Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-10-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/11/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] Επανεξέταση υποθέσεων για ναρκωτικά
  • [05] Στεγαστικά δάνεια
  • [06] Ελλάδα - Παγκοσμιοποίηση
  • [07] ΔΕΚΟ
  • [08] Ελληνική γλώσσα
  • [09] Αθήνα - Διόδια
  • [10] Σκόπια
  • [11] Ιός γρίπης των πτηνών
  • [12] Βαρθολομαίος
  • [13] Ακίνητα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/11/2005

    Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την εξωτερική πολιτική, οι ΔΕΚΟ, οι προκλήσεις σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η γαλοπούλα αποκατέστησε την τιμή της. "Ανάσα" για τους Έλληνες πτηνοτρόφους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αντιδράστε αμέσως, κύριε πρωθυπουργέ. Το ζητούν οι βουλευτές, το απαιτούν οι ψηφοφόροι...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χάνεται η γλώσσα μας. Μόνο στην "Α": Έρευνα - σοκ του Ινστιτούτου Επικοινωνίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο σκαμνί και πάλι οι "αθώοι" της κόκας. Δικάζονται από την αρχή, όσοι είχαν κατηγορηθεί για εμπορία και εξασφάλισαν αθωωτικές αποφάσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ρίχνει το γάντι ο Καραμανλής. Από τη Βουλή ξεκινά η αντεπίθεση της κυβέρνησης.

    ΕΘΝΟΣ: Κομφούζιο στην κυβέρνηση. Έκπληκτοι οι βουλευτές με τη μακαριότητα του πρωθυπουργού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πολλές σκέψεις και συσκέψεις κάνει και θα κάνει ο Πρωθυπουργός ώστε να βρει τον τρόπο για να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα και ...Το Μαξίμου αναζητά το μάξιμουμ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανατροπές στην Οικονομία. Για να μην πληρώσουν "το μάρμαρο" μισθωτοί- συνταξιούχοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διόδια στην Αθήνα με ξυστό κουπόνι. Τρεις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του μέτρου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα παλιόπαιδα τ΄ατίθασα. Παιδική χαρά η ΝΔ και ο Καραμανλής παρακολουθεί αμήχανος.

    ΕΣΤΙΑ: Αδιαφορία για το μέλλον. Η Ελλάς δεν προσαρμόζεται στην παγκοσμιοποίηση.

    ESPRESSO: Το νέο "παλάτι" της Ρούλας. Η εντυπωσιακή βίλα που χτίζει στη Νέα Κηφισιά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Είπα - ξείπα για τους φόρους ακινήτων. Η σύγχυση έφερε χάος στις Πολεοδομίες.

    TRAFFIC NEWS: Πώς ψάρευε ο δικαστής τις "ψηλές" για όργια. Η μεζούρα, τα κότερα, η Ρωσίδα Ξένια και η καθηγήτρια των αγγλικών.

    Η ΧΩΡΑ: Προσλήψεις 60.000 σε ΔΕΚΟ-οργανισμούς. Τα νέα κριτήρια που θα ισχύσουν από το 2006.

    City Press: Ολική επαναφορά του Μακεδονικού.

    Μetro: Ξέσπασμα Βαρθολομαίου. Μήνυμα του Πατριάρχη για τις προκλήσεις των "Γκρίζων Λύκων".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Έγκλημα χωρίς τιμωρία. Άλλοι έξι νεκροί στο δρόμο - καρμανιόλα Θεσσαλονίκης - Μουδανιών.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σύγκρουση για Τουρκία και Σκόπια. Σήμερα στη Βουλή: Συζήτηση για τα εθνικά θέματα.

