Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/1/2006
  • [02] Χρηματιστήριο
  • [03] Γιώργος Παπανδρέου
  • [04] Δίκτυο
  • [05] Προσλήψεις
  • [06] Παρκόμετρα
  • [07] Ανασχηματισμός
  • [08] Ασφαλιστικό-Απασχόληση
  • [09] Άδεια δόμησης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/1/2006

    Το άνοιγμα εκ νέου του φακέλου του Χρηματιστηρίου, η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου ως προέδρου της Διεθνούς Σοσιαλιστικής και οι προκηρύξεις προσλήψεων μόνιμου και εποχικού προσωπικού, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βόμβες με νέες διώξεις. Μετοχές "φούσκες", ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παραδικαστικό. Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας γνωστοί επιχειρηματίες και δικαστές. Ανοίγουν ξανά οι υποθέσεις που χειρίστηκε η Μπουρμπούλια.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Με γνώμονα τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις ο Πρωθυπουργός αιφνιδιάζει με τα πρόσωπα όχι με την ημέρα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο σκαμνί για το βρόμικο χρήμα. Νέα τροπή στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

    Η ΑΥΓΗ: Τσιμουδιά για τον πόλεμο και τον Μπους! Ο Γ. Παπανδρέου πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διπλάσιο του ΑΕΠ το έλλειμμα των Ταμείων. Ενώ οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες ζητούν αύξηση εισφορών, περισσότερα χρόνια ασφάλισης και μείωση των συντάξεων για να γλιτώσουν την χρεωκοπία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Γ. Παπανδρέου προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή: "Να αλλάξουμε τον κόσμο". Οι στόχοι της ελληνικής προεδρίας. Τι σημαίνει για το ΠΑΣΟΚ η εκλογή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 110 συνεταιρισμοί παίρνουν άδεια δόμησης. Οριστική ρύθμιση για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΘΝΟΣ: Διάσωση 14χρονου στο Διαδίκτυο. Στο παρά 5' και κατά τύχη απετράπη τραγωδία με έφηβο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πρόεδρος της Διεθνούς των Σοσιαλιστών από χθες ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κι έτσι ο Γ. Παπανδρέου μέσα δεύτερος έξω πρώτος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Χάλασε" τη φιέστα του Γ. Παπανδρέου. Με τη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός, Θεόδ. Πάγκαλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι προκηρύξεις για 2.628 προσλήψεις μέσα στο Φεβρουάριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διώξεις-φωτιά για τη φούσκα του '99. Παραγγελία εισαγγελέα στον 19ο ανακριτή.

    ΕΣΤΙΑ: Σοσιαλιστική Διεθνής και κυριαρχία Καραμανλή. Η εκλογή του κ. Παπανδρέου διευκολύνει τον Πρωθυπουργό.

    ESPRESSO: Απίστευτο: Σεξ στην Αγία Τράπεζα με κρατική επιχορήγηση! Παράσταση-πρόκληση στο Εθνικό Θέατρο. Όργια σε εκκλησία και βιασμός του Πάπα πάνω στη σκηνή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέα έρευνα για κακουργήματα σε "φούσκες" ΧΑ. Εισαγγελική παρέμβαση για ξέπλυμα. Ζητείται άνοιγμα λογαριασμών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παράταση στην αγωνία. Εν αναμονή των αποφάσεων Καραμανλή για τον ανασχηματισμό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ο Γιώργος μετά την ιστορική εκλογή του: Να πολεμήσουμε συντήρηση και φτώχεια.

    Η ΝΙΚΗ: Οι 15 διαφορές Σοσιαλιστών - Συντηρητικών. Πανηγυρική εκλογή Παπανδρέου στην προεδρία.

    PRESS TIME: Όλο το πόρισμα του εισαγγελέα για επιχειρηματίες που "αθώωσε" η Μπουρμπούλια. Αγριεύει το σκηνικό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κοινωνικοί (ΣΥΝ)εταίροι": Τοπικά σύμφωνα ανατροπών ο νέος αντεργατικός μοχλός. ΠΑΜΕ: Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Επιστρέφουν τα παρκόμετρα στον δήμο της Αθήνας. Ελεγχόμενη στάθμευση νέας τεχνολογίας στην πρωτεύουσα μετά και την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

    TRAFFIC NEWS: Με κρυφές κάμερες βιντεοσκοπούσαν πελάτες τους. Δίκτυο αλλοδαπών κολ γκερλ στη Βόρεια Ελλάδα.

    Η ΧΩΡΑ: 1.520 προσλήψεις σε Δημόσιο - Δήμους -ΔΕΚΟ. Οι νέες προκηρύξεις και οι διαγωνισμοί.

    City Press: Ασφαλιστικά ταμεία - Απασχόληση: Αναβάλλουν όλες τις δύσκολες αποφάσεις.

