Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/2/2006
  • [02] Ναυτεργάτες
  • [03] Ακτοπλοΐα
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Επιστράτευση
  • [06] Κινητοποιήσεις
  • [07] ΠΑΣΟΚ
  • [08] Ακρίβεια
  • [09] ΙΝΤΡΑΛΟΤ
  • [10] Πανελλήνιες
  • [11] Πολύτεκνοι
  • [12] Συντάξεις
  • [13] Δημόσια οικονομικά
  • [14] ΣΔΙΤ
  • [15] Δημοσκόπηση
  • [16] Υποκλοπές
  • [17] Προσλήψεις
  • [18] Κυβέρνηση
  • [19] Νατάσσα Καραμανλή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/2/2006

    Η λήξη της απεργίας των ναυτεργατών, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης καθώς και η αύξηση τιμών των αγαθών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αναδρομικά επιδόματα σε πολυτέκνους. Συμβιβαστική λύση του ΟΓΑ για 50.000 δικαιούχους.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα. Μετά τον ανασχηματισμό και τη σημερινή εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μέχρις εδώ τα παιχνίδια της Άγκυρας. Σκληρό μήνυμα του Κάρολου Παπούλια προς την ηγεσία της Τουρκίας.

    Η ΑΥΓΗ: Δεν είναι νόμιμη η πολιτική επιστράτευση. Βαρυσήμαντη παρέμβαση του Αντ. Ρουπακιώτη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άνθρωποι της ΕΥΠ έκαναν τις υποκλοπές. Όπως πάντα εν αγνοία της εκάστοτε κυβέρνησης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο χάρτης της ακρίβειας. Αυξήσεις ως και 58% μέσα σε έναν χρόνο. Πλήγμα στο πραγματικό εισόδημα των οικογενειών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συντάξεις: 9 "μυστικά" για αυξημένες αποδοχές. Πώς θα αναγνωρίσετε τη στρατιωτική θητεία, πώς θα εξαγοράσετε ένσημα.

    ΕΘΝΟΣ: Σαλπάρουν τώρα και οι τιμές. Νέο κύμα ακρίβειας εξαφανίζει τις μίζερες αυξήσεις μισθών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αφού η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα του ΠΑΣΟΚ και των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων, με τους ναυτικούς και τους νησιώτες, τώρα σωστά το Κ.Κ.Ε. τους τραγουδά ... Π.Α.Μ.Ε. γι' άλλες πολιτείες απεργιακές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δυστοκία στο ΠΑΣΟΚ για τους τρεις μεγάλους δήμους. Αδυνατεί να επιλέξει υποψήφιους δημάρχους και να κάνει ανακοινώσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπουνάτσα με... 9 μποφόρ. Έληξε η απεργία, απαγορευτικό στα πλοία λόγω καιρού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πύρρειος η νίκη της κυβέρνησης. Κέρδισε πρόσκαιρα, χάνει όμως μελλοντικά.

    ΕΣΤΙΑ: Οι στόχοι επιτυγχάνονται. Σταδιακή εξυγίανσις των δημοσίων οικονομικών.

    ESPRESSO: Ο Θέμος Αναστασιάδης ξεσπάει: "Δεν πάω πουθενά". Δήλωση- βόμβα: "Καρνάβαλοι" όσοι λένε ότι φεύγω από τον Alpha.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η απεργία έληξε με ηττημένη την αδιαλλαξία. Τακτική νίκης της κυβέρνησης. Απώλειες ΚΚΕ - Σύγχυση ΠΑΣΟΚ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τέλος στην απεργία έθεσαν οι ναυτεργάτες. Τα πλοία εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πανελλήνιες για ΑΕΙ - ΤΕΙ. Αποκλεισμός ρεκόρ 35.000 υποψηφίων.

    Η ΝΙΚΗ: Θαλασσοταραχή στη ΝΔ. "Βούλιαξε" το χαρτί του ανασχηματισμού.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Τα 1.200 ονόματα των... τυχερών που ερευνά η Βουλή! Όλη η λίστα που έδωσε η Λ. Κανέλλη στο Κοινοβούλιο.

    PRESS time: Η συμμορία του Πάσσαρη χτυπά στην Αθήνα. Ο διαβόητος κακοποιός κινεί τα νήματα μέσα από τις φυλακές της Ρουμανίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγώνας ναυτεργατών: Πολύτιμη παρακαταθήκη για το εργατικό κίνημα.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ στην Υπερνομαρχία Αθηνών. Δυστοκία, παρασκήνιο και εσωκομματικά "μαχαιρώματα" συνθέτουν ένα εξαιρετικά ρευστό σκηνικό.

    TRAFFIC NEWS: Οι Ευρωπαίες προτιμούν τους Έλληνες στο κρεβάτι. Επίσημη έρευνα εταιρείας προφυλακτικών.

