Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/4/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τρόφιμα
  • [04] Οικονομική πολιτική κυβέρνησης - Αλογοσκούφης
  • [05] Ασφαλιστικές εισφορές
  • [06] Διαγωνισμοί-ΑΣΕΠ
  • [07] Αυτοκτονία επιχειρηματία
  • [08] Νέα Δημοκρατία
  • [09] Διαφθορά
  • [10] Σχέδιο πόλης
  • [11] Αθηνά Ωνάση
  • [12] Εκκλησιαστικό
  • [13] Αυξήσεις - Έμποροι
  • [14] Υποσταθμοί της ΔΕΗ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/4/2005

    Η ποιότητα των τροφίμων, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ ασφαλισμένων και ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιστροφή εισφορών σε ασφαλισμένους. ΙΚΑ, ΟΓΑ: Ευνοϊκές ρυθμίσεις και εξαγορά ενσήμων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Καρκίνο προκαλούν υποσταθμοί της ΔΕΗ! Επιστήμονες του Αριστοτελείου προειδοποιούν ακόμα και για παιδική λευχαιμία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αυτοκτονία ιδιοκτήτη εισηγμένης στο ΧΑ. Ο Χ. Μανιώτης έδωσε τέλος στη ζωή του 30 μέρες μετά τον Δ. Θάνο της "Εμφασις".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Γ. Αλογοσκούφης: Δεσμεύομαι για το εισόδημα. Πάνω από τον πληθωρισμό οι αυξήσεις το 2006.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κρύβουν πορίσματα φωτιά οι υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων του υπουργείου Γεωργίας για επικίνδυνα γάλατα, γιαούρτια και παγωτά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι 51 περιοχές που μπαίνουν στο σχέδιο πόλης. Ξεκίνησαν οι διαδικασίες-εξπρές σε Αττική και λοιπή Ελλάδα.

    ΕΘΝΟΣ: Τα προσόντα επιτυχίας στον διαγωνισμό εκπαιδευτικών. ΑΣΕΠ: Ρεκόρ συμμετοχής στον γραπτό διαγωνισμό υπό τον εφιάλτη της ανεργίας και της αβεβαιότητας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει ο Θρόνος ο Προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας κ. Χριστόδουλος είπε: "Αλλάζω πορεία για το καλό του λαού".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κυβερνητική σιωπή για τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου και των εξοπλισμών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Καταναλωτές σε κίνδυνο (και) νευρικής κρίσης. Τρόφιμα: Καρκινογόνος ουσία σε 23 μάρκες μελιού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χάρτης διαφθοράς. Έξαρση στην Ελλάδα διαπιστώνει η επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    ΕΣΤΙΑ: Λυσσαλέα πολεμική κατά του Καραμανλή. ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ βάλλουν ευθέως εναντίον του.

    ESPRESSO: Πρόσκληση στην Αθηνά Ωνάση να ντυθεί στα γαλανόλευκα. Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μεγάλο τουρνουά της Γερμανίας;

    ΤΑ ΝΕΑ: 8+1 βόμβες στο τραπέζι μας. Κορυφή του παγόβουνου το μέλι.

    TRAFFIC NEWS: Πολυχρόνης Συγγελίδης: Θέλω να βλέπω το παιδί μου. Δυσάρεστες εξελίξεις στο διαζύγιο της χρονιάς. Ο επιχειρηματίας διαψεύδει ότι έστειλε "σεκιουριτάδες" στη Μιλένα Αποστολάκη.

    Η ΧΩΡΑ: Οι βαρώνοι χτυπάνε τις κατσαρόλες. Αυτοί που προκάλεσαν στον ελληνικό λαό ανέχεια και πείνα προσπαθούν να ρίξουν τον Καραμανλή.

    City Press: Βροντερό "όχι" στα μέτρα. Δύο γκάλοπ (Metron Analysis και Alco) προειδοποιούν την κυβέρνηση.

