Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/1/2006
  • [02] Ψύχος
  • [03] ΚΚΕ
  • [04] Δημοσκόπηση
  • [05] RASS
  • [06] Επιχορηγήσεις
  • [07] Δημοτικές εκλογές-Νέα Δημοκρατία
  • [08] Κερδοσκοπία
  • [09] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια
  • [10] Προσλήψεις
  • [11] Αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [12] Νεοφιλελευθερισμός
  • [13] Πανελλήνιες εξετάσεις
  • [14] Ανασχηματισμός

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/1/2006

    Το κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα , ο επερχόμενος ανασχηματισμός, η δημοσκόπηση της GPO και οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πανελλήνιες εξετάσεις: Όλες οι προθεσμίες και οι προϋποθέσεις εισαγωγής.

    ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Μπλόκο κυβέρνησης στους κερδοσκόπους καυσίμων. Προσωπικά εποπτεύει ο Καραμανλής τα μέτρα κατά των επιτήδειων.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Γιώργο άλλαξέ τα όλα. Η πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS σε δείγμα 1.200 ερωτηθέντων για το ΠΑΣΟΚ. Την ανανέωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά το 71% και την "αποστρατεία" των παλαιών στελεχών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 57,6 ΝΑΙ στον Καραμανλή. Η κοινωνία στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης. Δημοσκόπηση της GPO: Τρεις στους δέκα ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αποδέχονται τον πρόεδρο της ΝΔ.

    Η ΑΥΓΗ: Αποκάλυψη της βελγικής "Λιμπρ Μπέλζικ": Φοβίζει τους Ευρωπαίους ο νεοφιλελευθερισμός.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μαύρη αγορά στο πετρέλαιο. Η τρομοκρατία της τηλεόρασης και η ανευθυνότητα των αρμοδίων προκάλεσαν όργιο κερδοσκοπίας σε όλη την χώρα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ξεκούρδιστη κυβέρνηση. Υπουργοί σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Το φάντασμα του ανασχηματισμού ενισχύει την κυβερνητική απραξία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδοτήσεις σε χιλιάδες μικρομεσαίους. Όλα τα νέα προγράμματα για επαγγελματίες.

    ΕΘΝΟΣ: Πυρετός για 1.512 προσλήψεις. Στην ουρά δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι για μία θέση στο δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Φουρνάκι μικροκυμάτων" ο Καραμανλής. Εν όψει του κυοφορούμενου ανασχηματισμού, ανεβάζει τη θερμοκρασία σε βουλευτές και υπουργούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πώς θα δώσουμε τη μάχη στις δημοτικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός χάραξε τη στρατηγική της ΝΔ για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανεβαίνουν κυβέρνηση - Καραμανλής. Γκάλοπ GPO -MEGA: Οι μεταρρυθμίσεις και το Σύνταγμα δίνουν νέα ώθηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΨΥΧΟΣ-Η Πώς καταφέραμε μια άσπρη μέρα να γίνει... μαύρη.

    ΕΣΤΙΑ: Αποθέωσις του σοσιαλισμού. Τι προβλέπει το άρθρο 106 του Συντάγματος.

    ESPRESSO: Σάκης Κεχαγιόγλου: Χλιδή και στη φυλακή. Προνόμια-σκάνδαλο στον Κορυδαλλό. Κινητό τηλέφωνο, κρέμες προσώπου, φαγητό delivery και δορυφορική τηλεόραση στη διάθεση του γνωστού δικηγόρου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιτική πρόκληση Καραμανλή προς την αντιπολίτευση. Για τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Εντείνονται οι φήμες για ανασχηματισμό.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Λευκή "επιδρομή". Κύμα ψύχους σε όλη την Ελλάδα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εγκλωβίστηκαν και τα... εκχιονιστικά. Έμφραγμα στην Εθνική Οδό.

    Η ΝΙΚΗ: Καιρός για κερδοσκοπία. Σε κλοιό επιτήδειων η χώρα.

    PRESS TIME: Έρευνα για τη μεγάλη διαπλοκή: Επιχειρηματίας πίσω από τη βίλα της Μπουρμπούλια.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Τώρα να καταψηφιστεί το αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Χωρίς κομματικά κριτήρια η ψήφος στις Δημοτικές. Πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS για την "Σήμερα" σε δείγμα 1.200 ατόμων.

    TRAFFIC NEWS: Σε ιατρικές εξετάσεις η Τάνια στο Παρίσι. Ποιοι γνωστοί επιχειρηματίες έστειλαν "μάτια" στην Πόλη του Φωτός.

    Η ΧΩΡΑ: Πολι(τι)κός χειμώνας αλλά ΝΔ και Καραμανλής μπροστά στα γκάλοπ.

