Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αεροπορική τραγωδία - έρευνα για τα αίτια
  • [04] Καταγγελίες κατά Κοντομηνά
  • [05] Εντάξεις στο σχέδιο πόλης
  • [06] Οικονομία
  • [07] ΠΑΣΟΚ
  • [08] Κυβέρνηση- Μέτρα κοινωνικής πολιτικής
  • [09] Βρετανοί τουρίστες
  • [10] ΓΣΕΕ- Εισοδηματική πολιτική

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/8/2005

    Οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους της κυπριακής εταιρίας "Ήλιος", η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research και τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νομιμοποίηση για 20.000 αυθαίρετα. Στο σχέδιο πόλης 100.000 στρέμματα στην Αττική.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 6 αλλαγές στα επιδόματα υπέρ χαμηλοσυνταξιούχων. Έτοιμα τα μέτρα από το υπουργείο Απασχόλησης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μπλέκουν πολιτικοί και κόμματα στην Κύπρο. Ο Κύπριος πρόεδρος Τ. Παπαδόπουλος διέταξε έρευνα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 300.000$ έφαγε ο απατεώνας Κοντομηνάς από τον πρόεδρο των πιλότων της Ολυμπιακής κ. Σ. Κατωπόδη. Του βούτηξαν ολόκληρο το εφ΄άπαξ!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 13.950 νέες προσλήψεις σε Δημόσιο, σχολεία, οργανισμούς. Όλες οι θέσεις που εγκρίθηκαν για τον Σεπτέμβριο.

    ΕΘΝΟΣ: Φιλοδώρημα 3% στους μισθούς από 1ης Σεπτεμβρίου. Ο μισθολογικός χάρτης σε ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το κουτί και οι κουτοί που γίνανε παιχνίδια των ημερών και ...Η ...κυτοποιΐα συνεχίζεται με την ...κουτοποιΐα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μαύρη βίβλο" ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ. Σκληραίνει τη στάση του και στήνει το σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βοήθεια και βαριές ανάσες. Τι κατέγραψε το δεύτερο "μαύρο κουτί" του Μπόινγκ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η κόλαση στο πιλοτήριο. Μαύρα στοιχεία από το δεύτερο "μαύρο" κουτί.

    ΕΣΤΙΑ: Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις. Παραινέσεις του ΟΟΣΑ και σχόλιο του Εκόνομιστ.

    ESPRESSO: Θαυμάστε τους! Εικόνες ντροπής με Βρετανούς τουρίστες στη Ζάκυνθο. Φωτογραφίες που σοκάρουν με ομαδικά όργια σε clubs και παραλίες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φωτογραφίζουν 2 "βλάβες" οι Αμερικανοί. Έκαναν αυτοψία σε 737-300 της Ολυμπιακής.

    TRAFFIC NEWS: Κοσκωτάς: Αφήστε με να δω τα παιδιά μου. Κραυγή απόγνωσης του άλλοτε πανίσχυρου τραπεζίτη.

    Η ΧΩΡΑ: Κλειδώστε τον στόχο και αναμείνατε. Η αγωνία, αλλά και η σοβαρότητα και η χαλύβδινη ψυχραιμία του Καραμανλή κατά την κρίση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αυξήσεις φωτιά σε ενοίκια-κοινόχρηστα. Ανατιμήσεις σοκ για χιλιάδες νοικοκυριά.

    [03] Αεροπορική τραγωδία - έρευνα για τα αίτια

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "η Ομάδα Κρούσης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, που βρίσκεται στην Ελλάδα από την επομένη της αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό, εστιάζει τις έρευνές της στα συστήματα συμπίεσης και παροχής οξυγόνου. Οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες μετέχουν στην Επιτροπή Διερεύνησης υπό τον κ. Ακρ. Τσολάκη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι " τρεις φορές προσπάθησε απεγνωσμένα να καλέσει σε βοήθεια τον πύργο ελέγχου του "Ελ. Βενιζέλος" ο ιπτάμενος φροντιστής Ανδρέας Προδρόμου, που πάλεψε σαν ήρωας για να ανακτήσει τον έλεγχο της μοιραίας πτήσης και να προσγειώσει το Μπόινγκ της "Helios". Τρεις φορές έστειλε μέσω ασυρμάτου σήμα κινδύνου, γνωστό ως "mayday" σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ακουστεί και να λάβει ίσως κάποια βοήθεια, εξαιρετικά πολύτιμη εκείνη τη στιγμή, που θα μπορούσε να σώσει τις 121 ψυχές που επέβαιναν στο αεροσκάφος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "μόνον άναρθρους ήχους αγωνίας και βαρειές ανάσες του (ημιλιπόθυμου;) φροντιστή πιλότου Ανδρέα Προδρόμου κατέγραψε το δεύτερο "μαύρο" κουτί. Και τα ερωτηματικά πληθαίνουν. Ένας άνδρας, μέσα στο πιλοτήριο του Μπόινγκ 737 προσπαθεί να εκπέμψει σήμα κινδύνου. Γύρω του ακούγονται θόρυβοι διάφοροι. Απόκοσμοι. Ένα ηλεκτρονικό καμπανάκι που κτυπά δαιμονισμένα τρυπά τα αυτιά. Ανάσες βαρειές. Που και που ένα σύρσιμο. Μηχανές που δουλεύουν μακριά. Και λίγο αργότερα σιγή. Νεκρική".

