Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/4/2006
  • [02] Βουλή
  • [03] Έλεγχοι
  • [04] Σκουπίδια
  • [05] VPRC
  • [06] Γ.Ζορμπάς
  • [07] Αγροφυλακή
  • [08] Συμβασιούχοι
  • [09] Εκπαιδευτικοί
  • [10] Διαβατήρια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/4/2006

    Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή , η συνέχιση της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ για δέκατη ημέρα, η αντίθεση που εξέφρασε χθες στη Βουλή ο πρώην ΓΓ εξοπλισμών Γιώργος Ζορμπάς για την αγορά των F-16 και το θέμα των υποκλοπών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Καραμανλής κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να σταματήσει την αερολογία. "Φέρε στο πούλμαν τους υπουργούς σου της ληστείας του Χρηματιστηρίου και των σκανδάλων και πάμε μαζί περιοδεία στην Περιφέρεια!...». Βατερλώ του Γιωργάκη χθες στη Βουλή.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: ΑΙΣΧΟΣ. Οι "πράσινοι " εργατοπατέρες δεν υπολογίζουν τίποτα...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μεταθέσεις 3.841 δασκάλων. Όλα τα ονόματα και πού τοποθετούνται.

    Η ΑΥΓΗ: Πολιτική μειοψηφίας. Ανατροπή αποκαλύπτει έρευνα της VPRC.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Υπέκλεψε τους "κοριούς" το ΠΑΣΟΚ!!! Το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ποιοι έκαναν τις υποκλοπές και πού πήγαινε το υλικό...

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αποχωρήσας από το υπουργείο Αμύνης ο κ. Γ. Ζορμπάς δηλώνει: "Διαφωνούσα με την αγορά F-16 θα ψάξω για τυχόν προμήθειες..."

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τέλος αγωνίας για Πυροσβεστική, Αγροφυλακή. Υπέγραψε ο Πολύδωρας τις προσλήψεις.

    ΕΘΝΟΣ: Περίεργη "γκάφα" 80 εκ. ευρώ. Άχρηστο το μηχάνημα που θα περνούσε τα μικροτσίπ στα διαβατήρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χθες κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία έγιναν... Μαλλιοτραβήγματα μοντέλων στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανάσα για τους συμβασιούχους η εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Λινού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Έλα να σου δείξω την Ελλάδα". Ο Καραμανλής ρίχνει το γάντι στον Παπανδρέου για την 20ετία ΠΑΣΟΚ. Σύγκρουση για οικονομία, υποκλοπές, "μοντέλα" και Γιουροβίζιον.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα πάθη της οικονομίας. Βουλή: 3,5 ώρες αντιπαράθεση με αριθμούς και γενικότητες.

    ΕΣΤΙΑ: Οι "αερολογίες" του κ. Παπανδρέου. Στροφή προς τα αριστερά προς άγραν ψηφοφόρων.

    ESPRESSO: Έχασε το "παλάτι" της η Άντζελα. Απέτυχαν οι προσπάθειες να το σώσει, εγκαταστάθηκε ο νέος ένοικος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δέκατη ημέρα της ομηρίας των Αθηναίων. Μια μειοψηφία εκβιάζει με τα σκουπίδια την κοινωνία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αλληλοκατηγορίες για "κρυφό πρόγραμμα". Διαξιφισμοί για την οικονομία στη Βουλή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έδειξε Ρηγίλλης για τους κοριούς. Βαριά υπονοούμενα άφησε ο Γιώργος.

    Η ΝΙΚΗ: Νεοδεξιό μοντέλο. Παπανδρέου κατά Καραμανλή για κρυφό πρόγραμμα.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Ελλάδα - Ιταλία: Τα ζόρια του Πρόντι ανησυχούν τον Κώστα.

    PRESS time: Πρωθυπουργός του Θεού ο Διάβολος. Καθηγητής Πανεπιστημίου θέλει να αποκαταστήσει τον Σατανά παραμονές του Πάσχα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή για την οικονομία. Κριτήριο οι λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. Επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική η ψευτοαντιπαράθεση Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου.

    TRAFFIC NEWS: 2 ισχυρούς σεισμούς προβλέπει ο Τσιάπας. Ο γνωστός ερευνητής αποκαλύπτει στην "t". Μέσα σε 10 μέρες στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Σ΄ένα μήνα μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου.

