Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/4/2006
  • [02] ΔΕΚΟ
  • [03] Πετρέλαιο
  • [04] Προσλήψεις
  • [05] Συμβούλιο της Επικρατείας
  • [06] ΥΠΕΞ
  • [07] ΕΣΥ
  • [08] Μεταρρυθμίσεις
  • [09] Τουρκία
  • [10] Δικαιοσύνη
  • [11] ΙΚΑ
  • [12] Πασχαλινή έξοδος
  • [13] Αρχαιοκαπηλία
  • [14] Μπόινγκ της ΗΛΙΟΣ
  • [15] Κοντολίζα Ράις
  • [16] Ιράν
  • [17] Ασφαλιστικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/4/2006

    Η ρύθμιση για τους οφειλέτες του ΙΚΑ, η αρχαιοκαπηλία, οι διορισμοί στις ΔΕΚΟ, η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου και τα μειωμένα δρομολόγια των πλοίων για τις ημέρες του Πάσχα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 5.000 προσλήψεις στις υπηρεσίες Υγείας.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Άγκυρα" στην αδιαλλαξία. Προβληματισμός στην Κυβερνητική Επιτροπή για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 7.161 νέες προσλήψεις. Η κατανομή ανά φορέα και ειδικότητα - Όλες οι προθεσμίες.

    Η ΑΥΓΗ: Τι γυρεύει στην Αθήνα η Κοντολίζα; Σήμερα η ανακοίνωση για την επίσκεψη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η απόρρητη αλληλογραφία του ΥΠΕΞ με ΝΑΤΟ. Πώς μεθοδεύεται ο εκβιασμός στη Σερβία για να αποδεχθεί απόσχιση του Μαυροβουνίου και του Κοσόβου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Sotheby's και Christie's πλυντήρια (;) αρχαιοκαπηλίας. Οι ανακοινώσεις Βουλγαράκη φωτογραφίζουν και τους διεθνείς οίκους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Απόφαση-βόμβα ΣτΕ για συνεταιρισμούς. Για ποιες περιοχές ανάβει "κόκκινο".

    ΕΘΝΟΣ: Διορισμοί εκτός ΑΣΕΠ στις ΔΕΚΟ. Ανοίγει ο δρόμος για ανεξέλεγκτες προσλήψεις ημετέρων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή για τα Εθνικά Θέματα η Ντόρα κάνει... Φροντιστήριο για εξετάσεις από Κοντολίζα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τυφώνας Αβραμόπουλου. Σαρώνει τη σαπίλα στην Υγεία. Τελεσίγραφο πέντε μηνών στους διοικητές των νοσοκομείων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 2η ευκαιρία για τους οφειλέτες του ΙΚΑ. Επανέρχεται σε ισχύ ο νόμος για μείωση πρόσθετων τελών έως 80%.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 72 δολάρια: Όργιο κερδοσκοπίας. Πετρέλαιο: Μπους και Ιράν δίνουν αφορμή.

    ΕΣΤΙΑ: Περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Η Κυβέρνησις θα αποκομίση μόνον πολιτικό όφελος.

    ESPRESSO: Αποκλειστικό: Έπιασαν σε αλκοτέστ την Αλεξία Μπακογιάννη. Πασχαλινή περιπέτεια για την οικογένεια Μητσοτάκη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ευρήματα, αλλά και μυστήρια στη Σχοινούσα. Οι Αρχές αναζητούν κρύπτη με συγκεκριμένα έργα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μετά το Πάσχα ο διάλογος για το Ασφαλιστικό. Σ. Τσιτουρίδης: "Η λήψη μέτρων καθήκον της επόμενης κυβέρνησης".

    ΤΑ ΝΕΑ: Ναυαγεί στα λιμάνια η έξοδος. Έκοψαν 81 δρομολόγια πλοίων.

    Η ΝΙΚΗ: Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου. Παρέμβαση Τσιτουρίδη για το ασφαλιστικό με αοριστολογίες.

    PRESS TIME: Αποκάλυψη: Τουρκικό σχέδιο επίθεσης στην Ελλάδα. Στο φως όλα τα επιχειρησιακά πλάνα των στρατηγών της Άγκυρας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανεπιθύμητη η Κοντολίζα Ράις. Έρχεται το γεράκι του πολέμου.

    TRAFFIC NEWS: Απόβαση της κοσμικής Αθήνας στη Μύκονο. Βουλιάζει το νησί από τους επωνύμους.

    Η ΧΩΡΑ: Ρυθμίσεις για οφειλέτες του ΙΚΑ. Νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Απασχόλησης.

