Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/4/2006
  • [02] Δημοσκόπηση
  • [03] Παιδεία
  • [04] Τουρκία
  • [05] Προσλήψεις
  • [06] Αναθεώρηση Συντάγματος
  • [07] Κομισιόν
  • [08] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [09] Αρχαιοκαπηλία
  • [10] ΥΠΕΞ
  • [11] Πετρέλαιο
  • [12] Εθνική Τράπεζα
  • [13] Δήμοι
  • [14] Υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά
  • [15] Πασχαλινό τραπέζι
  • [16] Ποδόσφαιρο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/4/2006

    Οι προσλήψεις μόνιμων, εποχικών και ανέργων, η αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος της Τουρκίας με τους Κεμαλιστές, οι προτάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και η δημοσκόπηση της GPO είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις 3.000 ανέργων με νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Ποιες οι προϋποθέσεις και ποιες οι επιχειρήσεις που θα τους απορροφήσουν.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ποδοσφαιρικές γελοιότητες. Άναυδη η φίλαθλη Ελλάδα με όσα είδε την Κυριακή στα γήπεδα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 50,2% ΝΑΙ στις μεταρρυθμίσεις Καραμανλή. Έρευνα της κοινής γνώμης από την GPO για το MEGA.

    Η ΑΥΓΗ: Ενεργοί Πολίτες: Ξεκίνημα με ευρεία συσπείρωση. Πρεμιέρα χθες για τη μάχη της Υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ακρως απόρρητα έγγραφα του ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ σε σακούλες σκουπιδιών!!!. Στο φως τα μυστικά κονδύλια.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δημοσκόπηση-έκπληξη. Μεταρρυθμίσεις ζητούν οι πολίτες. Ελαστική εργασία, άνοιγμα Ασφαλιστικού. Η κοινωνία τολμηρότερη, με πολιτικές επιλογές που ξαφνιάζουν.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Καταπατημένα: Ποια παίρνουν τίτλους. Τέλος η ομηρία για 100.000 νομείς εκτάσεων του Δημοσίου.

    ΕΘΝΟΣ: Καμπάνα για τις συντάξεις. Αύξηση ορίων ηλικίας για παλιούς ασφαλισμένους συστήνει η Ε.Ε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Νέα αμείλικτα ερωτηματικά για την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας... με κουφάλα ο Εθνικός Τραπεζίτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κυβέρνηση 5ετούς θητείας και ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργικής και βουλευτικής ιδιότητας. Προτείνει η Νέα Δημοκρατία στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: Οι προκηρύξεις για 2.358 θέσεις. Και προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 16.000 ανέργους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 10 ανατροπές στα πανεπιστήμια. Φρένο σε απόντες καθηγητές, αιώνιους φοιτητές, μετεγγραφές κ.ά.

    ΕΣΤΙΑ: Μεγάλη τομή στο πολιτικό σύστημα. Να θεσπισθή ασυμβίβαστο υπουργικής και βουλευτικής ιδιότητος.

    ESPRESSO: Το δράμα του "βασιλιά " της Μυκόνου. "Πώς από τη χλιδή βρέθηκα στο ψυχιατρείο και στη φυλακή". Ο προσωπικός Γολγοθάς του Μάκη Ζουγανέλη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ρήξη ισλαμιστών με κεμαλιστές στην Τουρκία. Υπέρ θρησκευόμενων ο Ερντογάν, επιτίθεται στον πρόεδρο Σεζέρ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι. Ακατάλληλα κρέατα στην αγορά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βάζουν πλαφόν στα χρόνια σπουδών. Και μετεγγραφές τέλος σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

    Η ΝΙΚΗ: Στα ύψη το πετρέλαιο. Πάνω από 1 ευρώ το λίτρο η βενζίνη.

    PRESS time: Βουλευτής εμπλέκεται στην αρχαιοκαπηλία. Συγκλονιστική αποκάλυψη για τα αρχαία της Σχοινούσας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Βαποράκια"... του μεγάλου κεφαλαίου δήμοι που πρόσκεινται σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ.

    TRAFFIC NEWS: Σκότωσαν επιχειρηματία για τα αρχαία του Χόλιγουντ; Αντικέρ, αρχαιολόγοι, επιστήμονες φέρονται αναμιγμένοι. Η Ιντερπόλ διερευνά το θάνατο ενός εφοπλιστή.

    Η ΧΩΡΑ: 9.110 προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΕ, ΔΕΚΟ, επιχειρήσεις. Νέες προκηρύξεις, προγράμματα από ΑΣΕΠ - Οργανισμούς - ΟΑΕΔ.

    City Press: Πάσχα ακρίβειας. Μεγαλύτερη η επιβάρυνση για τους λεγόμενους μη προνομιούχους.