    City Press: Συμφωνία Καραμανλή - Ντόρας για τον ανασχηματισμό. Και οι δύο πλευρές αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει επέλθει συνεννόηση.

    METRO: "Πακέτο" χιονιάς και κερδοσκόποι. Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τον πανικό των καταναλωτών για τις πολικές θερμοκρασίες.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Χιονιάς" στις τσέπες των καταναλωτών. Κύμα αισχροκέρδειας στην αγορά της Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας. Στα ύψη οι τιμές πετρελαίου θέρμανσης, καυσόξυλων και όχι μόνο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η αποβιομηχάνιση στη Β. Ελλάδα "θερίζει" και οι κυβερνώντες "Ξαναψάχνουν" το επίδομα ανεργίας.

    [02] Ψύχος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "σε κατάσταση πολέμου η χώρα, έτοιμη ν΄αντιμετωπίσει την ψύχωση που προκάλεσαν στον κόσμο τα ΜΜΕ. Παρά τις μετριοπαθείς προβλέψεις της ΕΜΥ, η ίδια ψύχωση κατέλαβε και την Πολιτεία που οργανώθηκε κατά τις ανακοινώσεις ν΄αντιμετωπίσει τη ...Σιβηρία".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "και τα εκχιονιστικά μηχανήματα εγκλωβίστηκαν στα Τέμπη. Μία νταλίκα, μία κολόνα της ΔΕΗ και το χιόνι έκλεισαν την Εθνική προκαλώντας ουρές χιλιομέτρων. Ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα και ...κρατική μηχανή".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "το κύμα ψύχους από τη Σιβηρία σφυροκοπά ήδη ολόκληρη τη χώρα, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων".

    [03] ΚΚΕ

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "στο Στρασβούργο μεταφέρονται σήμερα οι φωνές καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κομμουνιστές, δημοκράτες και αγωνιστές από πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα διαδηλώσουν ενάντια στην επιχείρηση αμαύρωσης της Ιστορίας και το σύγχρονο αντικομουνισμό και θα επιδώσουν σχετικό ψήφισμα στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης".

    [04] Δημοσκόπηση

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "το πολικό ψύχος δεν φαίνεται ότι επηρεάζει το πολιτικό θερμόμετρο, το οποίο δείχνει τη διαφορά της ΝΔ και του Καραμανλή να μεγαλώνει από το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου. Στην έρευνα της GPO οι πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση και τις επιλογές της για την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς και τις επιλογές της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "οι πολίτες εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο την κυβέρνηση, η οποία παρά την δύσκολη συγκυρία και την προπαγάνδα των ΜΜΕ, διευρύνει τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ μετά το νέο κύκλο μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση, τον οποίο στηρίζει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού".

    [05] RASS

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υποστηρίζει ότι "αφήνουν πίσω τους τις "κομματικές" προτροπές και επιμένουν αξιοκρατικά. Οι Έλληνες πολίτες, για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, βρίσκονται σε αναζήτηση μιας ικανής προσωπικότητας που θα τους πείσει ότι μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Την τάση αυτή που αναδεικνύεται κυρίαρχη με ποσοστό 69,2% - ανεξαρτήτου φύλλου, ηλικίας και κομματικής τοποθέτησης - καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας RASS που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της "Σήμερα".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "να προχωρήσει στην ανανέωση και να "αποστρατεύσει" τα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν οι πολίτες από τον Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας RASS το 71% συμφωνεί με την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ ενώ διαφωνεί μόλις το 20,1%".

    [06] Επιχορηγήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "στις 15 Μαρτίου ενεργοποιείται το πρόγραμμα που αφορά στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΚΠΣ 2000 -2006".

    [07] Δημοτικές εκλογές-Νέα Δημοκρατία

    H ESPRESSO γράφει ότι "συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο με υποψηφίους από όλους τους πολιτικούς χώρους και στήριξη σε υπερκομματικούς υποψηφίους είναι οι δύο αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα, που πήρε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του με θέμα τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και διάλογο με την κοινωνία θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο να επιλεγούν οι ικανότεροι που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση της Περιφέρειας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "πολιτική χαρακτήρισε την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ. Σε αντίθεση με τη συνήθη τακτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, που επιχειρούν να υποβαθμίσουν πολιτικά τη σημασία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών ο κ. Κώστας Καραμανλής επισήμανε ότι η αναμέτρηση είναι "πολιτική υπόθεση" απευθύνοντας ένα είδος πρόκλησης προς την αντιπολίτευση".

