Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-05-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κώστας Καραμανλής-Κυβέρνηση
  • [04] Πατριάρχης Ιεροσολύμων
  • [05] Θοδωρής Ρουσόπουλος
  • [06] Δ' ΚΠΣ
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] ΕΛ.ΑΣ.
  • [09] Υγεία
  • [10] Χαρίλαος Φλωράκης
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] Πανωτόκια
  • [13] Δικαιοσύνη
  • [14] Eurovision
  • [15] Επιδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • [16] Οικογενειακό επίδομα
  • [17] Σύνταγμα
  • [18] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [19] Δημόσιο χρέος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/5/2005

    Ο Κώστας Καραμανλής και η διακυβέρνηση του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χτύπημα στον καρκίνο. Κυτταρική θεραπεία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αποκάλυψη τώρα: Δεκάδες οι πράσινοι "Χούπηδες" επί Σημίτη!

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Επίθεση και όχι παραγραφή. Με δυναμική εμφάνιση του Ρουσόπουλου άλλαξε το κλίμα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κατάθεση-βόμβα για τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Εμφανίστηκε, 13 χρόνια μετά, από το χαμένο "Αρχείο Τσεβά" για τη "17 Νοέμβρη".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αναδρομικά το επίδομα. Απόφαση-σταθμός του διοικητικού εφετείου. Και στους δύο συζύγους το οικογενειακό.

    Η ΑΥΓΗ: Δ' ΚΠΣ: Σκιές από Παρίσι και Βόννη. Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει σε 18-19,6 δισ. ευρώ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Θα πεθάνω Πατριάρχης διαμηνύει ο Ειρηναίος. Σε αδιέξοδο η Σύνοδος στο Φανάρι.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ευθύνες σε Καραμανλή καταλογίζει ο κ. Κ. Μητσοτάκης. Το σκάνδαλο της γαλάζιας "παράγκας" συγκλονίζει τη Νέα Δημοκρατία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γενναίες επιδοτήσεις-εξπρές στους μικρομεσαίους. Νέα πίτα 350 εκατ. ευρώ μέσω του αναπτυξιακού.

    ΕΘΝΟΣ: Σε κλοιό ανασχηματισμού ο Κ. Καραμανλής. Κλυδωνισμοί στο κυβερνητικό σκάφος από το σκάνδαλο Παυλόπουλου - Χούπη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σε δάγκωσα για να πονάς μα σε φιλώ να γιάνεις. Ο Γερόλυκος της πολιτικής Κων/νος Μητσοτάκης χθες με διφορούμενη δήλωσή του για τον Πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φίμωτρο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βάζει ο Γ. Παπανδρέου. Για να εξουδετερώσει τις διαμαρτυρίες τους για την αναποτελεσματική πολιτική του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: 4.984 νέες θέσεις μέχρι τον Ιούνιο. Δύο προκηρύξεις για 4.550 ΕΠ.ΟΠ. σε Στρατό, Αεροπορία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ξύπνα Κώστα" φωνάζουν οι πρώην. Μια δήλωση και μια συνέντευξη στην "Ε" ταράσσουν τα νερά.

    ΕΣΤΙΑ: Νέα αναθεώρησις του Συντάγματος. Η διαδικασία μπορεί να δρομολογηθή τον Μάιο 2006.

    ESPRESSO: 4 πόλεις "σφάζονται" για τη Eurovision. Απίστευτη μάχη στο παρασκήνιο για τη διοργάνωση του 2006.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίσιμο τρίμηνο μεταρρυθμίσεων. Όριο ο Σεπτέμβριος. Επείγουν αποκρατικοποιήσεις, ασφαλιστικό τραπεζών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Το παρασκήνιο του Φαναρίου. Κρίσιμες διαβουλεύσεις για τη σημερινή σύνοδο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο σφυρί περιουσίες για πανωτόκια. Το μεγάλο ψέμα της ρύθμισης.

    Η ΝΙΚΗ: Ευθύνες στον Καραμανλή. "Επιτίμιο" από Μητσοτάκη για τα φαινόμενα διαφθοράς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χαρίλαος Φλωράκης.

    TRAFFIC NEWS: Η αθέατη ζωή της Έλενας Παπαρίζου. Ο μεγάλος και διαχρονικός έρωτάς της με τον Τόνυ Μαυρίδη.

    Η ΧΩΡΑ: Μαρσάρει ο Κώστας τη μηχανή της κυβέρνησης. Πάμε για σοβαρές αλλαγές σε υπουργεία - οργανισμούς.

    City Press: Γιατί καλύπτουν τον Παυλόπουλο.

