Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-05-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εορτασμός της Πρωτομαγιάς
  • [04] Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως
  • [05] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [06] Ανασχηματισμός
  • [07] Φορολογικές δηλώσεις - Φορολογικό σύστημα
  • [08] Πλαφόν στις τιμές προϊόντων σε κυλικεία και καντίνες
  • [09] Προσλήψεις σε δήμους-Νομαρχίες
  • [10] Προσλήψεις στο Δημόσιο τομέα
  • [11] Εθελουσία έξοδος στο Δημόσιο
  • [12] Δικαιοσύνη
  • [13] Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου
  • [14] Δημήτρης Σιούφας
  • [15] Ελληνοαμερικανικές σχέσεις
  • [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [17] Επιχειρηματίες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/5/2005

    Το φορολογικό σύστημα, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, η επίσκεψη και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδόματα και προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας. Επίσπευση από Καραμανλή για Πυροσβεστική - Αγροφυλακή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις 13.279 στους Δήμους. Υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Η καθοριστική δεκάτη συνοδική ψήφος. Θέμα χρόνου η απομάκρυνση του Ειρηναίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έκπτωτος ο Πατριάρχης. Τον αποκήρυξε η πλειοψηφία των αρχιερέων, τους οποίους στηρίζει η κυβέρνηση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αποζημιώσεις για τη ληστεία στη Σοφοκλέους. Βροχή οι αγωγές από θύματα του Χρηματιστηρίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τα μέτρα για την σωτηρία των μικρομεσαίων. Ο υπουργός Ανάπτυξης αναλύει στην "Αυριανή" τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πρωτομαγιάτικο δώρο 125 εκατ. ευρώ στους εργοδότες! Με υπουργική απόφαση η 11η Μαΐου θα είναι κανονική εργάσιμη ημέρα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 7.767 προσλήψεις σε Δημόσιο και οργανισμούς. Όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΕΘΝΟΣ: Έκρηξη για την κατάργηση της Πρωτομαγιάς. Πρωτοφανές: Ακύρωσαν την αργία της ημέρας των εργαζομένων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αφού οι αστυνομικοί διαβεβαιώθηκαν ότι θα πάρουν το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας ακολούθησαν τα... Ευχ-άριστα από Καραμανλή σε Βουλγαράκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. Όλα όσα συζητήθηκαν κατά τη δίωρη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Δημόσιας Τάξεως.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διατίμηση για καφέ, νερό και αναψυκτικά. Μπλόκο σε αεροδρόμια, λιμάνια και σχολεία για τις αυξήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Α-Δέξιοι και αμνήμονες. Η κυβέρνηση έδειξε το πρόσωπό της: Εργάσιμη για όλους η Πρωτομαγιά.

    ΕΣΤΙΑ: Ριζική τομή στην φορολογία. Να καταργηθή το σημερινό σύστημα.

    ESPRESSO: Ο Έλληνας που ξεσκέπασε τους Αμερικάνους. Συνέντευξη- Αποκάλυψη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αντιφατικές οι οδηγίες για το νέο Ε9. Σε μεγάλη σύγχυση οι πολίτες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Φθηνότερες τιμές σε νερά, τοστ, αναψυκτικά. Συγκεκριμένα προϊόντα και τιμές σε κυλικεία και καντίνες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατακραυγή για την Πρωτομαγιά. Πρωτοφανές αλαλούμ.

    Η ΝΙΚΗ: Και εξ οικείων τα βέλη. Μέχρι και τη ΔΑΚΕ εξόργισε η κυβέρνηση.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Ελλάδα-ΗΠΑ: Ένα "ειδύλλιο" με υποσχέσεις αλλά προσοχή στις παγίδες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σε όλη τη χώρα Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 11 Μάη.

    TRAFFIC NEWS: Ξεγύμνωσαν ιερόδουλες στα κρατητήρια της Ασφάλειας. Έκαναν αναφορά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    Η ΧΩΡΑ: Εθελουσία στο Δημόσιο ξεκινά από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Επιβεβαιώνεται η ΧΩΡΑ για την πρόωρη συνταξιοδότηση.

