Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/9/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Ν/Σ του υπουργείου Οικονομικών
  • [04] Ν/Σ για ΣΔΙΤ
  • [05] Γ. Παπανδρέου
  • [06] Λαθρεμπόριο
  • [07] Βαγγέλης Πολύζος
  • [08] 70ή ΔΕΘ
  • [09] Κεντροδεξιά
  • [10] ΠΑΜΕ
  • [11] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [12] Εισοδηματική πολιτική

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/9/2005

    Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το ν/σ για τις συμπράξεις του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα, το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων, η διαγραφή του Βουλευτή Βαγγέλη Πολύζου από την ΚΟ της ΝΔ, η 70ή ΔΕΘ και η κοινωνική ένταση που καλλιεργείται από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επίδομα 58 ευρώ σε Στρατό, Σώματα Ασφαλείας. Δικαίωση στους ένστολους και απόστρατους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συντάξεις: Διπλό μπόνους. Από 1ης Ιουλίου 2006 αρχίζει και η καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ για 900.000 συνταξιούχους.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ευαισθησία στην τρίτη ηλικία. Τήρησε την υπόσχεσή του ο Κώστας Καραμανλής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νέες συντάξεις με 20 αλλαγές ύψους 1 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση κάνει πράξει τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό.

    Η ΑΥΓΗ: Η έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αποκαλύπτει: Διπλό χτύπημα στους μισθωτούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κοιμάται όρθια η επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Γιατί ακόμα δεν έχουν τσακώσει τον Κοντομηνά και την κλίκα του;

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κοστούμι διαφθοράς" καταγγέλλει ο κ. Γ. Παπανδρέου. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη σύμπραξη ιδιωτών και Δημοσίου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι τελικές ρυθμίσεις για ΛΑΦΚΑ, στρατιωτικούς, επιδόματα. Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τις συντάξεις του Δημοσίου.

    ΕΘΝΟΣ: Μονιμότητα τέλος σε όλες τις ΔΕΚΟ. Για τους νέους υπαλλήλους. Εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για τη ΔΕΘ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο πρωθυπουργός στο χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα θ΄ακούσει τη μουσική που θα: Παίζει στη ΔΕΘ η "ορχήστρα" των εργαζομένων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πώς θα πάρετε το ΛΑΦΚΑ. Όλα όσα προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δικαίωση για συνταξιούχους - Σώματα Ασφαλείας. Στη Βουλή το ν/σ για ΛΑΦΚΑ, αυξήσεις και επιδόματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κωμωδία. Φύγε και ξανάρχεσαι... Μετά το πυροτέχνημα της διαγραφής, προαναγγελία επιστροφής.

    ΕΣΤΙΑ: Παγκόσμια σταυροφορία για μείωση φόρων. Η Ελλάς ενδέχεται να συμμετάσχη από το έτος 2007.

    ESPRESSO: Αυτός είναι ο Γκουρού του Γιώργου. Θεραπευτής από το Θιβέτ του διδάσκει διαλογισμό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κοινωνική ένταση καλλιεργείται από Παπανδρέου. Υιοθετεί συλλήβδην κάθε αίτημα, αγνοεί τις αντοχές της οικονομίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Όσα θα πει ο Καραμανλής στη ΔΕΘ. Σήμερα το βράδυ τα εγκαίνια.

    ΤΑ ΝΕΑ: Άνοιξαν πόρτα στους λαθρέμπορους. Απόφαση-σκάνδαλο στα τελωνεία.

    Η ΝΙΚΗ: Λεηλασία των εργαζομένων. Ένα δισ. ευρώ στις τσέπες των εργοδοτών.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Νέα Δημοκρατία: Παντοδύναμος ο Καραμανλής, κόβει κεφάλια.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ. Ρεαλιστικά αιτήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

    TRAFFIC NEWS: Σακάτεψε τα δάκτυλα μπουζουξή για τα μάτια της τραγουδίστριας. Τον τύφλωσε το πάθος.