    Η ΧΩΡΑ γράφει μόλις οι πιλότοι των δύο F-16 διαπίστωσαν ότι το ακυβέρνητο αεροσκάφος "αντίθετα από το αναμενόμενο στρίβει με φορά προς την Αθήνα" τα αντανακλαστικά τους "χτυπάνε κόκκινο, όπως βέβαια και αυτών που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, δηλαδή της στρατιωτικής ηγεσίας αλλά και του πρωθυπουργού. Ο αρχηγός του σχηματισμού ρωτά τον ΑΤΑ τι να πράξει. Η απάντηση είναι μονολεκτική. "ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ" που σε απλά ελληνικά σημαίνει ενεργοποίηση των οπλικών συστημάτων και το μόνο που απομένει για την κατάρριψη είναι το πάτημα ενός κουμπιού. Ωστόσο ο πρωθυπουργός που όλη αυτήν την ώρα άκουγε ψύχραιμος είχε βάλει τον όρο του χρονικού ορίου , που σημαίνει ότι ήθελε να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα εκτός εάν απειλείτο κατοικημένη περιοχή".

    H TRAFFIC NEWS εκτιμά ότι "σε σημείο πολιτικής εκμετάλλευσης προσπαθούν κάποιοι να ανάγουν την τριαντάλεπτη περίπου καθυστέρηση της Πολιτικής Αεροπορίας μέχρις ότου δοθεί το σήμα για ενεργοποίηση της ελληνικής κρατικής μηχανής αλλά και του χαρακτηρισμού του ακυβέρνητου αεροπλάνου της εταιρείας HELIOS "ως ύποπτο RENEGADE".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "η παραγωγή κυτιοποιΐας ας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Κατάντησε το πορτοκαλί ή μαύρο κουτί πηγή άντλησης πληροφοριών κατά το δοκούν ή κατά πόσο πουλάει. Αφού οι πολλές εκδοχές και αντεκδοχές τελείωσαν μας έμεινε μόνη, ελπίδα το κουτί. Δεν μας ενδιαφέρει που θα καταλήξουν και τι συμπεράσματα θα βγάλουν οι ειδικοί εμείς πρέπει να κάνουμε "παιχνίδι" με το κουτί και τους κουτούς και έτσι η κυτοποιΐα συνεχίζεται με την κουτοποιΐα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι " επείγουσα οδηγία για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών - πέραν των ποινικών - που ενδεχομένως βαρύνουν στελέχη κυπριακών κυβερνήσεων του παρελθόντος εμπλεκόμενα στη σύσταση της αεροπορικής εταιρείας "Helios" διέταξε χθες το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία καθώς η κατακραυγή για την πληρότητα και την τεχνική αρτιότητα της συγκεκριμένης εταιρείας λαμβάνει διαστάσεις. Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες από τη Λευκωσία η έρευνα που διεξάγεται προς όλες τις κατευθύνσεις ξεκινά από την περίοδο 1997-1999 όταν η εταιρεία "Helios" του Ανδρέα Δράκου ζητούσε να λάβει την άδεια πραγματοποίησης αεροπορικών δρομολογίων".

    [04] Καταγγελίες κατά Κοντομηνά

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ο ΑΡΧΙΛΩΠΟΔΥΤΗΣ Κοντομηνάς που ΕΦΑΓΕ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ από τους μετανάστες μας στην Ν. Αφρική ΒΟΥΤΗΞΕ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ από τους μετανάστες μας στην Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο -στο Μόναχο ο εισαγγελέας που ερευνά την ΑΠΑΤΗ ύστερα από μηνύσεις μεταναστών μας έχει αναθέσει σε ΕΞΙ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΥΣ υπαλλήλους και παίρνουν καταθέσεις-ενώ ήταν άγνωστο μέχρι στιγμής ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Έλληνες, ασφαλισμένους στην κλεφτο-Ιντεραμέρικαν, έχει εξαπατήσει, τους πήρε τα λεφτά υποσχόμενος λαγούς με πετραχήλια και στο τέλος, ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ τους επιστρέφει ΨΥΧΙΑ -ΕΦΑΓΕ και ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ δολάρια από τον πρόεδρο των πιλότων της Ολυμπιακής κ. Σ. Κατωπόδη...".