    Η ΧΩΡΑ: Παράθυρο για νέες προσλήψεις σε δήμους και νομαρχίες. Ανοίγει και ο δρόμος για μετατάξεις.

    City Press: Νέες αναπτυξιακές προοπτικές για την οικονομία. Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

    Μetro: Ανασφαλείς και απαισιόδοξοι. Η ανεργία "καίει" τους πολίτες. Δεν διασφαλίζεται το απόρρητο των συνδιαλέξεων, πιστεύουν οι περισσότεροι.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κινέζικη "απόβαση". Θεσσαλονίκη: Πύλη εισόδου το λιμάνι.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Εξωσωματικές γέννες χωρίς ωοθήκες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελλάδα πύλη ανάπτυξης. Επιτυχής η σύνοδος υπουργών Οικονομικών της ΝΑ Ευρώπης.

    [02] Ναυτεργάτες

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "αποφασισμένοι να συνεχίζουν τον αγώνα τους οι ναυτεργάτες, μετά την οκταήμερη απεργιακή τους κινητοποίηση, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις τους και πατώντας στέρεα στην ενότητά τους και την πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "η απόφαση τερματισμού των κινητοποιήσεων ελήφθη ομόφωνα από τη διοίκηση της ΠΝΟ. Τα 14 συνολικά σωματεία της ΠΝΟ έκριναν τελικά, έπειτα και από την απόφαση πολιτικής επιστράτευσης που πήρε η κυβέρνηση, ότι η απεργία έπρεπε να τερματιστεί".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "η απεργία των ναυτεργατών έληξε και η κυβέρνηση Καραμανλή αποτιμά την πολιτική ζημιά που υπέστη η εικόνα της από μια κρίση που προκάλεσε η αλαζονική συμπεριφορά της".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η λήξη της απεργίας των ναυτεργατών, η οποία αποφασίστηκε ομόφωνα χθες το μεσημέρι από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ήρε το αδιέξοδο που είχε προκληθεί, με πολλαπλές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες".

    H PRESS time αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "όταν η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, αποφασίζει να λύσει τα θεσμικά και τα περισσότερα από τα οικονομικά αιτήματα των ναυτικών κι οι συνδικαλιστές επιμένουν να μη δίνουν διέξοδο στην κρίση, είναι φανερό ότι επιθυμούσαν να φανούν μάρτυρες τα μάτια των συναδέλφων τους δικαιολογώντας τη συνδικαλιστική τους ύπαρξη...

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "η κυβέρνηση πέτυχε να λυθεί η απεργία των ναυτεργατών με την αμφίβολης νομιμότητας επιστράτευση, αλλά η νίκη της είναι πύρρειος".

    [03] Ακτοπλοΐα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "μετά τη λύση της απεργίας των ναυτεργατών, έστω και δια επιστράτευσης, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη ήρθαν να δημιουργήσουν νέα προβλήματα στην ακτοπλοΐα".

    [04] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "δεύτερο ... "καμπανάκι" μέσα σε τρεις ημέρες έκρουσε στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας".

    [05] Επιστράτευση

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "καθώς η κυβέρνηση ανασύρει το όπλο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών, ο έγκριτος νομικός Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, παρεμβαίνει με το σημερινό άρθρο του στην "Αυγή" και αναλύει γιατί η πολιτική επιστράτευση δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα και δεν σέβεται την πρόσφατη δικαστική απόφαση που έκρινε νόμιμη την απεργία των ναυτεργατών".

    [06] Κινητοποιήσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "στη παγίδα που έστησαν το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, έπεσε η κυβέρνηση, αφού ο διάλογος ... ναι μεν χρησιμοποιήθηκε, ωστόσο, δεν εξαντλήθηκε. Μπορεί η απεργία των ναυτεργατών να έλαβε τέλος, αλλά δυστυχώς, για την Κυβέρνηση, τίποτα δεν έχει τελειώσει, δεδομένου του σχεδίου των κινητοποιήσεων και των απεργιών που έχουν ετοιμάσει οι κλάδοι των εργαζομένων, που διαμαρτύρονται για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας".

    [07] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "δυστοκία" παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την επιλογή των υποψηφίων για τις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές".

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σημειώνει ότι "πολλά είναι τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει σχετικά με το τι θα γίνει με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ για την Υπερνομαρχία και τις Νομαρχίες Αθήνας και Πειραιά".

    [08] Ακρίβεια

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "άκρως απελευθερωμένη η αγορά, μείωσε δραματικά το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων μέσα σε έναν χρόνο με τις "τρελές" ανατιμήσεις (ως και 58%!) τριάντα βασικών προϊόντων διατροφής - τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Τομέας Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτή του ΠΑΣΟΚ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "ευκαιρίας (λόγω απεργίας) δοθείσης, τα κηπευτικά ακρίβυναν έως και 200%. Σε εξέλιξη βρίσκεται νέο κύμα ανατιμήσεων σε τουλάχιστον 800 βασικά είδη που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ. Από την προσεχή εβδομάδα ακριβαίνουν και οι μεταφορές, ενώ ακολουθούν ανατιμήσεις στη βενζίνη".

