Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/9/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Φορολογία
  • [04] Δ. Κοντομηνάς- Γ. Κουρής
  • [05] Ολυμπιακή
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Φεστιβάλ ΚΝΕ
  • [08] Κ. Καραμανλής - Γ. Παπανδρέου
  • [09] Υπουργικό Συμβούλιο
  • [10] Πετρέλαιο
  • [11] Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006
  • [12] Γερμανικές εκλογές
  • [13] Ασφαλιστικό
  • [14] Εκπαιδευτικοί
  • [15] Επιχορηγήσεις
  • [16] Υγεία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/9/2005

    Ο απόηχος των γερμανικών εκλογών, το ασφαλιστικό, το κύκλωμα του πετρελαίου και προσλήψεις για 2.311 νέες θέσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις για χιλιάδες μικρομεσαίους με δύο νέα προγράμματα για παροχή υπηρεσιών και βιομηχανία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσοχή: Η "κοιλίτσα" είναι προάγγελος εμφράγματος.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ο Κώστας Καραμανλής στο υπουργικό συμβούλιο: σύμμαχός μας η κοινωνία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μεταθέσεις στα σπίτια τους. Εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

    Η ΑΥΓΗ: Γερμανία: το Αριστερό Κόμμα σφήνα στους δύο μονομάχους. Ενώ Μέρκελ - Σρέντερ "ψάχνουν" τον λιγότερο χαμένο των εκλογών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καταθέτει την Πέμπτη στον εισαγγελέα ο Γ. Κουρής. Γελάει όλος ο κόσμος με την ψευτομήνυση που μας υπέβαλε. Η αρχή του τέλους για τον απατεώνα Κοντομηνά.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το θαύμα του Σρέντερ και το αίνιγμα της Μέρκελ. Πώς ο γερμανός καγκελάριος ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά. Μικρότερη της μονάδας η διαφορά Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις στην Πυροσβεστική. Άμεσα η προκήρυξη των θέσεων.

    ΕΘΝΟΣ: Ξαφνική τορπίλη στις συντάξεις. Κυβέρνηση και ΔΝΤ ανοίγουν το ασφαλιστικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Ο.Α. σαλεύει και το Μουστερή γυρεύει. Ο Υπουργός Μεταφορών ανήγγειλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και αναζήτηση τρόπου ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Αερομεταφορέα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα έξι μέτρα για το ασφαλιστικό. Τι περιλαμβάνει η ατζέντα της κυβέρνησης στον διάλογο με τα συνδικάτα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: Οι προκηρύξεις για 2.311 νέες θέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τσεκ-άπ για Κώστα - Γιώργο. Η "Ε" συγκρίνει 10 σημεία από τις ομιλίες τους στη ΔΕΘ.

    ΕΣΤΙΑ: Ανησυχία στην Ευρώπη. Αρνητικές συνέπειες από τις γερμανικές εκλογές.

    ESPRESSO: Εξώδικο βόμβα στη Μενεγάκη. Μετωπική σύγκρουση ΑΝΤ1 -ALPHA.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Γερμανική ψήφος αγωνίας για το κοινωνικό κράτος. Αδιέξοδο κορυφής - άνοδος Αριστεράς. "Οχι" των πολιτών στις μεταρρυθμίσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Περικοπές από τα υπουργεία. Εν όψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επίδομα... θέρμανσης σε πετρελαιάδες. Διπλό χτύπημα για τους καταναλωτές.

    Η ΝΙΚΗ: Η Αριστερά στο προσκήνιο. Σαφές μήνυμα των Γερμανών ψηφοφόρων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ομιλία της γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ: Να γίνουμε η σπίθα που θα μετατρέψει τη νεολαία σε ηφαίστειο.

    TRAFFIC NEWS: Εξώδικο στην Ελένη από ΑΝΤ1. Κορυφώνεται η επίθεση.