    City Press: Σύγχυση με το ασφαλιστικό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει αυστηροποίηση του ασφαλιστικού, συνταξιοδοτικού συστήματος αλλά η κυβέρνηση, τα κόμματα και ο λαός κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.

    METRO: "Σάπιο" το σύστημα. Ο Ακριβός Τσολάκης μιλάει για την τραγωδία με το Μπόινγκ στο Γραμματικό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λουκέτο σε 1.230 βιοτεχνίες. Θεσσαλονίκη: τουλάχιστον άλλοι 2.000 άνεργοι το 2005.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Αυξάνονται τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση. Λόγω της κακής εικόνας των ασφαλιστικών ταμείων και της αύξησης του πληθυσμού άνω των 65 χρόνων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το ασφαλιστικό αρχίζει την κούρσα του. Με πρωτοβουλία κυβέρνησης και "απαίτηση" λαού.

    [02] ΔΕΚΟ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "ανοίγει ο δρόμος για εκτός ΑΣΕΠ διορισμούς στις ΔΕΚΟ και ανεξέλεγκτες προσλήψεις "ημετέρων" από την κυβέρνηση στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα".

    [03] Πετρέλαιο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "όσο επιμένει το Ιράν στον εμπλουτισμό ουρανίου και προκαλεί τον Μπους να απειλεί και με πυρηνικά την Τεχεράνη, τόσο υψηλότερα εκτοξεύεται η τιμή του πετρελαίου που ξεπέρασε χθες τα 72 δολ. το βαρέλι".

    [04] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι θα γίνουν: "612 προσλήψεις σε υπηρεσίες αρχαιοτήτων, 183 στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, 139 ελεγκτές ιατροί στο ΤΕΒΕ, 100 στον ΟΠΕΓΕΠ, 61 σε νοσοκομεία και 13 στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο".

    [05] Συμβούλιο της Επικρατείας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "στις αποφάσεις του ΣτΕ για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς ήρθε να προστεθεί και η χθεσινή απόφαση - γνωμοδότηση (αριθμός 104/2006) που ακύρωσε και επέστρεψε στο ΥΠΕΧΩΔΕ Προεδρικό Διάταγμα που αφορά σε 10.500 κατοίκους. Παρά , όμως την αρνητική απόφαση του ΣτΕ , ανοίγεται προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ένα "παράθυρο" για λύση στις περιοχές που εμφανίζουν οικιστικό κορεσμό και μεγάλη ζήτηση".

    [06] ΥΠΕΞ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "σαστισμένη, προσπαθώντας ακόμη και σήμερα να καταλάβει το εύρος των πληροφοριών που από τον κάλαθο των αχρήστων έφθασαν στα δημοσιογραφικά - και όχι μόνο- γραφεία, εμφανίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία δεν κρύβει την ενόχλησή της αντιλαμβανόμενη πως επίκειται καταιγίδα νέων αποκαλύψεων μέσα στις ημέρες του Πάσχα".

    [07] ΕΣΥ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "Εθνικό Δίκτυο Μοριακού Ελέγχου Αίματος, προσλήψεις που ξεπερνούν τις 5.000 και θα γίνουν άμεσα και κτιριακή ανάπλαση των νοσοκομείων είναι τα κυρίαρχα σημεία της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου με τους διαπιστευμένους συντάκτες".

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "Εθνικό Σύστημα Υγείας...Ανέστη. Σειρά άμεσων μέτρων και παρεμβάσεων προωθεί ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Αβραμόπουλος για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη από τα γρανάζια του ΕΣΥ με γρήγορους ρυθμούς".

    [08] Μεταρρυθμίσεις

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι " θεωρητικώς, οι πολίτες μπορεί να αντιδρούν σε μέτρα που αισθάνονται ότι τους θίγουν, κατά βάθος όμως αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητά τους. Έτσι, ενόσω η Κυβέρνησις συνεχίζει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων χωρίς ταλαντεύσεις, θα αποκομίζη πολιτικό όφελος".

    [09] Τουρκία

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "οι Τούρκοι αδιαφορούν για την υλοποίηση των συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αρνούνται να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο σύνδεσης. Επιμένουν στην αναθεωρητική πολιτική στο Αιγαίο, προκαλώντας ανησυχία σε Αθήνα και Βρυξέλλες. Ερντογάν και στρατηγοί "οχυρώνονται" πίσω από τις ασφυκτικές πιέσεις της Ουάσιγκτον προς την Ευρώπη".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "η "κουμπαριά" του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν με τον Έλληνα ομόλογό του Κώστα Καραμανλή δεν ...σώζει την Άγκυρα, η οποία βλέπει τα ευρωπαϊκά όνειρά της να γκρεμίζονται αν δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Ε.Ε.".

