Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/6/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Σύνοδος Κορυφής
  • [04] Κώστας Καραμανλής
  • [05] Νέα κριτήρια στο Δημόσιο
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] ΟΑΕΔ
  • [08] Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
  • [09] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [10] Ασφαλιστικό
  • [11] Το "Πόθεν Έσχες" των Βουλευτών
  • [12] Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας
  • [13] Δικαιοσύνη
  • [14] Ακατάλληλα τρόφιμα
  • [15] ΣΕΒ
  • [16] Οικονομία
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [18] Δ' Κοινοτικό Πακέτο Στήριξης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/6/2005

    Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, τα ακατάλληλα τρόφιμα που διοχετεύονται στην αγορά και η θετική στάση του ΣΕΒ στις μεταρρυθμίσεις , στις οποίες προχωρεί η κυβέρνηση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδότηση για συνταξιοδότηση. Πώς θα εξασφαλίσετε μέχρι και 5 χρόνια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ. Γκρίνια και αλληλοκατηγορίες στελεχών.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μας ταΐζουν σκουπίδια. Ουδείς ελέγχει τι τρώνε τα παιδιά μας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αποκαλύψεις στη δίκη της Μπουρμπούλια. Στο φως οι χειρισμοί της ανακρίτριας για τις μετοχές-φούσκες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οι αλλαγές στο βαθμολόγιο. Νέα κριτήρια στο Δημόσιο.

    Η ΑΥΓΗ: Παγώνει το ευρωσύνταγμα, σύγκρουση για τα κονδύλια. Σήμερα η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χτυπούν την πόρτα του Καραμανλή και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Καθυστερεί τον ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός για να αξιοποιήσει στη νέα κυβέρνηση προσωπικότητες που προέρχονται από τον κεντρώο χώρο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ντιρεκτίβα του ΣΕΒ προς την κυβέρνηση! Οι βιομήχανοι χειροκροτούν τα μέτρα και απαιτούν περισσότερα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΠΑΣΟΚ ικά σκάνδαλα από χρυσό και ασήμι. Ιδού πώς κατασπαταλούσαν οι "πράσινες" ηγεσίες τα κονδύλια του υπ. Άμυνας.

    ΕΘΝΟΣ: Στο ΙΚΑ οι ασφαλισμένοι όλων των ΔΕΚΟ. Τι περιλαμβάνει η β' φάση του κυβερνητικού σχεδίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με ανοικτό το στόμα αλλά κλειστές τις τσέπες δέχθηκε ο Λαός... Το τσουνάμι των περιουσιών των βουλευτών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παραλυτικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Νεκρώνει σήμερα η Αθήνα ενώ έρχεται μεγάλο απεργιακό κύμα τις επόμενες ημέρες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μετωπική στην Ευρώπη για το 4ο πακέτο. Αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις για τα κονδύλια και τη συνοχή της ΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μπρος γκρεμός και πίσω... Μπλερ. Σύνοδος κορυφής στη σκιά των "όχι" - Στον αέρα ο προϋπολογισμός.

    ESPRESSO: "Βιασμοί, ξύλο και ναρκωτικά στον Κορυδαλλό". Καταγγελία που σοκάρει από πρώην κρατούμενη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δοκιμάζεται η συνοχή της Ευρώπης. Βαρύ κλίμα και έντονες διαφωνίες στη σύνοδο κορυφής των "25". Διεύρυνση και προϋπολογισμός διχάζουν τους ισχυρούς εταίρους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τις γαλοπούλες. Ευθύνες στο διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας Αθηνών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έστησαν πάρτι ΣΕΒ και τραπεζίτες. Οι κερδισμένοι της "μεταρρύθμισης".

    Η ΝΙΚΗ: Άνοιξε η όρεξη του ΣΕΒ. Περισσότερες "μεταρρυθμίσεις" ζητούν οι βιομήχανοι.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συμφωνούν και θέλουν περισσότερα οι μεγαλοβιομήχανοι. Αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης.

    TRAFFIC NEWS: "Φρούριο" η Ελούντα για τη βάφτιση της Μελίνας. Ντέμης και Βανδή δεν θέλουν φωτό σε περιοδικά.

    Η ΧΩΡΑ: Στεγαστικά με άτοκες δόσεις από ΟΕΚ. Αναπροσαρμόζονται τα όρια μέχρι 170.000 ευρώ.

    City Press: Μισό το ΚΠΣ... Από τα 27 δισ. ευρώ του Γ' ΚΠΣ και τα 25 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος από το Δ'ΚΠΣ, κινδυνεύουμε να περιοριστούμε γύρω στα 15 δισ. ευρώ.