    METRO: Αψίδα για την Έλενα. Υποδοχή ηρώων στην ελληνική αποστολή, που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πώς μαγειρεύουν τις προσλήψεις. Αποκαλυπτική έκθεση του ΑΣΕΠ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στη Θεσσαλονίκη η Eurovision. Επιστολή Ψωμιάδη στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για όσα "χρωστάει" στην περιφέρεια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θεσσαλονίκη, Κρήτη τα ισχυρά χαρτιά για τη νέα δυναμική πολιτική Καραμανλή προς ΗΠΑ.

    [03] Κώστας Καραμανλής-Κυβέρνηση

    Η City Press υποστηρίζει ότι "ο δεύτερος αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Μήτρεντσες, υπεύθυνος για την ανάθεση της δουλειάς στον Χούπη και για τις αμφιλεγόμενες προσλήψεις, προέρχεται από τις Σέρρες και υπήρξε στέλεχος του πολιτικού γραφείου του Αχιλλέα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη. Από υπεύθυνος κινητοποιήσεων της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, αρμόδιος για τις προσλήψεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο Παυλόπουλος στηρίχθηκε στους Μήτρεντσε και Χούπη για να αναπτύξει την επιρροή του στη βόρεια Ελλάδα με ανθρώπους του καραμανλικού περιβάλλοντος".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "το επιτελικό σχέδιο που θα υλοποιηθεί το κρίσιμο τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο εξέτασε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να εμφανιστεί στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης έχοντας έως τότε αντιμετωπίσει επιτυχώς τα ανοιχτά θέματα της οικονομίας, είτε προέρχονται από κληρονομιά του παρελθόντος είτε αποτελούν ζητήματα που εκκρεμούν σήμερα εν όψει κυβερνητικών αποφάσεων. Η αίσθηση στο κυβερνητικό επιτελείο είναι πλέον ότι το ερχόμενο τρίμηνο είναι η κρίσιμη περίοδος για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, το οποίο σε πολλούς τομείς εμφανίζει κενά".

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "το σκάνδαλο της γαλάζιας "παράγκας" προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στη ΝΔ συγκλονίζοντας κυβέρνηση, κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα. Οι βολές πλέον κατευθύνονται και εναντίον του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, στον οποίο καταλογίζονται ευθύνες, είτε δημοσίως είτε παρασκηνιακώς. Χθες ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκης μίλησε για "ευθύνες του Πρωθυπουργού" στα φαινόμενα διαφθοράς. Στο ίδιο μήκος κύματος υπουργοί και βουλευτές δηλώνουν σε κατ' ιδίαν συνομιλίες ότι "ο Πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει κεφάλια. Αλλιώς, το παιχνίδι χάθηκε".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "με ηχηρή παρέμβαση Μητσοτάκη διατυπώθηκαν οι ψίθυροι αγωνίας και δυσφορίας που κυριαρχούν στην κυβέρνηση και το κόμμα για το δοκιμαζόμενο από το σκάνδαλο Παυλόπουλου κυβερνητικό σκάφος. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ "έδειξε" στον Κ. Καραμανλή πως πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για αλλαγή πορείας, καθιστώντας τον εμμέσως συνυπεύθυνο στην κυβερνητική κρίση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μ. Έβερτ χτυπούν το καμπανάκι και καλούν τον Καραμανλή να σπάσει αυγά. "Τα προβλήματα είναι πολλά, μεγάλα και τρέχουν", τονίζει ο επίτιμος. "Η καθημερινότητα ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις και εμείς εκεί πάσχουμε", ο Έβερτ. Ο πρωθυπουργός αναζητώντας αδιέξοδο, χαράσσει νέα στρατηγική με τους Σουφλιά, Σιούφα, Αλογοσκούφη, Ρουσόπουλο, επιχειρεί να συσπειρώσει το κόμμα και δίνει εντολή για αντεπίθεση στο ΠΑΣΟΚ με την αποκάλυψη παράνομων διορισμών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "απίστευτες διαστάσεις έχει λάβει η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα που έχει στηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα με στόχο να πληγούν οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Καραμανλή αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "σαρωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση και γενικότερα στον κρατικό μηχανισμό ετοιμάζει ο πρωθυπουργός. Προσδοκώμενος στόχος το ξερίζωμα της νοσηρής νοοτροπίας και η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης τους επόμενους μήνες. Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει ριζικός και πολυεπίπεδος ανασχηματισμός ώστε να αναστραφεί άμεσα το κλίμα και να παραχθεί η διαπλοκή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "με διφορούμενη δήλωση χθες ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης χτύπησε μία στο καρφί και μία στο πέταλο τον Πρωθυπουργό και τάραξε για άλλη μια φορά τα νερά της πολιτικής ζωής του τόπου, αλλά περισσότερο τον Κυβερνοχώρο και το κόμμα του. Τα προβλήματα είναι πολλά δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης επί των φαινομένων διαφθοράς, συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει ευθύνες, τις οποίες γνωρίζει και στις οποίες θα ανταποκριθεί".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "πάνω του" πήρε τελικώς την "υπόθεση Χούπη" ο πρωθυπουργός, επωμιζόμενος, όπως έπραξε και σε άλλες κυβερνητικές κρίσεις (πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ, αμυντικό σύστημα TOR-M1, αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ κά), το κόστος ενός ακόμη μέλους της κυβέρνησής του. Η ωφελιμότητα της επιλογής του αμφισβητείται από πληθώρα υπουργών και στελεχών της ΝΔ, δυσφορία που αντικατοπτρίζεται στο μήνυμα που εξέπεμψε ο Κ. Μητσοτάκης".

