Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνέντευξη Κώστα Καραμανλή
  • [04] Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό
  • [05] Δικαιοσύνη
  • [06] Εκκλησία της Ελλάδος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/3/2005

    Η συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και οι προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2.638 προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό. Σε ΔΕΗ, υπουργείο Πολιτισμού, Τράπεζα Ελλάδος, ΟΤΑ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τα κανάλια της διαπλοκής εναντίον πρωθυπουργού. Αγνόησαν επιδεικτικά τη συνέντευξη και τις εξαγγελίες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Είμαι αισιόδοξος γιατί είμαι αποφασισμένος. Καραμανλής: Σε δύο χρόνια θα βγάλω την Ελλάδα από τη μιζέρια.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Μπορούμε το θαύμα. Ήπια οικονομική προσαρμογή έως το 2006. Καραμανλής: Να δουλεύουμε, να παράγουμε.

    Η ΑΥΓΗ: Επίθεση στο εισόδημα, εκποιήσεις και ασφαλιστικό. "Προγραμματικές δηλώσεις" Καραμανλή για τη διετία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Προσκυνούσαν τον χουντικό Σεραφείμ και τους όρκισε υπουργούς το "μαύρο '89". Καραγκιοζιλίκια του Συνασπισμού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Απολογία Καραμανλή. Και ευχολόγιο για καλύτερες ημέρες το ...2007. Αμήχανος και ασαφής ήταν ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ρήξεις και τομές χωρίς αιφνιδιασμούς. Αποφασισμένος ο Καραμανλής να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Διάγγελμα λιτότητας και προαγγελία συγκρούσεων. Αποχαιρέτησε ο πρωθυπουργός τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καραμανλής: Στο τέλος της διετίας, όλα θα είναι καλύτερα. Δεν ενδιαφέρουν οι δημοσκοπήσεις αλλά η παραγωγή έργου και... Η κυβέρνηση συνεργάζεται με την Εκκλησία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ωμές αλήθειες για τα τραγικά αδιέξοδα. Συγκλονιστική αποκάλυψη για τη μεθοδευμένη παραγραφή των εγκλημάτων στο Χρηματιστήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπορούμε το οικονομικό θαύμα. Πρωθυπουργός: Το σχέδιο για την αναπτυξιακή πολιτική και τις μεγάλες αλλαγές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Προσεχώς. Φτωχός απολογισμός. Πλούσιες υποσχέσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Κρίσιμη διετία για την οικονομία. Ο πρωθυπουργός εζήτησε την στήριξη των πολιτών.

    ESPRESSO: Ιερομόναχος άρπαξε 1 εκατ. ευρώ και τα έριξε σε ποδοσφαιρική ομάδα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί". Μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για το 2005 εξήγγειλε χθες ο κ. Καραμανλής.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ήρθε η ώρα των αλλαγών. Κ. Καραμανλής: "Εθνικό μου χρέος η εφαρμογή του προγράμματός μας".

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο τούνελ... έτσι, χωρίς πρόγραμμα. Μόνη δέσμευση Καραμανλή: 2 χρόνια λιτότητας.

    Η ΝΙΚΗ: Ομολογία αποτυχίας. Δύο χρόνια λιτότητας ανακοίνωσε ο Καραμανλής.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνέντευξη Καραμανλή. "Ολα για τα κέρδη σας" διαβεβαίωσε το κεφάλαιο... ενώ προς τους εργαζόμενους επανέλαβε το γνωστό κι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ "επιχείρημα" ότι "δεν αντέχει η οικονομία"...

    TRAFFIC NEWS: Θα του πάρω και το σπίτι. Έξαλλος ο Κούγιας με τον Λαζόπουλο. Απίστευτα υπονοούμενα του ηθοποιού στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη.

    Η ΧΩΡΑ: Ζήτησε παράταση. Περιμένετε δύο χρόνια ακόμη. Αγνώριστος ο Καραμανλής . Φάνηκε κουρασμένος, προσγειωμένος και "κουμπωμένος" στα πλαίσια της διαπλοκής.

    City Press: Στροφή Καραμανλή προς τη λιτότητα.

    Μetro: Πορεία τετραετίας. "Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας" , διαμηνύει ο Κ. Καραμανλής.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι συντάξεις σε όλα τα Ταμεία. Υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις. Αναλυτικός πίνακας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εκ βαθέων μίλησε ο Καραμανλής για τον ένα χρόνο πρωθυπουργίας του.

