Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/2/2006
  • [02] ΓΣΕΕ-ΣΕΒ
  • [03] Υποκλοπές
  • [04] Κ. Τσαλικίδης
  • [05] Οικονομία
  • [06] Ανασχηματισμός
  • [07] ΟΤΑ
  • [08] Φοροδιαφυγή
  • [09] Γιώργος Παπανδρέου
  • [10] Βιομήχανοι
  • [11] Ντόρα Μπακογιάννη
  • [12] Ανεργία
  • [13] Κ. Καραμανλής-Ντόρα Μπακογιάννη
  • [14] Αθήνα-Θεσσαλονίκη
  • [15] ΦΜΑΠ
  • [16] Η γρίπη των πτηνών
  • [17] Αρχιεπισκοπή
  • [18] Οικοδομικές άδειες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/2/2006

    Οι διαπραγματεύσεις της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα για το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη, η γρίπη των πτηνών και η ελληνική οικονομία, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ψηλά τοποθέτησε τον πήχυ ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Να λήξει η ομηρία 130.000 οικογενειών. Επιτακτική η ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για τη Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα 'ψαλε ο Χριστόδουλος σε εφοριακούς: Κυνηγούν τους φτωχούς και αδύνατους.

    Η ΑΥΓΗ: Πρόκληση των βιομηχάνων: Δίνουν 0,66 ευρώ τη μέρα! Ο ΣΕΒ πρότεινε στη ΓΣΕΕ αυξήσεις-κοροϊδία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκλογές βλέπει και ο Γιώργος. Γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέβασε τους τόνους για τις υποκλοπές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κλίμα σύγκρουσης. Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για τις αυξήσεις. Ακόμη και η ΔΑΚΕ προβλέπει κοινωνική αναταραχή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χωρίς ΑΣΕΠ οι προσλήψεις σε δήμους. Παυλόπουλος -Τσιτουρίδης αίρουν τους περιορισμούς.

    ΕΘΝΟΣ: Τουρκικός "κοριός" σε κινητά αξιωματικών. ΓΕΕΘΑ: Διπλό σήμα κινδύνου για διαρροή εθνικών απορρήτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στην Αθήνα έραιναν στη Θεσσαλονίκη έδερναν. Χθες στην πρωτεύουσα γέλια και χαρές και στην συμπρωτεύουσα έπεφτε ξύλο σε διαμαρτυρόμενους εργάτες των φωσφορικών λιπασμάτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκρηξη πανικού του Γ. Παπανδρέου. Θορυβημένος μετά τις θετικές εξελίξεις για την κυβέρνηση από τον ανασχηματισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θετικό μήνυμα για την οικονομία. Αλμούνια: Χωρίς νέα μέτρα η επίτευξη των στόχων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Επίθεση σε μισθούς και... μπαρ. Ως 2,8% δίνουν οι βιομήχανοι - ΓΣΕΕ: Απεργία.

    ΕΣΤΙΑ: Η απόφασις για τον ΦΜΑΠ. Η Κυβέρνησις ταλαντεύεται για την τύχη του φόρου.

    ESPRESSO: Σώθηκε από θαύμα η γυναίκα του Νταλάρα. Αποκλειστικό: Σοβαρό τροχαίο και ανατροπή του αυτοκινήτου της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ολη η Ευρώπη ανησυχεί για την επέλαση του ιού. Μέτρα προστασίας της διατροφικής αλυσίδας - Αγωνία στη Γερμανία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Φορο-σαφάρι εξήγγειλε ο Γ. Αλογοσκούφης σε πετρελαιοειδή και νυχτερινά κέντρα. Εντατικοποίηση των ελέγχων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλός γρίφος με την αυτοκτονία. Αυτοψία στο σπίτι Τσαλικίδη.

    Η ΝΙΚΗ: Σε εφαρμογή το τρίπτυχο Καραμανλή για συλλογικότητα, συντονισμό και... Συνεννόηση με τον ΣΕΒ.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Ντόρα Μπακογιάννη: Πάμε για πρόωρες εκλογές! Ο Καραμανλής δεν αντέχει το μείζον θέμα των υποκλοπών, λέει η ΥΠΕΞ.

    PRESS TIME: Τρεις γιατροί έστησαν επιχείρηση αγοραπωλησίας βρεφών. 150 παιδιά βγήκαν στο "σφυρί". Πώς λειτουργούσε το σύστημα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με το ΠΑΜΕ ενότητα κι αγώνας η απάντηση των εργαζομένων. Προκαλούν κεφαλαιοκράτες - κυβέρνηση.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 30.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ σε ΟΤΑ. Τσιτουρίδης - Παυλόπουλος με μεγάλα βήματα για τη στήριξη της Απασχόλησης.

