Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/1/2006
  • [02] Γρίπη των πτηνών
  • [03] Γιώργος Βουλγαράκης
  • [04] Κυβέρνηση
  • [05] ΚΕΠ
  • [06] Γιοσάκης
  • [07] Ξεκουκουλωτάκης
  • [08] Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [09] Κ. Καραμανλής

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/1/2006

    Ο κίνδυνος εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών και οι αποκαλύψεις του υπουργού Δημοσίας Τάξεως Γιώργου Βουλγαράκη στη Βουλή είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ούτε πανικός ούτε εφησυχασμός. Δηλώσεις του Νιξ. Κακλαμάνη για τη θανατηφόρο νόσο.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σενάρια τρόμου από τον ΟΗΕ. Κόντρα στις καθησυχαστικές ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ελ Καινά: Έρευνες για στόχους της στην Αθήνα. Ο Γ. Βουλγαράκης αποκάλυψε στη Βουλή διασυνδέσεις τρομοκρατών με Πακιστανούς.

    Η ΑΥΓΗ: Πιο γρήγορα μεταδίδεται η γρίπη. Ανησυχία στην Κομισιόν και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διέλυσαν την ΥΠ οι διαρροές ονομάτων πρακτόρων της διεύθυνσης κατασκοπίας. Καμμία σοβαρή μυστική υπηρεσία δεν συνεργάζεται πλέον με την "Κατεχάκη", ομολόγησε στη Βουλή ο Βουλγαράκης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο εξ Ανατολών κίνδυνος. Η γρίπη μας απειλεί όλο και περισσότερο. Προειδοποιήσεις από τον ΟΗΕ και εκκλήσεις για συντονισμένη δράση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εγρήγορση και μέτρα-ασπίδα. Ούτε ανησυχία ούτε εφησυχασμός για τη νόσο των πτηνών.

    ΕΘΝΟΣ: Κόκκινος συναγερμός για τη γρίπη. ΟΗΕ: Κίνδυνος εξάπλωσης από την Τουρκία στις γειτονικές χώρες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χριστόδουλε ούτε ένα βήμα πίσω για τον κασετάκια. Όχι "Κόκκινα Φανάρια" στις σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ελληνικής Εκκλησίας για την περίπτωση Παντελεήμονα Μπεζενίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προέχει το εθνικό συμφέρον από την τηλεθέαση! Με σκληρή γλώσσα μίλησε για τους Πακιστανούς ο Γ. Βουλγαράκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το... έπος Ξεκουκουλωτάκη. Σκηνικό παραπολιτικής φαιδρότητας με σοβαρές επιπτώσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πέντε ώρες με "κουκούλες". Ο Βουλγαράκης μίλησε, αλλά δεν έπεισε τα κόμματα.

    ΕΣΤΙΑ: Λιγώτεροι υπουργοί λιγώτερα προβλήματα. Η Κυβέρνησις πληρώνει το τίμημα του μεγέθους της.

    ESPRESSO: Μιρέλα Μανιάνι - Γιάννης Σκουτέλας: Χώρισαν την "προίκα" τους στο δικαστήριο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μαζικοί έλεγχοι ξένων με αίτημα ΗΠΑ - Βρετανίας. Αποκαλύψεις Γ. Βουλγαράκη στη Βουλή. 1.221 συλλήψεις - Αρνείται τις απαγωγές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου για τη γρίπη των πτηνών ο Ν. Κακλαμάνης σύστησε: Όχι πανικός αλλά πλήρης επαγρύπνηση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αυτός, αυτή και τα... μυστήρια. Μαλλιά - κουβάρια κυβέρνηση και δικαιοσύνη.

    Η ΝΙΚΗ: Έμμεση ομολογία. Ο Βουλγαράκης παραδέχθηκε ανακρίσεις μεταναστών.

    PRESS time: Η άγνωστη ζωή της Χριστίνας Βαληνάκη. Γιατί την καταγγέλλει τώρα ο Γιοσάκης.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Η ρουκέτα Γιοσάκη έπεσε στην... αυλή του Καραμανλή. Εμπλέκει για πρώτη φορά -επίσημα- τη σύζυγο του Βαληνάκη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μετά τις απαγωγές των 28 Πακιστανών. Άλλες... 5.500 διώξεις αλλοδαπών!

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Μόνιμοι 2.500 υπάλληλοι στα ΚΕΠ.

    TRAFFIC NEWS: Κινδυνεύουν οι οικογένειες πρακτόρων της ΕΥΠ. Αποκαλυπτικός στη Βουλή ο Γ. Βουλγαράκης.

    Η ΧΩΡΑ: Καραμανλής: Δεν το μπορώ δεν το αντέχω. Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Μαρκογιαννάκη.

    City Press: Παραδέχονται τώρα την ύπαρξη διεθνούς παρακράτους.