    [03] Συνέντευξη Κώστα Καραμανλή

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "με την πολιτική άνεση της δικομματικής συμφωνίας για την προεδρική εκλογή, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες τις "προγραμματικές δηλώσεις" του για την ερχόμενη διετία. Μιλώντας κατά τη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ο Κ. Καραμανλής μετέθεσε το κέντρο βάρους του συνθήματος "ήπια προσαρμογή" από το επίθετο "ήπια" στον ουσιαστικό στόχο, την "προσαρμογή", εξαγγέλλοντας σκληρή λιτότητα, εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας και μέτρα στις εργασιακές σχέσεις. Με δυο λόγια ανακοίνωσε το πρόγραμμα προσαρμογής στις νεοφιλελεύθερες επιλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κ. Καραμανλής απέφυγε οποιαδήποτε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ του οποίου του όνομα δεν ανέφερε ούτε μια φορά στη συνέντευξη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "διαβεβαιώσεις στο μεγάλο κεφάλαιο και μόνο σ' αυτό ότι θα κάνει τα πάντα, για να αυξηθούν κι άλλο τα κέρδη του, έδωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε, με αφορμή τον ένα χρόνο της ΝΔ στην κυβέρνηση. Ορθά-κοφτά ξέκοψε προς εργαζόμενους και ευρύτερα λαϊκά στρώματα κάθε πιθανότητα να δουν βελτίωση στη ζωή τους με το κλασικό -20χρονο πλέον- "επιχείρημα"... του ΠΑΣΟΚ ότι "δεν αντέχει η οικονομία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "αποφασισμένος να προχωρήσει σε βήματα που θα βγάλουν τα επόμενα δύο χρόνια τη χώρα μας από την κρίση εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλα προβλήματα, αλλά και μεγάλες δυνατότητες, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα μεταφέρει τα βάρη στους πολίτες. Ήρθε η ώρα των αλλαγών, τόνισε, στέλνοντας το μήνυμα για μεγάλες τομές και διαρθρωτικές αλλαγές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "το στοίχημα Καραμανλή. "Τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να ορθοποδήσει η οικονομία. Αυτός είναι ο δικός μου εθνικός στόχος", δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες ενός διετούς προγράμματος εξόδου από την οικονομική κρίση, στο πλαίσιο της "ήπιας προσαρμογής" και με παροχές "στα όρια αντοχής της οικονομίας".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "βεβαιότητα νέας αβεβαιότητας πρόσφερε χθες ο Κ. Καραμανλής. Μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης χωρίς σχέδιο, εξήγγειλε διετή λιτότητα χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο για την οικονομία".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "μπορούμε να πετύχουμε το θαύμα. Εθνικό μου χρέος να οδηγήσω την Ελλάδα στην επιτυχία", τόνισε με έμφαση και κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε χθες με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Στα επόμενα δύο χρόνια, τόνισε ο Κ. Καραμανλής, πρέπει να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία. Θα ακολουθήσουμε ήπια δημοσιονομική πολιτική. Πρέπει να δουλεύουμε, να παράγουμε και να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Το έτος 2005 είναι έτος πραγματικών διαρθρωτικών αλλαγών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "η οικονομία είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και αυτό επανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη συνέντευξη που παραχώρησε στους