    TRAFFIC NEWS: Μαθήματα σεξ... από δημοτική σύμβουλο. Γυαλιά καρφιά τα έκανε ο άνδρας της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    Η ΧΩΡΑ: 30.000 προσλήψεις σε δήμους με υψηλή ανεργία. Δυναμική η πρώτη κίνηση του Σάββα Τσιτουρίδη.

    City Press: Πιο δύσκολο το μεροκάματο. Προς ρήξη ΣΕΒ και ΓΣΕΕ.

    METRO: Τα "έσπασαν" ΓΣΕΕ - ΣΕΒ. Κινητοποιήσεις για τις αρχές Μαρτίου ετοιμάζουν τα συνδικάτα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γρίπη των πτηνών: Μετά το θετικό δείγμα στο Λευκό Πύργο... "Αιχμάλωτη" η Θεσσαλονίκη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Παρέλαβε το Υπουργείο με... δακρυγόνα. Εργαζόμενοι στα φωσφορικά λιπάσματα "υποδέχθηκαν" τον νέο υπουργό Μακεδονίας - Θράκης με μπογιές και αυγά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Από την πρώτη μέρα, στα "βαθιά" ο ΥΜΑ-Θ! Δείγματα... υπερδραστηριότητας, σηματοδοτούν την αλλαγή ύφους.

    [02] ΓΣΕΕ-ΣΕΒ

    Η METRO εκτιμά ότι "σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ μετά το ναυάγιο στο οποίο οδηγήθηκαν χθες οι διαπραγματεύσεις εργαζομένων-εργοδοτών για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας".

    Η City Press προσθέτει ότι "προς ρήξη ΣΕΒ και ΓΣΕΕ. Οι βιομήχανοι προτείνουν μισθολογικές αυξήσεις μόλις 2,8%. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "με τον ...ευρωπαϊκό πληθωρισμό και με το υποδεκάμετρο του Αλογοσκούφη υπολόγισε ο ΣΕΒ τις αυξήσεις, τάζοντας 2,8%".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "ευήκοα ώτα στην τάξη των μεγαλοεπιχειρηματιών (βιομηχάνων, τραπεζιτών) βρήκε το μήνυμα για "συνεργασία" που εξέπεμψε μόλις προχθές ο πρωθυπουργός, στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό".

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "σε μετωπική σύγκρουση με τον ΣΕΒ για τους μισθούς οδηγείται πλέον η ΓΣΕΕ, αφού οι βιομήχανοι, ενθαρρυμένοι από την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, πρότειναν χθες αύξηση χαμηλότερη του πληθωρισμού (2,8%)".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "αυξήσεις-κοροϊδία περίπου 17 ευρώ το μήνα ή 0,66 ευρώ τη μέρα δίνουν οι βιομήχανοί μας".

    [03] Υποκλοπές

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "η Τουρκία κατόρθωσε και υπέκλεψε τηλεφωνικές συνομιλίες Ελλήνων στρατιωτικών που έγιναν μέσω κινητών τηλεφώνων κατά τη διεξαγωγή της άσκησης "Παρμενίων", τον Οκτώβριο του 2005".

    [04] Κ. Τσαλικίδης

    Η Traffic News σημειώνει ότι "έξι νέα τετράδια με σημειώσεις του Κώστα Τσαλικίδη, που, όμως, δεν τα γνώριζε η οικογένεια του θανόντος παρέδωσε, χθες, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ιωάννη Διώτη η εταιρεία Vodafone".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "η αυτοψία στο σπίτι του Κ. Τσαλικίδη στον Κολωνό, αποκάλυψε ένα διπλό γρίφο ενώ η οικογένειά του εξαπέλυσε πυρά για τα νέα τετράδια που παρέδωσε η εταιρεία".

    [05] Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία αποτελεί δικαίωση για την κυβέρνηση, αφού ο βασικός στόχος της μείωσης του ελλείμματος θα επιτευχθεί με ήπια προσαρμογή".

    [06] Ανασχηματισμός

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "ψηλότερα ανέβηκε ο πήχης για την κυβέρνηση μετά την απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή να εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα πρωτοκλασάτα στελέχη. Το γεγονός αυτό όπως είναι φυσικό προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πάντως επικρατεί ικανοποίηση από την αποδοχή που έχει ο ανασχηματισμός μεταξύ των πολιτών".

