Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-11-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/11/2005
  • [02] Πολυτεχνείο
  • [03] Ολυμπιακή
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Προϋπολογισμός
  • [06] Λίστα φαρμάκων
  • [07] Περιοδείες Καραμανλή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/11/2005

    Οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο προϋπολογισμός του 2006 και οι περιοδείες Καραμανλή είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΗλεκτροΠΑΣΟΚ για την παλαιά φρουρά. Ακονίζει τα... μαχαίρια ο Γιώργος Παπανδρέου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Καταργείται η λίστα φαρμάκων. Στη Βουλή το νομοσχέδιο.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Τελεσίγραφο στους εργολάβους. Έκρηξη Σουφλιά για τη σύγκρουση συμφερόντων στα δημόσια έργα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ευκαιρίες για 13.000 ανέργους. Τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης.

    Η ΑΥΓΗ: Στον αέρα οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής. Την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διαλύει το μαγαζί ο Γιώργος! Οργισμένη αντίδραση από τα ιστορικά στελέχη. Έντονος προβληματισμός στη βάση της Παράταξης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Φορολογική καταιγίδα και πάγωμα μισθών. Σκληρότερη λιτότητα φέρνει ο προϋπολογισμός του 2006.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 200.000 στρέμματα μπαίνουν στο σχέδιο. Επιταχύνονται οι εντάξεις με πολεοδομικό νομοσχέδιο.

    ΕΘΝΟΣ: Μποναμάς μέσω Δικαιοσύνης για μισθωτούς - συνταξιούχους. Πράσινο φως για αναδρομικές αυξήσεις 5ετίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Καραμανλής αναζητά νέο σχήμα, ο Παπανδρέου το αυριανό ΠΑΣΟΚ και επικρατεί έντονος Οργασμός κυβέρνησης αντιπολίτευσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βγήκαν μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ. Η παλαιά φρουρά αντιδρά δυναμικά στην αποστρατεία της και κατακεραυνώνει τον Γιώργο Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αντεπίθεση από τους... απόστρατους. Οργή, καρφιά, δηλώσεις και υπαινιγμοί στο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πάρτε χρήμα! 2,5-2,75% στους μισθούς. Ο ίδιος ο Καραμανλής θα κάνει εξαγγελίες τον Δεκέμβριο.

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστια πολιτικά λάθη. Η Κυβέρνησις δικαιώνει τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.

    ESPRESSO: "Η Παπαρίζου φοβάται για καρκίνο". Ισχυρισμός-σοκ Σουηδών δημοσιογράφων.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εναντίον δελφίνων και εκσυγχρονιστών ο Γ. Παπανδρέου. Μάχες ηγεμονίας στο ΠΑΣΟΚ. Σε δεινή θέση η παλαιά φρουρά.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προσβάλλουν το Πολυτεχνείο. Επίθεση κουκουλοφόρων με βόμβες μολότωφ κατά αστυνομικών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατακραυγή. gr. Ο ΟΤΕ θάβει το Ιντερνετ. Το ακριβότερο στην Ευρώπη.

    Η ΝΙΚΗ: Ο λογαριασμός στους πολίτες. Η τιτλοποίηση έγινε "δευτερεύον θέμα".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Νυχτερινές μπίζνες" συνέδεσαν τον Μαντούβαλο με τον Καλούση. Αποκάλυψη: Για ποια υπόθεση ζητήθηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: 32η επέτειος του Πολυτεχνείου. Στα βήματα του Νοέμβρη. Σήμερα η μεγάλη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

    TRAFFIC NEWS: Η Στάη σε θέση Ρουσόπουλου στο ΠΑΣΟΚ. Κρίθηκε πιο κατάλληλη από τους Τσίμα και Θεοδωράκη. Εισηγήσεις κορυφαίων στελεχών στον Γιώργο.

    Η ΧΩΡΑ: Πω- πω -πω τι βγαίνει στον αέρα! Καντρίλιες και βουβαλομαχίες στα ΜΜΕ.

    City Press: 32 χρόνια μετά όλα έχουν αλλάξει.

    Μetro: Τρώμε ό,τι βρίσκουμε. Αποκαλυπτική έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες των Αθηναίων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ως 20% πάνω εισιτήρια - τιμολόγια. Μεγάλες αυξήσεις σε συγκοινωνίες, ταξί και κόμιστρα φορτηγών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Δειγματίζουν ευρωπαϊκά προμηθεύουν κινέζικα. Κομπίνες με εταιρίες προμηθειών σε νοσοκομεία της χώρας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι 17Ν των πιστολιών στο Πολυτεχνείο! Με την άδεια των πρυτανικών αρχών.

    [02] Πολυτεχνείο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι " μετά την κατακραυγή για την έκθεση έργων των αδελφών Ξηρών, άρχισαν από χθες και τα επεισόδια με επιθέσεις αναρχικών κατά αστυνομικών στο Χημείο".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι "ημέρα υψηλού κινδύνου η σημερινή, λόγω της επετείου για το Πολυτεχνείο. Η πρωτεύουσα θα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό σε μία προσπάθεια να μην γίνουν επεισόδια. Η ένταση ξεκίνησε από χθες καθώς κάποιοι έριξαν μολότοφ κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ".

    H CITY PRESS γράφει: "ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σημαδεύεται από τις αποδοκιμασίες σε βάρος των παραγόντων του δημοκρατικού συστήματος".

