Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/1/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αγροτικό θέμα
  • [04] Οικονομία
  • [05] Βία στα γήπεδα
  • [06] Προσλήψεις σε υπουργεία-ΔΕΚΟ
  • [07] ΥΠΕΧΩΔΕ-Άδειες δόμησης
  • [08] ΙΚΑ-Γιώργος Κουρής εναντίον Μιλτιάδη Νεκτάριου
  • [09] Βασικός Μέτοχος
  • [10] Ακίνητα
  • [11] Κυβέρνηση
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/1/2005

    Το θέμα των αγροτών, το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο και άλλα θέματα που άπτονται της κυβέρνησης, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πακέτο μέτρων για την ασφάλεια των δρόμων. Τι θα ισχύσει στις εθνικές οδούς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συγχαρητήρια της Κοινότητας για τον βασικό μέτοχο! Η ΕΕ συμφωνεί και επικροτεί το νομοσχέδιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 528.912 άνεργοι ψάχνουν για δουλειά. Εφιαλτικά τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το Νοέμβριο του 2004.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αναδρομικά 4.500 ευρώ. Με νομοθετικές ρυθμίσεις θα καταβληθούν τα ποσά του ΛΑΦΚΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Κατευθυνόμενη βία ματώνει ξανά τα γήπεδα. Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στην ΕΠΑΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πιάστηκε στα πράσα με τη μίζα ο προστατευόμενος του Σημίτη, τέως Διοικητής του ΙΚΑ Μιλτιάδης Νεκτάριος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Θερίζουν υποσχέσεις. Η κυβέρνηση καλείται να ανταποκριθεί στις προεκλογικές εξαγγελίες της. Ακρίβεια, αγρότες, βία στα γήπεδα. Εσωκομματικές τριβές μετά τις δηλώσεις Μεϊμαράκη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι αλλάζει σε κληρονομιές, δωρεές, γονικές παροχές. Ακίνητα: Το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Χαράτσι 100 ευρώ σε όσους έχουν ακίνητο. Εφορία: Στέλνει υποχρεωτικά τους φορολογούμενους στον λογιστή για να λύσουν τον γρίφο του Ε-9.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πυροβόλησε την ανεργία ο Σπήλιος από το Αίγιο. Η αμυντική βιομηχανία σε νικηφόρα επίθεση για δέκα χρόνια

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Άναψαν φωτιές" οι αγρότες για το βαμβάκι. Ζητούν ενίσχυση όλης της φετινής παραγωγής και κατάργηση του "αμαρτωλού" ΟΠΕΚΕΠΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: 3.166 νέες θέσεις σε υπουργεία-ΔΕΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φταίει ο Χατζηπετρής... Μπαλάκι οι ευθύνες για τα αίσχη στα γήπεδα.

    ΕΣΤΙΑ: Ο "βασικός μέτοχος" το Σύνταγμα και ο νόμος. Αρχίζει σήμερα στην Βουλή η συζήτησις του επιμάχου νομοσχεδίου.

    ESPRESSO: Οικιακή συσκευή πρόγνωσης σεισμών. Κάνει θραύση στην αγορά. Προειδοποιεί για τα Ρίχτερ δύο λεπτά πριν "χτυπήσουν".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέες αθλιότητες στο ποδόσφαιρο. Η κυβέρνηση δεν τολμά να αλλάξει τους όρους ενός τριτοκοσμικού πρωταθλήματος.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επιδοτήσεις "γιοκ" ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση. Σήμερα ο προάγγελος των αγροτικών κινητοποιήσεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ομολογούν ανατιμήσεις σε 1.365 είδη. Νέο κύμα ακρίβειας τον τελευταίο μήνα.

    Η ΝΙΚΗ: Θερίζει ό,τι έσπειρε. Αντιμέτωπη και με τα "γαλάζια" τρακτέρ η κυβέρνηση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σε εξέλιξη επιχείρηση χειραγώγησης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Σήμερα στη Λάρισα η πανελλαδική σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).

    TRAFFIC NEWS: Φωτιά η Ρούλα εναντίον Τατιάνας. Αρχίζει άγριο ξεκατίνιασμα.

    Η ΧΩΡΑ: Άδειες δόμησης για 200 συνεταιρισμούς. Το ΥΠΕΧΩΔΕ βάζει τέλος σε έναν γόρδιο δεσμό δεκαετιών.

    City Press: Βασικός... γρίφος. Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για το βασικό μέτοχο.