    Η ΧΩΡΑ: Τι παίρνουν μισθωτοί - συνταξιούχοι. Το νέο ν/σ του υπουργείου Οικονομίας.

    City Press: ΔΕΘ: Προβλήματα και λύσεις για την οικονομία.

    Μetro: Το βλέμμα στη ΔΕΘ. Ανοίγει σήμερα η αυλαία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μετωπική στη Θεσσαλονίκη. Εγκαινιάζεται σήμερα η 70ή ΔΕΘ σε κλίμα σύγκρουσης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Η υγεία μας στα χέρα 30.000 ανειδίκευτων νοσηλευτών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Προσκυνητής" ο Πούτιν στο Άγιον Όρος. Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

    [03] Ν/Σ του υπουργείου Οικονομικών

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "ο σεβασμός και η ευαισθησία της κυβέρνησης, Καραμανλή για την τρίτη ηλικία αποδεικνύεται εμπράκτως, καθώς ο πρωθυπουργός απόλυτα συνεπής υλοποίησε τη δέσμευσή του για την επιστροφή των παρακρατηθέντων εισφορών του ΛΑΦΚΑ-εισφορά που παρανόμως διατηρούσαν εν ισχύ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "από 1η Ιουλίου του 2006 θα αρχίσει η καταβολή της επιστροφής στους δικαιούχους συνταξιούχους των εισφορών που έχουν παρακρατηθεί υπέρ του ΛΑΦΚΑ κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2001 έως 30 Ιουνίου 2004. Τη διαδικασία επιστροφής των ποσών που δικαιούνται οι συνταξιούχοι προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας με θέμα "Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου" που κατατέθηκε στη Βουλή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "διπλό "μπόνους" στις συντάξεις 900.000 συνταξιούχων Δημοσίου (πολιτικών και αποστράτων) και ταμείων κύριας ασφάλισης περιλαμβάνουν σειρά από ευνοϊκές ρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, με τη ρύθμιση για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "το νομοσχέδιο αποκαθιστά αδικίες του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των στρατιωτικών και των σωμάτων Ασφαλείας. Όσοι συνταξιούχοι διεκδικούν το ποσό μέχρι 200 ευρώ, θα τους καταβληθεί εφάπαξ, σε δέκα μήνες από σήμερα. Από 1ης Ιουλίου του 2006 θα αρχίσει η καταβολή στους δικαιούχους. Μέχρι 300 ευρώ σε δύο ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις. Μέχρι 400 ευρώ σε τρεις ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις. Μέχρι 500 ευρώ σε τέσσερις εξαμηνιαίες δόσεις. Επίδομα ειδικών συνθηκών σε αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες έως 60 ευρώ. Σταδιακά αύξηση των συντάξεων των στρατιωτικών που εξήλθαν της υπηρεσίας μέχρι 30-6-2002".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "η καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ από την 1η Ιουλίου του 2006, η χορήγηση επιδόματος ειδικών συνθηκών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στο αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και σε Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, καθώς και η σταδιακή αύξηση των συντάξεων των στρατιωτικών που εξήλθαν της υπηρεσίας μέχρι 30-6-2002 περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας "Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις" που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι θα υπάρξει "πλήρης υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων με το πλαίσιο Αλογοσκούφη. Επιστρέφονται οι εισφορές υπέρ ΛΑΦΚΑ από το 1999, χορηγείται επίδομα ειδικών συνθηκών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και αυξάνονται σταδιακά οι συντάξεις των στρατιωτικών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "την οριστική επίλυση της επιστροφής των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ, αλλά και παροχές ύψους 1 δισ. ευρώ που θα καταβληθούν σε μία τριετία σε συνταξιούχους του Δημοσίου, στρατιωτικούς και προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, περιέχει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς και συμπληρώθηκε με τροπολογίες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "επιστροφή αναδρομικών σε 900.000 συνταξιούχους, αυξήσεις στις συντάξεις 95.000 αποστράτων και καταβολή επιδόματος ειδικών συνθηκών στους ενστόλους προβλέπει πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών".

