Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [04] Σπίτια σε χαμηλόμισθους
  • [05] Φθηνά ενοίκια
  • [06] Συνταξιοδότηση στο ΙΚΑ
  • [07] Αυξήσεις μισθών
  • [08] Λιμάνια
  • [09] Κυπριακό
  • [10] Δημόσιο έλλειμμα
  • [11] Ξένοι επενδυτές στη Σοφοκλέους
  • [12] Επιδότηση σε μικρομεσαίους
  • [13] ΔΕΘ - Κυβέρνηση
  • [14] Ακτοπλοΐα
  • [15] ΕΥΠ Κοσσυφοπεδίου
  • [16] Κατασχέσεις ΙΧ
  • [17] Φορολογικοί έλεγχοι
  • [18] Μεταρρυθμίσεις
  • [19] Βαγγέλης Μεϊμαράκης
  • [20] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [21] Δημόσιο έλλειμμα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/8/2005

    Οι εισροές 4 δισ. από ξένους επενδυτές στη Σοφοκλέους, η απελευθέρωση εισιτηρίων στα πλοία, οι ελλείψεις που παρατηρούνται στα λιμάνια και οι φορολογικοί έλεγχοι είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ζεστό χρήμα σε μικρές επιχειρήσεις. Μέχρι και 50% η επιχορήγηση. "ΜΕΤΕΧΩ" μέσω των ΚΕΠ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αυξήσεις μισθών από 1ης Σεπτεμβρίου. Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, αλλά και της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και των Τραπεζών.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Τέλος εποχής για τους πειρατές. Προειδοποίηση Καραμανλή σε συγκεκριμένους εφοπλιστές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δολοφονία-μυστήριο του επικεφαλής της ΕΥΠ στο Κοσσυφοπέδιο. Τον παγίδευσαν και τον σκότωσαν μπροστά στο σπίτι του.

    Η ΑΥΓΗ: Η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα αύξηση του ΦΠΑ. Ενώ το δημόσιο έλλειμμα είναι φέτος στο 6,3%.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έφαγε ο Κοντομηνάς και τα λεφτά σε 30.000 μετανάστες σε Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία! Άσκησε δίωξη ο εισαγγελέας Μονάχου κ. Κουχενμπάουερ τηλ. 0049-089-595708!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Παναγιά μαζί σας! Έκτακτα μέτρα στα λιμάνια... αλλά ο κ. Κεφαλογιάννης επικαλείται τον Θεό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φθηνά ενοίκια σε καταστήματα και γραφεία. Παραμένει όμως στις 10 ακριβότερες οδούς του κόσμου η Ερμού.

    ΕΘΝΟΣ: Στο σφυρί τα ΙΧ των "φτωχών". Εκρηκτικό ρεκόρ στις αιτήσεις κατάσχεσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μαύρος ο Λευκός Πύργος για τον Βαγγέλη! Σφοδρή αντίδραση του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις Μεϊμαράκη περί διαμαρτυριών στην Δ.Ε.Θ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πώς θα βγουν στη σύνταξη οι παλαιοί ασφαλισμένοι. Ένας τεκμηριωμένος οδηγός με όλα τα μυστικά για τις συντάξεις του ΙΚΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έλεγχοι της εφορίας made in... USA. Κατασχέσεις απαιτήσεων και περιουσιακών στοιχείων για ληξιπρόθεσμα χρέη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 37 λιμάνια του καημού. Αυτοψία της "Ε" δείχνει απίστευτες ελλείψεις και κακοτεχνίες.

    ΕΣΤΙΑ: Το οκτάμηνο των μεταρρυθμίσεων. Αποδεικνύεται καθοριστικό για την ελληνική οικονομία.

    ESPRESSO: Ένα χρόνο μετά την Ολυμπιάδα. Η εξαφάνιση της Γιάννας. Από "πρώτη κυρία" το 2004, στο "περιθώριο" το 2005.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι ξένοι ζωντανεύουν τη Σοφοκλέους. Εισροές 4 δισ. από την αρχή του έτους - Κινήσεις και από ιδιώτες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Συναγερμός" στα λιμάνια... για να μην επαναληφθεί η ταλαιπωρία. Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την ακτοπλοΐα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ακριβαίνουν την... ταλαιπωρία. Αντί μέτρων, απελευθέρωση εισιτηρίων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ώρα μηδέν για την ακτοπλοΐα. Χειροτερεύει συνεχώς η κατάσταση.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Περιμένουμε διπλωματικό "δώρο" από τις ΗΠΑ για Κύπρο.

    TRAFFIC NEWS: Βιαστής κυκλοφορεί ελεύθερος στο Κολωνάκι. Τρόμος στην πλατεία.