    Η ΧΩΡΑ: Αγροφυλακή. Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις. Ιστορική επανίδρυση μετά 13 χρόνια.

    City Press: Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ στην παγίδα συντεχνιών και ΠΑΜΕ.

    Μetro: "Επιδρομές" ελέγχων. Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός για τη λειτουργία της πασχαλινής αγοράς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νερό-φαρμάκι σε παιδικό σταθμό. Έκθεση-σοκ της νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αδιέξοδο στην οικονομική μας ζωή διαπιστώθηκε χθες στη Βουλή.

    [02] Βουλή

    Η Press Time υποστηρίζει ότι "με "πυροτεχνήματα" και "ευφυολογήματα" επιχείρησαν να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 αναφέρει ότι "η τελευταία μάχη σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, πριν από την ανάπαυλα των διακοπών του Πάσχα, αφορούσε την κατάσταση της οικονομίας και τα μοντέλα που θα επιθυμούσαν να εφαρμόσουν στη χώρα μας τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων. Τις μέρες που προηγήθηκαν της εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεσης των Καραμανλή-Παπανδρέου στη Βουλή κυριάρχησε ο "διάλογος" περί του μοντέλου που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην... ευημερία. ΝΔ εναντίον ΠΑΣΟΚ, μέσω Ιρλανδίας και Σουηδίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "αν κάτι χαρακτήρισε τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, ήταν οι πολιτικές εμφανίσεις υψηλών τόνων τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενδεικτικές της έντονης περιόδου στα πολιτικά πράγματα που ακολουθεί".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "....την ίδια στιγμή, κι ενώ η Αλέκα Παπαρήγα έβαζε την επιτακτική ανάγκη μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής, οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου έδιναν άλλη μια παράσταση ψευτοαντιπαράθεσης, με... υψηλούς τόνους και φτηνά λογοπαίγνια".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "κατηγορίες για κρυφό πρόγραμμα, αλλά και για τα πεπραγμένα της νυν και των πρώην κυβερνήσεων, αντάλλαξαν στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στον απόηχο της "διαμάχης των οικονομικών μοντέλων".

    Η City Press εκτιμά ότι "χωρίς ουσία και γεμάτη εντυπωσιασμό ήταν η χθεσινή αναμέτρηση Καραμανλή-Παπανδρέου στη Βουλή. Για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσαν να γίνουν συγκεκριμένοι για τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Η κυβέρνηση προβάλλει τις μεταρρυθμίσεις σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, για τις οποίες διαφωνεί η ΔΑΚΕ. Το "νέο" ΠΑΣΟΚ δέσμιο της συντεχνιακής λογικής του "παλαιού" ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "στην αποκαθήλωση του ηγετικού προφίλ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που είχε τη... φαεινή ιδέα να προτείνει στον πρωθυπουργό κοινή πολιτική περιοδεία στην ελληνική Περιφέρεια, προχώρησε ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος όχι μόνο ανταποκρίθηκε με προθυμία στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά του πρότεινε να πάρουν μαζί και ένα "τσούρμο" υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης που ευθύνονται για μια σειρά "εγκληματικών ενεργειών, λαθών και παραλείψεων".

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "οι επιθέσεις και οι υψηλοί τόνοι που ακολουθήθηκαν από αμφότερα τα δύο μεγάλα κόμματα λειτούργησαν υπέρ του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο με την αποκάλυψη του "κρυφού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ" για την ανασφάλιστη εργασία και τις απολύσεις όσο και με την πρόταση να πάνε μαζί περιοδεία στην Ημαθία, που μετατράπηκε σε μπούμερανγκ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ".

    Η Espresso υπογραμμίζει ότι "η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ήταν για την οικονομία. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου ωστόσο, μόνο... οικονομία στους χαρακτηρισμούς που αντάλλαξαν δεν έκαναν".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αναδεικνύοντας το αληθινό πρόσωπο του νεοδεξιού-καραμανλικού μοντέλου που κρύβεται πίσω από τις "μεταρρυθμίσεις-στρακαστρούκες" της κυβέρνησης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "αποφασισμένος να τζογάρει πολιτικά με το θέμα των υποκλοπών εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται το ερώτημα που απηύθυνε στον Κώστα Καραμανλή για το αν κομματικά ή κυβερνητικά στελέχη είναι αποδέκτες υλικού που προέρχεται από υποκλοπές".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "βαριά υπονοούμενα για το περιβάλλον Καραμανλή στην υπόθεση των υποκλοπών άφησε χθες στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι " η συζήτηση χθες στη Βουλή, που κράτησε περίπου 3,5 ώρες, ανέδειξε για άλλη μια φορά τα πάθη της οικονομίας, χωρίς όμως και να τα φωτίσει. Ακούστηκαν οι τετριμμένες αλληλοκατηγορίες μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επαναλήφθηκαν τα γνωστά επιχειρήματα εκάστου για το ποιος και γιατί φταίει".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που - όπως είπε - επιφέρουν όφελος για τον πολίτη, έστειλε για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής".

