Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-06-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/6/2006
  • [02] Συνταγματική αναθεώρηση
  • [03] Εφορία
  • [04] Υποκλοπές
  • [05] Δημοσκόπηση
  • [06] Δικαστικοί
  • [07] Κομισιόν
  • [08] Προσλήψεις
  • [09] Φορολογία
  • [10] Εκλογές
  • [11] Τουρκία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/6/2006

    Η συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά πανεπιστήμια, η παραπομπή της Ελλάδας από την Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για περιβάλλον - νοσοκομεία, ο νέος γύρος διώξεων κατά δικαστικών, η δημοσκόπηση της Metron Analysis, το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές και οι φορολογικοί έλεγχοι σε στεριά και θάλασσα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η Βουλή ανοίγει τον δρόμο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Ενώ η Παιδεία παραμένει δημόσιο αγαθό -κατά δήλωση του πρωθυπουργού.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Διπλό ναι για μη κρατικά ΑΕΙ. Συμφώνησαν Καραμανλής -Παπανδρέου για το άρθρο 16.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συμφωνούν για μη κρατικά ΑΕΙ. "Ναι" στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και από τον Γιώργο.

    Η ΑΥΓΗ: Καραμανλής - Παπανδρέου μαζί αναθεωρούν το άρθρο 16. Η δικομματική αναθεώρηση κατά Παιδείας, Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο κωδικός "ERIC" καίει τους Σουηδούς. Καταπέλτης το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τους "κοριούς" του Μπιλ Ζήκου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Ελλάδα πάλι στο εδώλιο. Καταιγισμός προσφυγών από την ΕΕ. Στο Ευρωδικαστήριο για μαζικές παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 8.891 προσλήψεις σε εκπαίδευση, Δημόσιο, οργανισμούς. Όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΕΘΝΟΣ: Επιδρομή σε στεριά και θάλασσα. Εφορία: "Πολεμική" σύσκεψη και τρίμηνο πρόγραμμα 30.000 ελέγχων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το Σεπτέμβριο ο τρύγος για τα "σταφύλια της οργής". Φοιτητές και καθηγητές από χθες σε... καλοκαιρινές διακοπές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νευρική κρίση στην Τουρκία μετά το χθεσινό νέο τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κυριαρχία ΝΔ στην πιο κρίσιμη (εκλογική) στροφή. Η δημοσκόπηση της METRON επιβεβαιώνει και επαυξάνει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ιδού το κλειδί των υποκλοπών. ΑΔΑΕ προς κυβέρνηση και Δικαιοσύνη με πόρισμα-φωτιά: "Αν έχετε τη βούληση μπορείτε να βρείτε τους υποκλοπείς και τους οργανωτές".

    ΕΣΤΙΑ: Ποιοι πληρώνουν τελικά τους φόρους. Συστηματική παραπλάνησις της κοινής γνώμης.

    ESPRESSO: Gay γάμος αύριο στη Μύκονο. Αύριο η "τελετή" σε glamorous ξενοδοχείο και σε κλειστό φιλικό κύκλο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέος γύρος διώξεων κατά δικαστικών για κακουργήματα και απάτες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συμφωνούν για ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Πλήρης διαφωνία στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, με μία εξαίρεση.

    ΤΑ ΝΕΑ: 15 νέες σκιές για τις υποκλοπές. ΑΔΑΕ: Βρήκαμε τα τηλέφωνα των κοριών.

    Η ΝΙΚΗ: "Άγκυρα" στις διαπραγματεύσεις. Η ΕΕ προειδοποιεί την Τουρκία με διακοπή της ενταξιακής πορείας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνταγματική αναθεώρηση: ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θέλουν ανώνυμες εταιρείες τα Πανεπιστήμια.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Κάθε μέρα και μια "μάχη" για την Παιδεία. Πλακώνονται ΜΑΤ με φοιτητές, αλλά δεν υπάρχει προοπτική διαλόγου.

    TRAFFIC NEWS: Κλείστηκε σε ψυχιατρείο για να μην πληρώσει 100.000 ευρώ. Η αληθινή ιστορία 35χρονου που έφτασε στα όρια της απελπισίας.

    City Press: Ανώτατη παιδεία: Οι καταλήψεις πάνε... παραλία.

    Metro: Συμφωνία για μη κρατικά ΑΕΙ. Καραμανλής και Παπανδρέου "έβαλαν την υπογραφή τους" για να αλλάξει το σημερινό καθεστώς.