    Η ΧΩΡΑ: Επιδότηση 550.000 ευρώ σε μικρομεσαίους. Με πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αισχροκέρδεια με τα καύσιμα. Μεγάλες διαφορές στην τιμή από πρατήριο σε πρατήριο.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Επί ποδός επαγγελματίες της Β. Ελλάδας. Λόγω των αλυσιδωτών αυξήσεων σε καθημερινή βάση στις τιμές των καυσίμων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Έκλεψε" την παράσταση από τη Θεσσαλονίκη η Χαλκιδική σε ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το φετινό καλοκαίρι.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΝΙΚΗ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "μετά την ληστεία που διέπραξε ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Κοντομηνάς σε βάρος των μεταναστών μας της Νοτίου Αφρικής, από τους οποίους ΑΡΠΑΞΕ πάνω από ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ -γύρευε πόσα δισεκατομμύρια από αυτά προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες και επομένως υπήρξε όχι μόνο ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΞΑΓΩΓΗ συναλλάγματος αλλά και ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ χρήματος το οποίο τελικά ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ για την αγορά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με στόχο την ποδηγέτηση της κοινής γνώμης και τον επηρεασμό της εκάστοτε κυβέρνησης-ο κύριος αυτός έστρεψε το "ενδιαφέρον του" προς τους άτυχους μετανάστες της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας".

    [04] Σπίτια σε χαμηλόμισθους

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "δωρεάν σπίτια σε χιλιάδες χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους πρόκειται να χορηγήσει την επόμενη διετία η κυβέρνηση, θέτοντας σε εφαρμογή πρόγραμμα στεγαστικής αποκατάστασης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην ολοκλήρωση της καταγραφής των ακινήτων του δημοσίου, μεγάλο μέρος των οποίων πρόκειται να διαθέσει στον ΟΕΚ για παραχώρηση σε δικαιούχους, με την τιμή της αντικειμενικής τους αξίας".

    [05] Φθηνά ενοίκια

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "μείωση των τιμών των ενοικίων παρατηρείται στα καταστήματα και τους επαγγελματικούς χώρους της Κηφισιάς και της Γλυφάδας αλλά και σε παράπλευρες οδούς μεγάλων εμπορικών αγορών. Ανάλογη είναι η εικόνα που διαμορφώνεται και στην αγορά των γραφείων".

    [06] Συνταξιοδότηση στο ΙΚΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότηση όσων εργαζομένων υπάγονται στο ΙΚΑ και ανήκουν στην κατηγορία των "παλαιών" ασφαλισμένων παρουσιάζει σήμερα ο "Ε".

    [07] Αυξήσεις μισθών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι "αυξήσεις μισθών από 2,9% μέχρι 3,5% στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και των τραπεζών φέρνει ο Σεπτέμβριος. Πρόκειται για τη δεύτερη δόση της αύξησης στις βασικές τους αποδοχές, όπως προβλέπουν οι διετείς συλλογικές συμβάσεις (2004 και 2005) που έχουν υπογραφεί αφενός μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων (σσ Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα κατώτατα ημερομίσθια και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα ) και αφετέρου μεταξύ των Ομοσπονδιών Εργαζομένων σε ΔΕΗ , ΟΤΕ και ΟΤΟΕ με τις διοικήσεις των δύο οργανισμών και των τραπεζών".

    [08] Λιμάνια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "μαύρα χάλια έχουν όχι μόνον οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και τα λιμάνια της χώρας, όπως καταγγέλλει η Ένωση Πλοιάρχων. Ο υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας που "τα άκουσε" χθες από τον πρωθυπουργό υποσχέθηκε ότι οι ελλείψεις θα εκλείψουν το ...2015, χάρη στα έργα που θα αρχίσουν εφέτος. Η "Ε" δημοσιεύει πίνακα με τις ελλείψεις σε κάθε λιμάνι, που δείχνει σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι θαλάσσιες πύλες εισόδου της τουριστικής Ελλάδας".

    [09] Κυπριακό

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ διερωτάται "πώς θα σας φαινόταν μια αμερικανική δήλωση για το Κυπριακό, ευνοϊκή για τα ελληνικά και ελληνοτουρκικά συμφέροντα, μέσα στον ευρωπαϊκό χαμό των τελευταίων ημερών; Αυτό το ενδεχόμενο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είναι ιδιαίτερα σοβαρό και σε έναν βαθμό συνδέεται με την επικείμενη αγορά των αμερικανικών F-16 η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί".