    Μetro: Συναγερμός και σύγχυση. Απρόβλεπτες οι διαστάσεις της γρίπης των πτηνών στην Τουρκία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών. Μέτρα, επιφυλακή και φόβος σοβαρών επιπτώσεων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Η Β. Ελλάδα θα την "πληρώσει" περισσότερο! Επιχειρηματίες στον τομέα του τουρισμού τονίζουν στην "Ε" ότι θα χάσουμε δραματικά τουρίστες από τις υπερβολές και την κινδυνολογία των Ρίχτερ και των πουλερικών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πλησιάζει... νέο παραλήρημα "τρομο-υστερίας" των πουλερικών.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΗ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [02] Γρίπη των πτηνών

    Ο ΛΟΓΟΣ παραθέτει απόσπασμα από τη δήλωση του υπουργού Υγείας:"ουδείς πανικός, κανένας εφησυχασμός, πλήρης επαγρύπνηση" , τόνισε ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης των πτηνών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "ουδείς πανικός, κανένας εφησυχασμός, πλήρη επαγρύπνηση" . Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης μετά τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, έδωσε το στίγμα της πολιτικής για την υγειονομική θωράκιση της χώρας με στόχο την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει: "προειδοποιήσεις του Οργανισμού Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών για την ενδημία γρίπης στην Τουρκία. Επαγρύπνηση και όχι πανικό συστήνει η ελληνική κυβέρνηση, που εντείνει τους ελέγχους στις εισόδους της χώρας".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "η ταχύτητα μετάδοσης της γρίπης από τα πτηνά στον άνθρωπο έχει αυξηθεί. Η ανησυχία δυναμώνει στην Κομισιόν και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "έναν άμεσο εξ Ανατολών κίνδυνο συνιστά η γρίπη των πτηνών για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι η παρουσία του άκρως μολυσματικού στελέχους Η5Ν1 του ιού θα εδραιωθεί στην Τουρκία απειλώντας τις χώρες της περιοχής".

    H METRO εκτιμά ότι "σύγχυση προκαλούν οι αντικρουόμενες εκτιμήσεις του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την εξέλιξη που μπορεί να έχει το θέμα της γρίπης των πτηνών στην Τουρκία".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "μέγιστο βαθμό κινητοποίησης προκαλούν στις ελληνικές υγειονομικές υπηρεσίες τα κρούσματα γρίπης των πτηνών στην Τουρκία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "ασπίδα προστασίας" για τον ελληνικό λαό, η οποία έχει ξεκινήσει να υφίσταται εδώ και μήνες, έχουν δημιουργήσει οι αρμόδιοι πολιτειακοί φορείς σε σχέση με τη γρίπη των πουλερικών. Κάτι πολύ σημαντικό μετά τα νεώτερα στοιχεία που αφορούν τη γείτονα Τουρκία όπου τα κρούσματα ολοένα και πληθαίνουν".

    [03] Γιώργος Βουλγαράκης

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "κινδυνεύουν στελέχη της ΕΥΠ και οι οικογένειές τους από την εγκληματική συμπεριφορά ορισμένων μέσων ενημέρωσης τόνισε χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης , ο οποίος μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάση Παπαληγούρα, ενημέρωσαν τα μέλη της σχετικά με τις καταγγελίες περί απαγωγής Πακιστανών από μυστικές υπηρεσίες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "καραγκιοζιλίκια, χαρακτήρισε την υπόθεση των Πακιστανών ο Γ. Βουλγαράκης χθες στην πεντάωρη συζήτηση".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "τη διαβεβαίωση ότι έγιναν έλεγχοι σε αλλοδαπούς ύστερα από αίτημα των βρετανικών Αρχών, αλλά πραγματοποιήθηκαν από ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής και όχι από πράκτορες και κουκουλοφόρους έδωσε χθες ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο βάζει ο Γιώργος Βουλγαράκης προκειμένου να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα διάλυσης που παρουσιάζονται στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τα οποία όπως, άφησε να εννοηθεί υποκινούν κάποιοι που "ξεβολεύονται".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη ζητά το ΠΑΣΟΚ, που στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της απαγωγής Πακιστανών από τη χώρα μας ομολόγησε πως έγιναν ανακρίσεις και ζητήθηκε βοήθειας από τις βρετανικές αρχές για το ενδεχόμενο δράσης τρομοκρατών από ελληνικό έδαφος, επικαλούμενος όμως τη νομιμότητα στη διαδικασία των ελέγχων και των ανακρίσεων και διαψεύδοντας τις μαρτυρίες Πακιστανών για απαγωγές".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "χωρίς να επαναλάβει τα περί "φάρσας ή προβοκάτσιας" ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκης δεν αρνήθηκε συνεργασίες ελληνικών αρχών με Βρετανούς, αλλά απέκλεισε , μιλώντας χθες στη Βουλή, τη συμμετοχή ελληνικών υπηρεσιών στην υπόθεση της απαγωγής και ανάκρισης των Πακιστανών μεταναστών".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι " την ωμή και μαζική παραβίαση των πλέον στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων ομολόγησε ουσιαστικά, χτες στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, στην προσπάθειά του να αποδείξει τις απαγωγές Πακιστανών ως μη γενόμενες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "η σκευωρία κατέρρευσε, έγιναν νόμιμες συλλήψεις και όχι απαγωγές. Το "παραμύθι" των Πακιστανών είχε στόχο τη ματαίωση των προσαγωγών".

