Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-10-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/10/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] ΚΚΕ - Παιδεία
  • [04] Δημόσιοι υπάλληλοι - Αμοιβές
  • [05] Νέα Δημοκρατία - Υποψήφιοι Δήμαρχοι Νομάρχες
  • [06] Σχολές ΑΕΙ
  • [07] Κοντομηνάς - Καταγγελίες Κουρή
  • [08] Περιουσιακά στοιχεία οικογένειας Παπανδρέου
  • [09] Επιχειρήσεις - Ανεργία
  • [10] Δηλώσεις Αλμούνια
  • [11] Καύσιμα 6ου στόλου
  • [12] Ελλάδα-ΠΓΔΜ
  • [13] Ραδιοσταθμός "Φλας"
  • [14] Ελλάδα-ΕΕ-Τουρκία
  • [15] ΛΑΦΚΑ-Αναγνώριση μάχιμης πενταετίας στα Σώματα Ασφαλείας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/10/2005

    Οι δηλώσεις Αλμούνια, οι τροπολογίες για την καταβολή χωρίς παρακράτηση φόρου στα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, της αναγνώρισης πενταετούς μάχιμης υπηρεσίας σε όσους προσλήφθηκαν στα Σώματα Ασφαλείας από το 1993 και μετά, καθώς και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χωρίς φόρο ο ΛΑΦΚΑ στους δικαιούχους. Δικαίωση για χιλιάδες συνταξιούχους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χρυσοκάνθαροι διευθυντές και κλητήρες. Ιδού πώς βούλιαξε την Οικονομία το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Χρυσή" 5ετία στα σώματα ασφαλείας. Λύση σε χρόνιο αίτημα χιλιάδων ένστολων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Παροχές σε ένστολους, συνταξιούχους, πολύτεκνους. Τι ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας.

    Η ΑΥΓΗ: Παρέμβαση της Κομισιόν για σκληρότερα μέτρα. Ο Γ. Αλογοσκούφης ευελπιστεί ότι θα πείσει τις Βρυξέλλες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κασέτες ντοκουμέντα ξεσκεπάζουν την σκευωρία σε βάρος του Γ. Κουρή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Γαλάζια" διχόνοια για τους νομάρχες και τους δημάρχους. Ένα χρόνο πριν από τις εκλογές, ξεκίνησε ο καβγάς για τις καρέκλες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συνταξιοδοτικό πριμ πενταετίας στους ενστόλους. Ευνοϊκή ρύθμιση στη Βουλή για τα Σώματα Ασφαλείας.

    ΕΘΝΟΣ: Λουκέτο σε 120 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ. Δραματικό SOS από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική. Ο πρόεδρος σκόπευσε τα Σκόπια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έκτακτα μέτρα στην οικονομία προτείνει στην κυβέρνηση ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύνταξη 5 χρόνια νωρίτερα για όλους τους ένστολους. Ευνοϊκή ρύθμιση για όσους κατατάχθηκαν μετά την 1-1-93.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ραδιο-φονικό. Πώς και γιατί οδηγείται στο κλείσιμο ο σταθμός "Φλας".

    ΕΣΤΙΑ: Η Ευρώπη αυτοχειριάζεται. Οι οικονομικές επιπτώσεις της τουρκικής εντάξεως.

    ESPRESSO: Οικογένεια Παπανδρέου: Χάνουν το Καστρί, κερδίζουν τη βίλα Μινέικο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αιφνιδίως θέμα για το πετρέλαιο του 6ου Στόλου. Άτοπο αίτημα της πρεσβείας των ΗΠΑ απέρριψε το υπουργείο Οικονομικών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προ(σ)κληση για συζήτηση στη Βουλή. Με αφορμή τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τυφώνας... Αλμούνια χτυπά Αλογοσκούφη. Ζητά νέα σκληρά μέτρα.