    Η ΧΩΡΑ: Τρία κλιμάκια για τη φορολογία. Ελαφρύνσεις για τα χαμηλά εισοδήματα.

    City Press: "Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006": Οι "σκληροί" της ΔΑΚΕ κατά της κυβέρνησης.

    METRO: Μεταρρυθμίσεις χωρίς ανατροπές. Ο Κ. Καραμανλής ανέλυσε το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων και απάντησε στον Γ. Παπανδρέου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μαύρα μαντάτα. Δύσκολες μέρες για εργαζόμενους, συνταξιούχους, χαμηλοεισοδηματίες.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στοπ στην αδιακρισία του "Τειρεσία". Να διαγραφούν τα αρχεία της εταιρίας ζητά με επιστολή της η Ένωση Δανειοληπτών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γερμανική θύελλα. Η μεγαλύτερη πολιτική κρίση στη Γερμανία τα τελευταία 40 χρόνια.

    [03] Φορολογία

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "νέο πλαίσιο φορολόγησης για μισθωτούς και συνταξιούχους επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Αυξάνεται σταδιακά το αφορολόγητο όριο, ενώ περικόπτονται τα επιδόματα και οι απαλλαγές των υψηλών εισοδημάτων. Μεγαλύτερες οι αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους".

    [04] Δ. Κοντομηνάς- Γ. Κουρής

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "επιτέλους έφτασε η ώρα να πάει μέσα και κάποιος από τους μεγάλους απατεώνες, γιατί αποτελεί ντροπή, να είναι γεμάτες οι φυλακές με μικροαπατεώνες και οφειλέτες του ΙΚΑ και του Δημοσίου".

    [05] Ολυμπιακή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγουν η Ολυμπιακή Αεροπορία και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές εναντίον της πρόσφατης απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι συντον΄νιζουν τη δράση τους με τους τεχνικούς και πραγματοποιούν από χθες το πρωί συγκέντρωση στην τεχνική βάση της Ολυμπιακής στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    [06] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "ένα καλό "δώρο" επιφυλάσσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και αυτό αφορά την ανακοίνωση 500 προσλήψεων, με την προκήρυξη του διαγωνισμού να προσδιορίζεται χρονικά έως τα τέλη του έτους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "τρέχουν" οι προθεσμίες για την πρόσληψη 1.453 μονίμων και εποχικών σε υπουργεία, δήμους, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, ενώ εγκρίθηκε νέο πακέτο 858 θέσεων σε 5 υπουργεία".

    [07] Φεστιβάλ ΚΝΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "Φέτος, το 31ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" μας έδωσε μεγαλύτερη χαρά. Αναδείχτηκαν νέα στοιχεία, που επιτρέπουν να πούμε ότι χρόνο με το χρόνο ο θεσμός αυτός θα ανανεώνεται, θα εμπλουτίζεται, θα φέρνει νέα στοιχεία"... Τα λόγια της Αλέκας Παπαρήγα , ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην κεντρική πολιτική ομιλία της , προχτές Κυριακή, ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων του 31ου Φεστιβάλ, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τη μεγάλη επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων".

    [08] Κ. Καραμανλής - Γ. Παπανδρέου

    "Μια "ακτινογραφία " των ομιλιών Καραμανλή και Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, από την οποία προβάλλουν κοινά σημεία και διαφορές, αδύνατα σημεία και πρότυπά τους επιχειρεί η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Οι δύο ηγέτες άνοιξαν τα χαρτιά τους περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με διαφορετική επιδίωξη ο καθένας. Ο πρωθυπουργός έκανε επίδειξη αποφασιστικότητας , χωρίς να αποφύγει την κοινωνική σκληρότητα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να αντικρούσει τις επικρίσεις για την αντιπολίτευση που ασκεί".

    [09] Υπουργικό Συμβούλιο

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "υπέρ των μεταρρυθμίσεων τις οποίες θεωρεί απαραίτητες για να δημιουργηθείδυναμική και ανταγωνιστική οικονομία εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του".

