Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-05-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δημοσκόπηση V- PRC
  • [04] Βουλή: μηνιαίο επίδομα
  • [05] Συγχρηματοδοτούμενα έργα
  • [06] Μάρα Ζαχαρέα - MEGA
  • [07] Ολυμπιακή - Δημόσια έργα
  • [08] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [09] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [10] Οικονομία
  • [11] ΙΚΑ
  • [12] Κυβέρνηση
  • [13] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [14] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [15] Εκλογικός νόμος
  • [16] Ε9
  • [17] Παιδεία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/5/2005

    Το σταθερό προβάδισμα των 4,5 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, το μηνιαίο επίδομα σε βουλευτές και τα μέτρα για την παιδεία, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νέα πρόκληση από τους πατέρες του Έθνους. Επίδομα ανεργίας 3.000 ευρώ! σε πρώην βουλευτές με αφορμή το ασυμβίβαστο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δέσμη μέτρων για την Παιδεία.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Υπολογιστές σε όλα τα σχολεία. Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε προγράμματα για τις νέες τεχνολογίες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δωρεάν PC στους αριστούχους. Γενναίο πακέτο μέτρων Καραμανλή για τη νέα γενιά.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νόμιμα όλα τα μικροαυθαίρετα.

    Η ΑΥΓΗ: Φτώχεια, ανεργία και τουρισμός κόβουν τους υποψήφιους για ΑΕΙ. Αποκαλυπτικά στοιχεία έρευνας της ΓΣΕΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στηρίζει τον Ειρηναίο ο Πατριάρχης της Ρωσίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Όλα στους ιδιώτες! πλην Αστυνομίας, Στρατού, Δικαιοσύνης. Από δρόμους ως σχολεία και νοσοκομεία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 2.637 προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ, ΙΚΑ.

    ΕΘΝΟΣ: Εξαπάτησαν τους φορολογούμενους για τους ημιυπαίθριους χώρους. Στην Πολεοδομία θα πληρωθεί ο λογαριασμός για τα δηλωμένα αυθαίρετα του Ε9.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πήρε ξανά κεφάλι στην κούρσα ο Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πληρώστε για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ στην "Ολυμπιακή" και στα δημόσια έργα. Σαφές μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 10 μέτρα για λιγότερη ταλαιπωρία στο ΙΚΑ. Αλλάζει ο τρόπος συνταγογράφησης των φαρμάκων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Προίκα ασυμβίβαστη. Σάλος από τη συντεχνιακή απόφαση της Βουλής.

    ΕΣΤΙΑ: Σοβαρώτατο ζήτημα εκλογικού νόμου.

    ESPRESSO: Το παλάτι του Γιάννου. Η εντυπωσιακή βίλα που χτίζει ο πρώην υπουργός στη Σύρο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σταθερό προβάδισμα του Κ. Καραμανλή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η Παιδεία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μυστικός Δείπνος νεοκαραμανλικών.

    Η ΝΙΚΗ: Καθίζηση των εσόδων. Πρόβλημα από την υστέρηση στην είσπραξη ΦΠΑ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέους ταξικούς φραγμούς υψώνει η κυβέρνηση.

    TRAFFIC NEWS: Βρέθηκε κοριός στο γραφείο του Κυριακού στην ΕΟΕ.

    Η ΧΩΡΑ: Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων. 21 Μαΐου πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές.

    City Press: Κοινοβουλευτικός ευτελισμός.

    Μetro: Μεγαλώνει η σύγχυση. Πυροδότησε αντιδράσεις για το Ε9 η παρέμβαση του υφ. ΠΕΧΩΔΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Έγκλημα χωρίς τιμωρία. Παιδική πορνογραφία στο Ιντερνετ. Από τις 100 υποθέσεις στην Ελλάδα δεν τελεσιδίκησε ούτε μία!

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Παράνομα τα δημοτικά κυνοκομεία. Έγγραφο της Νομαρχίας επισημαίνει ότι τα ζώα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από αυτά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Διεθνές Πανεπιστήμιο, Μετρό, Υποθαλάσσια, νέο Δημαρχείο. Όλα μαζί, τώρα, δρομολογούνται.

