Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-05-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου
  • [04] ΣτΕ - Τέλος στην προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο
  • [05] Κομισιόν - Εργασιακό
  • [06] Ανάπτυξη
  • [07] Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά
  • [08] Πολυτεχνείο
  • [09] Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό
  • [10] Βουλή
  • [11] ΕΚΑΣ
  • [12] Μάρα Ζαχαρέα-Mega
  • [13] Οικονομία-Ρύθμιση οφειλών
  • [14] Πληθωρισμός
  • [15] Μετατάξεις στο Δημόσιο
  • [16] Κυβέρνηση
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [18] Πληθωριστικό "ντόμινο"

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/5/2005

    Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά και τα προχθεσινοβραδινά γεγονότα στο Πολυτεχνείο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις: 1.978 θέσεις χωρίς διαγωνισμό. Μέσω του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δημόσιο: "Ξεπαγώνουν" 30.000 εθελοντικές μετατάξεις. Έπειτα από 11 χρόνια.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Στο σκαμνί για κακούργημα. Παραπέμπονται ο πρόεδρος και η διοίκηση της ΔΕΚΑ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μπουρλότο από Βενιζέλο - Βερελή. Πήγαν με τα... όπλα σε παρουσίαση βιβλίου στο Πολυτεχνείο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πρόβλημα με το ΕΚΑΣ. Κίνδυνος να χάσουν το επίδομα 41.049 συνταξιούχοι.

    Η ΑΥΓΗ: Διπλό μήνυμα της απεργίας. Προς την κυβέρνηση για να μην θίξει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Προς τα συνδικάτα για ανασυγκρότηση και ενωτικούς αγώνες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στον αέρα Βουλή και κόμματα. Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον υπολογισμό των λευκών ψηφοδελτίων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Και νέο "αντάρτικο" κατά της κυβερνήσεως. Σκληρή "πρωτομαγιάτικη" κριτική από τον αρχισυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλλάζουν όλα στις μετατάξεις του Δημοσίου. Από τον Οκτώβριο η εφαρμογή του νέου συστήματος.

    ΕΘΝΟΣ: Παράνομη η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο. Δικαστική απόφαση με βάση εισήγηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα γεγονότα έτρεχαν αλλά "αργούσαν" οι ειδήσεις. Χθες με την ετεροχρονισμένη γιορτή της Πρωτομαγιάς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο σκαμνί η αμαρτωλή ΔΕΚΑ. Όσα δεν έπραξε η Βουλή το πράττουν οι δικαστικοί λειτουργοί με την ιστορική τους απόφαση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Άριστα της κυβέρνησης στο Πολυτεχνείο. Χειρίστηκε με ψυχραιμία την "κρίση του ασύλου" και απετράπη η αιματοχυσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μαγιόξυλο για την κυβέρνηση. Πείσμωσε τους εργαζόμενους το αλαλούμ: Συμμετοχή-ρεκόρ.

    ΕΣΤΙΑ: Ανησυχητικό άλμα του πληθωρισμού. Η Ελλάς έχασε 6 θέσεις στην αγωνιστικότητα.

    ESPRESSO: Οι φωτογραφίες της ομηρίας στο Πολυτεχνείο. Καρέ - καρέ η εισβολή των αναρχικών και η "αιχμαλωσία" των βουλευτών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στο σκαμνί για σκάνδαλο Χρηματιστηρίου. Παραπέμπεται για κακούργημα η πρώην διοίκηση της ΔΕΚΑ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Ένας τραυματίας από πυρά φρουρού βουλευτών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μας ανέκριναν και μας φωτογράφισαν! Η "ώρα του υπουργού" στο Πολυτεχνείο. Τραγελαφικοί διάλογοι "ομήρων" με αναρχικούς.