ξένους ανταποκριτές, ενώ έδωσε τέρμα στα σενάρια περί ανασχηματισμού και ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "πίστωση χρόνου δύο ακόμη ετών ζήτησε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός. Στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του άφησε τεράστια αναπάντητα ερωτήματα για τη διαπλοκή, την αδυναμία της κυβέρνησής του να περιορίσει την έκταση της διαφθοράς ενώ ενταφίασε οριστικά το έγκλημα του Χρηματιστηρίου. Ο Κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι δεν πιστεύει σε αλλαγές προσώπων και μίλησε για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές πολιτικές".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "διετία άσκησης σφιχτής εισοδηματικής πολιτικής και σύγκρουσης με τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας προκειμένου να προωθηθούν οι "μεταρρυθμίσεις" και οι "τομές" και η χώρα να γίνει "ανταγωνιστική" ανήγγειλε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός ομολογώντας έτσι την αποτυχία της κυβέρνήσης του".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "στο τέλος της διετίας και συγκεκριμένα στο τέλος του 2006 ο πρωθυπουργός οριοθέτησε την έξοδο από την κρίση της Οικονομίας. Μιλώντας χθες στους ξένους ανταποκριτές με την συμπλήρωση ενός χρόνου της διακυβέρνησης της χώρας από το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μέχρι σήμερα επιτελεσθέν έργο της Κυβέρνησής του, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που προτίθεται ν΄ακολουθήσει. Συγκεκριμένα τόνισε ότι κληρονόμησε υπέρογκο έλλειμμα και βρέθηκε σε μια πραγματικότητα που τα προβλήματα καθήλωναν τον τόπο. Υπήρχε μικρή αποδοτικότητα του Δημοσίου Τομέα εξ αιτίας των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Τώρα είπε ξέρουμε πού βρισκόμαστε, πού θα πάμε, πώς θα προχωρήσουμε για να υλοποιήσουμε την λαϊκή εντολή που ήταν 1) πολιτική αλλαγή , 2) Νέα Διακυβέρνηση, 3) Επανίδρυση του Κράτους".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "δύο χρόνια λιτότητα και ...βλέπουμε. Αυτή ήταν η μοναδική "δέσμευση" του πρωθυπουργού, χθες στην πολυδιαφημισμένη συνέντευξή του".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι "ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου κατέγραψε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του στον έναν χρόνο από την εκλογική νίκη της 7ης Μαρτίου 2004 και ανεφέρθη με καθαρό λόγο στους στόχους για την αλλαγή της κατάστασης που παρέλαβε στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, την καθημερινότητα και την ανάπτυξη. Στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα αποφασιστικότητα και σιγουριάς απάντησε ουσιαστικά και στα διαπλεκόμενα συμφέροντα που έχουν εξαπολύσει δριμεία επίθεση εναντίον του αλλά και στις συντεχνίες ξεκαθαρίζοντας ότι "ούτε πιέζομαι ούτε εκβιάζομαι".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "ωμές αλήθειες για τα τραγικά αδιέξοδα της χώρας είπε, χθες, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία του ετήσιου δείπνου που παρέθεσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου κάνοντας απολογισμό του ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε με μελανά χρώματα την εικόνα της Οικονομίας λέγοντας ότι "είμαστε η αυτοκρατορία των ελλειμμάτων" και ότι "δεν έχει γίνει ούτε μία μεγάλη επένδυση στη χώρα τα τελευταία χρόνια".

