Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/5/2006
  • [02] ΑΣΕΠ
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ιράν
  • [05] Απεργία
  • [06] Ασφαλιστικό
  • [07] Αιγαίο
  • [08] Πυροσβεστικό Σώμα
  • [09] ΔΕΚΟ-Αυξήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/5/2006

    Η κρίση στο Ιράν, η σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ Ευάγγελου Αενιζέλου και Διώργου Φλωρίδη για την τροπολογία της κυβέρνησης, που αφορά τα κλωστήρια Νάουσας και η κατάργηση του ΑΣΕΠ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εισοδηματική ενίσχυση ανέργων. Δια περιοχές με ανεργία άνω του 20%.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ο Διώργος "άδειασε" τον Μπένι. Νέα διαμάχη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με Αενιζέλο - Φλωρίδη.

    ΑΠΟΔΕΥΜΑΤΙΝΗ: 2.600 μόνιμοι - εποχικοί. Αναλυτικοί πίνακες με τις θέσεις - Όλες οι προθεσμίες.

    Η ΑΥΔΗ: Απεργία για τις συμβάσεις και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Σήμερα σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και Τράπεζες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία που προβλέπει πρόωρη συνταξιοδότηση ανέργων σε περιοχές που πλήττονται από την ανεργία.

    ΤΟ ΑΗΜΑ: Αποδοκιμασία Αενιζέλου από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Θυελλώδης συνεδρίαση των τομέων Εργασίας και Οικονομίας.

    Η ΑΡΑΔΥΝΗ: Όλη η προκήρυξη για την Πυροσβεστική. Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις δοκίμων.

    ΕΘΝΟΣ: Δένουν τα χέρια του ΑΣΕΠ. Μόνοι τους θα διορίζουν, μόνοι τους θα "ελέγχουν" τις ενστάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παραλύει σήμερα το κράτος από τις διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών και... ΔΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ απεργία... κι όπου βγει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δκριζάρουν το μισό Αιγαίο οι Τούρκοι. Με γιγαντιαία αεροναυτική άσκηση έρευνας - διάσωσης και την παρουσία για πρώτη φορά ξένων δημοσιογράφων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μαλλιά - κουβάρια για τους άνεργους κλωστοϋφαντουργούς. Νέα μετωπική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ / Όλο το παρασκήνιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απολύουν το ΑΣΕΠ από τις ΔΕΚΟ. Αποφάσεις της κυβέρνησης με συνταγματικό πρόβλημα.

    ΕΣΤΙΑ: Η Ευρώπη υπό χρεωκοπίαν. Περιορίζεται ο ρόλος της στην παγκόσμιο οικονομία.

    ESPRESSO: Ποιος υπουργός "παζαρεύει" πλαστά DVD; Οι Νιγηριανοί κατακτούν την πολιτική!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αθήνα υπέρ ρωσικής θέσης για το Ιράν. Στήριξη στον ΟΗΕ και την ΕΕ ζήτησε ο Ιρανός απεσταλμένος.

    Ο ΛΟΔΟΣ: "Λουκέτο" σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μεταφοράς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καταργούν το ΑΣΕΠ εν όψει εκλογών. Ετοιμάζουν επέλαση "γαλάζιων παιδιών".

    Η ΝΙΚΗ: Μήνυμα στο Μαξίμου. Πανελλαδική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

    ΡΙΞ-ΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δράση τώρα! Καμιά συμμετοχή στον προσχηματικό "διάλογο".

    TRAFFIC NEWS: Σάλος με το γυμνό βίντεο της Σεβερίνα. Η υποψήφια της Κροατίας στη Διουροβίζιον.

    Η ΧΩΡΑ: Αυξήσεις 11% στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ. Αναμένεται αύριο να ανακοινωθεί η συμφωνία.

    City Press: Έναρξη "διαλόγου" με απεργίες και αποχή. Αρχίζει σήμερα στη Αουλή η επίσημη προσπάθεια αναζήτησης λύσεων για το ασφαλιστικό.

    Μetro: "Ακίνητη" η Ελλάδα. Πανεργατική κινητοποίηση σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

    ΑΔΔΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Επαγγέλματα που δίνουν δουλειά. Μελέτη για τα πτυχία που έχουν ζήτηση.

    ΕΔΝΑΤΙΑ: "Σανίδα σωτηρίας" για τους απολυμένους η Κυβέρνηση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σημαντικός ο διπλωματικός ρόλος της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πυρηνικής κρίσης με το Ιράν.