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "έσφιξε τα "λουριά" σε όλους τους υπουργούς του ο Κώστας Καραμανλής, χθες κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου , ζητώντας να βάλουν άμεσα τέλος στις σπατάλες των υπουργείων τους, να επιταχύνουν το κυβερνητικό έργο και να βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη".

    H METRO υποστηρίζει ότι "στα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη απάντησε έμμεσα χθες ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και τα βήματα που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στον χώρο της οικονομίας και στο σύστημα διοίκησης και οργάνωσης της χώρας".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "περικοπές ζήτησε από τους υπουργούς ο Κ. Καραμανλής εν όψει κατάρτισης του προϋπολογισμού. Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος και πως δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένο χρόνο. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι πρέπει να μπει φραγμός στις σπατάλες, ζητώντας από τους υπουργούς του να συγκρατήσουν τις καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου. Αναγνώρισε ότι έχουν ήδη γίνει πολλά, αλλά "μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα" σε αυτό το θέμα".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "το στίγμα της πολιτικής του για τους επόμενους μήνες με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές έδωσε ο πρωθυπουργός στην χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου".

    [10] Πετρέλαιο

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "το κύκλωμα του πετρελαίου κερδίζει ανενόχλητο στην άνοδο αλλά και στην πτώση των διεθνών τιμών. Ανέβασε περισσότερο από το μπρεντ την τιμή προ φόρων της αμόλυβδης και τώρα "τρώει" από τους καταναλωτές μέρος της μείωσης των διεθνών τιμών".

    [11] Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006

    Η CITY PRESS γράφει :"καταγγέλλουν κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και προώθηση ατόμων που συνδέονται με το ΠΑΣΟΚ. Η Κεντρική ΔΑΚΕ τους πάει για διαγραφή με συνοπτικές διαδικασίες . Συνέντευξη Θ. Ξυλια: Ούτε σεμνά ούτε ταπεινά όσα συμβαίνουν στον οργανισμό "Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006". Η κυβέρνηση στηρίζεται στη συνεργασία με τον "πράσινο" δήμαρχο και νομάρχη και τον Θάνο Μικρούτσικο για την επιτυχία του εγχειρήματος. ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ φιμώνει τους συνδικαλιστές της με τη μέθοδο Πολύζου".

    [12] Γερμανικές εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "σοβαρή ανησυχία έχει ενσπείρει στην Ευρώπη το αποτέλεσμα των εκλογών στην Γερμανία. Όχι τόσο λόγω της αποτυχίας της κ. Μέρκελ να εκλεγή, όσο εν όψει της αβεβαιότητος που δημιουργεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβερνητική αστάθεια στην Γερμανία θα έχη ευρύτερες συνέπειες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "με την ψήφο του γερμανικού λαού επανέρχεται στο προσκήνιο η Αριστερά, η οποία αποτελεί τον πραγματικό νικητή των εκλογών στη Γερμανία. Το Αριστερό Κόμμα που συγκρότησαν οι αποστασιοποιημένοι από τη δεξιόστροφη πορεία Σρέντερ πρώην σοσιαλδημοκράτες του Όσκαρ Λαφοντέν και οι μετεξελιγμένοι πρώην κομμουνιστές της Ανατολικής Γερμανίας, άγγιξε το 9% και αποτέλεσε την πραγματικά προοδευτική εναλλακτική λύση για τους μη προνομιούχους που περιθωριοποιήθηκαν από τις σοσιαλφιλελεύθερες πολιτικές της "κοκκινοπράσινης" συμμαχίας Σοσιαλδημοκρατών-Πράσινων, αλλά γύρισαν την πλάτη και στο ακόμη πιο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που επαγγέλονταν οι Χριστιανοδημοκράτες".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "μετά το γαλλικό "όχι" στο Ευρωσύνταγμα, το αναπάντεχα οριακό αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών αποτέλεσε μια δεύτερη καταγραφή των αγωνίας των πολιτών για την τύχη του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη. Ο "ερυθροπράσινος" κυβερνητικός συνασπισμός του Γκέρχαρντ Σρέντερ καθηλώθηκε στο 42% λόγω της ανικανότητάς του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ανεργία, σε πείσμα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Από την πλευρά της, η ηγέτις των Χριστιανοδημοκρατών, Αγκελα Μέρκελ, είδε το μέχρι πρότινος διψήφιο προβάδισμά της να συρρικνώνεται στα όρια του 0,9%, κυρίως λόγω των φόβων που προκάλεσαν οι "θατσερικού" τύπου οικονομικές εξαγγελίες της. Από την κοινωνική δυσαρέσκεια επωφελήθηκε και το νέο, ριζοσπαστικό "Αριστερό Κόμμα", που εκτοξεύθηκε στο 8,7%".