    [03] Κυβέρνηση

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "ηχηρό μήνυμα προς όσους καλλιεργούν κλίμα έρπουσας σκανδαλολογίας, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της κυβέρνησης, πρόκειται να απευθύνει ο πρωθυπουργός το βράδυ από το βήμα της Βουλής. Η κυβέρνηση στοχεύει, εξάλλου, να "αντεπιτεθεί" με ένα δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων, οι οποίες αλλάζουν την πολιτική ατζέντα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "πολλές σκέψεις και συσκέψεις κάνει ο Πρωθυπουργός αναζητώντας τον τρόπο και οπωσδήποτε τον καλύτερο για να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Οι έμπιστοί του, του εισηγούνται ανασχηματισμό αλλά τον απορρίπτει".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "το ακατανίκητο "Σύστημα ΠΑΣΟΚ" με τη δύναμη των "βαρόνων" της Διαπλοκής και το μονοπώλιο των ΜΜΕ δίνουν την εικόνα πολιτικής... κόλασης και πρωτοφανούς... διαφθοράς σήμερα! Το τραγικό όμως δεν είναι αυτό. Είναι η έλλειψη αντίδρασης της κυβέρνησης, που ως μη όφειλε ήλθε σε θέση απολογίας, ενώ είχε όλα τα εχέγγυα και όλα τα αδιάσειστα επιχειρήματα να βάλει στη θέση τους τούς θρασύτατους απατεώνες. Και της πολιτικής και των ΜΜΕ".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "την αδυναμία του πρωθυπουργού να ελέγξει την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική του ομάδα επιβεβαιώνουν οι συγκρούσεις υπουργών για σημαντικές επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου, όπως είναι το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, καθώς και η άσκηση έντονης κριτικής και οι διαφοροποιήσεις από κυβερνητικές επιλογές βουλευτών που ανήκουν στον "καραμανλικό πυρήνα".

    Η Espresso γράφει ότι "έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στο Μαξίμου για τους βουλευτές Νίκο Γεωργιάδη και Νίκο Νικολόπουλο οι οποίοι με δηλώσεις τους προκάλεσαν νέα προβλήματα στην κυβέρνηση και παράλληλα συντήρησαν το κλίμα εσωστρέφειας που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό του κόμματος, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Π. Μαντούβαλου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "η γνωστή κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου "Τα παλιόπαιδα τα ατίθασα" παίζεται τις τελευταίες μέρες, καθώς Μαξίμου και Ρηγίλλης προσπαθούν να ελέγξουν τις ποικίλες δραστηριότητες ορισμένων βουλευτών. Ο τρόπος αντιμετώπισης επιλεκτικός. Έτσι, στη μία περίπτωση (Νικολόπουλος) κυβέρνηση και κόμμα κάνουν ότι δεν άκουσαν το περί "συνδρόμου της γαϊδουριάς" που εκστόμισε, ενώ στην άλλη (Γεωργιάδης) εκτοξεύουν απειλές τιμωρίας του. Πυκνώνουν οι πιέσεις προς τον πρωθυπουργό, για πρωτοβουλίες και ανασχηματισμό".

    [04] Επανεξέταση υποθέσεων για ναρκωτικά

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "στο σκαμνί θα καθίσουν οι αθώοι της κόκας. Πρόκειται για δεκάδες περιπτώσεις που αφορούν αθωωτικές αποφάσεις κατηγορουμένων για εμπορία ναρκωτικών, οι οποίες μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Δικαιοσύνη θα επανεξεταστούν για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με ενδεχόμενες συναλλαγές του παραδικαστικού κυκλώματος. Για τους ίδιους λόγους θεωρείται βέβαιο σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από κορυφαία πηγή του χώρου της Δικαιοσύνης το άνοιγμα ορισμένων υποθέσεων που αφορούν επώνυμους πρεζέμπορους, οι οποίες άγνωστο για ποιο λόγο δεν έφτασαν ποτέ στο ακροατήριο. Η επανάληψη της δίκης των Γ. Παναγόπουλου και Γ. Παραλή που είχαν απαλλαγεί ομόφωνα από την Δικαιοσύνη για το αδίκημα της διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών είναι μόνο η αρχή".

    [05] Στεγαστικά δάνεια

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία εσόδων από τα στεγαστικά δάνεια κρούουν πλέον οι τραπεζίτες, οι οποίοι ανησυχούν μήπως επαναληφθεί το φαινόμενο της Ισπανίας. Στην Ισπανία οι τράπεζες λόγω του σκληρού ανταγωνισμού υποχρεώθηκαν να μειώσουν τα spread στα στεγαστικά δάνεια και τότε παρατηρήθηκε μια σημαντική μείωση των εσόδων".

    [06] Ελλάδα - Παγκοσμιοποίηση

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "οι περισσότερες χώρες καταβάλλουν προσπάθεια να προσαρμοσθούν στην παγκοσμιοποίηση και να αντεπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις. Στην Ελλάδα όχι μόνον δεν καταβάλλεται τέτοια προσπάθεια, αλλά ούτε καν υπάρχει επίγνωσις ότι χάνουμε συνεχώς έδαφος σε σχέση με τις περισσότερες χώρες του κόσμου".