    Η ΝΙΚΗ: Κατάργηση του 8ωρου. Ψηφίστηκε από την ευρωβουλή το ωράριο-λάστιχο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εργατική Πρωτομαγιά: Δυνατή απάντηση στην αντεργατική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

    TRAFFIC NEWS: "Θόδωρε ξεκαθάρισε την κατάσταση". Με πίεση Καραμανλή η παραίτηση της Μάρας Ζαχαρέα. Στη θέση της προσωρινά η Όλγα Τρέμη μέχρι να πιάσει δουλειά ο Νίκος Ευαγγελάτος.

    Η ΧΩΡΑ: Εφορία: 9 τρόποι για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Νέα ευκαιρία στους οφειλέτες, με ευνοϊκούς όρους.

    City Press: Από το κακό στο χειρότερο η ανταγωνιστικότητα.

    METRO: Βόμβα της Κομισιόν. Απίστευτη πρόταση για ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Εισάγονται" 13.000 Αλβανοί εργάτες. "Οι Έλληνες στα καφενεία και οι Αλβανοί δουλεύουν στα χωράφια τους" υποστηρίζει βουλευτής της ΝΔ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρωτομαγιά χωρίς μαγιά. Παρά τα ακατανόητα κυβερνητικά μέτρα η Ελλάδα γιόρτασε.

    [03] Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "άνοιξε ο δρόμος για να βρεθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ο πρώην πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΚΑ που κατά την προεκλογική περίοδο του 2000 προέβαιναν σε αθρόες αγορές μετοχών συγκεκριμένων κρατικών τραπεζών και οργανισμών, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται σημαντικά ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου. "Έφτασε η ώρα να δικαιωθούν όσοι έχασαν τα χρήματά τους στο Χρηματιστήριο", δήλωσε ο Μιλτιάδης Έβερτ σε μακροσκελή του ανακοίνωση. Ο Μ. Έβερτ και ο "Ελεύθερος" όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν μάχη για να ριχθεί φως στο σκάνδαλο της ΔΕΚΑ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της ΔΕΚΑ (Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών) ανοίγει για πρώτη φορά την οδό της δικαστικής διαλεύκανσης του σκανδάλου της Σοφοκλέους που στοίχισε στο Δημόσιο και σε 1,5 εκατομμύριο επενδυτές απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ."

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "απώλειες 40% της περιουσίας της ΔΕΚΑ, όπου ζημιώθηκε το κράτος με 700 δισεκατομμύρια δραχμές. Χοντρό παιχνίδι έκαναν στο Χρηματιστήριο οι διοικούντες της ΔΕΚΑ και στήριξαν τον Σημίτη πριν από τις εκλογές του 2000".

    [04] ΣτΕ - Τέλος στην προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "στοπ στην προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο. Ένα περιφερειακό δικαστήριο, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου, αρνήθηκε να εκτελέσει σχετικό αίτημα ΔΟΥ για κράτηση οφειλέτη ποσού 40.685 ευρώ επικαλούμενο παραπεμπτική κρίση του ΣΤ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας προς την Ολομέλεια κατά την οποία η προσωποκράτηση αντίκειται προς το Σύνταγμα και ειδικότερα στην υποχρέωση της Πολιτείας για σεβασμό της αξίας του ανθρώπου. Ειδικότερα δε όταν ο οφειλέτης αδυνατεί να εξοφλήσει το χρέος του".

    [05] Κομισιόν - Εργασιακό

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "το νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδεικνύεται με αποκρουστικό τρόπο μέσα από το σχέδιο οδηγίας της Κομισιόν για την οργάνωση του χρόνου εργασίας, η οποία με την σύμφωνη γνώμη και της πλειοψηφίας του Ευρωκοινοβουλίου, στρώνει το έδαφος για να γίνει πράξη ακόμη και η ακραία εκδοχή των 65 ωρών".

