Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/3/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] ΚΥΣΕΑ
  • [04] Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [05] Λιμενικό - Προσλήψεις
  • [06] Γιώργος Αλογοσκούφης
  • [07] Απεργία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/3/2006

    Το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών και η απόφαση του ΚΥΣΕΑ να ακυρώσει την αγορά των F-16 είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δουλειά για 20.000 ανέργους. Με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Πρώτο "όχι" στους Αμερικάνους. Ιστορική απόφαση του Κώστα Καραμανλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πριν το 2000 οι παρακολουθήσεις. Αποκλειστικό: Στη λίστα τηλέφωνο καταργημένης υπηρεσίας του Λιμενικού.

    Η ΑΥΓΗ: Μήνυμα της κοινωνίας. Δυναμικές οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μπαρούτι οι Αμερικάνοι με Καραμανλή. Στο χειρότερο σημείο οι σχέσεις της Αθήνας με την Ουάσιγκτον.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα κουκούλωσαν! Αποκαλυπτική κατάθεση στη Βουλή του επικεφαλής της Ericsson. "Μου είπαν να διακόψω τις έρευνες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι νέες παροχές για το Λιμενικό Σώμα. Πολυνομοσχέδιο: Πέντε τομές-ανάσα από την κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Ονόματα ύποπτων... κοριών. VODAFONE: Δώσαμε τα στοιχεία - ΑΔΑΕ: Όχι για τις κρίσιμες μέρες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) κατάφεραν στις χθεσινές πορείες να είναι συνοδοιπόροι απεργία και χάος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Άλλαξαν όλα στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών. Ανατρέπεται προηγούμενη απόφαση του ΚΥΣΕΑ που είχε ληφθεί πριν από λίγους μήνες από την κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Υποκλοπές από το 2002. Αποκαλυπτικός στην κατάθεσή του στην Επιτροπή ο Μ. Ζίκου της Ericsson.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πόλεμος Ericsson - Vodafone. Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη δέχθηκαν χθες νέες βολές.

    ΕΣΤΙΑ: Ξεδιάντροπη αντιπολίτευσις. Οι επιθέσεις κατά της οικονομικής πολιτικής.

    ESPRESSO: Αποκλειστικό: Οι φωτογραφίες του "αγίου". Έτσι βρέθηκε ο Βησσαρίων. Να γιατί μιλούν όλοι για θαύμα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συγκρούονται οι εταιρείες για τις υποκλοπές. Αντιφάσκουν Ericsson και Vodafone. Ο Β. Ζήκου διαψεύδει Γ. Κορωνιά.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Καμία σχέση με το παράνομο λογισμικό. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson κατέθεσε στη Βουλή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Λίστες μαϊμού από κυβέρνηση - Vodafone. Καταιγισμός ψεμάτων.

    Η ΝΙΚΗ: Οι πιο καλοί πελάτες. Η κυβέρνηση υπέκυψε και στις πιέσεις των Ευρωπαίων.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: ERICSSON: "Δείχνει" CIA "καρφώνει" Vodafone - κυβέρνηση. Αποκαλύφθηκε στη Βουλή η συμπαιγνία συγκάλυψης. Νέος γύρος εμφυλίου των πολυεθνικών.

    PRESS TIME: Ο "Άγιος" στο... σφυρί. Το παζάρι της ντροπής για τις φωτογραφίες με το σκήνωμα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δυνατή απάντηση και κλιμάκωση του αγώνα. Μήνυμα καταδίκης της αντεργατικής πολιτικής.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 32 επίσημα χρίσματα του ΠΑΣΟΚ για Δήμους και Νομαρχίες. Για υποψηφίους που "θα αντιμετωπίσουν με επιτυχία την πρόκληση της αποκέντρωσης", μίλησε ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

    TRAFFIC NEWS: Το χθεσινό ξέσπασμα της Άννας Βίσση: Ηρεμήστε, η Γιουροβίζιον είναι ένα πανηγυράκι. Δέχομαι την κριτική όχι όμως την εμπάθεια.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα: Τι προβλέπει ο νέος νόμος. Ποια νομιμοποιούνται, ποια κατεδαφίζονται.