    Η ΝΙΚΗ: Τα επίχειρα της απογραφής. Νέα αντιλαϊκά μέτρα με υπόδειξη Αλμούνια.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Ποιοι τα "τσέπωσαν" κι έγιναν... Λούηδες. Η μαύρη λίστα των επιδοτήσεων και των "λουκέτων" σε όλη τη χώρα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντεπίθεση στον τομέα των ιδεών. Κάλεσμα του ΚΚΕ προς τους εκπαιδευτικούς.

    TRAFFIC NEWS: Επιστρέφει η βίλα Μινέικο στα παιδιά του Ανδρέα. Σύμφωνα με τον εισηγητή του Αρειου Πάγου.

    Η ΧΩΡΑ: Κέρδισαν πενταετία τα Σώματα Ασφαλείας. Γενναίες αυξήσεις σε συντάξεις και επιδόματα.

    City Press: Τραγέλαφος με τις συντάξεις. Ασφαλιστικό "δώρο" στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας με αναγνώριση πλασματικής συντάξιμης πενταετίας.

    METRO: Αυστηρότερα μέτρα. Μήνυμα Αλμούνια για την ανάγκη επίπονων αλλαγών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 400 προϊόντα ακατάλληλα. Αποσύρθηκαν από τα ράφια σ' ένα εξάμηνο.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στο έλεος "αναρμόδιων" αρμοδίων. Τι λένε δήμαρχοι, νομαρχία, ΥΠΕΧΩΔΕ και επιστήμονες για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δήλωση -κεραυνός Παπούλια προς ΠΓΔΜ από Θεσσαλονίκη: Η Μακεδονία πάντα ήταν ελληνική. Παραμένει ελληνική και θα παραμείνει.

    [03] ΚΚΕ - Παιδεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "για την ευθύνη των εκπαιδευτικών απέναντι στη νεολαία, την ευθύνη τους μέσα και έξω από την τάξη, για την ευθύνη των ανθρώπων που "διαπαιδαγωγούν εγκεφάλους", μίλησε χτες η Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα. Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εκπαιδευτικούς, που αγαπούν τη νεολαία και αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία, να μη μετατραπούν σε υπαλλήλους ενός επικίνδυνου ιδεολογικού μηχανισμού, όπως θέλει η άρχουσα τάξη".

    [04] Δημόσιοι υπάλληλοι - Αμοιβές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "μια νέα τάξη νεοπλουσίων δημοσίων υπαλλήλων που παίρνει μισθούς - πρόκληση, έχει εγκατασταθεί την τελευταία πενταετία, κυρίως την περίοδο 2001-2004 στα υπουργεία και στους δημόσιους οργανισμούς, χάρις στις ρουσφετολογικές πιέσεων των μανδαρίνων του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι μόνο οι προκλητικές αμοιβές τους που προκαλούν το κοινό αίσθημα, αλλά ιδίως η έλλειψη τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, αφού στην καλύτερη περίπτωση οι "χρυσοπληρωμένοι υπάλληλοι" είναι απόφοιτοι Δημοτικού ή Λυκείου".

    [05] Νέα Δημοκρατία - Υποψήφιοι Δήμαρχοι Νομάρχες

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι " νέες εσωκομματικές έριδες μεταξύ των "γαλάζιων" φατριών έχουν ξεσπάσει, αυτή τη φορά με αφορμή τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Ένα χρόνο πριν από τις κάλπες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι επίδοξοι διεκδικητές του κομματικού χρίσματος έχουν βγάλει τα μεγάλα μαχαίρια και "σφάζονται" - σε τοπικό προς το παρόν επίπεδο- για τις καρέκλες της εξουσίας".

    [06] Σχολές ΑΕΙ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ποσστηρίζει ότι "με "λουκέτο" κινδυνεύουν 120 τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ λόγω του βαθμολογικού πλαφόν που θα ισχύσει από τις ερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ ταυτόχρονα, ο αριθμός των υποψηφίων που θα μείνει εκτός ανωτάτων ιδρυμάτων - εξαιτίας της ρύθμισης- θα φτάσει τις 15 με 20 χιλιάδες. Η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για τη βαθμολογική βάση θα προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία δεκάδων τμημάτων, κυρίως της Περιφέρειας, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ερημώσουν από φοιτητές και σπουδαστές".