    [04] Ν/Σ για ΣΔΙΤ

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "άναψαν τα αίματα" χθες στη Βουλή , κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τις συμπράξεις του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα στην αρμόδια Επιτροπή. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το νομοσχέδιο "κοστούμι διαφθοράς και αδιαφάνειας" και κατήγγειλε ότι "η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή επιδιώκει να έχει απευθείας συναλλαγές με το οικονομικό κεφάλαιο" . Απαντώντας ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης υποστήριξε ότι αν το δικό του νομοσχέδιο είναι "κοστούμι διαπλοκής, τότε το αντίστοιχο που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν ολόκληρη γκαρνταρόμπα".

    [05] Γ. Παπανδρέου

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "κοινωνική, εργασιακή και πολιτική οξύτητα, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη για την περαιτέρω οικονομική πορεία της χώρας συγκυρία, καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ, υπό το βάρος των πολλαπλών εσωκομματικών πιέσεων και αμφισβητήσεων που δέχεται ο κ. Γ. Παπανδρέου".

    [06] Λαθρεμπόριο

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "το υπουργείο Οικονομικών την ώρα που καίγεται για έσοδα, άνοιξε διάπλατα την πόρτα στους λαθρέμπορους τσιγάρων και καυσίμων. Ανέτρεψε διακρατική συμφωνία με τα Σκόπια και επέτρεψε τον εκτελωνισμό από τα ευάλωτα τελωνεία της Νίκης και της Δοϊράνης με αποτέλεσμα να ανθεί το λαθρεμπόριο".

    [07] Βαγγέλης Πολύζος

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "χαμηλούς τόνους επέλεξε να κρατήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος σχολιάζοντας την υπόθεση της διαγραφής του βουλευτή Πιερίας Βαγγέλη Πολύζου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά τις δηλώσεις του περί "χρηματισμών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "το έργο "η γαλάζια κωμωδία" παίζεται από χθες στην υπόθεση του βουλευτή Πολύζου. Μια μέρα μετά τη διαγραφή του, έγινε γνωστόν ότι είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του και είναι πιθανό να είναι ο υποψήφιος νομάρχης στον νομό του. Η "καλή διαγωγή" του (ύμνοι προς τον αρχηγό που τον διέγραψε) επιβραβεύεται".

    [08] 70ή ΔΕΘ

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "μεταρρυθμιστική' διέξοδο στα οικονομικά αδιέξοδα αναζητεί ο Κ. Καραμανλής. Υπό τον φόβο μιας γενικευμένης αντίδρασης των συνδικάτων, θα ανακοινώσει "κατά περίπτωση" άρση της μονιμότητας. Απορρίφθηκε η ιδέα χορήγησης επιδόματος θέρμανσης ως λαϊκό "φιλοδώρημα".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "λίγες ώρες απομένουν μέχρι την ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στην 70η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί αναλυτικά στην κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση, ενώ δεν αναμένεται να εξαγγείλει κάτι το "απρόσμενο" για τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους - με ενδεχόμενη εξαίρεση τους πολύτεκνους. Επίσης θα κάνει ιδιαίτερη μνεία στα έργα στην ευρύτερη περιοχή, όπως η Εγνατία Οδός, η επέκταση του διαδρόμου προσαπογείωσης στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", η υποθαλάσσια αρτηρία και το μετρό της Θεσσαλονίκης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "εντείνονται οι προετοιμασίες για τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από σήμερα και να συνεχιστούν και αύριο και μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην 70η ΔΕΘ".

    Σύμφωνα με την City Press "Αλογοσκούφης: Η επιτυχημένη μετοχοποίηση του ΟΤΕ ενισχύει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων. Πολυζωγόπουλος: Η ήπια προσαρμογή μετατρέπεται σε κλιμακωτή λιτότητα. Αλαβάνος: Να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός πώς οι βιομηχανίες συνδυάζουν τις επιδοτήσεις με τα λουκέτα. Καραμανλής: Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων με παράλληλη προσπάθεια ενίσχυσης των μη προνομιούχων".

