Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/1/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αγροτικό
  • [04] Ελληνοτουρκικά
  • [05] Προσλήψεις στους δήμους
  • [06] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [07] Οικονομία
  • [08] Η αγορά του "Πήγασου" από την οικογένεια Θ. Αγγελόπουλου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/1/2005

    Η αγορά της εταιρείας "Πήγασος" από την οικογένεια Θ. Αγγελόπουλου και το αγροτικό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Θέσεις εργασίας για 10.000 άτομα. Πρόγραμμα-ανάσα. Συνολική διάρκεια απασχόλησης έως και τρία χρόνια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χιλιάδες προσλήψεις στους Δήμους. Θα τις κάνουν μόνες τους οι δημοτικές αρχές. Ποιες οι προϋποθέσεις για τους ενδιαφερομένους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ξηλώνεται ο ιστός της διαπλοκής. Τέλος εποχής μετά την αποχώρηση Μπόμπολα από τα Μέσα Ενημέρωσης.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Στο σχέδιο 50.000 αυθαίρετα. Νομιμοποίηση-εξπρές με την έκδοση οικοδομικής άδειας. Σε Αττική, Εύβοια, Σέρρες και Αχαΐα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: MEGAλη συνωμοσία αρπακτικών και βαρώνων της διαπλοκής με την Γιάννα σε ρόλο θηλυκού Μπερλουσκόνι.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φθηνότερα σπίτια σε καλές περιοχές. Σε ποιους προνομιακούς δήμους πέφτουν οι τιμές.

    ΕΘΝΟΣ: Ρουλέτα θανάτου για τους μικρομεσαίους. Ερευνα: Ποιοι είναι οι πολλοί που απειλούνται με λουκέτο, ποιοι οι ελάχιστοι που "ανθίζουν".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γίνανε "σαλάμι" οι αγρότες. Οι Γαλάζιοι συνεδριάζουν αύριο και κινητοποιούνται την Πέμπτη, ενώ οι Πράσινοι και οι Κόκκινοι συσκέπτονται μεθαύριο χωριστά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Απόλυτη υποταγή ζητεί ο Γ. Παπανδρέου. Ετοιμάζεται να ορίσει όργανα ελεγχόμενα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα σενάρια της επόμενης μέρας. ΠΗΓΑΣΟΣ: Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία Μπόμπολα-Αγγελόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 11 μποφόρ σε ΜΜΕ-ποδόσφαιρο. Η επόμενη μέρα μετά από δύο σημαντικές εξελίξεις με προεκτάσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Βασικός μέτοχος: Οι παρενέργειες. Παραβιάζονται θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές.

    ESPRESSO: Φόβος για σεισμό στο Αιγαίο. Τρέμουν οι Τούρκοι επιστήμονες. Μέσα σε μία εβδομάδα η Μεσόγειος "βούλιαξε" ένα μέτρο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ντόμινο από Γιάννα-Θόδωρο. Τι φέρνει η εξαγορά του "Πήγασου".

    TRAFFIC NEWS: Πλειστηριασμός για μια συνέντευξη του Μαραντόνα. Προσφορές και 80.000 ευρώ.

    Η ΧΩΡΑ: Που το πάει η Γιάννα. Όλο το παρασκήνιο για την εξαγορά του "ΠΗΓΑΣΟΥ".

    City Press: Νέο σκηνικό με Γιάννα. Η αγορά του ΠΗΓΑΣΟΥ από τα συμφέροντα Θ. Αγγελόπουλου αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ.

    METRO: Μεγάλες ανατροπές. Νέο σκηνικό στα ΜΜΕ -και όχι μόνο- φέρνει η πώληση του "Πήγασου" στην οικογένεια του Θ. Αγγελόπουλου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Έκρηξη παραπόνων. Με την πλάτη στον τοίχο οι καταναλωτές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο νομάρχης στηρίζει τους αγρότες. Νέος πονοκέφαλος στην κυβέρνηση από τις δηλώσεις Ψωμιάδη.

    [03] Αγροτικό

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "στη Χαρ. Τρικούπη το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιτάσσονται στην τακτική αποστάσεων που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου όλο αυτό το διάστημα στο θέμα των αγροτών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "οι γαλάζιοι βαμβακοπαραγωγοί συνεδριάζουν αύριο για να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες των κινητοποιήσεων της Πέμπτης. Βλέπουν στήσιμο μπλόκων και αποκλεισμό. Οι ΠΑΣΟΚτζήδες δεν θέλουν ακραίες μορφές δράσης και πίεσης. Η ΠΑΣΚ και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, διοργανώνουν ανοιχτή Νομαρχιακή σύσκεψη στις 23 του μηνός στα Τέμπη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους, αλλά δεν πρόκειται να κλείσουν Εθνικές οδούς".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "πυρετός" συσκέψεων επικρατεί στο Θεσσαλικό κάμπο, με τους βαμβακοπαραγωγούς να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για κοινές κινητοποιήσεις".

    [04] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "οι αυθαίρετες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν θέτουν σε κίνδυνο την ελληνική κυριαρχία ή την άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, είτε στην περιοχή των Ιμίων είτε οπουδήποτε αλλού στο Αιγαίο. Το καθεστώς ρυθμίζεται παγίως με την Συνθήκη της Λωζάννης και με γνώμονα την συνέχεια του χώρου ασκήσεως της κυριαρχίας".

    [05] Προσλήψεις στους δήμους

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι "με διαδικασίες-εξπρές θα καλυφθούν εντός του 2005 χιλιάδες κενές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στους δήμους της χώρας".