    [03] Δημοσκόπηση V- PRC

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "έκπληξη ευχάριστη για την κυβέρνηση και δυσάρεστη για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί η διαφορά των 4,5 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ που καταγράφει η δημοσκόπηση της V-PRC, καθώς ανατρέπει δεδομένα και σχεδιασμούς στα επιτελεία και των δύο μεγάλων κομμάτων".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "σταθερό και αδιαμφισβήτητο προβάδισμα της τάξης των 4,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, παρά την έντονη δυσαρέσκεια που εκφράζει για την κυβερνητική πολιτική η κοινή γνώμη. Αυτό προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα της VPRC για λογαριασμό του ΣΚΑΙ 100,3, που δημοσιοποιήθηκε χθες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ο Λαός φαίνεται πως κατανοεί ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε μεγάλα και σοβαρά προβλήματα. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από πρόσφατη δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία VPRC για λογαριασμό του Σκάϊ. Παρ΄όλες τις κατά καιρούς "γκάφες" κυβερνητικών στελεχών, την εικόνα σύγχυσης που έβγαζαν προς τα έξω ορισμένοι υπουργοί η ψαλίδα ξανάνοιξε υπέρ της ΝΔ. Οι πολίτες εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό και του δίνουν την πρωτιά της δημοφιλίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Αναλυτικά, στις 4,5 μονάδες ανεβάζει τη διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, που διεξήχθη για λογαριασμό του ραδιοσταθμού Σκάϊ".

    [04] Βουλή: μηνιαίο επίδομα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "επίδομα επαγγελματικής αποκατάστασης" (ή άλλως "επίδομα ανεργίας") 3.000 ευρώ για δύο χρόνια θα καταβάλλει η Βουλή στους πρώην βουλευτές, οι οποίοι δεν εξελέγησαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές ή δεν έθεσαν υποψηφιότητα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "σάλος από την αποκάλυψη της "Ε" για το επίδομα σε πρώην βουλευτές. Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέκρινε την απόφαση, ενώ η κ. Μπενάκη εξετάζει την επέκτασή του και σε συνταξιούχους ή δημ. υπαλλήλους που επανέρχονται. Το κόστος για τα δύο χρόνια φθάνει σε 4,68 εκ. ευρώ εφ΄όσον το δικαιούνται μόνο 65".

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "να διορθώσει τα πράγματα σχετικά με όσους αδικήθηκαν από το νόμο για το ασυμβίβαστο των βουλευτών προσπαθεί νέα διάταξη που ψηφίστηκε ομοφώνως από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία χορηγείται μηνιαίο επίδομα για δύο χρόνια σε όλους τους τέως βουλευτές-ελεύθερους επαγγελματίες- που δεν εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004".

    Κατά τη CITY PRESS "προίκα περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ σε 64 πρώην βουλευτές "θύματα" του ασυμβίβαστου. Με απόφαση της Βουλής τους δίνεται μηνιαίο επίδομα 3.300 ευρώ για δύο χρόνια προκειμένου να ...ανακτήσουν την επαγγελματική πελατεία τους. Η προίκα στους πολιτευτές φέρνει ξανά στην επικαιρότητα τα προνόμια των βουλευτών. Φορολογούνται μόνο για το μισό του εισοδήματός τους. Περίπου διπλασίασαν τη βουλευτική αποζημίωση τα τελευταία χρόνια. Ψήφισαν για τους εαυτούς τους δωρεάν λιμουζίνα, με τη μέθοδο του leasing. Συνταξιοδοτούνται με μία μόνο τετραετία στη Βουλή. Παίρνουν 300 ευρώ για κάθε συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές κλπ".

    [05] Συγχρηματοδοτούμενα έργα

    ΤΟ ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "δημόσια έργα και υπηρεσίες παραδίδονται πλέον σε ιδιώτες. Σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο "αναλαμβάνουν τη χρηματοδότηση και την κατασκευή των υποδομών ή την παροχή της υπηρεσίας έναντι ανταλλάγματος, που καταβάλλεται από τους δημόσιους φορείς ή τους τελικούς χρήστες των υπηρεσιών". Εξαιρούνται η έννομη τάξη, η εθνική άμυνα, η απονομή δικαιοσύνης και η ευθύνη σωφρονισμού".

