Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-12-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/12/2005
  • [02] ΟΕΚ
  • [03] ΔΕΚΟ- Κινητοποιήσεις
  • [04] Καραμανλής
  • [05] Δημοτικές εκλογές - Αθήνα
  • [06] Έρευνα - νεολαία
  • [07] Παραδικαστικά κυκλώματα
  • [08] ΕΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/12/2005

    Η ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, η παραίτηση του προέδρου του ΟΕΚ και οι απεργιακές κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο των ΔΕΚΟ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οργανωμένη Επιχείρηση Κάθαρσης. Δεν συγχωρεί το Μαξίμου τα φαινόμενα διαφθοράς. Το χρονικό του τέλους για τον Άγγελο Οικονομόπουλο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στον Εισαγγελέα στέλνουν τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΟΕΚ. Η κυβέρνηση αποκαλύπτει και χτυπά στη γένεσή τους τις όποιες "γαλάζιες" ρεμούλες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γιατί πίνουν και μεθούν οι νέοι. Αποκαλυπτική έρευνα της "OASIS" με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καραμανλή πέρνα από κόσκινο όλους τους διοικητές των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Ρίξε και μια ματιά στους συνεργάτες των υπουργών...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Καμιά σκιά στο δημόσιο βίο. Συνέπεια λόγων και έργων στα θέματα διαφάνειας από την κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Σε κλοιό σκανδάλων η κυβέρνηση. Νέο κρούσμα διαφθοράς- Απελύθη ο διοικητής του ΟΕΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παραλύουν τη χώρα όλη την εβδομάδα με απεργίες και πάει γάντι αυτό που λέει ο λαός: Εκείνοι που μας χρώσταγαν ζητάνε και το βόδι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ρωγμές...στην Εργατική Κατοικία. Αιφνίδια παραίτηση του προέδρου του ΟΕΚ, Αγγελου Οικονομόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανατροπές χωρίς (πολιτικό) φόβο. Καραμανλής: Αποφασιστικά βήματα για μεταρρυθμίσεις και διαφάνεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αποπομπή με βαρειές υποψίες. Ο 35ος από την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ.

    ΕΣΤΙΑ: Η Ευρώπη σε αδιέξοδο. Δεν διαθέτει καμμία στρατηγική για το μέλλον.

    ESPRESSO: Η σέξι ξαδέλφη του Καραμανλή. Η Φωτεινή κατεβαίνει στην πολιτική. Η ζωή, ο χαρακτήρας και η σχέση της με γιο γνωστού πολιτικού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επιχείρηση κουκούλωμα. Γνώριζαν αλλά έκρυβαν τις καταγγελίες για ΟΕΚ.

    PRESS time: Οι αμαρτωλές μίζες στο υπουργείο Εργασίας. Τα έργα και οι ημέρες του προέδρου του ΟΕΚ Αγγελου Οικονομόπουλου.

    TRAFFIC NEWS: Βασιλικό κολέγιο από τον τέως στην Ελλάδα. Επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

    Η ΧΩΡΑ: Βαριές σκιές σκανδάλων στο Μαξίμου. Οι καταγγελίες κατασκευαστών έφτασαν στον Καραμανλή.

    City Press: Αναταράξεις στην κυβέρνηση λόγω φαινομένων διαφθοράς.

    Μetro: Εβδομάδα απεργιών. Σε κλοιό κινητοποιήσεων από σήμερα όλη η χώρα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι. Άρχισε η πιο "θερμή" εβδομάδα του χειμώνα.