    [09] ΙΝΤΡΑΛΟΤ

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υποστηρίζει ότι "οι καταγγελίες της κ. Κανέλλη, που αποτελούν την άκρη του νήματος... κάνουν λόγο για παραβιάσεις μετά το πέρας των ποδοσφαιρικών αγώνων, στο λογισμικό της ΙΝΤΡΑΛΟΤ , που διαθέτει για το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Μια εταιρεία και αυτή του Σ. Κόκκαλη, όπως μέχρι πρότινος η συμμετοχή του ακόμη και η προεδρία του στο ΔΣ της VODAFONE , από την οποία και ως πρόεδρος και ως μέτοχος αποχώρησε εγκαίρως!".

    [10] Πανελλήνιες

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "περίπου 35.000 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ ενώ ταυτόχρονα θα μείνουν κενές πάνω από 7.000 θέσεις, με τις αλλαγές που προώθησε η Μαριέττα Γιαννάκου".

    [11] Πολύτεκνοι

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "συμβιβαστική πρόταση για την καταβολή των αναδρομικών στους πολύτεκνους με ποσά επιδομάτων (πολυτεκνικό και ισόβια σύνταξη) που ανάγονται πριν από τις 31-12-2001 ανακοίνωσε χθες ο ΟΓΑ, προκειμένου να δώσει τέλος στη δικαστική διεκδίκησή τους από όσους έχουν υποβάλει σχετικές αγωγές και έχει εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση υπέρ τους".

    [12] Συντάξεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), οι ασφαλισμένοι τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουν το σύνολο των όρων και προϋποθέσεων απονομής των παροχών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να κάνουν λάθος επιλογές σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα. Επιλογές που τους κοστίζουν και που οδηγούν σε μικρότερες συντάξεις, σε παράταση του χρόνου εργασίας κλπ".

    [13] Δημόσια οικονομικά

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "για πρώτη φορά κατά την τελευταία 25ετία, τα δημόσια οικονομικά βαίνουν όντως προς εξυγίανση. Η ακολουθουμένη πολιτική αποδίδει. και αν η Κυβέρνησις τηρήσει το πρόγραμμά της μέχρι τέλους, θα επιτύχει τους στόχους της".

    [14] ΣΔΙΤ

    Σύμφωνα με την City Press "Άρθρο Αλογοσκούφη: Καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες μέσω των ΣΔΙΤ. Συνέντευξη Λ. Κορρέ: Δημιουργούμε περιβάλλον ασφαλείας για τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που θα συνεργαστούν. Εντυπωσιακές πρωτοβουλίες από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ. Τι σχεδιάζουν οι πρωταγωνιστές του κατασκευαστικού κλάδου".

    [15] Δημοσκόπηση

    Η METRO εκτιμά ότι "σε υψηλά επίπεδα απαισιοδοξίας για τα προβλήματα που τους απασχολούν κινούνται οι εκτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Metron Analysis για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 και αφορά γενικότερα τους δείκτες ποιότητας ζωής".

    [16] Υποκλοπές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "άνθρωποι της ΕΥΠ έκαναν σύμφωνα με πληροφορίες τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων".

    [17] Προσλήψεις

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "τροπολογία - ανάσα για δήμους και νομαρχίες κατέθεσε χθες σε νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών ο Προκόπης Παυλόπουλος".

    [18] Κυβέρνηση

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υπογραμμίζει ότι "μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και τη σημερινή εκλογή του κ. Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του γραμματέα της ΝΔ, η κυβέρνηση αλλάζει στρατηγική και περνά στην αντεπίθεση προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος και να αντιστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την υπόθεση των υποκλοπών".

    [19] Νατάσσα Καραμανλή

    Η Traffic News τονίζει ότι "με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν εργαζόμενοι και ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας της Νεμέας τη Νατάσσα Καραμανλή, η οποία παραβρέθηκε εκεί χθες για να συμμετάσχει στην τελετή των εγκαινίων του ακτινολογικού εργαστηρίου. Η κ. Καραμανλή είχε κάνει το αγροτικό της στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, ενώ είχε συμβάλει στις προσπάθειες για τη λειτουργία του ακτινολογικού".

    Η Espresso προσθέτει ότι "τελείωσε τις σπουδές της εκεί, αλλά δεν ξέχασε ποτέ τους ανθρώπους και τις όμορφες στιγμές που πέρασε μαζί τους. Όπως δεν ξέχασε και την υπόσχεσή της: να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Υγείας Νεμέας. Ο λόγος για τη Νατάσσα Καραμανλή, που χθες είδε τις προσπάθειές της να επιβραβεύονται".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 24 February 2006 - 21:43:43 UTC