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "έκανε το πολιτικό του "θαύμα" ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ. Ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά τερμάτισε μεν δεύτερος στις εκλογές της Κυριακής, αλλά σε απόσταση μικρότερη της μιας ποσοστιαίας μονάδας από τους Χριστιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ. Το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν ένα φιάσκο για τους δημοσκόπους, ενώ ψαλίδισε τα όνειρα όσων συντηρητικών νόμισαν ότι θα άνοιγε εύκολα ο δρόμος για την ενίσχυση της Κεντροδεξιάς στη Γηραιά Ήπειρο".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "με τους δύο μεγάλους (Μέρκελ-Σρέντερ) της προχθεσινής εκλογικής αναμέτρησης στη Γερμανία να διαγκωνίζονται για το ποιος βγήκε λιγότερο χαμένος από την ψήφο των πολιτών και με ποιο πιθανό μπλοκ συμμαχιών θα πάρουν την καγκελαρία, το πραγματικά νέο στοιχείο στο μετεκλογικό πολιτικό τοπίο είναι η ισχυρή δυναμική που απέκτησε το Κόμμα της Αριστεράς".

    [13] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "την ατζέντα του Ασφαλιστικού ανοίγει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης επισήμανε χθες την πρόθεση να προχωρήσει εντός του 2006 στην έναρξη του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "ανοίγει τον διάλογο για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση, που ξεκινά το 2006 επαφές με τις εργοδοτικές οργανώσεις και το συνδικαλιστικό κίνημα για την αναμόρφωση του συστήματος. Χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης -κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη ΓΣΕΕ- άνοιξε επίσημα το θέμα, τονίζοντας πάντως πως οι αλλαγές θα υλοποιηθούν μετά το τέλος της τετραετίας".

    [14] Εκπαιδευτικοί

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "εγκύκλιος με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε διορισθέντες εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν από περιφέρειες όπου υπάρχουν πλεονάσματα σε άλλες με κενά αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας από το υπουργείο Παιδείας. Τώρα, λοιπόν, δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι υπεράριθμοι να μετακινηθούν -κάτι σαν "συμπληρωματικές αποσπάσεις"- κατόπιν δικής τους αιτήσεως, σε περιοχές όπου πραγματικά χρειάζονται και, παράλληλα, βρίσκονται πλησιέστερα στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους".

    [15] Επιχορηγήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να δοθούν ως επιχορήγηση σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω δύο ευρέων προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο για επενδύσεις στο περιβάλλον αλλά και για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας".

    [16] Υγεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "έρευνα σε 27 χώρες κατατάσσει και τους Έλληνες παχύσαρκους στους υποψήφιους καρδιοπαθείς. 1 στους 8 άνδρες και 1 στις 17 γυναίκες πεθαίνουν από καρδιά πριν από τα 65. 10.000 "μπαλονάκια" και 5.000 μπαϊπάς κάθε χρόνο στην Ελλάδα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 20 September 2005 - 21:09:16 UTC