    [10] Δημόσιο έλλειμμα

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "μακράν του στόχου που έχει θέσει ο προϋπολογισμός κινείται το δημόσιο έλλειμμα. Κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου φέτος, το έλλειμμα περιορίστηκε μόνο στο 6,3% έναντι 6,7% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα δημόσια έσοδα αυξάνονται μόλις 3,6% έναντι ετήσιου στόχου 4,6%. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει έτοιμο "σχέδιο έκτακτης ανάγκης" που προβλέπει αύξηση (του ήδη αυξημένου...) συντελεστή του ΦΠΑ από 9% στο 10% ή και 11% και του συντελεστή 19% στο 20% με 21%".

    [11] Ξένοι επενδυτές στη Σοφοκλέους

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "φήμες για επικείμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις στις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες προσελκύουν ξένους επενδυτές οι οποίοι έχουν τοποθετήσει στο Χρηματιστήριο 4 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους. Οι εισροές αυτές οδηγούν τον Γενικό Δείκτη καθημερινά σε υψηλότερα επίπεδα με αποτέλεσμα να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον και από την πλευρά των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών, οι οποίοι ήταν απόντες για περίπου δυόμισι χρόνια".

    [12] Επιδότηση σε μικρομεσαίους

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "την αίτηση συμμετοχής τους μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μπορούν να καταθέτουν πλέον μετά από απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Απόστολου Ανδρεουλάκου, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν επιχορήγηση μέσω της δράσης "Μ.Ε.Τ.Ε.Χ.Ω" στην Κοινωνία της Πληροφορίας".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "έως τα μέσα Σεπτεμβρίου οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις προλαβαίνουν να καταθέσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, ούτως ώστε να διεκδικήσουν έως 550.000 ευρώ έκαστη, από πρόγραμμα του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης".

    [13] ΔΕΘ - Κυβέρνηση

    Η ESPRESSO τονίζει ότι "η μάχη της κυβέρνησης με τα συνδικάτα εν όψει της ΔΕΘ ξεκίνησε, καθώς γέμισαν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη με αφίσες που καλούν τους εργαζόμενους να πολιορκήσουν τον πρωθυπουργό".

    [14] Ακτοπλοΐα

    Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ "βαρύ κλίμα για τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Με έκτακτα μέτρα στα λιμάνια η κυβέρνηση ελπίζει ότι οι χιλιάδες ταξιδιώτες θα αποφύγουν την ταλαιπωρία του "καυτού" τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου. Όσο για τον κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, υποσχέθηκε ότι η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της προς την πλευρά των εταιρειών. Παράλληλα όμως παρέπεμψε και στη θεία βούληση για ό,τι στραβό ήθελε προκύψει στην επιστροφή με τα σκάφη της ακτοπλοΐας".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υπογραμμίζει ότι "τελειώνουν οι πειρατές της θάλασσας από την ελληνική ναυτιλία με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών στις μετακινήσεις τους με τα υπέργηρα πλοία, που παρουσιάζουν συνεχόμενες βλάβες. Απόφαση του πρωθυπουργού είναι να ξεκαθαρίσει μία και καλή το τοπίο και να μείνουν εκτός οι "πειρατές", οι οποίοι κερδίζουν τεράστια ποσά τόσο από τις επιδοτήσεις για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών, όσο και από τα θαλασσοδάνεια που έχουν εισπράξει".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "την υπογραφή νέων συμβάσεων στα δρομολόγια της άγονης γραμμής, τη μίσθωση πλοίου που θα λειτουργεί ως εφεδρικό και την επιβολή προστίμων, αποφάσισαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης στη συνάντηση που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα της ακτοπλοΐας και για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε η απελευθέρωση των ναύλων στα εισιτήρια της οικονομικής θέσης στα δρομολόγια που εξυπηρετούνται με περισσότερα από τρία πλοία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σχολιάζει ότι " "όσο τα πλοία ανήκουν στους εφοπλιστές και τα λιμάνια ιδιωτικοποιούνται, καμιά ελπίδα δεν υπάρχει για σύγχρονη και ασφαλή ακτοπλοΐα, με τακτικά δρομολόγια και με φθηνά εισιτήρια για το λαό. Η κατάσταση διαρκώς θα χειροτερεύει! Χρειάζονται αγώνες για ριζικές αλλαγές. Δημιουργία αποκλειστικά Δημόσιου Ενιαίου Φορέα των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στα πλαίσια μιας λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και η προοπτική του αγώνα των ναυτεργατών και όλου του λαού". Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά τη χτεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "στην απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών η κυβέρνηση απαντά με απελευθέρωση της τιμής των εισιτηρίων, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια να ακριβύνουν. Επίσης θα νοικιάσει κι ένα καράβι για έκτακτα δρομολόγια, αλλά ... του χρόνου!".