    Η CITY PRESS γράφει: Βουλγαράκης στη Βουλή: Ελέγξαμε με 1.040 "συνεργεία" 5.500 αλλοδαπούς ύποπτους για τρομοκρατία. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υποστηρίζει ότι οι 28 διαμαρτυρόμενοι αλλοδαποί δεν ανήκουν σε αυτούς που ελέγχθησαν. Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι λειτουργεί βάσει υποδείξεων ξένων κυβερνήσεων και μυστικών υπηρεσιών χωρίς να παρουσιάζει τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει σαν χώρα. BBC: νέο εντυπωσιακό ρεπορτάζ για τις "απαγωγές" Πακιστανών στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μαρκογιαννάκης επιμένει στην κόντρα του με τη Δικαιοσύνη και μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση".

    [04] Κυβέρνηση

    Η ESPRESSO εκτιμά ότι «"κλειδώνει" αυτή την εβδομάδα ο ανασχηματισμός και το... κερασάκι σε αυτή την απόφαση του πρωθυπουργού ήταν η παραίτηση-αποπομπή του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης. Ωστόσο ο υπουργός Επικρατείας Θοδ. Ρουσόπουλος, διαβλέποντας να αναζωπυρώνονται τα σενάρια του ανασχηματισμού, προσπάθησε να βάλει "φρένο" και να αμβλύνει τις εντυπώσεις».

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι «σε τρία μέτωπα δοκιμάζονται πλέον οι σχέσεις της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη. Ο αποπεμφθείς κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης επιμένει στην κόντρα του με τον κ. Δ. Λινό, ενώ ο κ. Γ. Βουλγαράκης παραδέχθηκε χθες στη Βουλή "μυστική σκούπα" για 5.000 μετανάστες. Παράλληλα, η σύζυγος του κ. Γ. Βαληνάκη βρίσκεται πλέον στον προθάλαμο του ανακριτή».

    Η ΕΣΤΙΑ «δεν έχει παύσει να επισημαίνη τα πλεονεκτήματα που θα είχε ένα ολιγομελέστερο κυβερνητικό σχήμα. Και είναι απορίας άξιον ότι ο Πρωθυπουργός επιμένει σε κυβέρνηση-μαμούθ με 19 υπουργούς και 26 υφυπουργούς (από προχθές έγιναν 25), παρά τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθή μέχρι σήμερα».

    [05] ΚΕΠ

    Η ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υπογραμμίζει ότι «έως και την επόμενη Τετάρτη θα έχει αποσταλεί στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τη μονιμοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ήδη εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), περίπου 2.500 άτομα».

    [06] Γιοσάκης

    Η PRESS TIME αναφέρει ότι «την "απειλή" του ότι θα "κάψει πολλούς", υλοποιεί... σταδιακά ο Ιάκωβος Γιοσάκης, ανοίγοντας ταυτόχρονα διμέτωπο -δικαστικό και πολιτικό- πόλεμο. Οι δύο πρώτες "ρουκέτες" εξαπολύθηκαν, χθες, μία κατά του ανακριτή Ιωάννη Σίδερη και μία κατά της συζύγου του υφυπουργού Εξωτερικών, Χριστίνας Χαρατσάρη-Βαληνάκη».

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ υποστηρίζει ότι «μια βόμβα με μακρύ φιτίλι, που καταλήγει στην... "αυλή" του Μεγάρου Μαξίμου, ενδέχεται να σκάσει τις αμέσως επόμενες μέρες προκαλώντας (μια ακόμη) μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον Καραμανλή. Τι εννοούμε; Κάτι για το οποίο σας είχαμε προϊδεάσει από την 1η Δεκεμβρίου ψάχνοντας τις "μαύρες τρύπες" στην έρευνα για τα παραδικαστικά κυκλώματα. Οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό και έλεγαν ότι η σύζυγος του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη, Χριστίνα, δικηγόρος το επάγγελμα, έχει εμπλοκή σε υποθέσεις παραδικαστικής υφής!».

    [07] Ξεκουκουλωτάκης

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ «μετά από την αποπομπή Μαρκογιαννάκη, με την οποία η κυβέρνηση έστειλε το μήνυμα του σεβασμού στη Δικαιοσύνη, διάχυτη είναι η δυσθυμία για το γεγονός ότι "ακόμα και ένας... Ξεκουκουλωτάκης από μια μικρή επαρχιακή εφημερίδα μπορεί να οδηγεί σε παραίτηση έναν υφυπουργό"».

    [08] Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι «ως "Δούρειο ίππο" προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο πρώην Αττικής Παντελεήμων για να επανέλθει στα καθήκοντά του. Έχει ένα σχέδιο καλά μελετημένο και το έβαλε σε εφαρμογή πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη και περνώντας τις Γιορτές των Χριστουγέννων στο Φανάρι».

    [09] Κ. Καραμανλής

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι «εξοργισμένος ο πρωθυπουργός από το νέο κρούσμα στην κυβέρνησή του. Αποκαλυπτικό παρασκήνιο για τις πολύωρες διαβουλεύσεις στο Μαξίμου και για τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 12 January 2006 - 21:36:04 UTC