    City Press: Προετοιμασία ανασχηματισμού.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αναβολικά στα σχολεία. Έρευνα: Κάνουν χρήση ουσιών το 5% των εφήβων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Οι Κινέζοι δεν μας αφήνουν ούτε ευρώ! Ακόμα και τα είδη διατροφής τους έρχονται με κοντέιντερς μέσω κινέζικων εστιατορίων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Σχίσμα" στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με αποδοκιμασία από τον Πατριάρχη ως αντικανονικών των αντιτιθεμένων. Κορυφώθηκε η από μακρού κρίση.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΑΥΓΗ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Εορτασμός της Πρωτομαγιάς

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση κατάφερε ακόμη και τη ...ρουτίνα του εορτασμού της Πρωτομαγιάς να την καταστήσει μείζον πολιτικό και κοινωνικό θέμα με καταγγελίες για "δώρο αξίας 125 εκατ. ευρώ στους εργοδότες" εκ μέρους των συνδικάτων αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "είναι ύβρις στους αγώνες των εργαζομένων, περιφρόνηση του κοινωνικού κεκτημένου και ευθεία πρόκληση του κόσμου του μόχθου, σε όποια πολιτική παράταξη και αν ανήκει, η αλαζονική εμμονή της κυβέρνησης στον χαρακτηρισμό της 11ης Μαΐου, που θα εορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά, ως κανονικής εργάσιμης μέρας και για τον δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "οργή έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους η απόφαση της κυβέρνησης να "μη μεταφέρει" την Πρωτομαγιά, αλλά και οι μεθοδεύσεις της να διχάσει το εργατικό κίνημα. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χαρίζει 125 εκατ. ευρώ στους επιχειρηματίες, ενώ το αλαλούμ των υπουργών ξεσήκωσε και τη φιλοκυβερνητική ΔΑΚΕ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "σε μετωπική σύγκρουση με τα συνδικάτα και τους εργαζομένους οδηγείται η κυβέρνηση, μετά την πρωτοφανή απόφασή της να καταργήσει ουσιαστικά την Πρωτομαγιά, μη μεταφέροντας την αργία για την Τετάρτη 11 Μαΐου".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "χαρακτήρα αναμέτρησης με τους εργαζόμενους δίδει η κυβέρνηση Καραμανλή στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ενόψει των "διαρθρωτικών" παρεμβάσεων που προτίθεται να επιχειρήσει στο 8άωρο και σε άλλα λαϊκά κεκτημένα".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προτρέπει τους εργαζόμενους :"Κανείς στη δουλιά, όλοι στην απεργία! Μ΄αυτό το σύνθημα οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της πρωτομαγιάτικης απεργίας και των δεκάδων απεργιακών συγκεντρώσεων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα".

    [04] Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "το υπουργείο Δημ. Τάξης επισκέφθηκε χθες ο κ. Καραμανλής καθώς θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας με την ίδρυση τμημάτων ασφαλείας σε περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα την ίδρυση τμημάτων εθνικών οδών με τα γνωστά θετικά αποτελέσματα και την επανίδρυση της Αγροφυλακής, ώστε να παρέχεται και στον αγρότη ασφάλεια υψηλού επιπέδου".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "δια στόματος πρωθυπουργού έλαβαν την διαβεβαίωση οι αστυνομικοί ότι θα πάρουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Οι δε κάτοικοι της υπαίθρου με αισθήματα χαράς και ανακούφισης άκουσαν ότι ιδρύεται Αγροτική Ασφάλεια στη θέση της κατηργημένης Αγροφυλακής. Συγκεκριμένα, ικανοποιημένος από τη λειτουργία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε εκεί χθες και τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον Γ. Βουλγαράκη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "τους καρπούς που έσπειρε η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης θερίζει σε πρώτο στάδιο, καθώς έπεται και συνέχεια, απολαύοντας της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο ότι επέλεξε να επισκεφθεί πρώτο απ΄όλα τα υπουργεία, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον κ. Βουλγαράκη ο οποίος τον ευχαρίστησε για την προτίμησή τους αυτή".