    METRO: Θρίλερ στις Βρυξέλλες. Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τα ελληνικά συμφέροντα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το μεγάλο κουκούλωμα. Β. Ελλάδα: 21 "καραμπινάτες" υποθέσεις διαφθοράς που "έπεσαν'' στα μαλακά.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ο "παράδεισος" των αυθαιρέτων. Εδώ και χρόνια δεν κατεδαφίζονται τα παράνομα κτίσματα στο νομό Χαλκιδικής.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ναυάγιο της Συνόδου Κορυφής. Με παραπομπή στη νέα προεδρία.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Σύνοδος Κορυφής

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "το "όχι" των δημοψηφισμάτων σε Γαλλία και Ολλανδία, οι έντονες διαφωνίες για τον προϋπολογισμό του 2007-2013 και οι επιστροφές πόρων στη Βρετανία σπρώχνουν την ΕΕ στην πιο περίπλοκη και επώδυνη κρίση της ιστορίας της. Με τον Τόνι Μπλερ έτοιμο να εξαπολύσει επίθεση για τον έλεγχό της, με το σύνθημα για μια "φιλελεύθερη προσέγγιση", τους Γάλλους να αρνούνται επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την Ελλάδα να ανησυχεί για τις χρηματοδοτήσεις της".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "λίγο πριν από την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, σήμερα και αύριο, όλοι συμφωνούν ότι η ΕΕ βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Η διαφωνία για τα κοινοτικά κονδύλια απειλεί την ίδια τη συνοχή της ΕΕ, ενώ τον κίνδυνο αποτυχίας της Συνόδου επισήμανε ο προεδρεύων, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, κ. Γιούνκερ".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "αντιμέτωπη με δεύτερη κρίση, ύστερα από εκείνη με τα δημοψηφίσματα για το ευρωσύνταγμα, βρίσκεται η ηγεσία της ΕΕ καθώς σήμερα και αύριο οι 25 ηγέτες συζητούν στις Βρυξέλλες για το ευρωσύνταγμα και, κυρίως, τον κοινοτικό προϋπολογισμό και τις επιδοτήσεις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "σε μάχη εκ του συστάδην ενδέχεται να εξελιχθεί η σημερινή σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Στον απόηχο της εκκωφαντικής πτώσης του Ευρωσυντάγματος σε Γαλλία και Ολλανδία, αλλά και με τη μεγάλη εκκρεμότητα του κοινοτικού προϋπολογισμού και των βρετανικών επιστροφών, το θερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλείται να συγκεράσει τις ανάγκες των παλαιών χωρών-μελών της Ένωσης και τις απαιτήσεις των νεοφερμένων υπό το βάρος του ανταγωνισμού των ισχυρών".

    Η METRO σημειώνει ότι "ένα αγωνιώδες διαπραγματευτικό θρίλερ, με μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον, για τους πόρους του Δ' ΚΠΣ, ξεκινά σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Η όλη διαπραγμάτευση, εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον των χωρών εξαρτημένων από τα κοινοτικά ταμεία όπως η Ελλάδα, εστιάζεται σε έναν αριθμό, ο οποίος εκφράζει το ποσοστό του ΑΕΠ των "25" που θα δίνεται από το 2007 για χρηματοδότηση του κοινοτικού προϋπολογισμού και ο οποίος με τα σημερινά δεδομένα φθάνει στο 1 τρισ. ευρώ".

    [04] Κώστας Καραμανλής

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "ανοικτή γραμμή με αρκετά στελέχη της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης έχει ο Κώστας Καραμανλής και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΑΥΡΙΑΝΗΣ πολύ σύντομα το παράδειγμα του Γεράσιμου Αρσένη θα ακολουθήσουν και άλλες προσωπικότητες που κινούνται στον ίδιο πολιτικό χώρο".

    [05] Νέα κριτήρια στο Δημόσιο

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ επισημαίνει ότι "ελέγχους με βαθμούς θα παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το βαθμολόγιο αλλάζει ριζικά και οι υπάλληλοι θα βαθμολογούνται τώρα ανάλογα με την απόδοσή τους στην εργασία. Το υπουργείο Εσωτερικών ετοίμασε ήδη το σχέδιο Π.Δ".

    [06] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι "προ των ευθυνών του για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, στις οποίες ο ίδιος ήταν επί σειρά ετών υπουργός, βρέθηκε χθες ο Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος".

    [07] ΟΑΕΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι "πρόγραμμα για την επιχορήγηση 1.800 ανέργων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και που θέλουν μέχρι και 1.500 ένσημα για να συνταξιοδοτηθούν προωθεί ο ΟΑΕΔ. Οι όροι και οι προϋποθέσεις θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες".