    Metropolis: Παραπομπή της Ελλάδας για περιβάλλον - νοσοκομεία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 8.870 προσλήψεις σε επτά υπουργεία. Εγκρίθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ανοίγει ο δρόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Υπέρ της λειτουργίας τους με κρατική όμως εποπτεία Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εξτρα χαράτσι σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ. Μέχρι 5.000 ευρώ για οχήματα που αγοράστηκαν από το 2003 έως σήμερα.

    [02] Συνταγματική αναθεώρηση

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "νέο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χθες το πρωί φοιτητές, πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι έξω από τη Βουλή για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ειδικότερα του επίμαχου άρθρου 16, που αναφέρεται στο δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "πρεμιέρα με τη συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων έκανε χθες στη Βουλή η διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος που θα ολοκληρωθεί από την επόμενη Βουλή με την ψήφιση των νέων διατάξεων. Στις 31 Ιανουαρίου του 2007 η Επιτροπή Αναθεώρησης θα πρέπει να παραδώσει την έκθεσή της, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αλλαγή του συνταγματικού χάρτη της χώρας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει "σε συναίνεση για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια προχώρησαν χθες τα δύο μεγάλα κόμματα. Από την πλευρά τους η φοιτητές έριξαν αυλαία στις κινητοποιήσεις τους και έδωσαν ραντεβού για τον Σεπτέμβρη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "ναι" στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είπαν, χθες, στη Βουλή Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου. Η χθεσινή συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος κατέδειξε ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμπίπτουν στη διαπίστωση της ανάγκης να θεσπιστεί αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι "υπό την αυστηρή εποπτεία του Κράτους, θα τεθούν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, στην πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "με τη "βούλα" της δικομματικής συναίνεσης ξεκίνησε και επίσημα χτες στη Βουλή η διαδικασία της δεύτερης, μέσα σε λίγα σχετικά χρόνια, αναθεώρησης του Συντάγματος. "Η αναθεώρηση κινείται σε πιο συντηρητική και αντιδραστική κατεύθυνση", τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση "ανοίγει πλήρως κάποιες μισάνοιχτες πόρτες προς αντιδραστικές κατευθύνσεις που άφησε το ΠΑΣΟΚ". "Ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν ανάμεσα στις προτάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και σ' αυτές που φέρνει η ΝΔ", υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "πρεμιέρα συνταγματικής αναθεώρησης χθες στη Βουλή με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Ευρεία σύγκλιση μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου προδιαγράφει τον νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα της επιχειρούμενης αναθεώρησης, τη συνταγματοποίηση πολιτικών εις βάρος της παιδείας, του περιβάλλοντος, της δικαιοσύνης και κοινωνικών δικαιωμάτων".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος για να επιτραπεί η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών Ανωτάτων Ιδρυμάτων συμφώνησαν χθες στη Βουλή ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου. Διαφώνησαν ωστόσο σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 τονίζει ότι "οι "μάχες" στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μεταξύ αστυνομίας, φοιτητών και των γνωστών-αγνώστων συνεχίζονται αλλά φως δεν φαίνεται. Οι ακαδημαϊκοί, δηλαδή οι καθηγητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν φαίνεται πλέον πουθενά να λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία προετοιμασίας διαλόγου, ενώ και στη Βουλή ο περίφημος διάλογος μεταξύ των κομμάτων είναι διάλογος μεταξύ κουφών. Η αντιπολίτευση με διάφορα προσκόμματα επί της διαδικασίας δεν κάθεται στο τραπέζι της συζήτησης ενώ και οι φορείς των εκπαιδευτικών γενικώς δεν φαίνεται ότι θα προσέλθουν σε διάλογο".

    Σύμφωνα με την City Press "οι απεργοί πανεπιστημιακοί πληρώνονται κανονικά και ετοιμάζονται για τα "μπάνια του λαού". Οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές εξασφάλισαν διπλή εξεταστική το Σεπτέμβριο και οργανώνουν τώρα τις διακοπές τους. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι εκτονώθηκε και αυτή η κρίση. Καραμανλής και Παπανδρέου συμφώνησαν στη Βουλή για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος".

    Η Metro αναφέρει ότι "ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση και λειτουργία στην Ελλάδα των μη κρατικών πανεπιστημίων. Τα δύο μεγάλα κόμματα συμφώνησαν επί του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, παρά το ότι διαφώνησαν για τα υπόλοιπα θέματα, στη διάρκεια της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση".

    [03] Εφορία

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "άγριο φοροκυνηγητό σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μεγάλες εταιρείες, που "έκρυψαν" τον ΦΠΑ, εμπορικά καταστήματα, νυχτερινά κέντρα, ξενοδοχειακές μονάδες και ελεύθερους επαγγελματίες, εξαπολύει το υπουργείο Οικονομικών σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τονωθούν τα παραπαίοντα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού".

