Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/4/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Νόμος για το "βασικό μέτοχο"
  • [04] Διάλογος για εργασιακό-ασφαλιστικό
  • [05] Αττική Οδός
  • [06] Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας
  • [07] Μεταφορά Συντελεστή δόμησης
  • [08] Προσλήψεις εποχικού προσωπικού
  • [09] Κινέζικα προϊόντα
  • [10] Οπλικά συστήματα
  • [11] Κυβέρνηση
  • [12] Παιδεία
  • [13] Βαμβακοπαραγωγοί
  • [14] ΗΠΑ-ΝΑΤΟ
  • [15] ΕΚΑΣ- ΙΚΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/4/2005

    Ο νόμος για το "βασικό μέτοχο" και η έναρξη του διαλόγου την προσεχή εβδομάδα για Εργασιακό και Ασφαλιστικό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δεύτερη ευκαιρία για 23.467 συνταξιούχους. Πώς δεν θα χάσετε το ΕΚΑΣ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Παραπληροφόρηση και για τον νόμο του "βασικού μετόχου". Απάτη, διαστρέβλωση, ψευδή στοιχεία και άθλια προπαγάνδα υπέρ των "νταβατζήδων".

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Απάντηση μέσω εκλογών. Ο Καραμανλής δεν υποκύπτει στις "πιέσεις" της διαπλοκής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το σχέδιο για τις συντάξεις. Ξεκινά Μεγάλη Τρίτη ο διάλογος για αλλαγές σε εργασιακό - ασφαλιστικό.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πλαφόν 150% στις υπερωρίες. Οι κυβερνητικές προτάσεις για ασφαλιστικό - εργασιακό.

    Η ΑΥΓΗ: Εβδομάδα παθών για ασφαλιστικό και εργασιακό. Κυβερνητική επιχείρηση εντυπωσιασμού.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 3 νεκροί από κινέζικο σίδερο. Πέθαναν από ηλεκτροπληξία την ώρα που σιδέρωναν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Βράζει ο κάμπος. Ο υπουργός Γεωργίας κρύβεται. Οι βαμβακοπαραγωγοί πένονται, οι κυβερνώντες έχουν "εμφύλιο" πόλεμο. Εξέγερση βουλευτών της ΝΔ σε σύσκεψη χθες στη Βουλή κεκλεισμένων των θυρών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4.868 νέες προσλήψεις σε Πυροσβεστική, ΕΘΕΛ, υπουργεία. Όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΕΘΝΟΣ: "Ρεσάλτο" Κεφαλογιάννη υπέρ εφοπλιστών. Παρέκαμψε Γ. Αλογοσκούφη, Χρηματιστήριο, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα περάσουν τα Πάθη και θα πιάσει τη σπάθη. Φανερά εκνευρισμένος ο Πρωθυπουργός που χάνει το Κόμμα και ανήσυχος για το προσωπικό του προφίλ που παραμένει άθικτο μέχρι στιγμής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ευθύνες σε πολιτικούς για το σκάνδαλο με τα πυροβόλα Εντόπισε στο πόρισμά του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Παν. Αθανασίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λεόντειος σύμβαση υπέρ των εργολάβων. Αττική Οδός: Κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ το πόρισμα του εισαγγελέα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βασικώς όλοι ανεύθυνοι. Κατόπιν εορτής, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ αναζητούν "κοινό τόπο".

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστιο σφάλμα ο βασικός μέτοχος. Ευθύνονται από κοινού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

    ESPRESSO: Ανατριχιαστικό: Έβγαζε την ανήλικη κόρη του γυμνή στο INTERNET. Στα χέρια της αστυνομίας γνωστός Αθηναίος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δεύτερο κύμα πίεσης από ΕΕ για τον "βασικό". Η Αθήνα οργανώνει την άμυνά της.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ξεκινά ο διάλογος για το Ασφαλιστικό. Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης προανήγγειλε ο γγ του ΟΟΣΑ.