    [08] Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "αργυροί δίσκοι αξίας 1.520.000 δρχ, σετ γραφείου αξίας 1.000.000 δρχ, ένας χρυσός σταυρός 18 καρατίων αξίας 1.850.000 δρχ, πανάκριβα χαλιά που συνοδεύονταν από σκανδαλώδεις "μελέτες τοποθέτησης", ήταν μερικές μόνο από τις δαπάνες των "πράσινων" πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αλόγιστη σπατάλη του δημόσιου χρήματος από μια κυβέρνηση που άφησε πίσω της χάος".

    [09] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "με τη σημερινή πανεργατική κινητοποίηση που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κορυφώνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων για την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για το ασφαλιστικό του τραπεζικού κλάδου".

    [10] Ασφαλιστικό

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "ακολουθώντας τακτική τεμαχισμού του ασφαλιστικού, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή του μοντέλου των τραπεζών και στις άλλες ΔΕΚΟ, με ανατροπές στα όρια ηλικίας και στο ποσοστό συντάξεων των νέων ασφαλισμένων. Σε τρίτη φάση θα τεθεί σε εφαρμογή και το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων. Οι "λύσεις" που προσφέρει η κυβέρνηση δημιουργούν βραδυφλεγή βόμβα που θα σκάσει μελλοντικά, καθώς φορτώνουν στο ΙΚΑ αναλογιστικό έλλειμμα 22 δισ. ευρώ".

    [11] Το "Πόθεν Έσχες" των Βουλευτών

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "δυσαρέσκεια επικρατεί στην πλειοψηφία των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με τα αποτελέσματα του αναδρομικού ελέγχου των δηλώσεων "πόθεν έσχες" και ειδικότερα των χρηματιστηριακών συναλλαγών τους την περίοδο που ξέσπασε το μεγάλο σκάνδαλο της Σοφοκλέους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "σύγχυση, συσκότιση και πολλά ερωτηματικά, γεννούν στον απλό φορολογούμενο πολίτη οι αλήθειες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα "πόθεν έσχες" των κοινοβουλευτικών ανδρών, αλλά και οι θολές αλήθειες, που με καθυστέρηση δύο χρόνων, βγήκαν για εκείνους τους βουλευτές που συναλλάχθηκαν με το χρηματιστήριο της Σοφοκλέους την αμαρτωλή περίοδο 1999-2001".

    [12] Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "αναπροσαρμόζονται αυξητικά τα όρια των στεγαστικών δανείων του ΟΕΚ. Μηδενικό το επιτόκιο για όσους έχουν 3 παιδιά ενώ αυξάνεται η επιδότηση για όλους τους δικαιούχους. Στο τελευταίο στάδιο επεξεργασίας το σχέδιο Παναγιωτόπουλου που θα εφαρμοστεί άμεσα".

    [13] Δικαιοσύνη

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "με έγγραφο-βόμβα από τις εισαγγελικές αρχές της Βέρνης για τους λογαριασμούς στην Ελβετία και με μαρτυρία για το ρόλο της κ. Μπουρμπούλια στην ανάκριση, άρχισε χθες η δίκη για τις μετοχές- φούσκες".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών οκτώ ακόμη δικαστικών λειτουργών, εις βάρος των οποίων εκκρεμούν καταγγελίες για χρηματισμό, διέταξε χθες ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ακόμα δύο επιβαρυντικές καταθέσεις για τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Αχιλλέα Ζήση".

    [14] Ακατάλληλα τρόφιμα

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "το φάκελο με τα στοιχεία για την υπόθεση διακίνησης 16 τόνων μολυσμένης με σαλμονέλα γαλοπούλας, παρέδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τον περασμένο Δεκέμβριο διοχετεύθηκαν στην αγορά 15.967 κιλά εισαγόμενης γαλοπούλας, που από ελέγχους που είχαν διενεργηθεί είχε εντοπιστεί ότι ήταν μολυσμένα με σαλμονέλα. Για το θέμα καταλογίζονται ευθύνες στο Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας Αθηνών Γ. Πρωτογεράκη, ο οποίος φέρεται να μην ενημέρωσε εγκαίρως για τα αποτελέσματα ελέγχου που είχε διενεργήσει ο Σταθμός Κτηνιατρικού Ελέγχου του λιμένα Πειραιά".