    METRO: Εμπλοκή στην αγορά. Επαφές του πρωθυπουργού σήμερα με επιχειρηματίες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νομιμοποιούνται 10.000 αυθαίρετα. Χαλκιδική: 16.000 στρέμματα στο σχέδιο πόλης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παιχνίδια με τις δημαρχίες. Ποιοι ενδιαφέρονται για τη θέση του Β. Παπαγεωργόπουλου.

    [03] Τρόφιμα

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "διατροφικές -"βόμβες" με ύποπτες ουσίες για δηλητηριάσεις, ακόμα και για καρκινογενέσεις, φθάνουν χωρίς πρόβλημα στο τραπέζι του Έλληνα καταναλωτή, παρά το γεγονός ότι η κατανάλωσή τους έχει απαγορευθεί στις χώρες της Ε.Ε.Το μέλι με την καρκινογόνο ουσία και τα γιαούρτια με τη μούχλα αποδεικνύονται η "κορυφή του παγόβουνου" - καθώς προϊόντα που δεσμεύονται από τους Φορείς Ελέγχου Τροφίμων άλλων ευρωπαϊκών χωρών και επιστρέφονται στη χώρα μας συνεχίζουν να κυκλοφορούν χωρίς κανέναν πρόβλημα στην εσωτερική αγορά και δίχως να επιβάλλονται κυρώσεις".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι " η πολύκροτη υπόθεση των σάπιων γιαουρτών της ΦΑΓΕ αποτελεί, δυστυχώς, την κορυφή μόνο του παγόβουνου στην υπόθεση της ποιότητας των τροφίμων που φθάνουν στους καταναλωτές, οι οποίοι αισθάνονται πλέον απολύτως απροστάτευτοι μπροστά στην ασυδοσία και στην κερδοσκοπική βουλιμία αδίστακτων επιχειρηματιών και μεγάλων βιομηχανιών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "αποσύρονται από την αγορά 23 μάρκες μελιού που περιέχουν παραδιχλωροβενζόλιο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Όμως και σ΄αυτές τις περιπτώσεις η ποσότητα μελιού που πρέπει να καταναλώσει κάποιος για να έχει πρόβλημα είναι εξωπραγματική. Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης του ΕΦΕΤ η επιβολή ποινής στη ΦΑΓΕ για τα γιαούρτια, λέει ο Γ. Παπαθανασίου. Ένας άνθρωπος βάρους 80 κιλών πρέπει να καταναλώνει 156 κιλά μέλι την ημέρα για να πάρει την ημερήσια αποδεκτή δόση παραδιχλωροβενζολίου. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Γεωπονίας κ. Χαριζάνη ένα παιδί 30 κιλών πρέπει να τρώει 58 κιλά μέλι την ημέρα. Και σ΄αυτήν την περίπτωση, όμως, το 95% της ουσίας αποβάλλεται από τον οργανισμό σε διάστημα δύο ημερών".

    [04] Οικονομική πολιτική κυβέρνησης - Αλογοσκούφης

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "χωρίς νέα πακέτα φορολογικών επιβαρύνσεων θα συνεχίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τη μάχη για τη μείωση των ελλειμμάτων, δίνοντας προτεραιότητα στην περιστολή της κρατικής σπατάλης και την προστασία των εισοδημάτων. Αυτό τονίζει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης στην "Α", αναλύοντας την οικονομική πολιτική της κρίσιμης διετίας 2005-2006. Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης μετά την αναγκαία, όπως την έχει χαρακτηρίσει ο υπουργός Οικονομίας, αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ είναι να αποφύγει ένα φαύλο κύκλο ανατιμήσεων και αυξήσεων στις αμοιβές, που θα μπορούσε να εκτροχιάσει τη δημοσιονομική πολιτική και την οικονομική ανάπτυξη".

    [05] Ασφαλιστικές εισφορές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σχολιάζει ότι "πέντε ευνοϊκές αλλαγές που θα αποκαθιστούν ασφαλιστικές αδικίες του παρελθόντος προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτροπή. Οι αλλαγές αυτές αφορούν στην εξαγορά έως και 150 ενσήμων για τη συνταξιοδότηση, στη ρύθμιση χρεών στο ΤΕΒΕ, επιστροφή εισφορών σε ασφαλισμένους σε ΟΓΑ και ΙΚΑ, ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις χήρες και συνυπολογισμό στο εφάπαξ των πυροσβεστών και της επικουρικής άνω των τριάντα ετών".