    ΤΑ ΝΕΑ: 45 πτυχία διαβατήρια για δουλειά. Παρ' ότι έχουν χαμηλές βάσεις.

    Η ΝΙΚΗ: "Γαλάζιος" εμφύλιος. Αλληλοκατηγορίες για βασικό μέτοχο και αγροτικό.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Τα σχέδια Καραμανλή για το αύριο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ωμές παρεμβάσεις από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Μόνιμος στόχος οι αντιστεκόμενοι λαοί.

    TRAFFIC NEWS: Καυτό τετ α τετ ανάβει φωτιά στην πασαρέλα. Δήλωση-σοκ της Αναστασίας Μητροπούλου: "Τη φίλησα γιατί μου άρεσε ως γυναίκα".

    Η ΧΩΡΑ: 11 αλλαγές στη μεταφορά του συντελεστή δόμησης. Λύση για 100.000 εγκλωβισμένους πολίτες.

    City Press: Βασικοί... στόχοι Παυλόπουλος και Ρουσόπουλος. Υπουργοί θεωρούν τον κ. Παυλόπουλο αρχιτέκτονα της ήττας σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό αδιέξοδο του νόμου για το βασικό μέτοχο.

    METRO: Αρχίζει το ματς. Τη Μ. Δευτέρα η έναρξη του διαλόγου για Εργασιακό και Ασφαλιστικό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά. Παιχνίδια με τη δημόσια υγεία.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Κάηκαν από το τσιγάρο. Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από φωτιές και αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από καπνιστές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Καταιγίδα" έρχεται για ασφαλιστικό και για τις εργασιακές σχέσεις. Την εβδομάδα των Παθών αρχίζει ο διάλογος.

    [03] Νόμος για το "βασικό μέτοχο"

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι "η επίμαχη επιστολή εστάλη από υπηρεσιακό υπάλληλο της Κομισιόν χωρίς συμμετοχή και έγκριση της Κοινοτ. Επιτρόπου. Ούτε αναστέλλεται ούτε "παγώνει" ο νόμος, συνεχίζεται η διαδικασία έγκρισής του από την ΕΕ. Στο πλευρό της κυβέρνησης τα κόμματα της Αριστεράς".

    Η City Press προσθέτει ότι "υπουργοί θεωρούν τον κ. Παυλόπουλο αρχιτέκτονα της ήττας σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό αδιέξοδο του νόμου για το βασικό μέτοχο. Πυρά του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή κατά Παυλόπουλου και προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αναγκαστικής παραίτησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος δέχεται σκληρή κριτική και από παράγοντες του παραταξιακού Τύπου της ΝΔ. Οι δύο υπουργοί διαψεύδουν τις φήμες για παραίτησή τους και προβάλλουν την εμπιστοσύνη που τους δείχνει ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής. Υπό κατάρρευση η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης, και για πρώτη φορά χωρίς ασπίδα προστασίας ο ίδιος ο πρωθυπουργός".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "κανένας υπουργός απ' όσους χειρίστηκαν το θέμα του "βασικού μετόχου" δεν δέχεται ότι έχει πολιτικές ευθύνες, παρά την άρον άρον υποχώρηση στην οποία υποχρεώθηκε η κυβέρνηση. Ωστόσο οι κκ Παυλόπουλος, Ρουσόπουλος και Παπαληγούρας βρίσκονται στο στόχαστρο συναδέλφων τους, ενώ η κυβέρνηση αφήνει τώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο διακομματικής συνεννόησης για αλλαγές στον νόμο. Πρόθυμο εκ των υστέρων εμφανίζεται και το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο νόμος επίσης βάλλεται από την Κομισιόν".