    [02] ΑΣΕΠ

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "με απλές υπουργικές αποφάσεις προχωρεί η κυβέρνηση στην κατάργηση και της παραμικρής εμπλοκής του ΑΣΕΠ στις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού από μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα, εν όψει των δημοτικών εκλογών και των πιέσεων για ανεξέλεγκτο "βόλεμα" περισσότερων "γαλάζιων παιδιών". Οι μεγαλύτερες ΔΕΚΟ έχουν το τελευταίο διάστημα εξαιρεθεί από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, παρά τις παλαιότερες δεσμεύσεις των αρμόδιων υπουργών".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "χειροπόδαρα δένει η κυβέρνηση το ΑΣΕΠ κρατώντας το μακριά από τις διαδικασίες προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Με μία πρωτοφανή απόφαση, που φέρει τη σφραγίδα του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Πρ. Παυλόπουλο , αφαιρούνται από το ΑΣΕΠ οι αρμοδιότητες της εκδίκασης των ενστάσεων των υποψηφίων και της κατάρτισης των οριστικών πινάκων διοριστέων και εκχωρούνται στη δικαιοδοσία των ίδιων των φορέων. Το πάρτι αρχίζει από τη ΔΕΗ και ακολουθούν άλλες ΔΕΚΟ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "πόρτα για να διορισθούν χωρίς έλεγχο "γαλάζια παιδιά" στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ, ανοίγουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης, που προβλέπουν τον έλεγχο των ενστάσεων των μη επιτυχόντων από τον ίδιο φορέα που κάνει τον διαγωνισμό. Με τον τρόπο αυτόν καταργείται ουσιαστικά το ΑΣΕΠ και μεταβάλλονται οι ΔΕΚΟ σε ελέγχουσες και ελεγχόμενες".

    [03] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΑΗΜΑ επισημαίνει ότι "σε διασταυρούμενα πυρά από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε χθες ο κ. Ευ. Αενιζέλος με αφορμή μια τροπολογία για τους απολυμένους των Κλωστηρίων Ναούσης και αναγκάστηκε να αποσύρει την πρότασή του με ...ελιγμό. Στη συνεδρίαση των τομέων Οικονομίας και Εργασίας, πολλοί βουλευτές είπαν βαριές κουβέντες, όπως "αίσχος" και "γελοιότητες", προκαλώντας ένταση στη συζήτηση που ξεκίνησε με "επίθεση" του κ. Δ. Φλωρίδη".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "εμφύλιος χθες στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης για την πρόωρη συνταξιοδότηση των ανέργων των Κλωστηρίων Νάουσας. Την συνεδρίαση των αρμόδιων συντονιστών του Κινήματος, μονοπώλησε η κόντρα Αενιζέλου - Φλωρίδη, με τον πρώτο να τάσσεται υπέρ της "φιλολαϊκής" πρότασης της κυβέρνησης, τον δε Διώργο Φλωρίδη να εξαπολύει μύδρους, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να σύρεται πίσω από την κυβέρνηση".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "χάος στο ΠΑΣΟΚ από τη νέα κόντρα Αενιζέλου -Φλωρίδη με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης για τους απολυμένους της κλωστοϋφαντουργίας της Νάουσας. Στο αρμόδιο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητήθηκε η συγκεκριμένη τροπολογία έγινε "το έλα να δεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "με αφορμή αυτή τη φορά τη ρύθμιση της κυβέρνησης για τα Κλωστήρια Νάουσας διχάστηκε και πάλι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστές τους Ευ. Αενιζέλο, Δ. Φλωρίδη".

    [04] Ιράν

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "συμφωνία μέσα, σύγκρουση έξω. Ο λόγος για τα όσα διαδραματίστηκαν στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου χθες η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον αρμόδιο για τα πυρηνικά του Ιράν, Αλί Λαριτζανί".

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι " τη διπλωματική επίλυση της κρίσης στο Ιράν υποστήριξαν από κοινού χθες η υπουργός Εξωτερικών και ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, που συναντήθηκαν στην Αθήνα στην οποία βρέθηκε ο Ιρανός αξιωματούχος για να συζητήσει το θέμα με την ελληνική κυβέρνηση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα, για την επίλυση της κρίσης, ζήτησε χθες η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη από τον γγ του Εθνικού Συμβουλίου του Ιράν και ειδικό διαπραγματευτή για το πυρηνικό πρόγραμμα κ. Αλί Λαριτζανί. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σε καλό κλίμα και η κ. Μπακογιάννη τόνισε στον κ. Λαριτζανί την αντίθεση της Ελλάδας προς τη διασπορά των πυρηνικών όπλων, αλλά και την πίστη ότι η κρίση είναι δυνατόν να επιλυθεί μέσω της διπλωματίας".

    [05] Απεργία

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "ηχηρό μήνυμα για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που συστηματικά ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, σαρώνοντας εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών, πρόκειται να στείλουν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εργαζόμενοι που θα λάβουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία που οργανώνουν σήμερα η ΔΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ".