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ "επέμβαση του εισαγγελέα για τους 16 τόνους γαλοπούλας με σαλμονέλα, που διατέθηκαν στην αγορά και κατέληξαν στο πιάτο μας. Σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών μας, που δεν ξέρουμε πια τι τρώνε, αφού οι αδίστακτοι κερδοσκόποι δεν υπολογίζουν τίποτα. Κρούσματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας σε κατσίκες, που διαπιστώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2004, κρατήθηκαν μυστικά".

    [15] ΣΕΒ

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "υπερθεματίζει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων τις κυβερνητικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό των τραπεζών και παρά τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, ζητά ακόμα περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές στην ίδια αντιλαϊκή λογική".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "εύσημα στην κυβέρνηση απένειμε χθες το πρόεδρος του ΣΕΒ για τις παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ στο Χρηματιστήριο οι μετοχές των Τραπεζών έκαναν ράλι".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "τα εύσημα των μεγαλοβιομήχανων του ΣΕΒ απέσπασε χτες η κυβέρνηση Καραμανλή, ειδικά για τα αντιδραστικά μέτρα που ανακοίνωσε σε σχέση με τον ΟΤΕ και το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου-όπως τόνισαν- θεωρούν μεγάλης σημασίας τη συμφωνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη στρατηγική της Λισσαβόνας, καθώς διευκολύνει το "πέρασμα" της αντιλαϊκής πολιτικής και αξίωσαν ακόμη περισσότερα μέτρα, όπως το ολοκληρωτικό πέρασμα των πρώην ΔΕΚΟ σε ιδιώτες, τη μείωση των αμοιβών στο δημόσιο, την κατάργηση της μονιμότητας, συντάξεις με βάση το δόγμα "ό,τι αντέχει η τσέπη μας" κ.ο.κ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "ντιρεκτίβα για σκληρότερη οικονομική πολιτική και ανατροπή των τελευταίων "αναχωμάτων" κοινωνικής προστασίας έδωσε ο ΣΕΒ στην κυβέρνηση. Οι βιομήχανοι υποστήριξαν χθες τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, χαρακτήρισαν υψηλές τις αποδοχές των εργαζομένων και αμφισβήτησαν τη μονιμότητα ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα. Επίσης, κατηγόρησαν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι υπεραμύνονται δικαιωμάτων τα οποία χαρακτηρίζουν "ρετιρέ" και ζήτησαν ιδιωτικοποιήσεις παντού".

    [16] Οικονομία

    H CITY PRESS αναφέρει ότι " από τα 27 δισ. ευρώ του Γ΄ΚΠΣ και τα 25 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος από το Δ'ΚΠΣ, κινδυνεύουμε να περιοριστούμε γύρω στα 15 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα πληρώνει ακριβά τη διεύρυνση της ΕΕ που έγινε χωρίς αύξηση ιδίων πόρων και τη διαμάχη των μεγάλων χωρών για τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Ο δραστικός περιορισμός των εσόδων από το Δ'ΚΠΣ , τα πρόστιμα και οι επιστροφές του Γ' ΚΠΣ και η σταδιακή μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων σημαίνουν το τέλος της 25ετίας των κοινοτικών "παχιών αγελάδων για τη χώρα μας. Αλυσιδωτές οι αρνητικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη, την περιφέρεια και την απασχόληση".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Αλλαγές άνευ ανατροπών. Ο ΣΕΒ ζητεί μεταρρυθμίσεις, που δεν θα πλήττουν το καλό κλίμα μεταξύ των εταίρων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Το ασφαλιστικό των τραπεζών κοστίζει 9 δισ. Ερωτήματα για τον τρόπο που το ΙΚΑ θα καλύψει τα νέα βάρη".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Αγωνία στην κυβέρνηση για τα κονδύλια του Δ'ΚΠΣ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Δ' ΚΠΣ: Βαριές απώλειες από την κρίση στην Ε.Ε. Ανησυχεί η κυβέρνηση για τους αναπτυξιακούς πόρους".

    [18] Δ' Κοινοτικό Πακέτο Στήριξης

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "ο Κώστας Καραμανλής αναχωρεί σήμερα το πρωί για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, γνωρίζοντας ότι ο ανομολόγητος στόχος της κυβέρνησης για 22 δισ. ευρώ από τον Κοινοτικό προϋπολογισμό για την περίοδο 2007-2013 ή το Δ'ΚΠΣ όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, προσκρούει στις αντιπαραθέσεις του τριγώνου Λονδίνο -Παρίσι-Βερολίνο για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής , το ποιος θα πληρώσει τη διεύρυνση, καθώς και τη νευρικότητα που προκαλούν τα ανεπιτυχή βήματα του Ευρωσυντάγματος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 16 June 2005 - 20:04:33 UTC