Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-12-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/12/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Χρηματιστήριο
  • [04] Μονιμοποίηση συμβασιούχων στους δήμους
  • [05] Ευνοϊκές ρυθμίσεις στους απόστρατους
  • [06] Σουφλιάς
  • [07] Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Νέα Δημοκρατία
  • [10] Προϋπολογισμός

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/12/2004

    Η ψήφιση του κρατικού Προϋπολογισμού του 2005, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ελλείμματα της ελληνικής οικονομίας καθώς και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους απόστρατους από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Δεύτερη ευκαιρία για ρεύμα στα αυθαίρετα. Επαναφορά της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αιρετικές και κόντρα στην κυβέρνηση θέσεις Σουφλιά! Κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τους δημοσιογράφους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Νοικοκύρεμα μετά την κατρακύλα. Ο Καραμανλής εξήγησε πως θα ξεφύγουμε από τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ποιοι έφαγαν με "χρυσά κουτάλια". Έκθεση- καταπέλτης για το "μεγάλο φαγοπότι" της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001-2004.

    Η ΑΥΓΗ: Προϋπολογισμός ανισοτήτων. Μακριά από τις κοινωνικές ανάγκες το κλίμα στη Βουλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πώς έστησαν το κόλπο με τις φούσκες και τις απάτες στο Χρηματιστήριο. Ολόκληρο το κατηγορητήριο για Στέγγο, Μπατατούδη, Κονταλέξη, Πανούση και άλλους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Γιορτές μίσους στη ΝΔ. Αλληλοκαταγγελίες και καρφώματα. Άνοιξε ξαφνικά νέος κύκλος εσωτερικών αντιπαραθέσεων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυξήσεις- δικαίωση για χιλιάδες απόστρατους. Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.

    ΕΘΝΟΣ: Ο Σουφλιάς σφύριξε 3 φορές. Κριτική και αποστάσεις από οικονομική πολιτική, "βασικό μέτοχο" και την πορεία της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κατά την χθεσινή τελευταία συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, στη Βουλή ο Βύρων Πολύδωρας ομολόγησε δημόσια την Λαϊκή διαπίστωση ότι η ΝΔ κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ είναι στην εξουσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Από τις στάχτες δημιουργούμε κράτος. Καταπέλτης ο Κ. Καραμανλής στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η κοινωνία στην πρώτη γραμμή. Βουλή: Ο Καραμανλής καθόρισε τους στόχους της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Σουβλιάς. Ενόχληση στο Μαξίμου από ξαφνική έντονη κριτική Σουφλιά.

    ΕΣΤΙΑ:Απαράδεκτο άρθρο του κ. Σημίτη. Κατηγορεί την Κυβέρνηση μέσω Φαϊνάνσιαλ Τάιμς!

    ESPRESSO:Θέλουν να σκοτώσουν γνωστό ιατροδικαστή. Ντεντέκτιβ με μηνυτήρια αναφορά, αποκαλύπτει στην εισαγγελία:

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανάπτυξη σε ασφαλές περιβάλλον. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στη Βουλή το όραμά του για την Ελλάδα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2005. Σε φορτισμένο κλίμα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καταψήφισαν Βρυξέλες και ...Σουφλιάς.

    Η ΝΙΚΗ:"Παντιέρα" Σουφλιά. Παίρνει αποστάσεις το Νο 2 της κυβέρνησης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξαναπουλάνε ψεύτικες προσδοκίες.

    TRAFFIC NEWS: "Μεγάλο σκάνδαλο πίσω από το SEVEN". Ο Σπύρος Καρατζαφέρης αποκαλύπτει και καταγγέλλει.

    Η ΧΩΡΑ:5% αυξήσεις στους απόστρατους. Σε δύο μήνες έτοιμο και το νέο μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς.

    City Press:Τετράμηνο τεστ για τον προϋπολογισμό.

    Μetro:Αφετηρία αλλαγών. Νέα δεδομένα φέρνει η ψήφιση του Προϋπολογισμού.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:8.000 ευκαιρίες όνειρα....Θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και στη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σάλος χθες στη Βουλή. Σε κλίμα πολιτικής έντασης ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός. Καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ο Παπανδρέου ζήτησε την απόσυρσή του.

