αντεπίθεση Γ. Ζορμπά σε "αναιδή" συμφέροντα. Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ανοίγουν όλοι οι λογαριασμοί. Παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαζέψτε τον... εισαγγελέα Ζορμπά. Παρέμβαση Μητσοτάκη για την Εξεταστική.

    Η ΝΙΚΗ: Αναδίπλωση Καραμανλή για τους TOR-M1 στη Μόσχα. Μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου στην Εξεταστική.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διαδηλώνουν σήμερα εργάτες και αγρότες σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

    TRAFFIC NEWS: Άγνωστα ντοκουμέντα του "δράκου" στα χέρια της Νικολούλη. Ο Παπαχρόνης αποφυλακίστηκε μετά 21,5 χρόνια και ετοιμάζει την αυτοβιογραφία του.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα: εντάξεις εξπρές στο σχέδιο πόλης. Πιο γρήγορα οι πολεοδομικές μελέτες από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    City Press: Σοκ δολαρίου στην οικονομία. Το υπερβολικά φθηνό δολάριο εμπόδιο στις εξαγωγές και στον ελληνικό τουρισμό.

    METRO: Πήρε φωτιά η Εξεταστική. Ανοίγουν οι λογαριασμοί που σχετίζονται με τους εξοπλισμούς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αγορά: ματώνει λόγω... Βουλγαρίας. Βόρεια Ελλάδα: Ασφυκτιούν οικονομικά οι επαγγελματίες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Είναι ενδεχόμενο: Βέτο από την Κύπρο για τη σύνδεση της Τουρκίας με την Ευρώπη.

    [03] Οικονομία

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "την ώρα που οι διεθνείς τιμές καυσίμων πέφτουν, στην ελληνική αγορά τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά. Μια σούπερ ληστεία συντελείται σε βάρος των καταναλωτών".

    Η City Press αναφέρει ότι "το υπερβολικά φθηνό δολάριο εμπόδιο στις εξαγωγές και στον ελληνικό τουρισμό. Το φθηνό δολάριο μετατράπηκε από αντιπληθωριστική ασπίδα σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο σε απειλή για τη λειτουργία της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας".

    [04] Δημοσιονομική απογραφή

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "κυβέρνηση και ΕΕ συμφώνησαν στην επιβολή νέων μέτρων με πρόσχημα την ταχύτερη προσαρμογή του ελλείμματος".

    [05] Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

    Η Espresso σημειώνει ότι "η εξεταστική επιτροπή σύμφωνα με πληροφορίες θα κινήσει τις διαδικασίες για το άνοιγμα άλλων 4 λογαριασμών, στους οποίους πιστεύεται ότι κατέληξε το τεράστιο ποσό από τις μίζες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "με στόχο την ανακάλυψη όσων μετέφεραν "ξέπλυναν" ή και αποταμίευσαν χρήματα που προέρχονται από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν και τη συνδρομή των κομμάτων της αντιπολίτευσης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "σεισμικές δονήσεις αναμένεται να προκαλέσει η αποκάλυψη της κίνησης ενός λογαριασμού στην Ελβετία ο οποίος ανήκει στους αντιπροσώπους των ρωσικών οπλικών συστημάτων".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με μια παρέμβαση-έκπληξη, που δείχνει ξεκάθαρα τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις που έχει προκαλέσει στη ΝΔ η Εξεταστική Επιτροπή, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε χθες από τον Πρωθυπουργό να βάλει φρένο στον κ. Ζορμπά".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "ανυπόγραφο δημοσίευμα εφημερίδας, που έκανε λόγο για τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω των οποίων διακινήθηκαν "μίζες" από τα αντισταθμιστικά οφέλη των ρωσικών πυραύλων TOR-M1 επέφερε ομοφωνία στην εξεταστική επιτροπή".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί που δείχνουν την κίνηση των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, που αφορούν τους TOR-M1".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "δεσμούς ευτελείς αναιδών συμφερόντων" κατήγγειλε ο γγ του υπουργείου Αμύνης κ. Γ. Ζορμπάς, απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται από διάφορες κατευθύνσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τους εξοπλισμούς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και διατύπωση αιτήματος δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών μέσω των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι διακινήθηκε μαύρο χρήμα, αποφασίστηκε χθες".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "ο Κ. Καραμανλής έχει γίνει ήδη, κατά τις επαφές του στη Μόσχα, αποδέκτης έντονης δυσφορίας του Κρεμλίνου για την προσπάθεια απαξίωσης του στρατιωτικού οπλισμού της Ρωσίας από μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και στελέχη της ΝΔ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "μυστικοί λογαριασμοί, βίντεο και διαδρομιστές-μεσάζοντες των... υπουργικών γραφείων, παρακολουθήσεις τηλεφώνων, καταγγελίες και διαψεύσεις συνθέτουν ένα εξαιρετικά νοσηρό σκηνικό, το οποίο σε κάθε περίπτωση δικαιώνει τη στρατηγική Καραμανλή να πέσει άπλετο φως στο δημόσιο βίο".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "προς 5 κατευθύνσεις διοχετεύθηκε το ύποπτο ποσό των 25.091.757 δολ. το χρονικό διάστημα από 25 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Νοεμβρίου του 2000, όταν κορυφώθηκε η ροή των χρημάτων για τους πυραύλους TOR. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο χρονικό αυτό διάστημα φέρεται να παίζει ο κ. ΚΑΠΑ, κορυφαίο στέλεχος τότε του υπουργείου Εθνικής Άμυνας".