    METRO: Πέντε ανοιχτά μέτωπα. Κρίσιμο θεωρεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα για συγκεκριμένους τομείς της πολιτικής της.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΛΑΦΚΑ: Φρένο από το ΙΚΑ. Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θα υπάρξει ανάπτυξη ή πάμε για αντι-ανάπτυξη; Μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τη σκληρή απάντηση Μπασιάκου στους βαμβακοπαραγωγούς.

    [03] Αγροτικό θέμα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "ποτέ δεν είχαμε πει ότι θα επιδοτηθούν όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "δεν πρόκειται να παρανομήσουμε για τους βαμβακοπαραγωγούς" διαμηνύει η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της. "Κατεβαίνουμε στα μπλόκα" απαντούν οι αγρότες. Η σύγκρουση μοιάζει αναπόφευκτη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "με κατηγορηματικό τρόπο απορρίπτει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των βαμβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας, παρά τις απειλές των τελευταίων ότι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, αλλά και τις εσωκομματικές αναταράξεις που έχουν προκληθεί στη Νέα Δημοκρατία".

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "οι "τσαμπουκάδες", όπως τους χαρακτήρισε ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ευ. Μεϊμαράκης, των γαλάζιων αγροτών πυροδότησαν νέο γύρο ενδοκομματικών συγκρούσεων. Αγροτοσυνδικαλιστές και βουλευτές του θεσσαλικού κάμπου ζητούν το "κεφάλι" του κ. Μεϊμαράκη".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "φωτιές άναψαν στην κυβέρνηση οι επικείμενες αγροτικές κινητοποιήσεις των βαμβακοπαραγωγών του θεσσαλικού κάμπου και μάλιστα προερχόμενες από "γαλάζιους" συνδικαλιστές".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "στα όρια του εσωκομματικού μικρόκοσμου της ΝΔ επιχειρεί να περιορίσει η κυβέρνηση το μείζον πρόβλημα της μειωμένης επιδότησης του βαμβακιού στο θεσσαλικό κάμπο, προκειμένου να μη λογοδοτήσει για τις προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού ότι θα προστατέψει το εισόδημα των αγροτών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "για ψευδέστατους ισχυρισμούς, για λαϊκισμό με ιδιοτελή ελατήριο, καθώς επίσης και για παραπληροφόρηση και κατασυκοφάντηση, κάνει λόγο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει γύρω από τη φετινή διαχείριση βάμβακος".

    Η Traffic News εκτιμά ότι "την ώρα που οι βαμβακοπαραγωγοί προειδοποιούν ότι θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους, η "ελεύθερη πτώση" στις τιμές πολλών αγροτικών προϊόντων, σε συνδυασμό με τους νέους αυστηρούς κανονισμούς της ΚΑΠ, διαμορφώνουν ...εκρηκτική κατάσταση στον αγροτικό κόσμο".

    [04] Οικονομία

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ομολογία-σοκ για το νέο κύμα ακρίβειας που πλήττει τους καταναλωτές αποτελούν τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με τα οποία από τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν οι τιμές σε 1.365 προϊόντα".

    [05] Βία στα γήπεδα

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "τα επεισόδια ήταν εμφανώς προσχεδιασμένα και κατευθυνόμενα και δεν μπορούν βεβαίως να εξηγηθούν από την εξέλιξη ενός αγώνα που δεν πρόλαβε να γίνει. Απεκάλυψαν συγχρόνως ότι οι ηγεσίες στο ποδόσφαιρο, προκειμένου να επιτύχουν αποτελέσματα (όχι μόνο στον αθλητικό τομέα), καταφεύγουν στην ένταση και στην εξώθηση οπαδών σε βίαιες συμπεριφορές, για τις οποίες μετά παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτε".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "μπαλάκι κάνουν τις ευθύνες για τα αίσχη των γηπέδων παράγοντες και Αστυνομία, τη στιγμή που τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν τα επεισόδια της Ν. Σμύρνης σε όλο τον κόσμο".

    [06] Προσλήψεις σε υπουργεία-ΔΕΚΟ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 1.638 υπαλλήλων σε υπουργεία, δήμους, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ αναμένεται να προκηρυχθούν 1.528 νέες θέσεις μερικής απασχόλησης. Έως 31 Ιανουαρίου ο προγραμματισμός των προσλήψεων του 2005".

    [07] ΥΠΕΧΩΔΕ-Άδειες δόμησης

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "επισπεύδονται και ολοκληρώνονται μέσα στο 2005 οι εγκριτικές διαδικασίες από το ΥΠΕΧΩΔΕ για όσους οικοδομικούς συνεταιρισμούς βρίσκονται εκτός δασικών εκτάσεων. Ήδη άναψε το πράσινο φως σε επτά νομούς και αναμένονται οι άδειες δόμησης και για τους υπόλοιπους συνεταιρισμούς".