    Η Espresso υπογραμμίζει ότι "η εμμονή κυρίως των τηλεοπτικών διαύλων να προβάλλουν καθημερινά το ζήτημα του "βασικού μετόχου" (και τίποτα περισσότερο) διατηρεί το θέμα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, σαν να επρόκειτο για το κορυφαίο θέμα που απασχολεί τους πολίτες".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "ο νόμος περί βασικού μετόχου υπήρξε εξ αρχής τεράστιο σφάλμα. Το λάθος έγκειται στο ίδιο το Σύνταγμα, το οποίο εψήφισαν από κοινού το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Η συνταγματική διάταξις που ορίζει ως ασυμβίβαστη την ιδιότητα του μετόχου επιχειρήσεως ΜΜΕ και του μετόχου επιχειρήσεως που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις και αναλαμβάνει δημόσια έργα είναι απαράδεκτη".

    Σύμφωνα με την Traffic News "το "πισωγύρισμα" της κυβέρνησης σχετικά με την ισχύ του νόμου για το "βασικό μέτοχο" αποτελεί σημείο αιχμής και για κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες που μέσα στην επιστολή της Κομισιόν "διάβασαν" προειδοποιήσεις για το πάγωμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "εντός, εκτός και επί τα αυτά μαίνεται η "ενδοοικογενειακή" φαγωμάρα στην κυβερνητική παράταξη, ως απόρροια της εκφραζόμενης λαϊκής δυσφορίας και της αυστηρής προειδοποίησης των Βρυξελλών περί διακοπής των κοινοτικών κονδυλίων, εφόσον δεν επέλθουν έως τις 31 Μαΐου αλλαγές στο νόμο για τον "βασικό μέτοχο". Παρά το γεγονός ότι η απόφαση για το επίμαχο νομοθέτημα εγκρίθηκε ομόφωνα από την Κυβερνητική Επιτροπή, υπουργοί και βουλευτές υποδεικνύουν ως "αποδιοπομπαίο τράγο" τον Πρ. Παυλόπουλο, προκειμένου να μετριαστούν οι αλγεινές εντυπώσεις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του νόμου για τον "βασικό μέτοχο", καθώς η κυβέρνηση αναμένει δεύτερο κύμα πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν με την "αιτιολογημένη γνώμη", που θα αποστείλει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα ή το αργότερο στις αρχές Μαΐου, θα υποστηρίζει ότι δεν αρκεί η ολιγόμηνη παράταση της έναρξης ισχύος του νόμου και θα ζητεί αλλαγές στις διατάξεις, οι οποίες εκτιμά ότι δεν είναι συμβατές με το Κοινοτικό Δίκαιο, όπως συμβαίνει και με τον προηγούμενο νόμο του ΠΑΣΟΚ".

    [04] Διάλογος για εργασιακό-ασφαλιστικό

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "εξορθολογισμός των ορίων ηλικίας για τους ασφαλισμένους από το 1983 έως το 1992, μέτρα περιορισμού της εισφοροδιαφυγής, επανεξέταση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, καθώς και του καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων είναι οι προτάσεις της κυβέρνησης που θα πέσουν στο τραπέζι του διαλόγου τη Δευτέρα. Στα εργασιακά, η πρόταση θα είναι να περιοριστεί το κόστος των υπερωριών μέχρι το 150%".

    Η METRO αναφέρει ότι "ο κύβος ερρίφθη σχετικά με την έναρξη του διαλόγου για το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό. Όπως ανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας, ο διάλογος για το θέμα ανοίγει επισήμως τη Μεγάλη Δευτέρα, θέτοντας με τη δήλωση αυτή σε θέση μάχης κόμματα και κοινωνικούς εταίρους".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "ο διάλογος για το Ασφαλιστικό και το εργασιακό θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομίας, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, του υπουργού Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλου και της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, δήλωσε χθες ο Γ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντησή του με τον γγ του ΟΟΣΑ Ντόναλντ Τζόνστον. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και του ελέγχου των δαπανών".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "επιταχύνει η κυβέρνηση την προώθηση των ρυθμίσεων για ωράριο-λάστιχο και των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. Την ερχόμενη εβδομάδα, των Παθών, οι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας θα συναντήσουν το προεδρείο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, με στόχο το άνοιγμα διαλόγου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "σε ριζική αναδιάρθρωση του σημερινού ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού καθεστώτος προχωρεί η κυβέρνηση "μέσα από διάλογο" τονίζουν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης. Η αρχή θα γίνει από το ασφαλιστικό των τραπεζών, που θα αποτελέσει τον προπομπό για τις γενικότερες αλλαγές που προωθούνται, ενώ γρηγορότερες θα είναι οι διαδικασίες στο εργασιακό".