    [06] Ασφαλιστικό Τραπεζών

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "λύση "ΠΑΚΕΤΟ" στο Ασφαλιστικό των τραπεζών που θα αφορά την ένταξη των Ειδικών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης στο ΙΚΑ ταυτόχρονα με τη λύση που θα συμφωνηθεί για τα Επικουρικά Ταμεία των τραπεζών, αναζητεί η κυβέρνηση".

    Το METRO γράφει ότι "θέση μάχης παίρνει η ΟΤΟΕ, με στόχο να διεκδικήσει αγωνιστικά τις προτάσεις της για επίλυση του Ασφαλιστικών των τραπεζών"

    Η TRAFFIC τονίζει ότι "δύσκολη αναμένεται η μάχη για την εξεύρεση λύσης στο Ασφαλιστικό των τραπεζών και όπως όλα δείχνουν θα απαιτηθούν αρκετές συναντήσεις μεταξύ των τριών εμπλεκομένων μέχρι να κλείσει το θέμα".

    [07] Απεργίες

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "αντιμέτωπη με το πρώτο κύμα απεργιών βρίσκεται από σήμερα η κυβέρνηση".

    [08] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "σε σκληρή παρτίδα πόκερ εξελίσσονται οι διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση των τελικών συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "για βέτο πιέζουν τα κυπριακά κόμματα αν δεν υπάρξει αναγνώριση ως τις 17 Δεκεμβρίου".

    Η ΕΣΤΙΑ σχολιάζει ότι "υπερέβη κάθε όριο διπλωματικών ελιγμών και εισήλθε σε αυτόν της πολιτικής θρασύτητος ο Τούρκος Πρωθυπουργός, στην συνέντευξη που έδωσε στην γαλλική εφημερίδα 'Λε Μοντ'. Ισχυρίσθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωσις δεν νομιμοποιείται να ζητήση από την Τουρκία να αναγνωρίση την Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να το κάνη μόνον ο ΟΗΕ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος πρόκειται στο τέλος του μήνα να αντικατασταθεί από την Κοντολίζα Ράις, με χθεσινές του δηλώσεις εξέφρασε τη στήριξη της Ουάσιγκτον στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά απέφυγε οποιαδήποτε άσκηση πίεσης προς την ΕΕ που θα μπορούσε να προκαλέσει την ενόχληση της Γαλλίας και άλλων χωρών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "ένα μεγάλο και εξαιρετικά κρίσιμο εσωτερικό θέμα της ΕΕ ανοίγουν οι Γάλλοι και οι Αυστριακοί προκειμένου να ανατρέψουν το φιλοενταξιακό υπέρ της Τουρκίας κλίμα που επικρατεί μέσα στην κοινότητα με πρωτοπόρους τη Βρετανία, τη Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες".

    [09] Αυθαίρετα

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "επισπεύδονται οι διαδικασίες για την ένταξη των αυθαιρέτων στα σχέδια πόλεως".

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Κινήσεις για 600 εκατ. ευρώ. Νέες αποκρατικοποιήσεις αναζητεί η κυβέρνηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ρήγμα στις τράπεζες για το ασφαλιστικό. Σε ναυάγιο οδηγείται η πρόταση για ενιαία λύση του προβλήματος".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αλλάζει το τοπίο στην πληροφορική. Μόνο στο "Κ" ανάλυση των αποτελεσμάτων για το 9μηνο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Όχι έκτακτα μέτρα για τα ελλείμματα 2005-6. Δεν αποκλείεται όμως "εποπτεία" της ΕΕ στα δημοσιονομικά μας".

    [11] Τράπεζες-Ασφαλιστικό

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Στις καλένδες παραπέμπεται η προσπάθεια για ενιαία λύση του ασφαλιστικού προβλήματος στις τράπεζες. Επικρατέστερο σενάριο είναι η επιμέρους λύση ανά τράπεζα, μετά από διαπραγματεύσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 9 December 2004 - 22:43:44 UTC