    Μetro: Ο "Γολγοθάς" της αγοράς. Αυξημένη η κίνηση παρά τις "τσιμπημένες " τιμές σε κρέατα και οπωροκηπευτικά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι αλλαγές στα πανεπιστήμια. Το πόρισμα της Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Νέα... μόδα οι απαγωγές στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αστυνομικούς τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα στην πόλη μας έχει αλλάξει προς το χειρότερο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελλάδα "χάνει" την παραγωγή της. Αντιμέτωπη με την "τρελή κούρσα" της τιμής του πετρελαίου.

    [02] Δημοσκόπηση

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "τολμηρότεροι από τα κόμματα εμφανίζονται οι πολίτες όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Σε δημοσκόπηση - έκπληξη της GPO που παρουσιάστηκε χθες στην εκπομπή "Ανατροπή" του Mega το 76% των πολιτών ζητεί να ανοίξει το Ασφαλιστικό, ενώ το 65% τάσσεται υπέρ των ρυθμίσεων για την ελαστικοποίηση της εργασίας".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "ψήφο εμπιστοσύνης στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δίνουν οι πολίτες, οι οποίοι όχι μόνον επικροτούν τα βήματα που έχουν γίνει, αλλά ζητούν ακόμη περισσότερα στο ασφαλιστικό και στην αγορά εργασίας".

    [03] Παιδεία

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "προτάσεις - βόμβες, που περιλαμβάνουν θέσπιση ανώτατου ορίου για τον χρόνο αποφοίτησης, αλλά και απογοήτευση των μετεγγραφών, αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο και περικοπή των δωρεάν φοιτητικών συγγραμμάτων περιλαμβάνονται στη λίστα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "δέκα αλλαγές προτείνονται για τα ΑΕΙ, που απαιτούν όμως υψηλή χρηματοδότηση: Τέλος στους αιώνιους φοιτητές, φρένο στους απόντες καθηγητές, κατάργηση του μόνου συγγράμματος και των μετεγγραφών εσωτερικού και διευθέτηση του ζητήματος του ασύλου".

    [04] Τουρκία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "διαστάσεις ανοικτής σύγκρουσης τείνει να προσλάβει η υπόγεια, μέχρι πρότινος, αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος της Τουρκίας και του κοσμικού, στρατιωτικού - γραφειοκρατικού κατεστημένου".

    [05] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "δουλειά για διάστημα μέχρι και δυόμισι χρόνια εξασφαλίζουν 3.000 άνεργοι με ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που ξεκινά αμέσως μετά το Πάσχα (Τρίτη 25 Απριλίου) οπότε και οι ενδιαφερόμενοι (άνεργοι και επιχειρήσεις) μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις με ανοιχτή ημερομηνία, δηλαδή μέχρι την κάλυψη των 3.000 θέσεων".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "νέες προκηρύξεις για προσλήψεις στο Δημόσιο, την Αυτοδιοίκηση, τα νοσοκομεία και τις ΔΕΚΟ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "τρέχουν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για 2.358 προσλήψεις μονίμων και εποχικών που έχουν προκηρυχθεί σε υπουργεία, δήμους, νοσοκομεία και οργανισμούς".

    [06] Αναθεώρηση Συντάγματος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "σε "διελκυστίνδα" ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξελίσσεται το θέμα της Αναθεώρησης του Συντάγματος. Και ειδικότερα, η πρόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να προχωρήσει στη θέσπιση ασυμβίβαστου ανάμεσα στην υπουργική και στη βουλευτική ιδιότητα , καθώς και την παράταση της θητείας της Βουλής από τέσσερα σε πέντε χρόνια".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "μία από τις κυριώτερες αιτίες των δυσλειτουργιών του πολιτικού μας συστήματος είναι το γεγονός ότι τα μέλη της Κυβερνήσεως είναι κατά κανόνα και μέλη του Κοινοβουλίου. Η διπλή ιδιότης προκαλεί σοβαρές παρενέργειες τόσο στην λειτουργία της εκτελεστικής όσο και της νομοθετικής εξουσίας".

    [07] Κομισιόν

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "καμπάνα" για αύξηση των ορίων ηλικίας των παλαιών ασφαλισμένων - δηλαδή όσων ξεκίνησαν να εργάζονται πριν από το 1993 - χτυπά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

    [08] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα δεκαετιών αναμένεται να δοθεί σύντομα, με σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο με το συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης καταρτίζει τη ρύθμιση, με την οποία οι καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου θα αποδοθούν, με την καταβολή του προβλεπόμενου τμήματος, στους κατόχους, που θα αποκτήσουν πλέον ισχυρούς τίτλους ιδιοκτησίας".

    [09] Αρχαιοκαπηλία

    Η Traffic News αναφέρει ότι "η αποκάλυψη των αστυνομικών Αρχών με τη γνωστή εφοπλίστρια, η οποία είχε μετατρέψει τα δύο σπίτια που διατηρούσε στο Ψυχικό και στη Σχοινούσα σε "μουσείο", άνοιξε το δρόμο των ερευνών και για τις αποκαλύψεις του διεθνούς κυκλώματος".