    [02] ΟΕΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τους λόγους της αιφνίδιας απομάκρυνσης του προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Αγγελου Οικονομόπουλου. Η κυβερνητική παρέμβαση ακόμη απέναντι και στις υποψίες προβληματικής λειτουργίας διοικητού δημόσιου οργανισμού ήταν άμεση, η φημολογία για τα αίτια (και την αφορμή) παραίτησης του κ. Οικονομόπουλου είναι έντονη, ο πολιτικός προϊστάμενός του, υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι θα διευκολύνει τις έρευνες της Δικαιοσύνης, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ζητήσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "οι εισαγγελικές Αρχές θα επιληφθούν για μία ακόμη φορά της διερεύνησης μιας υπόθεσης περί καταγγελιών διαφθοράς που φέρεται τελικά ως η αιτία που οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "έντονο παρασκήνιο συνόδεψε την παραίτηση του κ. Αγ. Οικονομόπουλου από τη θέση του προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Ο ίδιος αποδίδει στην επιστολή που έστειλε στον υπουργό Απασχόλησης ότι οι λόγοι παραίτησής του είναι "προσωπικοί".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "ο πρώην διοικητής του ΟΕΚ, Αγγ. Οικονομόπουλος είναι ο 37ος αξιωματούχος που αποπέμπεται. Στον εισαγγελέα στέλνει ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος τις καταγγελίες για τον πρώην συνεργάτη και φίλο του. Ο γραμματέας της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης και άλλα κομματικά στελέχη επιρρίπτουν ευθύνες στον υπουργό Απασχόλησης".

    Η PRESS TIME σημειώνει ότι "μείζον πολιτικό θέμα προκαλεί στην κυβέρνηση η αποπομπή του προέδρου του ΟΕΚ Αγγελου Οικονομόπουλου, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν ήδη καταγγελίες για σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ στο υπουργείο Εργασίας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, προέδρου της κατασκευαστικής εταιρείας Μηχανική, που αποκάλυψε σε αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ότι ο Αγγελος Οικονομόπουλος του ζήτησε "μίζα" για την εκταμίευση ποσών από έργα που ήδη έχει κατασκευάσει".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "άγριο παρασκήνιο πίσω από την απομάκρυνση του πρώην προέδρου του ΟΕΚ Αγγελου Οικονομόπουλου. Με παρέμβαση Καραμανλή το Σάββατο το πρωί αποφασίστηκε η αναγκαστική παραίτησή του και η παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "από κόσκινο πρέπει να περάσει ο πρωθυπουργός όλους τους διοικητές των ΔΕΚΟ και των δημόσιων οργανισμών ενώ παράλληλα χρειάζεται και ξεσκαρτάρισμα στους πάμπολλους συνεργάτες των υπουργών γιατί πολλοί απ΄αυτούς στήνουν δουλειές εν αγνοία των προϊσταμένων τους και μπορούν να εκθέσουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση που βρίσκεται στο μάτι του εκβιαστικού συστήματος που έστησε η διαπλοκή".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών για την υπόθεση του προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας Αγγελου Οικονομόπουλου δρομολογεί το Μέγαρο Μαξίμου. Επιχειρεί να δείξει ότι οι σοβαρές καταγγελίες κατά του αποπεμφθέντος προέδρου - που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας - δεν ήταν γνωστές στην κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "την ώρα που ο πρωθυπουργός ύψωνε τους τόνους κατά της διαφθοράς, αποπεμπόταν άλλο ένα στέλεχος του κυβερνητικού μηχανισμού. Είναι ο πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας Άγγελος Οικονομόπουλος, τον οποίο συνοδεύουν σκιές για εκβιασμό επιχειρηματία. Ο υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος παρέπεμψε την υπόθεση στον εισαγγελέα. "Θα παρουσιάσουμε στοιχεία", λέει η εταιρεία "Μηχανική" της οποίας ο πρόεδρος Πρ. Εμφιετζόγλου είχε καταγγείλει στο Μέγαρο Μαξίμου απόπειρα εκβιασμού του. Η υπόθεση αφορά την αποπληρωμή του έργου στο Ολυμπιακό Χωριό. Ο ΟΕΚ έχει αποθεματικά άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ".

    H CITY PRESS γράφει: "γνωστοί κατασκευαστές καταγγέλλουν "γρηγορόσημο" ακόμη και μίζα προκειμένου να πληρωθούν για εργασίες που έχουν κάνει. Η υπόθεση Παλαιοκρασσά , η αθώωση κατηγορουμένων της ΔΕΚΑ, η απευθείας ανάθεση της προμήθειας των νέων μαχητικών αεροσκαφών και η παραίτηση- αποπομπή του προέδρου του ΟΕΚ ενισχύουν τα ερωτήματα για την κυβερνητική πολιτική".