    [06] Διαγωνισμοί-ΑΣΕΠ

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "καταφύγιο στο Δημόσιο αναζητούν δεκάδες χιλιάδες πτυχιούχοι, ιδιαίτερα στους κλάδους εκείνους που μαστίζονται από την ανεργία. Η προσέλευση των διαγωνιζομένων την πρώτη μέρα αιφνιδίασε ακόμα και τα στελέχη του ΑΣΕΠ, τα οποία προεξοφλούσαν συμμετοχή 65% (έφθασε το 82% τελικά), καθώς στον διαγωνισμό σημειώθηκε ρεκόρ με 77.000 αιτήσεις".

    [07] Αυτοκτονία επιχειρηματία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους, επιχειρηματίες που πίστεψαν ότι θα έχουν την τραπεζική υποστήριξη, όπως την εποχή που έμπαιναν στο Χρηματιστήριο, οδηγούνται στην αυτοκτονία. Μέσα σ΄ένα μόλις μήνα, δύο "εισηγμένοι" έδωσαν τέλος στη ζωή τους, φωτίζοντας με τον τραγικό αυτό τρόπο, μια άλλη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού της Σοφοκλέους. Χθες ήταν η σειρά του Χ. Μανιώτη. Προχθές του Δ. Θάνου".

    [08] Νέα Δημοκρατία

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "τα διαπλεκόμενα και οι βαρώνοι όχι μόνο δείχνουν ότι έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο για "σύντομη παραμονή" της ΝΔ στην εξουσία, αλλά επείγοντα να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επιχείρησης "Χτυπάνε οι κατσαρόλες". Στόχος τους είναι να κλείσει η ψαλίδα της δημοτικότητας μεταξύ Καραμανλή-Παπανδρέου και να προκαλέσουν κοινωνικό αναβρασμό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "η κυβέρνηση κατηγορείται πλέον από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν τολμά να προχωρήσει στη διαλεύκανση των δυο "καραμπινάτων" σκανδάλων, του Χρηματιστηρίου και των εξοπλισμών. Χρέος της κυβέρνησης είναι να κάνει το καθήκον της και να προχωρήσει αμέσως στη διαλεύκανση των σκανδάλων. Το απαιτούν οι οπαδοί της παράταξης και το ζητά η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "εν συγχορδία βάλλουν πλέον κατά του Πρωθυπουργού το ΠΑΣΟΚ και τα περισσότερα μέσα ενημερώσεως. Το πρώτο 12μηνο μετά τις εκλογές έστρεφαν τα βέλη τους κυρίως κατά των μελών της Κυβερνήσεως. Τώρα όμως η τακτική άλλαξε. Στόχος των επιθέσεων είναι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής και οι στενοί συνεργάτες του, που εγκαλούνται συλλήβδην για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στον τόπο".

    Η City Press προσθέτει ότι "οι δημοσκοπήσεις που έγιναν αμέσως μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων δείχνουν για πρώτη φορά την κυβέρνηση της ΝΔ να βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πλειονότητα των πολιτών. Πέρα από την καταδίκη των συγκεκριμένων μέτρων από τους πολίτες υπάρχει η γενική αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον προσανατολισμό της".

    [09] Διαφθορά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "έξαρση της "υψηλής" διαφθοράς στην Ελλάδα και διασύνδεση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων επισημαίνει η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κατά της Διαφθοράς, το ακρωνύμιο της οποίας κατά σύμπτωση είναι GRECO. Νομάρχες, δήμαρχοι, γιατροί, συμβολαιογράφοι, αστυνομικοί, εφοριακοί, λέει η έκθεση, έχουν καταδικασθεί το 2003 για διαφθορά, ενώ οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛΑΣ ασχολήθηκαν με 3.000 υποθέσεις. Σύμφωνα με διεθνή έρευνα, οι Έλληνες θεωρούν σημαντικές εστίες διαφθοράς, νοσοκομεία, πολιτικά κόμματα, Εφορίες, ΜΜΕ".