    [05] Εντάξεις στο σχέδιο πόλης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι "στο σχέδιο πόλης θα ενταχθούν περίπου 100.000 στρέμματα που βρίσκονται σε συνολικά 26 δήμους και κοινότητες της Ανατολικής Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίζουν εκρηκτικό πρόβλημα αυθαίρετης δόμησης. Οι εντάξεις, που προωθούνται με γοργούς ρυθμούς, αφορούν 18 δήμους και 9 κοινότητες της Ανατολικής Αττικής".

    [06] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "η πολιτική των μεταρρυθμίσεων την οποία έχει δρομολογήσει η Κυβέρνησις και θα επιβεβαιώση ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι μονόδρομος για την οικονομία. Αυτό προκύπτει και από τις εκθέσεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών και τα ξένα δημοσιεύματα, που συμπίπτουν πλήρως ως προς την ανάγκη διενεργείας μεταρρυθμίσεων".

    [07] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σκληραίνει τη στάση του το ΠΑΣΟΚ και ετοιμάζει σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης, πριν καλά - καλά ολοκληρωθούν τα "μπάνια του λαού" και επιστρέψουν στις εστίες τους οι τελευταίοι εκδρομείς του καλοκαιριού. Έτσι, λίγο πριν από την εμφάνιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, στη Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζουν να παρουσιάσουν τη λεγόμενη "μαύρη βίβλο της Ν.Δ.".

    [08] Κυβέρνηση- Μέτρα κοινωνικής πολιτικής

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "μέτρα για την ενίσχυση των πολυτέκνων, των μικροσυνταξιούχων και των αγροτών αλλά και επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αποκρατικοποιήσεων με ανοικτό χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Η κυβέρνηση με την εφαρμογή του προγράμματός της για την οικονομία επιδιώκει να διαμορφώσει ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον, το οποίο θα είναι φιλικό προς την επιχειρηματικότητα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "πέντε συν ένα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση για να μειώσει το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού (21%) που βρίσκεται στο όριο της φτώχειας και καλείται να αντιμετωπίσει τις καθημερινές του ανάγκες με μόνη πηγή εισοδήματος μια σύνταξη που δεν ξεπερνά τα 400-500 ευρώ τον μήνα. Επανεξέταση της επιδοματικής προνοιακής πολιτικής ώστε να εξοικονομηθούν πόροι που θα στηρίξουν οικονομικά τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, με μια εγγυημένη μηνιαία σύνταξη. Καθιέρωση συμπληρωματικών παροχών σε είδος. Ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας με προτεραιότητα στην απασχόληση των γυναικών μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Αύξηση του οικογενειακού επιδόματος που χορηγεί ο ΟΑΕΔ στους μισθωτούς. Πλήρης εξομοίωση των οικογενειών με 3 παιδιά, με τα χαρακτηριστικά της πολύτεκνης οικογένειας. Επιθετική πολιτική στον τομέα της ανεργίας".

    [09] Βρετανοί τουρίστες

    Η ESPRESSO γράφει ότι "στον Λαγανά της Ζακύνθου ομάδες ξεσαλωμένων νεαρών Βρετανών έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επιδίδονται σε δημόσια όργια αφήνοντας εμβρόντητους τους ανύποπτους παραθεριστές. Τα περυσινά όργια των συμπατριωτών τους σε άλλα ελληνικά νησιά και η δημόσια και διεθνής κατακραυγή που ακολούθησε όχι μόνο δεν συνέτισαν τους νεαρούς Βρετανούς, αλλά με περίσσιο θράσος άρχισαν πάλι τα ίδια, επιδιδόμενοι σε πράξεις που σοκάρουν και προκαλούν".

    [10] ΓΣΕΕ- Εισοδηματική πολιτική

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "αυξήσεις από 2,88% έως 3,3% θα πάρουν την 1η Σεπτεμβρίου οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και οι λογιστές. Μετά την καταβολή των αυξήσεων η ΓΣΕΕ θα προχωρήσει με ρυθμούς-εξπρές στην καταγγελία της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και θα καλέσει τους εργοδότες σε έναν νέο γύρο διαλόγου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 23 August 2005 - 19:27:33 UTC