    Σύμφωνα με τη METRO "θέση μάχης λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, ακολουθώντας ευθεία γραμμή υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων και των εισοδημάτων τους, μέσω γενικευμένων απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι εξελίξεις στον κλάδο των τραπεζικών συμβάσεων εργασίας και στον χώρο των ΔΕΚΟ ορίζουν τα δύο βασικά μέτωπα της σημερινής πανεργατικής κινητοποίησης, με τα συνδικάτα να προειδοποιούν ότι θα κλιμακωθούν οι απεργίες σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν λάβει το μήνυμα".

    Η ΑΥΔΗ αναφέρει ότι "σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, διεκδικώντας σεβασμό στις συλλογικές διαπραγματεύσεις που απειλούνται, υπερασπιζόμενοι τις κοινωνικές υπηρεσίες, αγωνιζόμενοι κατά της λιτότητας".

    Ο ΛΟΔΟΣ γράφει ότι "λουκέτο" σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βάζουν σήμερα τα συνδικάτα με την εικοσιτετράωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για την εισοδηματική πολιτική, το νόμο για τις ΔΕΚΟ και τις συλλογικές συμβάσεις. Θα υπολειτουργούν εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, νομαρχίες, τράπεζες και ΔΕΚΟ ενώ τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΑ θα δέχονται μόνο έκτακτα περιστατικά".

    [06] Ασφαλιστικό

    Η City Press επισημαίνει ότι "το ΚΚΕ χαρακτηρίζει προσχηματικό το διάλογο και αρνείται να πάρει μέρος σε αυτόν. "Εισοδηματική ενίσχυση διαρκείας" χαρακτηρίζει τώρα η κυβέρνηση τα προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης τύπου Νάουσας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "πρεμιέρα κάνει σήμερα στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Αουλής ο διάλογος για το Ασφαλιστικό. Από την πλευρά της κυβέρνησης οι βασικοί άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η χορήγηση "σταθερού εισοδήματος" στους ανέργους περιοχών που πλήττονται από υψηλή ανεργία, η ένταξη των "ευγενών" Ταμείων στο ΙΚΑ και η αναμόρφωση της λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "το κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι πράγματι διασφαλίζει κοινωνική δικαιοσύνη και υψηλό επίπεδο προνοίας, δεν μπορεί να συνεχισθή. Διότι απλούστατα δεν υπάρχουν πόροι για την στήριξή του. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σήμερα οξύτατο ασφαλιστικό πρόβλημα. Και αυτό δεν οφείλεται μόνον -όπως κακώς πιστεύεται- στο δημογραφικό. Η αλήθεια είναι πώς το ίδιο το οικονομικό σύστημα δεν αντέχει να τροφοδοτή το ασφαλιστικό σύστημα".

    Ο ΡΙΞ-ΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "με την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αουλής, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ δίνουν σήμερα το εναρκτήριο λάκτισμα του προσχηματικού "κοινωνικού διαλόγου" για το Ασφαλιστικό. Επιδίωξή τους, από κοινού με τους βιομηχάνους και την πλειοψηφία της ΔΣΕΕ, είναι να καλλιεργήσουν κλίμα εφησυχασμού, συναίνεσης και υποταγής των εργαζομένων στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που επιτάσσει η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου".

    [07] Αιγαίο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "τη διχοτόμηση του Αιγαίου προβλέπει η γιγαντιαία τουρκική άσκηση έρευνας-διάσωσης με την κωδική ονομασία "Ντενίζ Ασλανί" ("Θαλάσσιος Λεών"), η οποία περνά σήμερα στην κύρια φάση της και θα ολοκληρωθεί αύριο".

    [08] Πυροσβεστικό Σώμα

    Η ΑΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός κατάταξης 540 δοκίμων πυροσβεστών γενικών υπηρεσιών στο Πυροσβεστικό Σώμα. Οι υποψήφιοι, όπως είχε επισημάνει η "Α" θα πρέπει να είναι "δεκαθλητές" προκειμένου να καταφέρουν να μπουν στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς οι αθλητικές δοκιμασίες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και καταλαμβάνουν το 50% και πλέον των μορίων κατάταξης".

    [09] ΔΕΚΟ-Αυξήσεις

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "οριστικοποιείται η συμφωνία για διετείς συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ. Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης, καθώς και οι διοικήσεις των Οργανισμών, αφού σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συνομιλίες οι αυξήσεις θα ανέρχονται στο 11% και θα καταβληθούν μέχρι τον Μάιο του 2007".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 10 May 2006 - 16:48:48 UTC