    [03] ΔΕΚΟ- Κινητοποιήσεις

    H METRO γράφει ότι "καυτή εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των κλάδων των εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν σθεναρά στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι " η κυβέρνηση δεν φέρεται αποφασισμένη ν΄αλλάξει τίποτα στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο χώρο του Δημοσίου. Οι συνδικαλιστές προειδοποιούν ότι η εβδομάδα που έρχεται είναι μόνο η αρχή".

    [04] Καραμανλής

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "αποφασισμένος να προχωρήσει στην πολιτική των τολμηρών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής επαναλαμβάνοντας και την πρόθεσή του να συγκρουστεί μέχρι τέλους με τα φαινόμενα διαφθοράς. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ το Σάββατο, ο πρωθυπουργός ύψωσε τους τόνους εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι " η πρόθεση του πρωθυπουργού να συγκρουστεί μετωπικά με τα φαινόμενα διαφθοράς και την αδιαφάνεια , αλλά και η στοχοποίηση και ανάδειξη όλων των ευθυνών του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που παρέδωσε και τα προβλήματα που δημιούργησε η μακρά παραμονή του στην εξουσία, εκφράστηκε για άλλη μια φορά το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή. Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος αυτό της καταπολέμησης της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και στην πράξη, αφού λίγο μετά αποπέμφθηκε το 37ο κυβερνητικό στέλεχος για το οποίο υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες για δράση που δεν συνάδει με τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας ,ενώ χθες ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση".

    [05] Δημοτικές εκλογές - Αθήνα

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "άνοιξε η αυλαία των δημοτικών εκλογών για τον πρώτο δήμο της χώρας, ύστερα από την πρόταση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη να είναι υποψήφια η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρώην πρόεδρος του "Αθήνα 2004". Την ίδια στιγμή, όμως, το χρίσμα διεκδικεί και ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης, ένας από τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άλλη διάσταση στη μάχη της Αθήνας, καθώς ο διάδοχος της Ντόρας Μπακογιάννη θα είναι πρόσωπο της ίδιας πολιτικής εμβέλειας και βάρους".

    [06] Έρευνα - νεολαία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "πίνουν και μεθούν για να φλερτάρουν, να χαλαρώσουν, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να τονώσουν το "εγώ' τους ή γιατί τους το "επιβάλλει" η παρέα. Στοιχεία-σοκ για το σταδιακό εθισμό περιλαμβάνονται σε έρευνα την οποία διενήργησε η μη κερδοσκοπική εταιρεία στήριξης εξαρτημένων ατόμων "Οασις". Όπως τεκμαίρεται από την έρευνα, την οποία κατ΄αποκλειστικότητα δημοσιεύει σήμερα η "Απογευματινή", το άγχος, η πίεση και η μοναξιά είναι οι βασικοί παράγοντες που ωθούν τους νέους στο ποτό και η πλειοψηφία εκείνων που πέφτουν στα δίχτυα του εμπλέκεται σε τροχαία ατυχήματα, εκδηλώνει βίαιες συμπεριφορές, βιώνει ψυχοφθόρες συναισθηματικές καταστάσεις".

    [07] Παραδικαστικά κυκλώματα

    Η TRAFFIC σημειώνει ότι "σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται -όπως όλα δείχνουν- η έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα. Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει ένα χρόνο σκληρής και επίμονης δουλειάς, δεν σταματούν -σύμφωνα με πληροφορίες- να φτάνουν στοιχεία για την υπόθεση, ενώ αυτό το διάστημα ο κ. Σανιδάς εξετάζει προσεκτικά την τυχόν συμμετοχή και νέων προσώπων στο κύκλωμα και μάλιστα μεγαλοδικηγόρων".

    [08] ΕΕ

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της κρίσεως που διέρχεται η Ευρωπαϊκή Ενωσις. Την Πέμπτη συνέρχονται στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ηγέτες, για την τακτική σύνοδο κορυφής. Όμως αδυνατούν να συμφωνήσουν ακόμη και για θέματα που κανονικά δεν θα έπρεπε ούτε να συζητούνται, ως αυτονόητα. Όπως είναι το ύψος του Κοινοτικού Προϋπολογισμού για την περίοδο 2007-2013".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 14 December 2005 - 10:12:01 UTC