    Σύμφωνα με την Press Time "η υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας που αποκαλύφθηκε στη Σχοινούσα έχει και άλλες προεκτάσεις, αφού εμπλέκεται Έλληνας εν ενεργεία πολιτικός, τον οποίο αναμένεται να καλέσει για κατάθεση ο εισαγγελέας κ. Διώτης".

    [10] ΥΠΕΞ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "σεισμό αναμένεται να προκαλέσει η δημοσιοποίηση εκατοντάδων διαβαθμισμένων εγγράφων του υπουργείου Εξωτερικών και της ΚΥΠ, που "διέρρευσαν" επιλεκτικά σε δημοσιογράφο μέσα από το νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας, σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια να εκθέσουν την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη".

    Η Espresso τονίζει ότι "απόρρητα ντοκουμέντα του υπουργείου Εξωτερικών, ιδιαίτερα μεγάλης βαρύτητας, βρέθηκαν πεταμένα στα σκουπίδια, βγάζοντας στη... φόρα μυστικά του ευαίσθητου αυτού τομέα για τη χώρα μας".

    [11] Πετρέλαιο

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "υπό την σκιά της όξυνσης στις σχέσεις της διεθνούς κοινότητας με το Ιράν λόγω του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, συνεχίζεται η τρελή κούρσα του πετρελαίου, η οποία οδηγεί τη διεθνή τιμή του "μαύρου χρυσού" σε επίπεδα άνω των 70 δολαρίων και πυροδοτεί και στη χώρα μας μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων".

    [12] Εθνική Τράπεζα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "προβάλλουν αμείλικτα ερωτηματικά και πρέπει να δώσει απαντήσεις η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Όπως πρώτη έγραψε η "ΕΩ" η επένδυση είναι επισφαλής αφ' ενός και εθνικά επικίνδυνη αφ' ετέρου. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ μη προσαρτημένα στο όχημα της παγκοσμιοποίησης που οδηγεί στην Ελλάδα το δικομματικό δίδυμο της εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποκαλύπτουν τα εξής τραγικά για το μέλλον του ελληνισμού γεγονότα".

    [13] Δήμοι

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "από "εμπόριο" ανέργων μέσω προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης μέχρι τη μεσολάβηση για συμπράξεις με εφοπλιστές στον τομέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, προωθούν με γοργούς ρυθμούς οι δήμοι που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ".

    [14] Υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "ενωτική και ριζοσπαστική πρόταση για να αντιμετωπιστεί η υποβάθμιση της καθημερινής ζωής στο λεκανοπέδιο και να αποκτήσει πολιτική δύναμη και αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες το άδειο κέλυφος της υπερνομαρχίας Αθήνας-Πειραιά σηματοδοτεί η συνέχεια και η ανανέωση της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες, που θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των πολιτών με ψηφοδέλτιο του οποίου θα ηγούνται ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης, ο Σπ. Λυκούδης και η Εύη Καρακώστα".

    [15] Πασχαλινό τραπέζι

    Η METRO αναφέρει ότι "ακριβότερα σε σχέση με τις περσινές τιμές θα πληρώσουν οι καταναλωτές τις "γαστρονομικές συνήθειες" που επιβάλλουν τα έθιμα του Πάσχα, με τις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα να προσεγγίζουν το 10% έναντι των περσινών τιμών".

    Η City Press προσθέτει ότι "σε χρηματιστηριακό είδος εξελίχθηκαν τα αρνάκια και η ντομάτα. Θριαμβεύουν τα κυκλώματα σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών. Πάνω από 1 ευρώ το λίτρο της αμόλυβδης στα περισσότερα πρατήρια. Δρομολογούνται αυξήσεις λόγω καυσίμων και από την απελευθέρωση των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "σε 283,65 ευρώ ανέρχεται το συνολικό κόστος του Πασχαλινού τραπεζιού για μία οικογένεια τεσσάρων-έξι ατόμων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ)".

    [16] Ποδόσφαιρο

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "δικαιώθηκε ο πρώτος διδάξας των στημένων παιχνιδιών στη Γερμανία, Ρόμπερτ Χόιτσερ, με τη δήλωσή του για "μιλημένα παιχνίδια στην Ελλάδα". "Κλειδωμένα" είχαν τα αμφιλεγόμενα παιχνίδια Α' και Β' Εθνικής οι εταιρίες στοιχημάτων στο διαδίκτυο. "Ύποπτες" αναμετρήσεις και τις επόμενες δύο τελευταίες αγωνιστικές, όπου αναμένονται αντιδράσεις ανάλογες με αυτές των οπαδών του Ατρόμητου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 18 April 2006 - 20:36:11 UTC