    [06] Μάρα Ζαχαρέα - MEGA

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 εκτιμά ότι "σοκ προκάλεσε η ξαφνική παραίτηση της Μάρας Ζαχαρέα από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega την Τετάρτη το απόγευμα. Τόσο η Μάρα Ζαχαρέα όσο και ο σύζυγός της Θοδωρής Ρουσόπουλος -με τον οποίο συζήτησε και αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσει σε παραίτηση- επέδειξαν πρωτοφανή ευαισθησία μετά τον ανηλεή πόλεμο που δεχόταν τους τελευταίους μήνες. Έτσι η γνωστή δημοσιογράφος με την πολύ πετυχημένη πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας, δίδαξε για άλλη μια φορά αξιοπρέπεια και ήθος στέλνοντας στους πολέμιούς της το μήνυμα ότι στη ζωή εκτός από στόχους και ιδιοτελή συμφέροντα, υπάρχει και αξιοπρέπεια".

    [07] Ολυμπιακή - Δημόσια έργα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "έρχεται ο λογαριασμός από την Ευρώπη για την "αμαρτωλή" διαχείριση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση καλείται να πληρώσει τα σπασμένα για λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης διακυβέρνησης. Επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη η απειλή της επιτρόπου Χούμπνερ, που απαιτεί ως επιστροφή 2 δισ. ευρώ από τη χώρα μας για κακοδιαχείριση, κακοτεχνίες και υπερβάσεις έργων στην περίοδο 2001-2003 από το Γ'ΚΠΣ. Κοπιώδεις και εξουθενωτικές διαπραγματεύσεις κάνει ο αρμόδιος υφυπουργός Χρ. Φώλιας προκειμένου να μειωθεί κατά πολύ το πρόστιμο. Τα ίδια και για την Ολυμπιακή Αεροπορία".

    [08] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "σε εξέλιξη βρίσκονται και αυτή την εβδομάδα χιλιάδες προκηρύξεις τακτικού και εποχικού προσωπικού στο δημόσιο τομέα, ενώ στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκονται δεκάδες προκηρύξεις που αναμένουν να λάβουν το σχετικό ΦΕΚ".

    [09] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "σε γεωπολιτικό εκκλησιαστικό θρίλερ, με "εισβολή" των Ρώσων στην υπόθεση Ειρηναίου και αιφνίδια διπλωματική στήριξή του από τους Ισραηλινούς, εξελίσσεται το ζήτημα του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων".

    [10] Οικονομία

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "παρά την αναθεώρηση του ΦΠΑ κατά 1% σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες, η οποία έπληξε τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα του πληθυσμού, οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ υπέστησαν νέα καθίζηση μέσα στον Απρίλιο καθώς "βυθίστηκαν" κατά 5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2004".

    [11] ΙΚΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "στη μείωση της γραφειοκρατίας για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΙΚΑ αποσκοπούν οι νέες ρυθμίσεις που τίθενται σε άμεση εφαρμογή. Δεν απαιτείται θεώρηση για συνταγές εκτός λίστας ιδιοσκευασμάτων αξίας έως 60 ευρώ".

    [12] Κυβέρνηση

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "εμφύλιος επικρατεί στη ΝΔ στον οποίο εμπλέκονται και οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Σε μυστική συνάντηση στη Γλυφάδα άσκησαν έντονη κριτική κατά κορυφαίων υπουργών, ενώ ζήτησαν την απομάκρυνση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τη Ρηγίλλης".

    [13] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι "τρεις προϋποθέσεις θέτει το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να προχωρήσει στη νομιμοποίηση όλων των αυθαίρετων μικροκατασκευών. Σε πρώτη φάση θα δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ευκαιρία να καλυφθούν με νόμιμο τρόπο οι περισσότερες από τις μικρές αυθαιρεσίες στις κατασκευές των τελευταίων 20 χρόνων. Για τη νομιμοποίηση εξετάζονται τρία σενάρια: η μεταφορά συντελεστή δόμησης, το εφάπαξ πρόστιμο και η τροποποίηση των όρων δόμησης. Όλες οι ρυθμίσεις θα οριστικοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι".

    [14] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "σταματούν από Δευτέρα τα σχολεία, ενώ ξεκινούν από 21 Μαΐου οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Στους εφετινούς διαγωνισμούς θα συμμετάσχουν 123.000 υποψήφιοι διεκδικώντας μία από 81.267 θέσεις της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από 14 έως 18 Ιουνίου οι εισαγωγικές εξετάσεις των αποφοίτων ΤΕΕ για εισαγωγή στα ΤΕΙ".