    [03] Έλεγχοι

    Σύμφωνα με τη METRO "σε επιδρομές ελέγχων, τόσο για την ποιότητα και την προέλευση των προϊόντων που διοχετεύονται στην αγορά, όσο και για τις τιμές, επιδίδονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σε όλη τη χώρα, ενόψει της αυξημένης κατανάλωσης που απαιτεί ο εορτασμός του Πάσχα".

    [04] Σκουπίδια

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "για δέκατη ημέρα σήμερα, εκατομμύρια Αθηναίοι παραμένουν όμηροι μιας μερίδας εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, καθώς οι εκπρόσωποί τους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν χθες την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων για ένα επιπλέον 24ωρο".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει "αδιαφορώντας για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας καθ΄επιβολήν των κομματικών εντολέων τους. Εφιαλτική η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα με τις μολύνσεις να απειλούν τους πολίτες. Εκτενή ρεπορτάζ σε όλα τα διεθνή δίκτυα περιγράφουν τις εικόνες ντροπής από την Αθήνα, πλήγμα για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας η αναιτιολόγητη και υποκινούμενη απεργία".

    [05] VPRC

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "για πρώτη φορά καταγράφεται απόρριψη της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Σε έρευνα της VPRC το 63% τάσσεται κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ μόλις πριν τρεις μήνες υπερείχαν έστω οριακά οι θετικές γνώμες".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "μια δημοσκόπησις (Σκάι -VPRC) έδειξε άνοδο της δυνάμεως του ΚΚΕ που εκτιμάται ότι έχει φθάσει στο 9%. Και παράλληλα, έδειξε στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν μπορεί να ξεπεράση το 39,5%. Αμέσως λοιπόν ο κ. Παπανδρέου έσπευσε να κάνη στροφή προς τα αριστερά, με την ελπίδα να καρπωθή και αυτός από την γενική δυσφορία, την οποία επί του παρόντος φαίνεται να εκμεταλλεύεται μόνον η κομμουνιστική αριστερά".

    [06] Γ.Ζορμπάς

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "την αντίθεσή του με την αγορά των F-16 αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών κ. Γ. Ζορμπάς, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ερευνήσει για τυχόν προμήθειες".

    [07] Αγροφυλακή

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "σε έναν μήνα το Προεδρικό Διάταγμα για την άμεση επαναλειτουργία του Σώματος. Υπογράφτηκε το σχέδιο νόμου από τον Β. Πολύδωρα, και αναμένονται οι κλήσεις για τους επιτυχόντες του 1993 καθώς και νέοι διαγωνισμοί για προσλήψεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "τη Μεγάλη Πέμπτη ημέρα σταύρωσης του Ιησού, επιδιώκει την ...αποκαθήλωση των "αδικημένων" επιτυχόντων της Αγροφυλακής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας".

    [08] Συμβασιούχοι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "βαρυσήμαντη εισήγηση υπέρ των δικαιωμάτων των συμβασιούχων διατύπωσε, χθες , στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός Δημήτρης Λινός".

    [09] Εκπαιδευτικοί

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα 3.841 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι μετατίθενται κατόπιν σχετικής αιτήσεώς τους από περιοχή σε περιοχή, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης".

    [10] Διαβατήρια

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "σοβαρά ερωτήματα, που ενδεχομένως παραπέμπουν σε εικόνα σκανδάλου, σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, προκύπτουν από τους χειρισμούς και τις συμβάσεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και των οικονομικών υπηρεσιών του, σχετικά με τα πολυσυζητημένα νέα "ασφαλή" διαβατήρια, τα οποία εκδίδει από την αρχή του χρόνου η ΕΛ.ΑΣ.".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 14 April 2006 - 21:23:58 UTC