    [07] ΔΕΚΟ

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "εξήντα χιλιάδες προσλήψεις σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε ΔΕΚΟ και σε κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες και οργανισμούς πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του 2006. Η άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους, η υπαγωγή τους στο κύριο ταμείο ασφάλισης του ΙΚΑ, η υποχρεωτική και χωρίς κινητροδότηση έξοδος του προσωπικού που συμπληρώνει το συντάξιμο χρόνο ή το όριο ηλικίας εντάσσονται ως νέες ρυθμίσεις σε σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που πρόκειται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "σε απόλυτο "άρχοντα" της οικονομίας μετατρέπεται ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης αναλαμβάνοντας υπό τον έλεγχό του τις ΔΕΚΟ. Στο πλαίσιο αυτό, επειδή ο κ. Αλογοσκούφης έχει πάρει προσωπικά πάνω του το θέμα μείωσης του ελλείμματος στο 2,6% το ερχόμενο έτος, αλλά και τη μείωση του δημοσίου χρέους, αλλάζει το καθεστώς των προσλήψεων στις δημόσιες επιχειρήσεις και ειδικά στις προβληματικές, ώστε να μην αποτελούν την "Πύλη" εξυπηρέτησης των "ημετέρων" της κάθε κυβέρνησης, περικόπτοντας τη σπατάλη που συντελείται κάθε χρόνο αποζυμώντας σημαντικά κονδύλια από τον προϋπολογισμό κάθε έτους".

    [08] Ελληνική γλώσσα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "φλύαροι αποδεικνύονται οι Έλληνες, όμως μιλούν ελληνικά...αμφιβόλου ποιότητας. Η αργκό έχει γίνει... καθομιλουμένη γλώσσα, καθώς οι Έλληνες πλέον...κουφαίνονται αντί να εκπλήσσονται, ενώ περισσότεροι από οκτώ στους δέκα χρησιμοποιούν ξενόφερτες λέξεις. Πρόκειται για τα συμπεράσματα- σοκ πανελλαδικής έρευνας που διενήργησε το Ινστιτούτο Επικοινωνίας με την υποστήριξη της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς. Οι Έλληνες "χτυπούν" οκτάωρο στην πολυλογία, καθώς το 44,6% μιλάει περισσότερο από οκτώ ώρες την ημέρα".

    [09] Αθήνα - Διόδια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "εντός του 2006 σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών να εφαρμόσει σύστημα αστικών διοδίων στην Αθήνα. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η τιμολόγηση χρήσης των βασικών οδικών αξόνων του κέντρου της Αθήνας για τα ΙΧ αυτοκίνητα να γίνεται με "ξυστό κουπόνι" μιας χρήσης κόστους 5 ευρώ. Τα αστικά διόδια θα ισχύσουν μόνο τις καθημερινές ημέρες από τις 6 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι".

    [10] Σκόπια

    H CITY PRESS αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής κινδυνεύει να ακολουθήσει την πορεία του κ. Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της υπόθεσης του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η κυβερνητική παράταξη βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με την εκλογική και κοινωνική της βάση".

    [11] Ιός γρίπης των πτηνών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "καθαρή" από τον ιό των πτηνών είναι πλέον και τυπικά με τη ...βούλα των αρμόδιων κοινοτικών ελεγκτικών μηχανισμών η χώρα μας. Έτσι σήμανε τέλος στο συναγερμό αίροντας τα μέτρα πουείχαν ληφθεί για ύποπτο κρούσμα παραμένουν ωστόσο τα προληπτικά μέτρα που έχουν αναληφθεί από το υπουργείο Γεωργίας σε συνεργασία και με το υπουργείο Υγείας για την αποφυγή κατά το δυνατόν της μεταφοράς του ιού από άλλη χώρα στην Ελλάδα".

    [12] Βαρθολομαίος

    H METRO τονίζει ότι "ξέσπασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την ακραία τουρκική, εθνικιστική επίθεση κατά του θώκου της Ορθοδοξίας και του ιδίου , στο Φανάρι. Ο Πατριάρχης, πέραν της εθνικιστικής, έδωσε και πολιτική διάσταση στην επίθεση των "Γκρίζων Λύκων" στο Πατριαρχείο, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι η κίνηση αυτή υπονομεύει τις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης για ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια".

    [13] Ακίνητα

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης έχει φέρει τους φορολογουμένους η κυβέρνηση με τη διγλωσσία της αναφορικά με τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων. Δύο μήνες πριν εκπνεύσει το 2005 και οι φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά από γρίφους σχετικά με τις αλλαγές που θα ισχύσουν στη φορολογία των ακινήτων τους οποίους προκαλεί η πολιτική είπα - ξείπα του υπουργείου Οικονομικών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 31 October 2005 - 21:35:19 UTC