    H CITY PRESS προσθέτει ότι "συμπληρώνοντας ένα χρόνο στην εξουσία, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα για την οικονομία και τους πολίτες. Η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις με στόχο την είσπραξη 1,6 δισ. ευρώ. Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας η αλλαγή του χωροταξικού σχεδιασμού για να διευκολυνθούν τουριστικές επενδύσεις, η σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου από ιδιώτες στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης".

    Η METRO γράφει ότι "πορεία τετραετίας χάραξε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών δίνοντας τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών αφήνοντας ωστόσο ανοιχτά τα σενάρια περί επικείμενου ανασχηματισμού. Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πολιτική ήπιας προσαρμογής χωρίς αιφνιδιασμούς και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και ειδικότερα στις ασθενέστερες τάξεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "ήταν ένας Καραμανλής διαφορετικός σε ύφος και αντιδράσεις, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Επικαλούμενος συνεχώς την "κακή κατάσταση της Οικονομίας" που παρέλαβε μίλησε για δύο δύσκολα χρόνια που έρχονται. Απέφυγε συγκεκριμένες απαντήσεις σε πολλά θέματα, αναφέρθηκε σε επερχόμενες διαρθρωτικές αλλαγές και εναπόθεσε τις ελπίδες για οικονομικό θαύμα και στις ικανότητες του λαού. Το άλλο θαύμα ήταν ότι διαπίστωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος κινείται στη σωστή κατεύθυνση στο θέμα της αυτοκάθαρσης".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι " 'Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Αυτό θεωρώ εθνικό μου χρέος' τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κάνοντας χθες τον απολογισμό του ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, σε εκδήλωση στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απαρέσκειά του στους συχνούς ανασχηματισμούς, αλλά και στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι 'σημαντική είναι η ομοιογένεια και το 'teamwork'. Έχουν τεθεί, όπως είπε, από όλους τους υπουργούς οι βάσεις του προγραμματισμού γι΄αυτό το έτος. Η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας' ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ σχολιάζει ότι "αμήχανος και απολογητικός εμφανίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ζητώντας ουσιαστικά νέα πίστωση χρόνου και υποσχόμενος πάλι τα προεκλογικά υπεσχημένα. Ο Πρωθυπουργός απέφυγε επιμελώς να δώσει σαφείς απαντήσεις για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει στην οικονομία αλλά προειδοποίησε ότι έρχονται δύο δύσκολα χρόνια, με ακόμη πιο αυστηρή οικονομική πολιτική, και άφησε να εννοηθεί ότι στον προγραμματισμό της κυβέρνησης υπάρχουν και έκτακτα μέτρα, αν η 'ήπια προσαρμογή' δεν αποδώσει τα αναμενόμενα".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου, επ΄ευκαιρία συμπληρώσεως του πρώτου έτους διακυβερνήσεως, ο Πρωθυπουργός δεν απέκρυψε την αλήθεια. Εδήλωσε με παρρησία ότι η επόμενη διετία θα είναι κρίσιμη για την ελληνική οικονομία. Διεβεβαίωσε ότι θα κάνη ό,τι πρέπει ώστε στο διάστημα αυτό η οικονομία να ορθοποδήση. Και προανήγγειλε περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν τον τόπο σε πορεία αναπτύξεως".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ " 'ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει' , τόνισε χθες με έμφαση ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, επιβεβαιώνοντας ότι οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία θα γίνουν οπωσδήποτε μέσα στο 2005. 'Δεν μπορεί να είναι σήμερα εισηγμένες στο χρηματιστήριο και ανοιχτές στον διεθνή ανταγωνισμό οι δημόσιες επιχειρήσεις και να μην αναμορφώσουν τον ίδιο τον εαυτό τους', πρόσθεσε. 'Αν δεν γίνουν αλλαγές, δεν μπορούν να σταθούν ούτε στον κόσμο ούτε στην Ευρώπη'. Κατά τη συνέντευξη Τύπου σε γεύμα της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών, ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε τον διάλογο και την αποφυγή των αιφνιδιασμών, αλλά όπως είπε 'δεν έχουμε και δικαίωμα να κοροϊδεύουμε κανέναν' ".

    [04] Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "νέες θέσεις εργασίας χωρίς διαγωνισμό και υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ προκηρύχθηκαν γι΄αυτή την εβδομάδα σε δήμους, στο υπουργείο Πολιτισμού, στη ΔΕΗ, στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή αιτήσεων στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι νέες θέσεις εργασίας ανέρχονται σε 2.638, εκ των οποίων οι 1.826 αφορούν θέσεις μέσω του ΟΑΕΔ. Σημειώνεται ότι προς το παρόν έχουν παγώσει οι μεγάλες προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ έως ότου εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το νέο προσοντολόγιο".

    [05] Δικαιοσύνη

    Η TRAFFIC σημειώνει ότι "διευρύνεται ο κύκλος των προσώπων που εμπλέκονται στα παραδικαστικά κυκλώματα, ενώ ο Αρειος Πάγος βάζει στο 'μικροσκόπιο' της έρευνας δεκάδες υποθέσεις για ύποπτες αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών. Χθες το πρωί ο επιθεωρητής Αεροπαγίτης Χρήστος Μπαλτάς διενήργησε έλεγχο στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για ύποπτες αντικαταστάσεις, στις οποίες φέρεται να έχουν προβεί κυρίως δικαστικοί λειτουργοί που εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα".

    [06] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "στη προσπάθειά τους να πλήξουν το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου οι διάφοροι ψευτοαριστεροί που νομίζουν ότι επιδεικνύοντας ολοένα και μεγαλύτερο αντιεκκλησιαστικό μένος αποδεικνύουν τάχατες την υποτιθέμενη προοδευτικότητά τους, προσβάλλουν βάναυσα ακόμη και τον ίδιο Θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που αποτελεί βασικό θεμέλιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος".

    H ESPRESSO γράφει ότι "ιερομόναχος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ένα εκατομμύριο ευρώ από μονή της Σύμης και με τα λεφτά αυτά χρηματοδότησε ποδοσφαιρική ομάδα! Εις βάρος του ιερομόναχου, ο οποίος θα απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 9 March 2005 - 17:03:29 UTC