    [05] Αττική Οδός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "σκληρή ηθική καταδίκη για τους υπεύθυνους της πολιτικής και εργολαβικής διαχείρισης του έργου της Αττικής Οδού αποτελεί το πόρισμα της Εισαγγελίας Αθηνών, που είναι αποκαλυπτικό του πώς γίνονταν οι συμβάσεις επί ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, αποτελεί απάντηση σε όσους σήμερα υποστηρίζουν τα συμφέροντα των εργολάβων".

    [06] Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "αιφνιδιάζοντας τους κατά τον νόμο αρμοδίους, τον υπουργό Οικονομίας και τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου έσπευσε να δημοσιοποιήσει νομοθετικό πλαίσιο για την είσοδο της ποντοπόρου ναυτιλίας στη Σοφοκλέους. Ο υπουργός Ναυτιλίας μάλιστα δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του υπουργείου τις προϋποθέσεις εισαγωγής, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα (;) ή κατ΄άλλους να διαμηνύσει στους ενδιαφερομένους πως δεν ξεχνά....Παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν για κινδύνους χρηματιστηριακής "φούσκας".

    [07] Μεταφορά Συντελεστή δόμησης

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "ανάσα για δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες αποτελεί το νομοσχέδιο που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ αμέσως μετά το Πάσχα στη Βουλή και αφορά στη μεταφορά συντελεστή δόμησης. Ειδικές προβλέψεις για τους χώρους στάθμευσης, τα οικόπεδα και τον τρόπο μεταφοράς εντός των ορίων της ίδια περιοχής".

    [08] Προσλήψεις εποχικού προσωπικού

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "προπομπό των προκηρύξεων για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στο δημόσιο αποτελούν οι εκατοντάδες προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού".

    [09] Κινέζικα προϊόντα

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "τουλάχιστον τρεις άνθρωποι πέθαναν από ηλεκτροπληξία την ώρα που σιδέρωναν με κινέζικο ατμοσίδερο, το οποίο κυκλοφορούσε επί ένα χρόνο στην χώρα μας χωρίς κανένας να ελέγξει την καταλληλότητά του. Πρόκειται για μια συγκλονιστική υπόθεση που εκθέτει τις Αρχές και αποκαλύπτει στον μέγιστο βαθμό την αδυναμία του Ελληνικού κράτους να προστατεύσει τους πολίτες από την ασύδοτη κινέζικη μαφία".

    [10] Οπλικά συστήματα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "ικανά στοιχεία για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων σχετικά με την προμήθεια στις Ένοπλες Δυνάμεις, δώδεκα πυροβόλων όπλων τύπου "Zuzana" ύψος 20,3 δισ. δραχμών, εντόπισε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτης Αθανασίου".

    [11] Κυβέρνηση

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υποστηρίζει ότι "η διαμόρφωση μιας φαινομενικής πραγματικότητας στο πλαίσιο της οποίας θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, δεν είναι ένας στόχος και τόσο δύσκολος. Επιτυγχάνεται εάν τη συνταγή της δημιουργίας μιας φαινομενικής πραγματικότητας την αναλάβουν από κοινού τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι συνοδοιπόροι τους, καθώς και τα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν τις "δουλειές" των πρώτων...Έτσι κάπως διαμορφώθηκε η πραγματικότητα των τελευταίων ημερών με τους υπουργούς της κυβέρνησης να μη γνωρίζουν εάν η επόμενη εβδομάδα θα είναι των παθών ή της Αναστάσεως..."