    City Press: Ευρωπαϊκή Ένωση: Αμφισβητείται η Κεντροδεξιά.

    METRO: Έμειναν με την παραγγελία. Αιφνιδίασε τους Αμερικανούς -και όχι μόνο- η απόφαση του ΚΥΣΕΑ να μην προχωρήσει η αγορά των δέκα F-16.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Από τα 12 στα ναρκωτικά. Τα βρίσκουν εύκολα και... φτηνά.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Απροστάτευτοι" δήμοι του Νομού Θεσσαλονίκης. Την δημιουργία αστυνομικών τμημάτων στις περιοχές τους ζητούν δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών τους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αυτοδύναμη η Ευρώπη. Για αναχαίτιση της υπερδύναμης.

    [02] Υποκλοπές

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "αντιφάσεις, διαψεύσεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων εταιρειών, της Vodafone και της Ericsson, έχει προκαλέσει το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, καθώς αμφότερες επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι υπήρξε περιθώριο προσπέλασης του λογισμικού της ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson Hellas Μπιλ Ζίκου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν ήταν εξαιτίας αμέλειας της εταιρίας".

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "βόμβες κατά της Vodafone και της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της Ericsson".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "σουρωτήρι" είχαν κάνει τη χώρα τα κυκλώματα των υποκλοπέων σε χρόνο πολύ προγενέστερο από αυτόν που όλοι γνωρίζουμε, δηλαδή σε χρόνο που αγγίζει το 2000! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα από τα τηλέφωνα που βρέθηκαν στο στόχαστρο ήταν και αυτό του Χρήστου Τσιγαρίδα, του ανθρώπου που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση του ΕΛΑ! Αυτά προκύπτουν μέσα από τη νέα λίστα που προσκόμισε η εταιρία Ericsson στη Βουλή και φέρνει στη δημοσιότητα στοιχεία-ντοκουμέντα".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "αποκαλυπτική για τις κυβερνητικές ευθύνες υπήρξε η χθεσινή κατάθεση, στη Βουλή, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ericsson κ. Μπιλ Ζήκου".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "τεράστια ερωτηματικά δημιουργεί η λίστα των τηλεφώνων που έδωσαν κυβέρνηση και Vodafone στη Βουλή. Προέκυψαν νέα ονόματα που προκαλούν τη βεβαιότητα ότι κάποιοι προσθαφαιρούν ονόματα και τηλέφωνα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "ο υπόγειος πόλεμος Ericsson-Vodafone έγινε εμφανής μετά την κατάθεση του Μπιλ Ζήκου χθες στη Βουλή. Το αφεντικό της Ericsson Hellas δήλωσε ότι η Vodafone γνώριζε από τον Ιανουάριο 2003 την ύπαρξη λογισμικού νόμιμων συνακροάσεων στο σύστημά της. Το αντίθετο είχε πει ο κ. Κορωνιάς, ενώ η Vodafone δήλωσε πάλι άγνοια, με χθεσινοβραδυνή της ανακοίνωση".

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "νίπτει τας χείρας της και η Ερικσον για το θέμα των υποκλοπών, καθώς χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Ερικσον Ελλάς, Βασίλης Ζίκου, κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το παράνομο λογισμικό".

    Η Press Time υπογραμμίζει ότι "σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του ισχυρού άνδρα της Ericsson Hellas Μπιλ Ζίκου στη Βουλή, ότι σκάνδαλο υποκλοπών υπήρξε και το 2002 στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ΤΙΜ".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ τονίζει ότι "η κατάθεση του προέδρου της Ericsson Hellas Μπιλ Ζίκου, χθες, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, είχε επίκεντρο την αγωνιώδη προσπάθεια κυβέρνησης και Κορωνιά να συγκαλύψουν εξ αρχής την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "επί ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2002, είχαν εγκατασταθεί στη χώρα μας λογισμικά υποκλοπών, όπως προέκυψε από τη χθεσινή μαραθώνια εξέταση του διευθύνοντος συμβούλου της Ericsson Hellas στην Επιτροπή της Βουλής".