    [03] Χρηματιστήριο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "οι εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των αρχιλαμόγιων, που καθαγιάστηκαν στην επιχειρηματική ζωή του τόπου ως ΕΠΙΔΕΙΞΙΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ νεονταβατζήδες της αγοράς, υπεράκτιους απατεώνες και με ισχυρή πρόσβαση στο μέγα κύκλωμα των εγχώριων μίντια έχουν σήμερα την ευκαιρία να "ξεψαχνίσουν" όλο το τεκμηριωμένο από την εισαγγελική έρευνα υλικό για τις υποθέσεις τους".

    [04] Μονιμοποίηση συμβασιούχων στους δήμους

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "δεκτές γίνονται όλες οι αιτήσεις για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, που έχουν υποβληθεί στους δήμους. Αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τους ελέγχους των αιτήσεων τα οποία αποκαλύπτει η "Α".

    [05] Ευνοϊκές ρυθμίσεις στους απόστρατους

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "στην αποκατάσταση των αδικιών του παρελθόντος προχωρεί το υπ. Άμυνας. Ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος έδωσε τέλος χθες στους μισθούς και στις συντάξεις τριών ταχυτήτων που επί σειράν ετών επικρατούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, προαναγγέλλοντας αναπροσαρμογές της τάξης του 5% στις συντάξιμες αποδοχές των αποστράτων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "όπως τόνισε ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος θα καταρτιστεί ολοκληρωμένη πρόταση νέου μισθολογίου, με πρώτη προτεραιότητα τη ρύθμιση για την υπαγωγή στις ευνοϊκές διατάξεις και των αποστράτων που εξήλθαν από την ενεργό υπηρεσία πριν από τον Ιούλιο του 2000".

    [06] Σουφλιάς

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "με την οροθέτηση ασφαλών αποστάσεων από κομβικές πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού επιχειρεί να διατηρήσει τον "αυτόνομο" ρόλο του στο κυβερνητικό επιτελείο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "σοβαρές ενστάσεις για κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως είναι ο βασικός μέτοχος, η απογραφή και ο προϋπολογισμός εξέφρασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς χθες σε γεύμα που παρέθεσε σε δημοσιογράφους παρ΄όλο που δεν ζήτησε να μιλήσει στη Βουλή για τον προϋπολογισμό".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "αποστάσεις από βασικές επιλογές της κυβέρνησης κρατάει ο Γ. Σουφλιάς. Σφύριξε τρεις φορές ασκώντας κριτική για οικονομία, "βασικό μέτοχο" αλλά και την πορεία που γενικότερα έχει χαράξει το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου".

    [07] Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "στα ....μαλακά πέφτει η χώρα μας σε σχέση με την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος καθώς η Επιτροπής προχωρεί μεν στην εφαρμογή της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος ωστόσο ακολουθεί τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 8 του άρθρου 104 και όχι της παραγράφου 9 που θα σήμαινε ακόμη αυστηρότερο και τακτικότερο έλεγχο".

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "με απόφασή της η Κομισιόν έκρινε ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος στο 2,8% του ΑΕΠ το 2005 και την καλεί οσονούπω να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Από την πλευρά του , το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απαντά ότι με πολιτική "ήπιας προσαρμογής" θα επιτευχθούν οι στόχοι".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "η ελληνική οικονομία ξεπερνά το σκόπελο του ενδεχομένου κυρώσεων από την κομισιόν για την πλασματική εικόνα των δημοσιονομικών στοιχείων, όμως βρίσκεται στο επίκεντρο για τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής πειθαρχίας, με την Επιτροπή να θεωρεί ως μη αποτελεσματικά τα μέχρι στιγμής μέτρα".

    H CITY PRESS τονίζει ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφισβητεί ευθέως την επάρκεια των μέτρων περιορισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος αλλά και τις βασικές παραμέτρους στις οποίες στηρίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2005".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "ανεπαρκή έκρινε χθες η Κομισιόν τα μέτρα της κυβέρνηση (όπως αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό) για τη μείωση του ελλείμματος στο 2,8% του ΑΕΠ το 2005, τονίζοντας ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας συνέχισε να επιδεινώνεται το 2004".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "άλλοθι για τη σκλήρυνση της λιτότητας προσφέρει η Κομισιόν που έκρινε χτες στις Βρυξέλλες ως "ανεπαρκή" τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους".