    [07] Κοντομηνάς - Καταγγελίες Κουρή

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει : " ολόκληρο το περιεχόμενο από 3 κασέτες που τινάζουν στον αέρα τους μαφιόζους της "INTERAMERICAN" που επιχείρησαν να παγιδεύσουν την Δικαιοσύνη για να γλυτώσουν από τις ΛΗΣΤΕΙΕΣ που'χουν διαπράξει σε βάρος δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων".

    [08] Περιουσιακά στοιχεία οικογένειας Παπανδρέου

    H TRAFFIC NEWS εκτιμά ότι "στο προσκήνιο έρχεται και πάλι η υπόθεση με την περιβόητη βίλα της γιαγιάς των παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου, Σοφίας Μινέικο. Μετά την πολύχρονη δικαστική διαμάχη για την κυριότητα της βίλας στο Παλαιό Ψυχικό, μεταξύ των τριών παιδιών του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και του σημερινού ιδιοκτήτη του ακινήτου, Χαράλαμπου Βλαχούτσικου, ο εισηγητής του Αρείου Πάγου Αλέξανδρος Κασιώλας τάχθηκε χθες υπέρ της δικαίωσης της Σοφίας, του Νίκου και του Αντρίκου Παπανδρέου".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "χάνουν δύο ακίνητα και κερδίζουν ένα. Τα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου αποφάσισαν να "ξαναμοιράσουν την τράπουλα" σπιτιών και οικοπέδων και να ξεκαθαρίσουν τα κληρονομικά, που αφορούν την ακίνητη περιουσία τους. Έτσι η βίλα Μινέικο κατά πάσα πιθανότητα ξαναγυρίζει στα παιδιά του Ανδρέα, ενώ τμήμα του οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται η βίλα στο Καστρί αναμένεται να πουληθεί σε κατασκευαστική εταιρεία. Την ίδια στιγμή στο σφυρί έχει βγει και η αρχοντική βίλα στην Πάτμο, ιδιοκτησίας του Αντρίκου".

    [09] Επιχειρήσεις - Ανεργία

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ υποστηρίζει ότι "πάνω από 100.000 απολύσεις σε ενάμιση χρόνο, μπαράζ λουκέτων ακόμη και σε επιχειρήσεις που έχουν επιδοτηθεί "μαγείρεμα" των στοιχείων, προσλήψεις "γαλάζιων παιδιών" και εν μέσω όλων αυτών χιλιάδες άνεργοι ψάχνουν μία θέση εργασίας. Στο θέατρο του παραλόγου που έχει στηθεί η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη μείωση της ανεργίας (!) ενώ επιχειρηματίες εδώ και χρόνια βάζουν στην τσέπη γενναίες επιδοτήσεις και την ...κάνουν για άλλες πολιτείες".