    [04] Πατριάρχης Ιεροσολύμων

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "πυρετός παρασκηνιακών διαβουλεύσεων επικράτησε χθες στο Φανάρι, ενόψει της σημερινής Πανορθόδοξης Συνόδου για την κρίση στα Ιεροσόλυμα. Κατ' ιδίαν συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έχει ο Πατριάρχης Ειρηναίος, ο οποίος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή. Στη συνομιλία, στο γραφείο του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Πατριαρχικό Οίκο, συμμετείχε και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος. Σε δηλώσεις του ο Πατριάρχης Ειρηναίος τόνιζε ότι δεν πήγε στο Φανάρι για να δικαστεί, ενώ τόνιζε με έμφαση στους δημοσιογράφους: "Ο Πατριάρχης πεθαίνει Πατριάρχης, πάνω στο Θρόνο".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "ακλόνητος και πιστός σ' αυτό που με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος πρεσβεύει στους Αγίους Τόπους παραμένει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος και διαμηνύει σ' αυτούς που αλύπητα τον λιθοβολούν, ότι δεν παραιτείται, αλλά θα πεθάνει Πατριάρχης".

    [05] Θοδωρής Ρουσόπουλος

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "...ο Θοδωρής Ρουσόπουλος με μία δυναμική παρέμβαση άλλαξε το κλίμα. Ο υπουργός Επικρατείας, όταν ερωτήθηκε από τους πολιτικούς συντάκτες, απάντησε με σκληρά λόγια για όσα έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των προσλήψεων τα τελευταία χρόνια. Διότι μπορεί τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ομιλούν για το νόμο Πεπονή "αλλά οι πρακτικές έδειξαν ότι καταστρατηγήθηκε το ΑΣΕΠ κι έκαναν αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων, τους οποίους κρατούσαν σε ομηρία".

    [06] Δ' ΚΠΣ

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "δύο αστάθμητοι πολιτικοί παράγοντες, εκ πρώτης όψεως αντιθετικοί παρεμβαίνουν στις διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του ύψους του Δ' ΚΠΣ. Πρόκειται για την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Γαλλία, την Κυριακή. Εκτιμάται ότι το πιθανό "όχι" θα βοηθήσει ώστε να ενισχυθεί το ποσό που θα κατανεμηθεί στις χώρες. Αντιθέτως η προχθεσινή εκλογική ήττα του καγκελάριου Σρέντερ και το ενδεχόμενο πρόωρων γενικών βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία, το φθινόπωρο μπορεί να δυσκολέψει την κατάσταση".

    [07] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "ανακοινώθηκαν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για 2.804 προσλήψεις, ενώ εγκρίθηκε νέο πακέτο 2.900 θέσεων εποχικών. Εκδόθηκαν οι προκηρύξεις για 4.550 επαγγελματίες οπλίτες".

    [08] ΕΛ.ΑΣ.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "τον κ. Αγγελάκο είχε μπλέξει το 1992, στην κατάθεσή του στον αείμνηστο Τσεβά, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Στ. Μακρής . Το φιάσκο της Ριανκούρ με τη "17 Νοέμβρη" ξαναζωντανεύει με τη διάταξη του εισαγγελέα Εφετών κ. Α. Μύτη".

    [09] Υγεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι " χάρη σε ένα ιατρικό θαύμα σώθηκε η 8χρονη Αλεξ Λόουι από τη Βρετανία. μια κυτταρική θεραπεία που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε άνθρωπο για την αντιμετώπιση όγκων στον εγκέφαλο έσωσε τη ζωή της και άνοιξε το δρόμο για την εφαρμογή της θεραπείας και σε άλλους ασθενείς".