    [08] Κερδοσκοπία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "επίθεση κερδοσκοπικού πανικού δέχεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο το πανελλήνιο. Η χώρα δεν μπήκε στην κατάψυξη, ούτε είναι η χειρότερη κακοκαιρία που έχει περάσει ο τόπος, όπως κινδυνολογούν τρομοκρατώντας τον κόσμο οι τηλεοράσεις -κι όμως, καταγράφονται σκηνές όχλου και μαζικής υστερίας (επιδρομές σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα), που μόνο ένα σχέδιο μαυραγορίτικης προπαγάνδας μπορεί να αιτιολογήσει".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "η σφοδρή κακοκαιρία μπορεί να άργησε μια μέρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι κερδοσκόποι όμως δεν άργησαν καθόλου και από το Σαββατοκύριακο με πρόσχημα το "σιβηρικό ψύχος" η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για παραδόσεις κάτω των 1000 λίτρων ξεπέρασε στην Αθήνα τα 60 λεπτά και στην περιφέρεια τα 65 λεπτά".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ προσθέτει ότι "αποφασισμένος να χτυπήσει το κύκλωμα των επιτηδείων που επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των ελλήνων καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης τις ημέρες του χιονιά είναι ο πρωθυπουργός".

    Η METRO εκτιμά ότι "καιροσκοπικά φαινόμενα ευνοεί η επιδείνωση του καιρού, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και τους... επιτήδειους να μη χάνουν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τον πανικό που έχει σπείρει η επέλαση του σιβηρικού χιονιά".

    [09] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια

    Η Press Time γράφει ότι "σκληρό παζάρι" των ελληνικών δικαστικών αρχών με την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια -"επ' ωφελεία" αμφότερων- στήθηκε πίσω από την άρνηση της τελευταίας να προσβάλει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, αναφέρουν έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές".

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "σε ιατρικές εξετάσεις βρίσκεται από χθες στο Παρίσι η ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Η πρώην ανακρίτρια, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές της "traffic" αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα οι γαλλικές Αρχές να της προσφέρουν όλη την απαραίτητη ιατρική φροντίδα".

    [10] Προσλήψεις

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "οι ανοιχτές θέσεις για μόνιμο προσωπικό και όλες οι προκηρύξεις για τις νέες προσλήψεις στο ειδικό ένθετο 32 σελίδων".

    [11] Αναθεώρηση του Συντάγματος

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "στην εξαγγελθείσα αναθεώρηση η Νέα Δημοκρατία οφείλει να διορθώση τα λάθη του παρελθόντος. Το άρθρο 106 πρέπει να απαλειφθή. Είναι αδιανόητο να γίνη αναθεώρησις του Συντάγματος με πρωτοβουλία της φιλελευθέρας παρατάξεως και να παραμείνουν ανέπαφες οι σοσιαλιστικές διατάξεις του".

    [12] Νεοφιλελευθερισμός

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "οι έννοιες "ανταγωνισμός" και "ανταγωνιστικότητα" προκαλούν φόβο στους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι δεν πιστεύουν ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική των Βρυξελλών και των κυβερνήσεων μπορεί να βελτιώσει την οικονομική και κοινωνική κατάστασή τους. Αυτό καταγράφεται σε έκθεση που συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο και κρατήθηκε μυστική στα συρτάρια του προέδρου της Κομισιόν, Μπαρόζο, αλλά αποκαλύπτεται σε χθεσινό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας "Λιμπρ Μπελζίκ".

    [13] Πανελλήνιες εξετάσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή των αποφοίτων στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2006".

    [14] Ανασχηματισμός

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "εν' όψει του κυοφορούμενου ανασχηματισμού ο Πρωθυπουργός ανέβασε τις θερμοκρασίες σε Βουλευτές και Υπουργούς και έγινε... φουρνάκι μικροκυμάτων".

    Σύμφωνα με την City Press "η κ. Μπακογιάννη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών. Αντιδράσεις "καραμανλικών" για τη δυναμική επιστροφή της στο πολιτικό προσκήνιο. Η υπουργοποίηση της κ. Μπακογιάννη και η κάθοδος του κ. Κακλαμάνη στις δημοτικές προσδιορίζουν το περιεχόμενο του ανασχηματισμού".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "η σκιά του ανασχηματισμού δυσχεραίνει από χθες τον βηματισμό της κυβέρνησης και προκαλεί φαινόμενα απραξίας και έλλειψης συντονισμού, τόσο έντονα όσο ποτέ στο παρελθόν. Το κυβερνητικό σχήμα παρουσιάζει εικόνα ξεκούρδιστης μηχανής. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αποτελεί το γεγονός ότι πρώτη φορά δεν συνεδριάζει αύριο η Κυβερνητική Επιτροπή".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 24 January 2006 - 21:59:31 UTC