    [07] ΟΤΑ

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προσλαμβάνουν, κατά την κρίση τους, προσωπικό σε θέσης μερικής απασχόλησης σε περιοχές με υψηλό δείκτη ανεργίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "στην απελευθέρωση των προσλήψεων μερικής απασχόλησης στους δήμους όπου καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας, και μάλιστα εκτός των χρονοβόρων διαδικασιών του ΑΣΕΠ, προχωρά η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα προτίθεται να άρει τους περιορισμούς για την πρόσληψη προσωπικού με 8μηνες, κυρίως, συμβάσεις για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών".

    [08] Φοροδιαφυγή

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπόριου στα πετρελαιοειδή προϊόντα και την περιστολή της φοροδιαφυγής στα νυχτερινά κέντρα, ζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ)".

    [09] Γιώργος Παπανδρέου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "έκρηξη πανικού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στη χθεσινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "σε τροχιά εκλογών θέτει το κόμμα του ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός θα προσφύγει σύντομα στις κάλπες".

    [10] Βιομήχανοι

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "την ώρα που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, ναυτεργάτες και τραπεζοϋπάλληλοι αναπτύσσουν πολύμορφες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων, το δικαίωμα στη δουλιά και το μεροκάματο, οι βιομήχανοι, με τη στήριξη της κυβέρνησης, εντείνουν τις προκλήσεις τους".

    [11] Ντόρα Μπακογιάννη

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 ισχυρίζεται ότι "η Ντόρα Μπακογιάννη αμφισβητώντας την πολιτική ευθυκρισία και τις πολιτικές επιλογές του Κ. Καραμανλή, προκήρυξε γενικές βουλευτικές εκλογές, λίγες μέρες πριν της ανατεθεί και επισήμως το υπουργείο Εξωτερικών".

    Η Espresso τονίζει ότι "στην ελληνική υπηρεσία της Ντόιτσε Βέλε παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή της ως υπουργός Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πήρε θέση για όλα τα καυτά εθνικά θέματα, υπογραμμίζοντας ότι "η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει συνέχεια και συνέπεια. είναι μια κυβερνητική πολιτική".

    [12] Ανεργία

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "με αποφασιστικά βήματα προχωρεί η κυβέρνηση στην αποκατάσταση δεκάδων χιλιάδων ανέργων που ζουν κυρίως σε περιοχές με οξύτατα προβλήματα απασχόλησης".

    [13] Κ. Καραμανλής-Ντόρα Μπακογιάννη

    Η Press Time τονίζει ότι "σαν δυο παλαιοί φίλοι, σαν δυο άνθρωποι που έχουν κοινούς στόχους και μιλούν την ίδια γλώσσα, σαν... έτοιμοι από καιρό για να συνεργαστούν ήταν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια του διήμερου ταξιδιού τους στο Βερολίνο και το Δουβλίνο".

    [14] Αθήνα-Θεσσαλονίκη

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "στην Αθήνα χθες οι Κυβερνητικοί ήταν όλο γέλια και χαρές. Ο ανασχηματισμός πέρα από τις πικρίες και τα παράπονα έδωσε αέρα αισιοδοξίας και άρχισε να ξαναζωντανεύει η ελπίδα για καλύτερες μέρες. Την ίδια ώρα γινόταν η Παράδοση και η παραλαβή στο Υπουργείο Βορείου Ελλάδος ενώ η Αστυνομία διέλυε με ξύλο τους διαμαρτυρόμενους εργάτες των Φωσφορικών Λιπασμάτων".

    [15] ΦΜΑΠ

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "ενώ διανύουμε τον δεύτερο μήνα του έτους, η Κυβέρνησις εξακολουθεί να ταλαντεύεται για την τύχη του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ). Ως γνωστόν, από 1ης Ιανουαρίου ισχύουν οι νέες αντικειμενικές τιμές. Όμως το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι ακριβώς θα ισχύση για τον ΦΜΑΠ του 2006".

    [16] Η γρίπη των πτηνών

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "συνεχίζεται η επέλαση της γρίπης των πτηνών στην Ευρώπη, προκαλώντας ανησυχία σε κοινή γνώμη και αρμόδιους φορείς".

    [17] Αρχιεπισκοπή

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "σε αναθέρμανση των σχέσεών τους προχωρούν κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί σύντομα και με το πολυαναμενόμενο ραντεβού Καραμανλή και Χριστόδουλου (το μόνο που δεν έχει γίνει έως τώρα γνωστό είναι η ημέρα και η ώρα)".

    [18] Οικοδομικές άδειες

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "έχουν παγιδευτεί επί σειρά ετών χιλιάδες πολίτες από τους πρώην υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Β. Παπανδρέου. Στα χέρια του Γιώργου Σουφλιά η οριστική λύση για να "ξεπαγώσουν" χιλιάδες οικοδομικές άδειες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 17 February 2006 - 22:01:02 UTC