    Σύμφωνα με τη METRO "υπό τον φόβο επεισοδίων και στον απόηχο των εντονότατων αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η έκθεση έργων ζωγραφικής των καταδικασθέντων ως μελών της "17 Νοέμβρη" κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 32η επέτειο του Πολυτεχνείου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "η μνήμη που επιστρέφει κάθε χρόνο για να υπενθυμίζει ότι αυτό το οποίο σήμερα μοιάζει αυτονόητο, η Δημοκρατίας μας , χρειάστηκε αγώνες, αίμα και δάκρυα για να στεριώσει".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μέσα σε κλίμα έντασης, που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες με σειρά εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις της 32ας επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου".

    [03] Ολυμπιακή

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι " από μηδενική βάση λέει η κυβέρνηση, θα ιδρυθεί η νέα αεροπορική εταιρεία στη θέση της Ολυμπιακής. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι θα διοικείται από ιδιώτες. Το ν/σ θα κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή, ενώ σήμερα ο υπ. Μεταφορών Μ. Λιάπης αρχίζει τις συναντήσεις με την ΟΣΠ".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "φρονούμε ότι ο χειρισμός του θέματος της Ολυμπιακής αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά λάθη που διέπραξε η Κυβέρνησις Καραμανλή μέχρι σήμερα. Όχι μόνον διότι η λύσις στην οποία κατέληξε είναι εξαιρετικά αβέβαιο ότι μπορεί να επιτύχη αλλά διότι η Κυβέρνησις υπαναχώρησε πλήρως από τις διακεκηρυγμένες θέσεις της".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "η θύελλα που ξεσήκωσε το βιβλίο του Κώστα Σημίτη , ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο "πράσινο στρατόπεδο".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "αναβρασμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου περί "αποστρατείας" των "παλαιών" στελεχών και περί "ομάδας" νέων στελεχών, στην οποία θα στηριχθεί".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε μερική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού εκτιμάται, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, ότι θα οδηγήσει η υλοποίηση της επιλογής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στην αποστρατεία των "βαρώνων" του κόμματος".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί δια του εκπροσώπου του να σβήσει τη φωτιά που άναψαν στο ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις του περί ανανέωσης στελεχών".

    H ESPRESSO ισχυρίζεται ότι "αναστάτωση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι προχθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου περί ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "την οργή των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ αλλά και της οργανωμένης βάσης του κινήματος ξεσήκωσε η σταλινικού τύπου παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου κατά ιστορικών στελεχών του κινήματος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "νέο κύμα εσωστρέφειας έχει ενσκήψει στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για αποστρατεία των παλαιών στελεχών και ανανέωση προσώπων σε κόμμα και Κοινοβουλευτική Ομάδα".

    [05] Προϋπολογισμός

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ γράφει ότι "τα "μαύρα σύννεφα" που έχουν μαζευτεί στον ουρανό της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να φέρουν καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων. Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Αλογοσκούφης διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα, θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι στην πορεία του χρόνου θα αναγκαστεί να προσφύγει σε αυτά, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μαζευτούν λεφτά".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "βαθιά" το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν από το νέο έτος οι φορολογούμενοι μετά την "απόσυρση" του μέτρου της τιτλοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών (ύψους 2 δισ. ευρώ) στην οποία υποχρεώθηκε η κυβέρνηση και τη νέα μαύρη "τρύπα" που δημιουργείται στα κρατικά ταμεία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "σημαντική μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού κατά το 2006, με στόχο να βγει η Ελλάδα από την επιτήρηση, προβλέπει ο προϋπολογισμός που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "ο προϋπολογισμός του 2006, που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης μεταξύ του πρωθυπουργού και των υπουργών Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Ανάπτυξης Δ. Σιούφα στο Μέγαρο Μαξίμου".

    [06] Λίστα φαρμάκων

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την κατάργηση της λίστας αλλά δημιουργεί μια άλλη "Λίστα" αυτή των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ). ΤΑ ΜΗΣΥΦΑ θα τα πληρώνουν εξ ολοκλήρου απ΄την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "πραγματικότητα θα αποτελεί πλέον πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε όλες τις διαθέσιμες φαρμακευτικές θεραπείες, αφού με νόμο που ήδη προωθείται στη Βουλή καταργείται η λίστα φαρμάκων".

    [07] Περιοδείες Καραμανλή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "το βαρύ πυροβολικό της, τον Κώστα Καραμανλή που παραμένει ψηλά, ενώ το κόμμα και η κυβέρνηση βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, επιστρατεύει η Ρηγίλλης, προκειμένου να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα την οποία καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι " ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει το Σάββατο "κύκλο" μονοήμερων επισκέψεών του στην περιφέρεια, με στόχο να δείξει ότι διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και ότι υλοποιούνται τα μεγάλα έργα".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "ο πρωθυπουργός παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και με προσωπικές πρωτοβουλίες και ενέργειες δείχνει τον δρόμο στα στελέχη του για την επικοινωνιακή αντεπίθεση που έχει ήδη αποφασιστεί σε μια προσπάθεια να επιβάλει τους δικούς του όρους στο πολιτικό σκηνικό και να διαμορφώσει την πολιτική ατζέντα".

    H TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι " με εξορμήσεις στην περιφέρεια και ενασχόληση με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, απαντά η κυβέρνηση στην επίθεση που δέχεται από οργανωμένα συμφέροντα και Μέσα Ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τις εντυπώσεις και το χαμένο έδαφος κυρίως λόγω των εσωκομματικών εντάσεων και διαφορών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 17 November 2005 - 23:30:25 UTC