    [10] Σχέδιο πόλης

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "το 2005 θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως έτος χωροταξίας. Οι μηχανές του ΥΠΕΧΩΔΕ δουλεύουν στο φουλ, προκειμένου να προχωρήσει ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός της χώρας και να μπει μία τάξη στο οικιστικό χάος που επικρατεί ανά την επικράτεια. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, μέχρι το τέλος του 2005 αναμένεται να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης περίπου 25.000 στρέμματα στην Ανατολική Αττική. Το πρώτο στάδιο των μελετών έχει υλοποιηθεί, τα χρήματα για την ολοκλήρωση των μελετών βρίσκονται στα ταμεία της νομαρχίας, των δήμων και των κοινοτήτων, και εντός του έτους αναμένεται να εκπονηθούν και ν΄ανοίξουν το δρόμο για την ένταξη 25.000 στρεμμάτων στο σχέδιο πόλης".

    [11] Αθηνά Ωνάση

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "στα γαλανόλευκα για πρώτη φορά η Αθηνά Ωνάση; Επίσημη πρόταση-πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά "CSI AACH" στη Γερμανία την περίοδο 19-22 Μαΐου εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα δέχτηκε η 'χρυσή' κληρονόμος".

    [12] Εκκλησιαστικό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "αποφασισμένος ν' αλλάξει στάση και πορεία είναι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος. Μετά την τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου ο Μακαριώτατος δήλωσε τα εξής:'υπάρχουν ορισμένοι κύκλοι στην Ελλάδα, οι οποίοι, με εμπάθεια, στρέφονται κατά της Εκκλησίας μας και γενικότερα κατά της Ορθοδοξίας, με έναν κλιμακούμενο διασυρμό των προσώπων, με μεγάλη υπερβολή και με παρανόηση των αληθινών προθέσεων της Εκκλησίας. Όλα αυτά με αναγκάζουν να αλλάξω γραμμή και πορεία για το καλό του λαού και της Ορθοδοξίας μας. Ως εδώ' ".

    Η TRAFFIC τονίζει ότι "τη Χρυσοπηγή βλέπει πίσω από τη δικαστική του περιπέτεια ο Ιάκωβος Γιοσάκης, ενώ δεν αποδέχεται τις κατηγορίες περί χρηματισμού δικαστικών λειτουργών. Παράλληλα, αφήνει αιχμές για το διορισμό Κουλουσούσα στη θέση του γραμματέα του Αρχιεπισκόπου, κάτι για το οποίο λέει πως ίσως να έχει τύψεις ο μητροπολίτης Θεόκλητος που τον πρότεινε".

    [13] Αυξήσεις - Έμποροι

    Το METRO επισημαίνει ότι "έντονα προβλήματα προκάλεσαν στην αγορά τα νέα μέτρα για την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ. Οι πρώτες δύο ημέρες της εφαρμογής δεν ήταν χωρίς προβλήματα, παρά το γεγονός ότι για να ξεπερασθούν αυτά, ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας με εγκύκλιό του έδωσε τη δυνατότητα στους εμπόρους να διορθώνουν... χειρόγραφα τις αποδείξεις".

    [14] Υποσταθμοί της ΔΕΗ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "αντικρουόμενες είναι οι απόψεις των ειδικών -στη διεθνή, αλλά και την ελληνική επιστημονική κοινότητα - αναφορικά με τις ακριβείς επιπτώσεις που επιφέρει στην ανθρώπινη υγεία η λειτουργία υποσταθμών και γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Η διάσταση αυτή έγινε φανερή και στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, όπου τελικά οι περισσότεροι ομιλητές τάχθηκαν για κάθε ενδεχόμενο υπέρ της συνετούς πρόληψης, δηλαδή της μη λειτουργίας υποσταθμών και γραμμών κοντά σε 'ευαίσθητους' χώρους, όπως τα νοσοκομεία ή τα σχολεία".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 4 April 2005 - 20:18:58 UTC