    [06] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "περισσότερα από 50.000 αυθαίρετα εξασφαλίζουν τη δυνατότητα της νομιμοποίησής τους με την έκδοση οικοδομικής Άδειας σε περιοχές της χώρας για τις οποίες υπογράφηκε το τελευταίο διάστημα η πράξη εφαρμογής επεκτάσεων του σχεδίου πόλης".

    [07] Οικονομία

    Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ισχυρίζεται ότι "δίπλα στις ιδιωτικές επενδύσεις θα πρέπει να περιμένουμε και την εξέλιξη των μεγάλων δημόσιων έργων και ιδιαίτερα των συγχρηματοδοτούμενων. Είμαστε υποχρεωμένοι να τρέξουμε ακόμη περισσότερο και να επιχειρήσουμε μέτρα-τομές τους αμέσως επόμενους μήνες. Στόχος μας για την επόμενη (δεύτερη) διετία είναι η καθιέρωση της Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που άλλοτε ανθούσαν στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια, τώρα σβήνουν. Σε 25.837 υπολογίζονται οι "εμποράκοι" καθημερινών καταναλωτικών αγαθών, που χάθηκαν τα τελευταία 23 χρόνια, σύμφωνα με την αποκαλυπτική έρευνα της AC Nielsen".

    [08] Η αγορά του "Πήγασου" από την οικογένεια Θ. Αγγελόπουλου

    Η Traffic News αναφέρει ότι "η πώληση του εκδοτικού συγκροτήματος του κ. Μπόμπολα στον Θεόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου δεν είναι απλώς μια κίνηση που διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στα ΜΜΕ, αλλά είναι και μια εξέλιξη με πολιτικές διαστάσεις, καθώς δείχνει ότι η κυβέρνηση επιτυγχάνει με αφορμή τις δικές της πρωτοβουλίες ανατροπή των κατεστημένων δομών και πιθανόν επανατακτοποίηση των συσχετισμών στο σύνολο του επιχειρηματικού τοπίου". TRAFFIC αναφέρει ότι "η πώληση του εκδοτικού συγκροτήματος του κ. Μπόμπολα στον Θεόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου δεν είναι απλώς μια κίνηση που διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στα ΜΜΕ, αλλά είναι και μια εξέλιξη με πολιτικές διαστάσεις, καθώς δείχνει ότι η κυβέρνηση επιτυγχάνει με αφορμή τις δικές της πρωτοβουλίες ανατροπή των κατεστημένων δομών και πιθανόν επανατακτοποίηση των συσχετισμών στο σύνολο του επιχειρηματικού τοπίου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "αναλυτές και παρατηρητές εκτιμούν πως είναι πιθανόν η πώληση ενός ισχυρού συγκροτήματος να λειτουργήσει ως 'ντόμινο' επηρεάζοντας τις κινήσεις και τους προσανατολισμούς και άλλων εκδοτών και ιδιοκτητών ΜΜΕ".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "με την κίνηση αυτή η κ. Αγγελοπούλου εκτιμάται ότι θα αποκτήσει και 'ασπίδα' έναντι των επιθέσεων του Τύπου, όπου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν αρκετές. Επίσης δεν φιλοδοξεί να μπει στο πολιτικό παιχνίδι ως μια απλή υπουργός, σίγουρα στοχεύει πιο ψηλά".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "ανατροπή στον χώρο των ΜΜΕ φέρνει η έξοδος του Γ. Μπόμπολα (Εθνος, Ημερησία, Goal, Μέγκα 22% κ.α.) και η είσοδος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου. Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Αναταραχή επικρατεί και στο ποδόσφαιρο, μετά τη βαριά καμπάνα στον Ολυμπιακό, οι οπαδοί του οποίου ξέσπασαν χθες στο Καραϊσκάκη με συνθήματα και πανό κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, που απαντά ότι οι κανόνες ισχύουν για όλους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "μεγάλη συνωμοσία των βαρώνων της διαπλοκής και άλλων αρπακτικών των δημόσιων προμηθειών βρίσκεται σε εξέλιξη, με στρατηγικό στόχο τη χειραγώγηση της πολιτικής ζωής του τόπου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "δέκα μήνες μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία, το τοπίο στο χώρο ενημέρωσης ανατρέπεται. Οι πυλώνες του συστήματος διαπλοκής, που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο του πρωθυπουργού, 'καταρρέουν', καθώς έγινε σαφές πλέον πως η νέα πολιτική εξουσία έχει τη δύναμη να επιβάλει νέους κανόνες".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "ντόμινο προκαλεί αγορά της 'Πήγασος' του κ. Γ. Μπόμπολα - ολοκληρώνεται σήμερα ή αύριο, έναντι 200 εκατομμυρίων ευρώ - από τον επιχειρηματία κ. Θ. Αγγελόπουλο".

    Η CITY PRESS ισχυρίζεται ότι "διαλύθηκε μέσω του νομοσχεδίου για το βασικό μέτοχο το 'σύστημα ΠΑΣΟΚ' στα ΜΜΕ. Οι Αγγελόπουλοι έχουν καλές σχέσεις με τον Καραμανλή, δεν μπορεί να αποκλειστεί όμως η μελλοντική τους αυτονόμηση. Το εφοπλιστικό κεφάλαιο κυριαρχεί πλέον στα μεγαλύτερα ιδιωτικά κανάλια".

    Το METRO προσθέτει ότι "νέο σκηνικό στα ΜΜΕ - και όχι μόνο - φέρνει η πώληση του 'Πήγασου' στην οικογένεια του Θ. Αγγελόπουλου.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 17 January 2005 - 23:09:48 UTC