    [05] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "την εκθρόνιση του κ. Ειρηναίου σηματοδοτούν οι ραγδαίες εξελίξεις μετά την επιστολή - κόλαφο της πλειοψηφία των αρχιερέων και κληρικών της Αγιοταφικής Αδελφότητας. Η κυβέρνηση, δια του υφυπουργού Εξωτερικών Π. Σκανδαλάκη υποστηρίζει την κίνηση αποπομπής. Ο κ. Βαρθολομαίος στέλνει στα Ιεροσόλυμα τριμελή αντιπροσωπεία".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "καταιγιστικές εξελίξεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μετά την αποφασιστική 10η ψήφο του συνοδικού μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Παλλάδιου, ο οποίος με αποκλειστική συνέντευξή του στην ΑΝΩ ΚΑΤΩ αποκάλυψε ότι αποφάσισε να είναι ο 10ος συνοδικός μητροπολίτης, που ζητάει επίσημα την απομάκρυνση του Ειρηναίου από τον Πατριαρχικό Θώκο. Οι δέκα συνοδικοί μητροπολίτες είναι αποφασισμένοι να εκλέξουν νέο Πατριάρχη ακόμη και αν ο κ. Ειρηναίος δεν παραιτηθεί".

    [06] Ανασχηματισμός

    H ESPRESSO γράφει ότι "το Προεδρικό Διάταγμα 63 υπό τον τίτλο "Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα" έβαλε φωτιά στα υπουργικά γραφεία καθώς αναζωπύρωσε τα "σενάρια" για αιφνιδιαστικό ανασχηματισμό του πρωθυπουργού".

    Σύμφωνα με τη CITY PRESS "ο Καραμανλής προετοίμασε με Προεδρικό Διάταγμα το "μικρό και ευέλικτο" Υπουργικό Συμβούλιο και το διορισμό αντιπροέδρου- συντονιστή. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τη βαθμολόγηση του έργου των υπουργών. Γιώργος Σουφλιάς: Βλέπω ανασχηματισμό μέχρι το φθινόπωρο, πιθανή η μείωση του αριθμού των υπουργείων. Σταύρος Δήμας: Είναι πολλοί οι 25 επίτροποι, βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το Υπουργικό Συμβούλιο...Ντόρα Μπακογιάννη, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σάββας Τσιτουρίδης, Αντώνης Σαμαράς, Βύρων Πολύδωρας, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Κωστής Χατζηδάκης οι δυνατές εφεδρείες της κυβέρνησης".

    [07] Φορολογικές δηλώσεις - Φορολογικό σύστημα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι " πλήρης σύγχυση επικρατεί στους φορολογουμένους όσον αφορά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9 στο οποίο έχουν υποχρέωση να καταγράψουν τα ακίνητα που διαθέτουν. Χιλιάδες φορολογούμενοι αδυνατούν να κατανοήσουν τις απαιτήσεις του εντύπου ειδικά στην περίπτωση αγροτεμαχίων ενώ αντιμετωπίζουν επιπλέον το δίλημμα αν θα πρέπει να "αποκαλύψουν" ή όχι το πραγματικό εμβαδόν των κατοικιών τους".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "ένας είναι ο τρόπος για να λήξη άπαξ δια παντός η ταλαιπωρία που υφίστανται κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι χωρίς το Δημόσιο να χάση έσοδα: Η πλήρης κατάργισις του δαιδαλώδους φορολογικού συστήματος με το απλούστερο δυνατό".

    [08] Πλαφόν στις τιμές προϊόντων σε κυλικεία και καντίνες

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "πλαφόν στις τιμές συγκεκριμένων προϊόντων που διατίθενται από τα κυλικεία και τις καντίνες επιβάλλει το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι προηγούμενες ρυθμίσεις που ίσχυαν καταστρατηγούνταν καθημερινά με αποτέλεσμα ακριβές τιμές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "μειώσεις έως 58% σε τοστ, σάντουιτς και καφέδες που πωλούνται από κυλικεία, αλλά και απελευθέρωση των τιμών για τα υπόλοιπα είδη, προβλέπει αγορανομική διάταξη του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Παπαθανασίου . Η διατίμηση ισχύει σε κυλικεία, καντίνες και εστιατόρια αεροδρομίων, αθλητικών και αρχαιολογικών χώρων, πλοίων, τρένων, σταθμών υπεραστικών λεωφορείων και σχολών εκπαίδευσης".

    [09] Προσλήψεις σε δήμους-Νομαρχίες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "υπό την υψηλή εποπτεία του ΑΣΕΠ ώστε να διασφαλισθούν συνθήκες πλήρους διαφάνειας στη διαδικασία θα γίνουν οι 13.279 προσλήψεις μερικής απασχόλησης στους δήμους και τις νομαρχίες της χώρας".