    [15] ΕΥΠ Κοσσυφοπεδίου

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη στυγνή δολοφονία του επικεφαλής της ΕΥΠ στο Κοσσυφοπέδιο, που έγινε τον περασμένο Μάιο έξω από το σπίτι του στην Πρίστινα, γεγονός που έχει θορυβήσει τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Ο δολοφόνος τον πλησίασε και τον ρώτησε "τι ώρα είναι" στα σερβικά. Ο Έλληνας αξιωματούχος της ΕΥΠ παρασύρθηκε και κοίταξε το ρολόι του. Εκείνη τη στιγμή του κατάφερε το θανάσιμο πλήγμα".

    [16] Κατασχέσεις ΙΧ

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "εκρηκτικές διαστάσεις έχουν πάρει οι αιτήσεις για κατασχέσεις Ι.Χ. καθώς από την αρχή του χρόνου μέχρι το τέλος Ιουλίου (που ήταν ανοικτά τα δικαστήρια) είχαν κατατεθεί περισσότερες από 25.000 αιτήσεις και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός τους θα προσεγγίσει τις 45.000. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν αυτοκίνητα μικρού κυβισμού".

    [17] Φορολογικοί έλεγχοι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "φορολογικούς ελέγχους που βασίζονται στις διαδικασίες τις οποίες εφαρμόζει η αμερικανική εφορία - το γνωστό IRS - θα πραγματοποιούν από το Σεπτέμβριο οι ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα σε επιχειρήσεις που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις. Για τις περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, οι ελεγκτές θα καταγράφουν τις απαιτήσεις και θα προχωρούν σε κατασχέσεις".

    [18] Μεταρρυθμίσεις

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "συγκρινόμενες οι μεταρρυθμίσεις αυτές με όσα επιτελούνται σήμερα σε άλλες χώρες, είναι οι ελάχιστες δυνατές που θα μπορούσε να δρομολογήση η Κυβέρνησις. Κρινόμενες όμως υπό αμιγώς ελληνικό πρίσμα, είναι αρκετά τολμηρές. Και πάντως είναι πολύ τολμηρότερες από την πολιτική της Κυβερνήσεως Σημίτη, η οποία δεν απετόλμησε καμμία ουσιαστική μεταρρύθμιση".

    [19] Βαγγέλης Μεϊμαράκης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "πήγε να ρίξει νερό στην φωτιά ο Γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο ταξίδι στην συμπρωτεύουσα αντί να κατευνάσει τα πνεύματα των Οργισμένων συνδικαλιστών και να τους πείσει να υποδεχθούν τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ χωρίς διαμαρτυρίες. Συνάντησε Μποφόρια στο Θερμαϊκό. Οι Συνδικαλιστές απάντησαν οργισμένοι σε δηλώσεις του για τα συλλαλητήρια και τις διαμαρτυρίες και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Ο Βαγγέλης βλέπει μαύρο τον Λευκό Πύργο και ανικανοποίητες τις πολιτικές του επιθυμίες για ήσυχη Πρωθυπουργική παρουσία στην κορυφαία οικονομική διοργάνωση της Χώρας".

    [20] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αντιστέκεται το έλλειμμα. Δυσκολίες για τη δημοσιονομική προσαρμογή σηματοδοτούν τα στοιχεία της Τρ. Ελλάδος".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ιλιγγος από έλλειμμα ρεκόρ ύψους 11,1 δισ. Η κατάρρευση των εσόδων προκαλεί δημοσιονομικό εκτροχιασμό".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Χ.Α.: μένει να επιβεβαιωθούν οι μεγάλες προσδοκίες. Πού τοποθετείται το "έξυπνο" χρήμα". Νέα υψηλά σημειώνουν και τα μεγάλα ξένα χρηματιστήρια".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ακαμπτο στο 6,3% του ΑΕΠ το έλλειμμα του δημοσίου. Στα Ολυμπιακά ύψη του 2004 το ταμιακό χάσμα του προϋπολογισμού".

    [21] Δημόσιο έλλειμμα

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "ισχυρές "πιέσεις" εξακολουθεί να ασκεί το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης στη δημοσιονομική πολιτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το έλλειμμα σημείωσε νέα αύξηση στο εφετινό επτάμηνο. Σε ταμειακή βάση διαμορφώθηκε στα 11.156 εκατ. ευρώ έναντι 11.124 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2004. Το έλλειμμα εμφανίζει αύξηση, παρότι τα ταμεία του κράτους ενισχύθηκαν με την είσπραξη 1.090 εκατ. ευρώ από τη διάθεση μετοχών του ΟΠΑΠ αλλά και από τον ΦΠΑ με αυξημένους συντελεστές που κατέβαλαν οι επιχειρήσεις με βιβλία Β' Κατηγορίας τον Ιούλιο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 11 August 2005 - 22:00:02 UTC