    Η METRO τονίζει ότι "ημέρα πρεμιέρας σήμερα για τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, που για 70η χρονιά συγκεντρώνει σχεδόν το σύνολο της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιήσει απόψε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κάνοντας εκτενή αναφορά στα έργα που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση με στόχο να ενισχύσουν την ανάπτυξη στη συμπρωτεύουσα".

    [09] Κεντροδεξιά

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 εκτιμά ότι "η πλήρης ανατροπή φαίνεται ότι συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας όσον αφορά την πολιτική ταυτότητα και τα πιστεύω των νεοελλήνων: Δημοσκόπηση και σχετικές μετρήσεις που έχουν γίνει γνωστές στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι συμβαίνει στη χώρα μας η πλήρης μεταπολεμική πολιτική ανατροπή: Η κεντροδεξιά αποτελεί την απόλυτη πλειοψηφία και μη μάλιστα αμφισβητήσιμη στην Ελλάδα. Έπειτα από πενήντα χρόνια και πλέον μη δεξιών επιλογών, φαίνεται ότι η σημερινή ελληνική πραγματικότητα, απόλυτα συμβαδίζοντας με την αντίστοιχη της ευρωπαϊκής οικογένειας, βρίσκει "μόνο συντηρητικές φιλελεύθερες λύσεις" για τα προβλήματά της, ενώ ξεκάθαρα αφήνει στο περιθώριο της ιστορίας τη λεγόμενη κεντροαριστερά".

    [10] ΠΑΜΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "με τον πήχη να παραμένει αταλάντευτα στο ύψος των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών των εργαζομένων και με στόχο τα αιτήματα και οι στόχοι πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να δώσουν ώθηση ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, την Πλατφόρμα Διεκδικήσεων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για το 2006".

    [11] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει η Επιτροπή του άρθρου 7 που υποτίθεται ότι ασχολείται με περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της οποίας μάλιστα ηγείται ανώτατος δικαστής".

    [12] Εισοδηματική πολιτική

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "ακριβός ο λογαριασμός της εικοσαετούς λιτότητας για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, παχυλά τα κέρδη για το κεφάλαιο. Σύμφωνα με την έκθεση του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που παρουσιάστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της ΔΕΘ, η οικονομική πολιτική που ακολουθείται από το 1986 συρρίκνωσε το μερίδιο της εργασίας (από 75% το 1984 σε 64% το 2004). Η παραγωγικότητα της εργασίας αυξήθηκε κατά 30%, αλλά η μέση πραγματική αμοιβή μόνον κατά 20% στο σύνολο της οικονομίας. Την ίδια περίοδο το εργατικό κόστος ανά μονάδα προϊόντος στις επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 11%".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "αντί για υλοποίηση των γενναίων προεκλογικών υποσχέσεων Καραμανλή ή έστω τήρηση των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων περί "ήπιας προσαρμογής' που δίδονταν κατά τους πρώτους μετεκλογικούς μήνες, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι γνώρισαν, σταδιακά, από πέρυσι τέτοια εποχή μέχρι σήμερα, μία πρωτοφανούς έκτασης εισοδηματική λεηλασία που ανακατένειμε εις βάρος τους και υπέρ των επιχειρηματιών ποσό ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Έκθεση που διενεργήθηκε και παρουσιάστηκε εν όψει της ΔΕΘ από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, απέδειξε ότι η μονομερής κυβερνητική πολιτική της μισθολογικής λιτότητας και των φοροελαφρύνσεων για τις επιχειρήσεις μετέφερε αυτό το ποσό στις τσέπες των εργοδοτών".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "αργά ή γρήγορα θα συμβή και στην Ελλάδα αυτό που έχει ήδη δρομολογηθή στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και συζητείται σοβαρά στην Γερμανία και στις ΗΠΑ: Η κατάργησις των περιπλόκων φορολογικών συστημάτων και η αντικατάστασίς τους με έναν ενιαίο χαμηλό συντελεστή φορολογίας για όλα τα εισοδήματα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 9 September 2005 - 20:54:44 UTC