    [10] Προσλήψεις στο Δημόσιο τομέα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού σε διάφορες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα η αρμόδια διυπουργική επιτροπή ενέκρινε εκατοντάδες προσλήψεις τακτικού αλλά και εποχικού προσωπικού. Συνολικά 3.167 θέσεις προσωπικού έχουν προκηρυχθεί ή αναμένεται εντός των ημερών να εκδοθούν οι σχετικές προκηρύξεις".

    [11] Εθελουσία έξοδος στο Δημόσιο

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "από τον δικαστικό κλάδο ξεκινά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στο Δημόσιο. Ειδικές επιτροπές αξιολόγησης του προσωπικού συστήνονται σε όλα τα υπουργεία, και αναμένονται μέχρι το φθινόπωρο τα καταπληκτικά συμπεράσματα για τον αριθμό των αποχωρούντων. Κίνητρα και μπόνους με αναγνώριση της προϋπηρεσίας και πλήρη σύνταξη σε όσους συμπληρώνουν το 32ο έτος υπηρεσίας. Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις αναμένεται ότι θα προκύψουν μετά την εφαρμογή της πρόωρης συνταξιοδότησης".

    [12] Δικαιοσύνη

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "την άρνησή του στο αίτημα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να αποσυρθούν δύο διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσιος Παπαληγούρας. Παράλληλα, ο κ. Παπαληγούρας εξήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής για τη ρύθμιση θεμάτων εθελούσιας εξόδου δικαστικών".

    [13] Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "βροχή πέφτουν οι αγωγές από επενδυτές θύματα του Χρηματιστηρίου, έπειτα από δύο αποφάσεις-σταθμό του Διοικητικού Δικαστηρίου, με τις οποίες επιδικάζονται αποζημιώσεις για τη ληστεία στη Σοφοκλέους και κρίνονται παράνομες οι συναλλαγές που έγιναν από χρηματιστηριακές εταιρίες χωρίς γραπτή εντολή των πελατών".

    [14] Δημήτρης Σιούφας

    "Ακαριαία ήταν η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα στο πρωτοσέλιδο άρθρο παρέμβαση της ΑΥΡΙΑΝΗΣ για την κρίση που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Δημήτρης Σιούφας σε μία εκτενή και αναλυτική επιστολή εξηγεί σημείο προς σημείο τις τολμηρές πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση για την σωτηρία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και τις αποφάσεις σταθμό για την προστασία του εμπορίου".

    [15] Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υποστηρίζει ότι "παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί έχουν μια σταθερή δυσφορία για την "περίεργη" αντιαμερικανική στάση της πλειοψηφίας των Ελλήνων δεν μπορούν να μην αναγνωρίσουν ότι η Ελλάδα είναι η πιο σταθερή από κάθε άποψη χώρα της περιοχής, που όχι μόνο ανήκει στη ζώνη του ευρώ, αλλά έχει και παραδοσιακά καλές σχέσεις με τις περισσότερες χώρες της Βαλκανικής".

    [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Διστάζουν οι επιχειρηματίες. Σε επαφές τους με τον πρωθυπουργό, θέτουν θέμα βελτίωσης του κλίματος".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πρόταση στις τράπεζες για το ασφαλιστικό. Παρέμβαση Γ. Αλογοσκούφη για συμφωνία τραπεζιτών και ΟΤΟΕ".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Πάλι η οικοδομή στηρίζει την ανάπτυξη. Αυξημένες οι νέες άδειες τον Φεβρουάριο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Ο κλάδος των δημόσιων έργων με δύο ταχύτητες. Ζητούν επιτάχυνση των κατασκευών στην περιφέρεια".

    [17] Επιχειρηματίες

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και η ανάγκη δρομολόγησης ενός νέου κύματος επενδύσεων, οι οποίες δεν θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του "μπλοκαρίσματος" στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών είναι τα ζητούμενα για την τόνωση των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας. Το μήνυμα αυτό κυριαρχεί στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με επιχειρηματίες, οι οποίοι ζητούν την άρση των χωροταξικών και γραφειοκρατικών αντικινήτρων που αποθαρρύνουν τις επενδύσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 6 May 2005 - 21:20:04 UTC