    [08] Κυπριακό

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "ο κ. Ερντογάν, καθ' όσον αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, πήρε τα πάντα χωρίς να δώσει τίποτα απολύτως. Προς αίσχος της Ευρώπης και του πολιτισμού της. Δεν δέχθηκε ούτε καν να συζητήσει το θέμα της άρσεως απειλής πολέμου για την Ελλάδα. Ούτε βεβαίως να εκδηλώσει σαφή πρόθεση εξομαλύνσεως των ελληνοτουρκικών σχέσεων".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι " 'η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνοκυπριακής πλευράς σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό. Εάν ο Ελληνοκύπριος ηγέτης, Τάσος Παπαδόπουλος, την κλωτσήσει, το ματς θα αρχίσει. Αλλά δεν την κλωτσά'. Αυτό δήλωσε ο λεγόμενος 'πρωθυπουργός' των Κατεχομένων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε δηλώσεις του στον παράνομο τηλεοπτικό σταθμό 'Μπαϊράκ' ".

    [09] Νέα Δημοκρατία

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "πολλαπλά μέτωπα άνοιξαν και πάλι, παραμονή εορτών, στη ΝΔ, με τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να ανταλλάσσουν διασταυρούμενα πυρά".

    [10] Προϋπολογισμός

    Το METRO τονίζει ότι "το κυριότερο, πάντα σύμφωνα με κορυφαίους υπουργούς, είναι ότι η κυβέρνηση θα κινείται με έναν Προϋπολογισμό που δεν θα έχει τα πλασματικά στοιχεία του προηγούμενου. Κλείνοντας τις εκτιμήσεις τους τα στελέχη της πλειοψηφίας σημείωναν ότι η κυβέρνηση έχει πλέον απαλλαγεί και από το άγχος των πρόωρων εκλογών και μπορεί να επιταχύνει τα μέτρα εκείνα που θα μειώσουν το έλλειμμα και προς το τέλος της τετραετίας να υλοποιήσει πρόγραμμα παροχών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής παρουσίασε χθες, κλείνοντας την πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, την πρότασή του για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας σε υγιείς βάσεις και σε ασφαλές περιβάλλον".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "σε θέατρο του παραλόγου εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα, σε διαφορετικούς ρόλους φέτος, κατέφυγαν στη θεατρική αντιπαράθεση για να αποκρύψουν την ουσιαστική συμφωνία τους στον 'μονόδρομο' των νεοφιλελεύθερων επιλογών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "ο πρώτος ειλικρινής και έντιμος Προϋπολογισμός ανάπτυξης της νέας κυβέρνησης, ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, με την εγγύηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ότι οι προεκλογικές του δεσμεύσεις ισχύουν στο ακέραιο, η χώρα θα πάει μπροστά και τα βάρη του χθες δεν θα τα πληρώσουν οι πολίτες!".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "αμφιβολίες για την αξιοπιστία του προϋπολογισμού της κυβέρνησης -που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή με 165 υπέρ και 135 κατά- εξέφρασαν τόσο οι Βρυξέλλες δια του επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια όσο και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "νόμο του κράτους αποτελεί από τα μεσάνυχτα ο πρώτος, μετά από πολλά χρόνια, ειλικρινής και αξιόπιστος προϋπολογισμός που επαναφέρει τη χώρα στον δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και θέτει τις βάσεις για την πραγματική ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι " 'η ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2005 σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στην πρόοδο και την ευημερία του ελληνικού λαού', τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "φρένο στα ελλείμματα του χθες βάζει ο προϋπολογισμός του 2005, υποστήριξε ο πρωθυπουργός στη Βουλή και σημείωσε ότι το νέο χρόνο οι πολίτες θ' αρχίσουν να νιώθουν τη δύναμη των νέων πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 23 December 2004 - 21:44:55 UTC