    METRO: Νέα έρευνα για τις μετοχές-φούσκες. Ανοίγουν οι φάκελοι για τα αμαρτωλά παιχνίδια στη Σοφοκλέους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφαλιστικό και με ιδιώτες. Αναζητείται σανίδα σωτηρίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ελληνικές πρωτιές. Σε μια μέρα... τρεις: Μεταλλαγμένα, Ποσειδών ΙΙ, Σοσιαλιστές.

    [02] Χρηματιστήριο

    H PRESS time υποστηρίζει ότι "με πόρισμα -"φωτιά" του αντιεισαγγελέα πρωτοδικών Χαράλαμπου Λακαφώση διώκονται για το κακούργημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, σημαντικά, ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του χρηματιστηρίου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με τη νέα αυτή αποκάλυψη μπαίνουν στον "χορό" των διώξεων καιμεγάλα τραπεζικά ιδρύματα, των οποίων στελέχη φέρονται ότι βοήθησαν - με το αζημίωτο - στη διακίνηση βρόμικου χρήματος".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ "νέες "δικαστικές βόμβες" με διώξεις για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για μετοχές φούσκες σε επιχειρηματίες και δικαστικούς λειτουργούς".

    H METRO εκτιμά ότι "το "κουτί της Πανδώρας" για την αμαρτωλή περίοδο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανοίγει η Δικαιοσύνη με φόντο την επιχείρηση έκδοσης στην Ελλάδα της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια από τη Γαλλία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "επέκταση του κατηγορητηρίου για τουλάχιστον 50 άτομα με βαρειές κατηγορίες (ξέπλυμα χρήματος, υπεξαίρεση κλπ) παραγγέλλει ο εισαγγελέας Χ. Λακαφώσης στον ανακριτή. Ιδιαίτερη μνεία σε βάρος του Κ. Στέγγου για την αγορά του Πόρτο Καρράς, αλλά και για τουλάχιστον άλλες πέντε υποθέσεις , που είχε χειριστεί η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "ανοίγει εκ νέου ο φάκελος του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2000 και η υπόθεση με τις μετοχές "φούσκες".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "ανοίγει και πάλι ο φάκελος Χρηματιστήριο, μετά την απόφαση των δικαστικών Αρχών να επανεξετάσουν όλες τις υποθέσεις που χειρίστηκε η ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "βόμβα" στην υπόθεση με τις μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου βάζει ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, ο οποίος ζητάει να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις για σειρά κακουργημάτων, όπως "ξέπλυμα βρόμικου χρήματος " και "υπεξαίρεσης" εις βάρος επιχειρηματιών, χρηματιστών και στελεχών τραπεζών".

    [03] Γιώργος Παπανδρέου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "ένας εν ενεργεία πολιτικός και μάλιστα Έλληνας, ο Γιώργος Παπανδρέου, από χθες είναι ο Πρόεδρος της Διεθνούς των Σοσιαλιστών. Παρ΄ότι ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν τα πηγαίνει καλά ούτε με τα εσωτερικά του Κόμματος, αλλά ούτε και έχει καλή αντιπολιτευτική τακτική και στρατηγική, οι Σοσιαλιστές του εμπιστεύτηκαν το τιμόνι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Έτσι, βλέπουμε να είναι πρώτος εκτός χώρας και δεύτερος στη χώρα του, αφού μέχρι στιγμής δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευθεί τα λάθη και τις αδυναμίες της κυβέρνησης Καραμανλή".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "χάλασε ανέλπιστα η "φιέστα" που είχε ετοιμάσει το ΠΑΣΟΚ με την ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κι αυτό διότι η χθεσινή πανηγυρική εκλογή του "σκιάσθηκε" από μια συνέντευξη του κ. Θόδωρου Πάγκαλου και ειδικότερα από όσα είπε ο τελευταίος για μια σειρά θεμάτων που άπτονται και της λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξελέγη χθες πανηγυρικά ο Γιώργος Παπανδρέου εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα δεκάδων σοσιαλιστών πρωθυπουργών και ηγετών κομμάτων, που μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για τον Έλληνα πολιτικό , ο οποίος κατέλαβε ένα αξίωμα που κατείχαν στο παρελθόν μεγάλες διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες, όπως οι πρώην ηγέτες της Γερμανίας Βίλι Μπραντ και της Γαλλίας Πιέρ Μορουά".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "η χθεσινή πανηγυρική εκλογή του κ. Γ. Παπανδρέου στην θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σηματοδοτεί την απόλυτη κυριαρχία του κ. Κ. Καραμανλή στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Κατά την προσεχή τριετία ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα είναι υποχρεωμένος να ασχολείται με την διάδοση του σοσιαλισμού διεθνώς. Κάτι που εκ των πραγμάτων θα επενεργήση εις βάρος των πιθανοτήτων του ΠΑΣΟΚ να επανέλθη στην εξουσία".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι " νέο πρόεδρο βρήκε η Σοσιαλιστική Διεθνής και μάλιστα τον εξέλεξε ομόφωνα: τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Ταυτότητα, όμως δεν βρήκε και σχεδιάζει την ...αναζήτησή της".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "πόλεμο κατά της συντήρησης και της φτώχειας κήρυξε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, που εξελέγη ομοφώνως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "το όραμά του για την αναγέννηση του σοσιαλισμού ανέπτυξε ο νέος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εξελέγη πανηγυρικά χθες στην Αθήνα στην κορυφαία θέση της οργάνωσης".