    [03] ΚΥΣΕΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "άλλαξαν όλα στην αγορά των μαχητικών αεροπλάνων F-16, κατά τη συνεδρίαση, χθες του ΚΥΣΕΑ, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχυρίζεται ότι "αιφνιδίασε χθες το ΚΥΣΕΑ με την απόφασή του να μην αγοράσει η χώρα μας 10 επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52 Plus που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρία "Λόκχιντ - Μαρτίν". Το μήνυμα είναι σαφές. Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος πελάτης για τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO ,"τα πάνω - κάτω στον προγραμματισμό ενός εκ των μεγαλύτερων εξοπλιστικών προγραμμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας έφερε η χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "σε "τεντωμένο σχοινί" βρίσκονται πλέον οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις μετά και τη χθεσινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ να μην προχωρήσει στην αγορά των 10 επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών F-16 (της ΟΡΤΙΟΝ της αρχικής συμφωνίας για τα 30 αεροσκάφη), απόφαση που εκτιμάται ως έντονη, έμπρακτη αντίδραση της ελληνικής πλευράς για την υπόθεση των υποκλοπών".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "κανόνια" αντί "βούτυρο" επιλέγει η κυβέρνηση Καραμανλή, παρά τη δημόσια διαβεβαίωση του πρωθυπουργού , τον Σεπτέμβριο του 2004, από βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, περί σύναψης συμφωνίας με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν για αμοιβαία μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών".

    H METRO γράφει ότι "με μια απόφαση που βασίζεται τόσο σε οικονομικά και στρατιωτικά όσο και σε πολιτικά κριτήρια, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην κάνει χρήση του δικαιώματα που είχε, βάσει της ισχύουσας συμφωνίας με τις ΗΠΑ, για τη συμπληρωματική αγορά 10 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 Block 52+".

    [04] Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "τέσσερις υποψήφιοι νομάρχες και 28 υποψήφιοι δήμαρχοι πήραν χτες το απόγευμα και επίσημα το "δαχτυλίδι" από τον επικεφαλής της επιτροπής εκλογικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Παπαδόπουλο".

    [05] Λιμενικό - Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "μια υπογραφή λείπει για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 730 ατόμων στο Λιμενικό Σώμα. Οι επερχόμενες αποστρατείες χτυπούν κόκκινο συναγερμό στο Λ.Σ., το οποίο θα αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες αρμοδιότητές του, αφού το τρέχον έτος θα αριθμεί 6.500 στελέχη. Σύμφωνα μάλιστα με τον Κώδικα Προσωπικού Λ.Σ. που απορρέει από το νόμο 3079/02, το 2006 θα πρέπει να υπηρετούν στο Σώμα 10.156 άτομα".

    [06] Γιώργος Αλογοσκούφης

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "είναι ασφαλώς θετικό το γεγονός ότι σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική οικονομία, στην ηγεσία του Υπουργείου βρίσκεται ο κ. Αλογοσκούφης. Διότι είναι εκ των ολίγων υπουργών της Κυβερνήσεως που διαθέτει πραγματικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Για αυτό και βάλλεται όσο κανένας άλλος υπουργός από τα ΜΜΕ και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ασκεί "ξεδιάντροπη" αντιπολίτευση".

    [07] Απεργία

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "αντιμέτωπη με τη λαϊκή δυσαρέσκεια βρίσκεται η κυβέρνηση. Η χθεσινή επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας και των συγκεντρώσεων στέλνει μήνυμα, καθώς τα συνδικάτα κινητοποιούνται έχοντας την κατανόηση ή και τη συναίνεση ευρύτερου τμήματος της κοινωνίας που πλήττεται από την κυβερνητική πολιτική".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "μήνυμα καταδίκης της αντεργατικής πολιτικής έστειλαν, χτες, απ' άκρη σ' άκρη της χώρας εργαζόμενοι και άνεργοι, άντρες και γυναίκες, φοιτητές, σπουδαστές και συνταξιούχοι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "παρέλυσαν χθες δημόσιος και ιδιωτικός τομέας από την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και η κυκλοφορία από το κέντρο μέχρι τους Αμπελοκήπους από τις συγκεντρώσεις και τις πορείες των συνδικάτων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 16 March 2006 - 21:35:08 UTC