    [10] Δηλώσεις Αλμούνια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σαρωτικά μέτρα θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για να επαναφέρει την Οικονομία σε σωστή τροχιά. Μετά την εικοσαετή λαίλαπα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ο "κλήρος" πέφτει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να βγάλει τα "κάστανα" από τη φωτιά και να "συνεφέρει" την αδύναμη οικονομία της χώρας, αφού σύμφωνα με τον επίτροπο της Κομισιόν Χοακίμ Αλμούνια θα πρέπει να ληφθούν ευρείας κλίμακας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα και την αγορά εργασίας, καθώς και μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σαν τυφώνας έπεσε πάνω στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στις επιλογές του υπουργού Οικονομάς κ. Γ. Αλογοσκούφη χθες ο Ισπανός επίτροπος κ. Χοακίν Αλμούνια, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητά τους και ζητώντας πρόσθετα σκληρά μέτρα μέσα στο φθινόπωρο για να εξασφαλισθεί η μείωση του ελλείμματος. Έτσι, έπειτα από έναν σχεδόν χρόνο λιτότητα και φορολογικών επιβαρύνσεων και αφού η αξιοπιστία της Ελλάδας καταρρακώθηκε από την κυβέρνηση με τη δημοσιονομική απογραφή, ο κ. Αλμούνια άφησε να εννοηθεί ότι βρισκόμαστε περίπου εκεί απ΄όπου ξεκινήσαμε αφού ο προϋπολογισμός δεν βγαίνει και η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να χρειάζεται στενή εποπτεία".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ σε απροκάλυπτη παρέμβαση για να ληφθούν ακόμη σκληρότερα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, αλλά και να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ανατροπές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, προχώρησε ο επί των Οικονομικών Ευρωπαίος επίτροπος Γιοακίμ Αλμούνια ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον Γ. Αλογοσκούφη στην Αθήνα. Ο Ευρωπαίος επίτροπος μάλιστα σημείωσε ότι τα στοιχεία του Αυγούστου δείχνουν πως η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2005 "δεν είναι απόλυτα συμβατή με τους στόχους που έχουν τεθεί".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι " μέσω Βρυξελλών μεθοδεύεται από την κυβέρνηση το δεύτερο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων καθώς η προσφυγή της κυβέρνησης στη δημιουργική λογιστική των τιλοποιήσεων κάθε άλλο παρά ικανοποιεί τους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι ζητούν τη λήψη μόνιμων μέτρων".

    Η METRO προσθέτει ότι "από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την απάντηση της Eurostat στο ελληνικό αίτημα περί τιτλοποίησης οφειλών, εκτιμώντας ότι θα είναι θετική και επισημαίνοντας ότι η πρόταση είναι απόλυτα συμβατή με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Όπως υπογράμμισε, η τιτλοποίηση δεν είναι μόνιμη λύση για το δημοσιονομικό πρόβλημα, ωστόσο τόνισε ότι η λήψη μέτρων μόνιμου χαρακτήρα θα είχε πιο αρνητικές επιπτώσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης και την κοινωνική συνοχή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "οριστικό τέλος στην αγωνία και την ιδιότυπη ομηρία των συμβασιούχων του Δημοσίου έδωσε χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ύστερα από μακρά διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών που κράτησε μέχρι το βράδυ, οι δικαστές ενέκριναν το προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, μεταξύ των άλλων και τη μεταβατική διάταξη του άρθρου 9 που αφορά στη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου".

    [11] Καύσιμα 6ου στόλου

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "το υπουργείο Οικονομικών απέρριψε αίτημα του εδώ πρεσβευτή των ΗΠΑ κ. Τσαρλς Ρις να προμηθεύονται τα σκάφη του αμερικανικού στόλου αποχρωματισμένο, δηλαδή λευκό, πετρέλαιο κίνησης. Η απόρριψη, όπως εξηγείται από το υπουργείο, έγινε από τον γενικό γραμματέα κ. Μίχαλο με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού κ. Γ. Αλογοσκούφη, και διότι αντίκειται μια τέτοια εξαίρεση στην ελληνική φορολογική νομοθεσία, αλλά και γιατί η όλη υπόθεση αναδίδει οσμή σκανδάλου".

    [12] Ελλάδα-ΠΓΔΜ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "διερμηνεύοντας την καθολική αγανάκτηση του ελληνικού λαού και την συσσωρευμένη για χρόνια πικρία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σκόπευσε... ευθέως τα Σκόπια και τους έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα πως ματαιοπονούν περιφερόμενοι ανά τας διπλωματικάς αυλάς της Ευρώπης και της Αμερικής παραχαράσσοντες ανερυθρίαστα την ιστορία ισχυριζόμενοι ότι η Μακεδονία είναι δική τους".