    [08] ΙΚΑ-Γιώργος Κουρής εναντίον Μιλτιάδη Νεκτάριου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "σεισμικό σοκ στις παρακομματικές μαφίες του "συστήματος Σημίτη" προκάλεσαν οι σαρωτικές αποκαλύψεις για την πολιτεία μίζας και λοβιτούρας του τέως Διοικητή του ΙΚΑ, Μιλτιάδη Νεκτάριου, στην εκπομπή "Κίτρινος Τύπος" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στο ALTER".

    [09] Βασικός Μέτοχος

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "μια δήλωση-βόμβα του γγ Νομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Γκι Ντι Βελ, στον Προκόπη Παυλόπουλο, λύνει ουσιαστικά τα χέρια της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο για τον 'βασικό μέτοχο' και καταρρίπτει όλες τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του ΠΑΣΟΚ για τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "με το εν λόγω νομοσχέδιο, παρότι περιλαμβάνει πιο αυστηρές διατάξεις για τις προμήθειες δημοσίων έργων, απαγορεύοντας την οικογενειοκρατία και μειώνοντας το ποσοστό του βασικού μετόχου από 5% σε 1% δε λύνεται το μείζον θέμα της διαπλοκής".

    Η CITY PRESS σχολιάζει ότι "η επιδίωξη της διαφάνειας κινδυνεύει να δώσει τη θέση της σε φωτογραφικές διατάξεις και νέο μοίρασμα της πίτας των συμφερόντων".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "από την πλευρά της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπός της, Θοδωρής Ρουσόπουλος, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις βελτίωσης του νομοσχεδίου εφόσον είναι στην κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της διαπλοκής".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "η ιστορία με τον βασικό μέτοχο ξεκίνησε το 2001, κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος, όταν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία εψήφισαν από κοινού διάταξη για την καταπολέμηση της διαπλοκής. Εθεωρήθη τότε ότι βασική αιτία της διαπλοκής είναι η ανάληψις δημοσίων έργων και κρατικών προμηθειών από πρόσωπα που ελέγχουν μέσα ενημερώσεως και επομένως έχουν την δυνατότητα επηρεασμού και ασκήσεως πιέσεων".

    [10] Ακίνητα

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "υποχρεωμένοι να καταφύγουν σε εξειδικευμένα λογιστικά γραφεία για τη συμπλήρωση του περίπλοκου φορολογικού εντύπου Ε-9, είναι οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων. Καλούνται να πληρώσουν ένα χαράτσι που φτάνει στο ύψος των 100 ευρώ τουλάχιστον".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "σημαντικές παρεμβάσεις για τον εξορθολογισμό της αγοράς ακινήτων αλλά και τη διευκόλυνση των μεταβιβάσεων προωθεί η κυβέρνηση. Από 1/1/2006, παράλληλα με την επιβολή ΦΠΑ, αλλάζουν όλα για τις δωρεές, τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές, ενώ αυξάνεται το αφορολόγητο όριο για την απόκτηση κατοικίας".

    [11] Κυβέρνηση

    Το METRO γράφει ότι "ποδαρικό με πέντε ανοιχτά μέτωπα, που αφορούν στη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην πάταξη της διαφθοράς, κάνει η κυβέρνηση για το 2005".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "με οποιοδήποτε κόστος να προχωρήσουν γρήγορα στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, ήταν η επιταγή του Κ. Καραμανλή χθες στους υπουργούς".

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι "πολυμελές και πολυσύνθετο. Σαράντα έξι πρόσωπα, 'γαλάζια' στελέχη μεγάλου και μεσαίου 'βεληνεκούς' αποτελούν την πρώτη ομάδα Καραμανλή που κλήθηκε να πάρει στα χέρια της τις τύχες της χώρας".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Λειτουργεί ο ανταγωνισμός! Σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τα σούπερ μάρκετ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τριπλό ευρω-χαστούκι ΕΕ προς Καραμανλή: Μας παραπλανήσατε. "Κόκκινη κάρτα" για βασικό μέτοχο, επαναπατρισμό κεφαλαίων, Γ' ΚΠΣ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "1,6 δισ. ευρώ για το λιανεμπόριο από υπεραξίες ακινήτων. 62% αυξήθηκαν οι νέες επενδύσεις των εμπόρων σε... οικόπεδα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το δημόσιο χρέος μας στο μικροσκόπιο της ΕΕ. Μετά τα ελλείμματα θα ελεγχθούμε και για το δημόσιο δανεισμό".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 11 January 2005 - 21:11:55 UTC