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ο πρωθυπουργός είναι φανερά εκνευρισμένος από την δυσλειτουργία της κυβέρνησής τους και από την αδυναμία ορισμένων Υπουργών ν΄αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα των Υπουργείων τους αλλά καιτην εικόνα που στέλνουν προς τα έξω που δείχνει ότι κυριαρχεί η ασυνεννοησία και οι διαφορετικές θέσεις επί βασικών αρχών και στόχων που έχουν τεθεί. Είναι αλήθεια πως δεν υπήρξε διάστημα μεγάλο που η Κυβέρνηση να μην κατηγορήθηκε ότι διέπραξε πολιτικές γκάφες. Η αντιπολίτευση την κατηγορεί συνεχώς ότι ακολουθεί διγλωσσία σε πολλά θέματα και λειτουργεί με πισωγυρίσματα. Το κόμμα πέτυχε-μέσω της κυβερνητικής πολιτικής - να παρουσιάζεται με συνεχή φθορά. Το μόνο παρήγορο είναι ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών και διατηρεί υψηλά ποσοστά προτίμησης στις δημοσκοπήσεις".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι "ο εκλογικός αιφνιδιασμός παραμένει το μεγάλο ατού του πρωθυπουργού στον πόλεμο κατά της διαπλοκής. Ο Κώστας Καραμανλής γνωρίζει ότι όποτε και αν προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία θα ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του. Με αυτό τον τρόπο ετοιμάζεται να ρίξει τη διαπλοκή στο καναβάτσο θεωρώντας ότι μετά τη νέα νίκη του θα κυβερνάει χωρίς εξωθεσμικά εμπόδια".

    [12] Παιδεία

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι " υπάρχουν 45 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ με "ταπεινό" όνομα και χαμηλές βάσεις εισαγωγής, τα οποία όμως δίνουν πτυχία που αποτελούν διαβατήρια για την εύρεση εργασίας. Ενώ είναι γνωστό ότι πολλοί υποψήφιοι είτε λόγω περιορισμένης πληροφόρησης είτε λόγω παράδοσης, επιλέγουν Σχολές των οποίων οι απόφοιτοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αγορά εργασίας".

    [13] Βαμβακοπαραγωγοί

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "η οργή των βαμβακοπαραγωγών του Θεσσαλικού κάμπου άναψε χθες πυρκαϊά στην Αθήνα. Οι βουλευτές της περιοχής "πυροβολούσαν" κατά ριπάς τον υφυπουργό Γεωργίας κ. Αλ. Κοντό και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Απ. Σταύρου, αφού ο υπουργός κ. Ευ. Μπασιάκος γνωρίζοντας το τι επρόκειτο να συμβεί "λιποτάκτησε από τη μάχη". Η απόρριψη από τις υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας των αιτήσεων για επιδότηση 70.000 στρεμμάτων σε συνδυασμό με την απόρριψη 7.000 ενστάσεων βαμβακοπαραγωγών άναψαν το φυτίλι της εξέγερσης των αγροτών".

    [14] ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "με όλο και πιο κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παρεμβαίνουν στο εσωτερικό ανεξάρτητων χωρών και προσπαθούν να ανατρέψουν, αποσταθεροποιήσουν καθεστώτα μη αρεστά ή να πνίξουν την αντίσταση λαών που βρίσκονται υπό κατοχή αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων".

    [15] ΕΚΑΣ- ΙΚΑ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "δεύτερη ευκαιρία σε 23.467 συνταξιούχους, που δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους και που φυσιολογικά θα έπρεπε να διακοπεί η καταβολή του ΕΚΑΣ δίνει το ΙΚΑ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 22 April 2005 - 14:51:13 UTC