    [13] Ραδιοσταθμός "Φλας"

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "οικονομικο-πολιτική διαπλοκή καταγγέλλουν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, βουλευτές και δημοσιογράφοι, σχετικά με το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού "Φλας 9,60", που λειτουργεί από το 1989. Συνδέουν μάλιστα τις κινήσεις του Σ. Κόκκαλη με συμφωνία σύμπραξης με την κυβέρνηση. Η σημερινή ιδιοκτησία, που παρέλαβε τη σκυτάλη τον Δεκέμβριο 2004 έναντι μικρού αντιτίμου, απέρριψε προτάσεις για πώληση του σταθμού, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του. Στον ρόλο Πόντιου Πιλάτου η κυβέρνηση, με κινητοποιήσεις απειλεί η Ένωση Συντακτών".

    [14] Ελλάδα-ΕΕ-Τουρκία

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ζητά με επιστολή του προς την πρόεδρο του Σώματος, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Στην επιστολή του, ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι η απόφαση της ΕΕ να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, "συνιστά σημαντική εξέλιξη για την ίδια την Ευρώπη, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή μας".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "κάποιοι θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωσης θα ωφεληθή οικονομικώς, από την μελλοντική ένταξη της Τουρκίας. Ίσως να ωφεληθούν κάποιες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν τις μεγάλες αγορές της Τουρκίας και το φθηνό εργατικό της δυναμικό. Όχι όμως η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωσις. Από όποια πλευρά και αν εξετασθή το "Ναι" του Λουξεμβούργου, ισοδυναμεί με αυτοχειριασμό της Ευρώπης'.

    [15] ΛΑΦΚΑ-Αναγνώριση μάχιμης πενταετίας στα Σώματα Ασφαλείας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "το χρόνιο αίτημα των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας ικανοποίησε ο υπουργός Οικονομίας ανακοινώνοντας από τη Βουλή την επέκταση της μάχιμης 5ετίας ως προϋπόθεση συνταξιοδότησης και για όσους έχουν προσληφθεί στα Σώματα Ασφαλείας από την 1η Ιανουαρίου του 1993".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "εξαιρετικά γρήγορα αντανακλαστικά αποδείχθηκε χθες ότι διαθέτει η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, ανταποκρινόμενος αστραπιαία στην παρέμβαση του Μ. Έβερτ στη Βουλή. Ο κ. Αλογοσκούφης έσπευσε αμέσως στη Βουλή όπου τον είχε καλέσει δημοσίως λίγο νωρίτερα ο κ. Έβερτ και αφού προανήγγειλε την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης για τη μάχιμη πενταετία -η οποία πρέπει πρώτα να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο- κατέθεσε και την προσθήκη στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που προβλέπει ρητά ότι τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ θα είναι αφορολόγητα".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "μεγάλης κλίμακας αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου επέρχονται από την τρέχουσα περίοδο. Ιδιαίτερα ευνοημένοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δέσμευση Αλογοσκούφη για αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας όσων έχουν προσληφθεί από το 1993".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υπογραμμίζει ότι "αναγνωρίζονται πέντε συντάξιμα χρόνια για αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς, που φροντίζουν για την ασφάλεια των πολιτών. Δέσμευση από Αλογοσκούφη και Βουλγαράκη στη Βουλή, ότι θα περάσει τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι τα παρανόμως παρακρατηθέντα του ΛΑΦΚΑ θα δοθούν αφορολόγητα στους δικαιούχους".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "μια σειρά από κοινωνικές αδικίες, που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, λύνει η νέα κυβέρνηση της χώρας με τις γενναίες παροχές σε ένστολους, πολύτεκνους και συνταξιούχους ξεκαθάρισε, στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας. Παρά τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά της χώρας, η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα περιθώρια για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας".

    Σύμφωνα με τη City Press "η κυβέρνηση "χαρίζει" συντάξεις στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας την ίδια ώρα που επιχειρεί το διάλογο για το μελλοντικό περιορισμό των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Πολιτικά αδύνατη αποδεικνύεται η εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος εφόσον δεν ισχύουν σταθεροί κανόνες".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 6 October 2005 - 21:02:56 UTC