    Σύμφωνα με τη Metro "ανησυχία προκαλεί στα εργατικά συνδικάτα η πρόταση οδηγίας της Κομισιόν για ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, σύμφωνα με την οποία ο μέγιστος χρόνος απασχόλησης να φθάσει και τις 65 ώρες (!) όταν η σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας προέβλεπε από το 1919 (!) ως μέγιστη επιτρεπόμενη εβδομαδιαία εργασία τις 48 ώρες (!)".

    [06] Ανάπτυξη

    H CITY PRESS γράφει ότι "η Ελλάδα έπεσε μέσα στο 2004, από την 44η στην 50ή θέση στην παγκόσμια κατάταξη των 60 πιο ανταγωνιστικών χωρών, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Διαχείρισης (IMD). Η άνοδος της ΝΔ στην εξουσία και πολιτική που ακολούθησε δεν έφεραν την προσδοκώμενη βελτίωση. Ο Καραμανλής ζήτησε τη διενέργεια προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για το θέμα. Τουρκία, Κολομβία και Φιλιππίνες μας άφησαν πίσω..."

    [07] Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "γιορτάστηκε χθες η Εργατική Πρωτομαγιά μετά από διχοστασίες - αντεγκλήσεις και διαφωνίες. Όσοι ήταν υποχρεωμένοι να πάνε στις δουλειές τους υπέστησαν αφάνταστη ταλαιπωρία. Αφού δεν υπήρξε ο κοινός νους να την ορίσει την Τρίτη του Πάσχα και όλα να είναι μέλι γάλα. Τα γεγονότα όμως έτρεχαν αλλά οι ειδήσεις "αργούσαν" αφού οι μεταφορείς τους απεργούσαν την προηγούμενη και την επομένη απεργούσαν οι εργαζόμενοι".

    Κατά την ΑΥΓΗ "με τη δυναμική συμμετοχή τους στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα οι εργαζόμενοι έστειλαν διπλό μήνυμα: -Στην κυβέρνηση ότι θα βρει μπροστά της τους εργαζόμενους αν προχωρήσει στους σχεδιασμούς για αμφισβήτηση, ακύρωση εργασιακών δικαιωμάτων και υπονόμευση του συστήματος ασφάλισης. -Στα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να αναπτύξουν ενωτικούς αγώνες κατά των ανατιμήσεων, της ανεργίας και της "μαύρης" εργασίας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "μεγάλες και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Δόθηκε μια σκληρή μάχη και κερδήθηκε από τις ταξικές δυνάμεις . Αμαζες και υποτονικές οι συγκεντρώσεις των συμβιβασμένων ηγεσιών. Αντικομουνιστικό παραλήρημα και ωμή παραχάραξη της Ιστορίας στο Ευρωκοινοβούλιο και υιοθέτηση της "Έκθεσης Cerkas" για τη "διευθέτηση του χρόνου εργασίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι " εντυπωσιακή για τα τελευταία χρόνια, η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά, αποτέλεσε...μαγιόξυλο για την κυβέρνηση και ράπισμα για την πολιτική της . ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προειδοποίησαν κυβέρνηση και εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι θα φράξουν το δρόμο οποιασδήποτε κοινωνικής ανατροπής".

    [08] Πολυτεχνείο

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "σε ανάκριση υποβλήθηκαν πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της επτάωρης ομηρείας τους στο Πολυτεχνείο. Όλα άρχισαν από την αυθαιρεσία αστυνομικού - φρουρού του κ. Χρ. Βερελή, ο οποίος μπήκε ένοπλος στο Πολυτεχνείο παραβιάζοντας το άσυλο και τραυμάτισε 29χρονο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "ικανοποίηση του πρωθυπουργού για τους χειρισμούς και την ετοιμότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο, που είχαν ως πρωταγωνιστές οπλισμένους σωματοφύλακες πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και αναρχικούς".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Πολυτεχνείο. Το ίδρυμα κατελήφθη από ομάδα αναρχικών, μετά τον τραυματισμό ενός ατόμου από πυροβολισμό ένοπλου αστυνομικού συνοδού βουλευτή. Εντός του κτιρίου αποκλείστηκαν πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Χρήστος Βερελής".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "με τους φρουρούς τους και τα αυτοκίνητά τους, σε μια επίδειξη αλαζονείας, οι κ. Ε. Βενιζέλος και Χρ. Βερελής εμφανίστηκαν στο Πολυτεχνείο σε παρουσίαση βιβλίου. Η παρουσία των ένοπλων φρουρών "ερέθισε" τους αναρχικούς. Ο κουμπουροφόρος του κ. Βερελή πυροβόλησε για να αποφύγει το λιντσάρισμα και η παρ' ολίγον τραγωδία αποφεύχθηκε ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις".