    [15] Εκλογικός νόμος

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "δεν τιμά την δημοκρατία μας το γεγονός ότι άλλαξε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2004 σε τρεις νομούς, με απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (εκλογοδικείου). Από νομικής πλευράς, η απόφασις να συνυπολογισθούν τα λευκά ψηφοδέλτια στα έγκυρα μπορεί να ήταν ορθή. Πολιτικώς όμως, είναι αδιανόητο να αλλάζη ο πάγιος τρόπος εφαρμογής του εκλογικού νόμου με αποφάσεις του εκλογοδικείου".

    [16] Ε9

    Το METRO υποστηρίζει ότι "νέα σύγχυση στους φορολογούμενους προκάλεσε, στο θέμα της υποβολής των εντύπων Ε9, η χθεσινή τοποθέτηση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Σταύρου Καλογιάννη στη Βουλή. Σε σχετική συζήτηση που έγινε, ο υφυπουργός αφού είπε ότι οι αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες τηρούν απαρέγκλιτα το πλαίσιο νομιμότητας που διέπει την κάλυψη των ημιυπαίθριων χώρων και τη χρήση τους ως κύριας κατοικίας, από πολεοδομικής άποψης δεν ξεκαθάρισε αν τα στοιχεία που θα δηλώσουν στην Εφορία οι πολίτες στο έντυπο Ε9 θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια από τις πολεοδομίες για την επιβολή προστίμων τα οποία επιβάλλονται με βάση τον σχετικό νόμο".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "φοροπαγίδα ήταν η 'διευκόλυνση' που έκανε ο Α. Ρεγκούζας για τους ημιυπαίθριους χώρους. Όπως 'ευθαρσώς' παραδέχθηκε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, τα 'αυθαίρετα' είναι αυθαίρετα και θα επιληφθούν σχετικώς οι πολεοδομικές υπηρεσίες".

    [17] Παιδεία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "την επιβράβευση των αριστούχων μαθητών του Γυμνασίου ως δείγμα πολιτικής υπέρ της αξιοκρατίας ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Το υπουργείο Παιδείας θα τους παρέχει δωρεάν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και όχι μόνο".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι "νέα προγράμματα για την εξέλιξη της μάθησης στα σχολεία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας. Ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία της χώρας θα εξοπλιστούν με υπολογιστές, ώστε οι μαθητές να μπορούν να μάθουν δωρεάν τις νέες τεχνολογίες. Επίσης θα δοθούν δωρεάν υπολογιστές σε όλους τους μαθητές ειδικής αγωγής. Όμως ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και την επιβράβευση των αριστούχων μαθητών σε όλες τις τάξεις όλων των σχολείων. Οι αριστούχοι όλων των γυμνασίων της χώρας θα επιβραβευθούν με υπολογιστές. Επίσης ανακοινώθηκε η συνεχής επιμόρφωση των καθηγητών στις νέες τεχνολογίες".

    Σύμφωνα με τον ΛΟΓΟ "τη θέση ότι η Παιδεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας, χθες το πρωί. Στη διάρκεια της συνάντησής του με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου συζητήθηκαν η πορεία του κυβερνητικού έργου στον τομέα της Παιδείας, καθώς επίσης οι στόχοι και οι προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "οι μαθητές νομών με χαμηλότερο εισόδημα, υψηλότερη ανεργία και προσανατολισμένων κυρίως στον τουρισμό έχουν λιγότερες πιθανότητες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό τεκμηριώνει έρευνα της ΓΣΕΕ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, την ίδια μέρα που ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, επισκεπτόμενος το υπουργείο Παιδείας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάσταση της εκπαίδευσης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "η ανάγκη, το λαϊκό κίνημα να πάρει την υπόθεση της Παιδείας στα χέρια του και να διεκδικήσει το δικαίωμα σε μια Παιδεία για όλα τα παιδιά προς όφελος του λαού, αναδεικνύεται ακόμα πιο επιτακτική μετά και τις χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας, όπου εξήγγειλε την επιτάχυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "τη δέσμευσή του ότι για την κυβέρνηση ο τομέας της Παιδείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα επανέλαβε ρητά χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε το υπουργείο Παιδείας. Στη διάρκεια της συνάντησής του με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου συζητήθηκαν η πορεία του κυβερνητικού έργου στον τομέα της Παιδείας, καθώς επίσης οι στόχοι και οι προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 13 May 2005 - 15:16:36 UTC