    [04] Δίκτυο

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "ένας 14χρονος που "δεν του λείπει τίποτα" ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του και κατέγραφε τις "μαύρες" σκέψεις του σε ημερολόγιο στο Ιντερνετ. Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ειδοποίησαν εγκαίρως τους γονείς του παιδιού".

    Η Espresso τονίζει ότι "έσωσαν ένα 13χρονο από την αυτοκτονία, εξιχνίασαν μια ηλεκτρονική απάτη και συνέλαβαν έναν παιδόφιλο. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχαν αυτές τις μέρες πολλή δουλειά".

    [05] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "μέσα στο Φεβρουάριο θα καλυφθούν 2.116 θέσεις μονίμων και εποχικών που έχουν προκηρυχθεί σε υπουργεία, δημόσιους οργανισμούς και δήμους. Οι ενδιαφερόμενοι για πρόσληψη στο Δημόσιο θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις και για άλλες 512 νέες θέσεις που εγκρίθηκαν".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "σε εξέλιξη βρίσκονται οι προκηρύξεις για 1.520 θέσεις σε Δημόσιο, νομαρχίες και δήμους σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ έχουν αναγγελθεί διαγωνισμοί κυρίως για την Περιφέρεια, ενώ σε διαδικασία έγκρισης από το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται αρκετά αιτήματα αυτοδιοικητικών φορέων και οργανισμών".

    [06] Παρκόμετρα

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "σήκωσε ήδη "πανιά" και σε λίγο θα υποδεχθεί τους αθηναίους και μη, που θ' αναζητήσουν μια θέση στάθμευσης στους δρόμους του κέντρου της πόλης. Άμεσα αναμένεται να λειτουργήσει, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πρωτεύουσας, το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, με επιπλέον εξυπηρετήσεις για τους οδηγούς, καθώς είναι βασισμένο σε στοιχεία της νέας τεχνολογίας".

    [07] Ανασχηματισμός

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "εν αναμονή των αποφάσεων του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης είναι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, καθώς οι αλλαγές θα "τρέξουν" μετά την ερχόμενη Τετάρτη".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "μοναδικό κριτήριο των επιλογών Καραμανλή η πιστή εφαρμογή του σχεδίου που έχει αποφασίσει για τα επόμενα δύο χρόνια. Πιθανότερη ημέρα του ανασχηματισμού η Τετάρτη".

    [08] Ασφαλιστικό-Απασχόληση

    Η City Press επισημαίνει ότι "Γ. Αλογοσκούφης: Ωρολογιακή βόμβα τα οικονομικά της κοινωνικής ασφάλισης. Ο υπουργός Οικονομίας μεταθέτει τα δύσκολα μέτρα για τις συντάξεις στην επόμενη τετραετία. Η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης συνεδρίασε για να αποφασίσει το μελλοντικό διάλογο μέσω επιτροπών. Χάνονται χιλιάδες παραγωγικές θέσεις εργασίας, με τον ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ να διαφωνούν και την κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή. Οι ρυθμοί του οικονομικού και πολιτικού συστήματος βραδύτεροι της ΟΝΕ και της παγκοσμιοποίησης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "ενεργότερο ρόλο στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας επιφυλάσσει στην ιδιωτική ασφάλιση η κυβέρνηση, ενώ δια στόματος του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση "δεν μπορεί να γίνει από μηδενικής βάσης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "τα νομοθετημένα επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, με την "κατάλληλη" διεύρυνση του αντεργατικού περιεχομένου και των αρμοδιοτήτων τους, ώστε να βάζουν στην άκρη τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θα αποτελέσουν το βασικό όχημα της νέας επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ και των μεγαλοεπιχειρηματιών στις εργασιακές σχέσεις".

    [09] Άδεια δόμησης

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "περισσότεροι από 500.000 Έλληνες παρουσιάζονται όλα αυτά τα χρόνια εγκλωβισμένοι στις ρυθμίσεις ή καλύτερα στις μη ρυθμίσεις των κυβερνήσεων για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς. Η νυν κυβέρνηση, όμως, εμφανίζεται αποφασισμένη να δώσει λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα, απεγκλωβίζοντας τα μέλη των οικοδομικών συνεταιρισμών της χώρας από πολυετείς διαδικασίες και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την προσδοκία τους: να αποκτήσουν κύρια ή παραθεριστική κατοικία".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 31 January 2006 - 22:00:10 UTC