    Η Espresso αναφέρει ότι "πρώην υπουργοί "όμηροι" στα χέρια μιας "χούφτας" αναρχικών, αστυνομικοί συνοδοί να πυροβολούν στον αέρα τραυματίζοντας νεαρό στα πόδια μέσα στο Πολυτεχνείο, γνωστοί-άγνωστοι να διαπραγματεύονται και να θέτουν όρους για την... απελευθέρωση των εκατοντάδων πολιτών".

    [09] Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "νέες θέσεις εργασίας, χωρίς διαγωνισμό, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ προκηρύχθηκαν γι' αυτή την εβδομάδα. Οι νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ανέρχονται στις 187, ενώ μέσω ΟΑΕΔ στις 1.791".

    [10] Βουλή

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "κυριολεκτικά στον αέρα, μετέωρη από άποψη ηθικής τουλάχιστον νομιμοποίησης, είναι η σημερινή σύνθεση της Βουλής, αφού αποτελεί προϊόν ενός δικαστικού παράδοξου που καθιστά την Ελλάδα παγκόσμια πρωτοτυπία, δεδομένου ότι πουθενά αλλού στο κόσμο δεν πρέπει να υπάρχει εκλογικός νόμος δύο ταχυτήτων. Αυτό συμβαίνει ουσιαστικά στη χώρα μας μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου για την Πέλλα, με ψήφους 6 έναντι 5, η οποία παράγει το απίστευτο αποτέλεσμα να ισχύει εν τοις πράγμασι διαφορετικό εκλογικό σύστημα στην Κεντρική Μακεδονία -όπου έγιναν και οι τρεις αλλαγές στη κατανομή των εδρών- και διαφορετικό σε όλες τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας".

    [11] ΕΚΑΣ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "σχεδόν ένας στους πέντε δικαιούχους του ΕΚΑΣ, δηλαδή 41.049 χαμηλοσυνταξιούχοι, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διακοπής του επιδόματος, σύμφωνα με στοιχεία από το κέντρο ηλεκτρονικού υπολογιστή κοινωνικών υπηρεσιών, όπως αποκαλύπτει σήμερα η "Α". Για 23.467 συνταξιούχους δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους, 14.153 θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι 31 Μαΐου νέα δικαιολογητικά στο ΙΚΑ, ενώ 9.314 σταμάτησαν να λαμβάνουν το επίδομα και θα πρέπει να κάνουν νέες αιτήσεις. Άλλοι 17.592 χάνουν το επίδομα, αλλά έχουν δικαίωμα να κάνουν ένσταση".

    [12] Μάρα Ζαχαρέα-Mega

    Η Traffic News σημειώνει ότι "η παραίτηση αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία και έχει πλούσιο παρασκήνιο, καθώς οι αντιδράσεις για την παρουσία της σε ένα αντικυβερνητικό δελτίο ειδήσεων είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια από τον Τύπο. Ειδικά μάλιστα όταν οι δημοσιογράφοι του καναλιού καταφέρονταν εναντίον των κυβερνητικών στελεχών και του κ. Ρουσσόπουλου, με τη Μάρα Ζαχαρέα να είναι απλός παρατηρητής. Εικόνα που είχε σχολιαστεί ιδιαίτερα επικριτικά".