    [10] Δικαιοσύνη

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "το πιο σκληρό της πρόσωπο δείχνει η Δικαιοσύνη κατά κοινή ομολογία του νομικού κόσμου, αλλά και πολλών πολιτών που βρίσκονται στις αίθουσες του δικαστηρίου αντιμέτωποι με τις πιο αυστηρές ποινές του ποινικού και του αστικού κώδικα".

    [11] ΙΚΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "περίπου 40.000 οφειλέτες του ΙΚΑ θα έχουν σύντομα μια δεύτερη ευκαιρία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων εισφορών, με μείωση των πρόσθετων τελών έως 80%".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "πληθώρα αλλαγών και ευνοϊκών ρυθμίσεων για 150.000 επιχειρήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους έρχεται μετά το Πάσχα με νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης".

    [12] Πασχαλινή έξοδος

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "τα μειωμένα δρομολόγια των πλοίων αποκλείουν πολλά νησιά από τον προορισμό των ταξιδιωτών για τις ημέρες του Πάσχα, με αποτέλεσμα τη χαμηλή πληρότητα των ξενοδοχείων".

    [13] Αρχαιοκαπηλία

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "ο υπ. Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκης έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που αποκαλύφθηκε με κέντρο τη "ρωμαϊκού μεγαλείου" βίλα στη Σχοινούσα: εκεί βρέθηκαν κιβώτια που, κατά τις υπουργικές ανακοινώσεις, "προέρχονται από δημοπρασίες των οίκων Sotheby's και Christie's και είχαν ημερομηνίες δημοπρασίας από το 2001 ως τον Σεπτέμβριο του 2005".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "πυκνώνει το πέπλο ερωτημάτων πάνω από τη βίλα της Σχοινούσας, μετά τη χθεσινή, φειδωλή σε ειδήσεις, συνέντευξη Τύπου του υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη και ενώ μικτά συνεργεία αστυνομικών και αρχαιολόγων επεκτείνουν τώρα τις έρευνές τους σε όλη την έκταση του κτήματος".

    Η Press Time προσθέτει ότι "συλλογές αρχαιοτήτων που έχουν στην κατοχή τους τρεις Σαουδάραβες κροίσοι μπαίνουν στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης και της Ιντερπόλ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για άμεση εμπλοκή τους με τον αρχαιολογικό θησαυρό που ανακαλύφθηκε στη Σχοινούσα".

    [14] Μπόινγκ της ΗΛΙΟΣ

    Η METRO επισημαίνει ότι "ευθύνες σε "υψηλά ιστάμενα κλιμάκια της διεθνούς αεροπορικής κοινωνίας", για την πτώση του Μπόινγκ της Ήλιος τον Αύγουστο του 2005 στο Γραμματικό, εντοπίζει το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, όπως δηλώνει με αποκλειστική συνέντευξή του στη "metro" ο πρόεδρος της επιτροπής, Ακριβός Τσολάκης".

    [15] Κοντολίζα Ράις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "ανεπιθύμητο στην Ελλάδα είναι το γνωστό γεράκι του πολέμου, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "την Πέμπτη του Πάσχα αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η Ντόρα Μπακογιάννη απέφυγε να ανακοινώσει την ημερομηνία του ταξιδιού της Αμερικανίδας ομολόγου της έως ότου οριστικοποιηθεί, αλλά το ζητούμενο είναι αν θα πάρει... άριστα 10".

    [16] Ιράν

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "σύννεφα πολέμου ξανά στην περιοχή, με επίκεντρο αυτή τη φορά την κρίση σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο πρόεδρος Μπους, σε μια επίδειξη πολεμοχαρούς πυγμής, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να πλήξουν με πυρηνικά όπλα στόχους στο Ιράν".

    [17] Ασφαλιστικό

    Η City Press υποστηρίζει ότι "Τσιτουρίδης: Μετά το Πάσχα αρχίζει ο διάλογος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Ο υπουργός Απασχόλησης λέει "όχι" στην αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης και στη μείωση των συντάξεων. Αρχίζει η διαδικασία αλλαγής της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2008 για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για το Ασφαλιστικό, με μια κατ' αρχήν εξέταση των διαστάσεων του προβλήματος, αλλά και την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν από την υλοποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "πρωτοβουλία για την έναρξη διαλόγου για το ασφαλιστικό αναλαμβάνει η κυβέρνηση, η οποία απηύθυνε χθες επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής ζητώντας τη σύγκληση, μετά το Πάσχα, κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αντικείμενο συζήτησης τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 19 April 2006 - 21:12:21 UTC