    [10] Χαρίλαος Φλωράκης

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στο πρωτοσέλιδό του δημοσιεύει το αποχαιρετιστήριο σημείωμα του Χαρίλαου Φλωράκη στην Αλέκα Παπαρήγα, " Δεν το ονοματίζω τούτο το χαρτί διαθήκη για το λόγο ότι δεν έχω τίποτα να διαθέσω... Ο τάφος να είναι απλός, μόνο να φραχτεί για να μην με ξεχώσουν τα αγρίμια. Δεν θέλω λόγους και στεφάνια. Αυτά να εκφραστούν με βοήθεια στο Κόμμα. Γεια σας".

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "αποδιοπομπαίους τράγους φαίνεται πως αναζητεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να δικαιολογήσει στη βάση του Κινήματος τις πολύ κακές επιδόσεις του κόμματός του καθώς και την πλήρη αδυναμία του να εισπράξει κάτι από τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος".

    [12] Πανωτόκια

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στο σφυρί βγάζουν οι τράπεζες περιουσίες, αφού η διαφημισμένη ρύθμιση για τα πανωτόκια αποδεικνύεται ότι αφορούσε λίγους".

    [13] Δικαιοσύνη

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "στο στόχαστρο του Αρείου Πάγου μπαίνουν μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για το λεγόμενο "κύκλωμα Γιοσάκη" δέκα δικαστικοί λειτουργοί - μεταξύ των οποίων και ένας αρεοπαγίτης- των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία "δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα έσοδά τους".

    [14] Eurovision

    Η METRO υποστηρίζει ότι έγινε " υποδοχή ηρώων στην ελληνική αποστολή, που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι " ακόμα δεν προλάβαμε να χαρούμε τη νίκη μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού και άρχισαν οι "κόντρες" για το ποια πόλη θα αναλάβει τελικά τη διοργάνωση της Eurovision 2006. Βέβαια κάποιοι παρεξήγησαν το γεγονός ότι η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου όταν η Έλενα Παπαρίζου είπε "σαν προσκαλώ όλους του χρόνου στην Ελλάδα" συμπλήρωσε ..."στην Αθήνα", και θέλησαν να δηλώσουν την επιθυμία τους να διοργανωθεί ο διαγωνισμό στην δική τους πόλη".

    [15] Επιδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "με επιδοτήσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (τουριστικές και μεταποιητικές) στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου ενίσχυσης μέσω των περιφερειακών προγραμμάτων του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης'.

    [16] Οικογενειακό επίδομα

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση, από χιλιάδες ασφαλισμένους των αναδρομικών οικογενειακού επιδόματος και από τους δύο συζύγους δημιουργεί η δικαίωση από το Διοικητικό Εφετείο ασφαλισμένου στο ταμεία της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο οποίος θα λάβει αναδρομικά για την πενταετία 1998-2002. Ανάλογη απόφαση έχει εκδοθεί και για ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, αλλά οι υποθέσεις εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας".

    [17] Σύνταγμα

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "αν και έχουν περάσει μόλις τέσσερα χρόνια από την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, ήδη έχει ανακύψει η ανάγκη νέας αναθεωρήσεώς του. Κάποια άρθρα του έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, ενώ κάποια άλλα είτε προσκρούουν ευθέως στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, είτε χρήζουν προσαρμογής στα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα".

    [18] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Χρέος μέχρι το ...2037. Επιμήκυνση της μέσης διάρκειας κατά 10 χρόνια στο τελευταίο τρίμηνο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συσκέψεις αγωνίας για Εμπορική - ΟΤΕ. Κρίσιμη παρέμβαση της Κομισιόν για το ασφαλιστικό των τραπεζών".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Μικρά τα ενυπόθηκα χρέη των νοικοκυριών. Στροφή των τραπεζών στις κτηματικές ομολογίες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " S&P: Προϋπολογισμοί εκτός στόχων ως το 2007. Ο διεθνής Οργανισμός "βλέπει" αδυναμία περιστολής των ελλειμμάτων".

    [19] Δημόσιο χρέος

    Η ΕΞΠΡΕΣ εκτιμά ότι "μέχρι και το 2037 εκτείνονται οι υποχρεώσεις που γεννά το σωρευμένο δημόσιο χρέος, του οποίου η μέση διάρκεια έχει επιμηκυνθεί κατά 10 χρόνια τους τελευταίους μήνες (στα 16,71 έτη από 6,85 πέρυσι) . Το πιο δύσκολο διάστημα από πλευράς δημοσιονομικής διαχείρισης είναι η τριετία 2007-2009 οπότε τα χρεολύσια υπερβαίνουν τα 55 δισ. ευρώ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 24 May 2005 - 21:49:33 UTC