    [13] Οικονομία-Ρύθμιση οφειλών

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "δεύτερη και τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν καταστεί φορολογικά ενήμεροι για τις οφειλές μέχρι 1ης Μαρτίου 2004, ενώ παγώνουν και οι διαδικασίες προσωποκράτησης. Το μέτρο προβλέπει την καταβολή σε πολλές δόσεις και με μεγάλες εκπτώσεις".

    [14] Πληθωρισμός

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "εξαιρετικά ανησυχητικό άλμα εσημείωσε τον Απρίλιο ο πληθωρισμός. Μέσα σε ένα μόλις μήνα, αυξήθηκε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Τον Μάρτιο ήταν στο 2,9% και τον Απρίλιο εκτινάχθηκε στο 3,4%. Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η αύξησις αυτή οφείλεται κατά το μεγαλύτερο τμήμα της στην ανατίμηση των καυσίμων και την αύξηση του ΦΠΑ".

    [15] Μετατάξεις στο Δημόσιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι "σε πλήρη απελευθέρωση, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων όπως είναι οι τίτλοι σπουδών, η συνολική υπηρεσία και η παραγωγικότητα, οδηγούνται από τον Οκτώβριο οι μετατάξεις στο δημόσιο τομέα. Με εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου "ξεπαγώνει" μετά από 11 χρόνια η διαδικασία, που σε κάθε περίπτωση θα έχει εθελοντικό χαρακτήρα, δηλαδή θα διενεργείται μόνο αν το επιθυμεί ο υπάλληλος".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς των μετατάξεων θα προβλέπονται μέσω του νέου αναθεωρημένου Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Οκτώβριο, ενώ καμία αλλαγή δεν αναμένεται να έχουν οι διατάξεις που αφορούν στη μετακίνηση προσωπικού στον ίδιο φορέα, αλλά σε άλλο ή ανώτερο κλάδο".

    [16] Κυβέρνηση

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "νέο κρούσμα "αντάρτικου" κατά της κυβερνήσεως από κορυφαίο συνδικαλιστή του κυβερνώντος κόμματος σημειώθηκε χθες στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και μέλος της ΚΕ της ΝΔ κ. Κ. Πουπάκης μίλησε για παιδαριώδη λάθη υπουργών στο θέμα της μεταφοράς της αργίας της 1ης Μαΐου. Ακόμη προειδοποίησε ότι "όσα προβλήματα και αν κληρονόμησε η κυβέρνηση δεν δικαιολογούν μια νέα πολιτική λιτότητας".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Πληθωριστικό "ντόμινο". Το πετρέλαιο επιβαρύνει το κόστος παραγωγής και οδηγεί σε αύξηση των τιμών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Συναγερμός στις τράπεζες για κάρτες-καταναλωτικά. Ανησυχητική αύξηση τον Απρίλιο των επισφαλών δανείων".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχουν χρέη. Αυστηρές συστάσεις Ρεγκούζα στις εφορίες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Ξεφεύγει ο πληθωρισμός στο 3,4% λόγω αδυναμιών. Τα διαρθρωτικά προβλήματα οδηγούν τις αγορές σε συνεχείς ανατιμήσεις".

    [18] Πληθωριστικό "ντόμινο"

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "ισχυρές "πιέσεις" στο κόστος παραγωγής προκαλούν οι υψηλές τιμές των καυσίμων, γεγονός που οδηγεί σε εξασθένηση της αντιπληθωριστικής τάσης στην οικονομία. Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, το επίπεδο των τιμών θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα τους προσεχείς μήνες, επιδεινώνοντας την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων. Τον Απρίλιο ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 3,4% από 2,9% τον Μάρτιο, καθώς επιβαρύνθηκε κατά 1,08 μονάδες από τις αυξήσεις των τιμών στο πετρέλαιο και τη βενζίνη".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 12 May 2005 - 22:59:33 UTC