    [04] Υποκλοπές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "πανηγυρική είναι η δικαίωση της "Α" για την υπόθεση των υποκλοπών μετά τη δημοσιοποίηση του τελικού πορίσματος της ΑΔΑΕ που δείχνει ενόχους στα υψηλότερα κλιμάκια της κατασκευάστριας εταιρείας ERICSSON. Κι αυτό γιατί όπως επισημαίνουν τα ίδια τα στελέχη της εταιρείας σε δηλώσεις τους προς την ΑΔΑΕ, η γνώση του λογισμικού νόμιμης συνακρόασης ή αλλιώς RES είναι "περιορισμένη" ακόμη και στην εταιρεία που το ...κατασκευάζει".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "στους υπευθύνους των υποκλοπών λέει η ΑΔΑΕ πως οδηγεί το πόρισμά της, αφήνοντας εκτεθειμένη την κυβέρνηση, που είχε περιοριστεί σε μήνυση κατ΄αγνώστων. Κωδικοποιημένοι στο πόρισμα οι ύποπτοι τηλεφωνικοί αριθμοί, όμως στις ανακριτικές αρχές φάκελος με τα πραγματικά στοιχεία και τα ονόματα πιθανών εμπλεκομένων. Πόσοι τηλεφωνικοί αριθμοί εμφανίζονται να είχαν συχνή επικοινωνία με τα καρτοκινητά -σκιές, πως τοποθετήθηκε ο "κοριός" της Vodafone, πως λειτουργούσαν οι ωτακουστές και οι συνεργάτες τους, τι σχέση έχει ο...Ερικ ο Ακροατής".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "πόρισμα-βόμβα κατέθεσε η ΑΔΑΕ: φωτογραφίζει τους "εγκεφάλους" των υποκλοπών και εκθέτει την κυβέρνηση για την 11μηνη απραξία της".

    [05] Δημοσκόπηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "δύο χρόνια από τις εκλογές του 2004 και στο μέσον της κυβερνητικής θητείας ο πρωθυπουργός και η ΝΔ εμφανίζονται σε μία ακόμα δημοσκόπηση ως οι κεντρικοί πυλώνες του πολιτικού τοπίου στη χώρα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη θέση τους, σε ένα περιβάλλον απ΄όπου απουσιάζει αξιόπιστος αντίπαλός τους. Η έρευνα FORUM της εταιρίας Metron Analysis, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα όχι μόνο επιβεβαιώνει τα ευρήματα των άλλων δημοσκοπήσεων, αλλά ενισχύει την εικόνα κυριαρχίας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης , σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο αρχηγός του, δείχνουν στοιχεία κλιμακούμενης φθοράς".

    [06] Δικαστικοί

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "η αποχώρηση του κ. Δημ. Λινού από τον εισαγγελικό θώκο του Αρείου Πάγου συνοδεύτηκε χθες από την προαναγγελία νέου μπαράζ διώξεων στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων για τη δράση του πολυπληθέστατου παραδικαστικού κυκλώματος. Η εξέλιξη αφορά σε 14 άτομα, για τα οποία ο αντεισαγγελέας του Α.Π. κ. Γ. Σανιδάς ζήτησε άσκηση διώξεων, κατά οκτώ δικαστών και τριών δικηγόρων, ενώ σημειώνεται εμφαντικά ότι ανάμεσά τους πέντε είναι εφέτες και ένας πρόεδρος Πρωτοδικών. Από τους προαναφερθέντες, πέντε άτομα είναι "πρωτοεμφανιζόμενα" στη μακρά λίστα των ενεχομένων στο παραδικαστικό κύκλωμα. Ευρύτατο το πλαίσιο των κατηγοριών: Παράβαση καθήκοντος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κακουργηματική απάτη κατ΄εξακολούθησιν, αποσιώπηση λόγου εξαιρέσεως...".

    [07] Κομισιόν

    Η Metropolis υποστηρίζει ότι "για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι πρόσφατες κατηγορίες αφορούν σε θέματα προμηθειών νοσοκομειακού υλικού, μη κατασκευής δικτύων αστικών λυμάτων και αναθέσεις έργων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι " νέες κατηγορίες για παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας αντιμετωπίζει η Ελλάδα μετά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να την παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το εύρος των παραβάσεων (από τις προμήθειες των νοσοκομείων, τους βιολογικούς καθαρισμούς σε 24 πόλεις, τα απόβλητα των πλοίων ως και την ειδικότητα των παθολόγων ιατρών) αποδεικνύει την έντονη απόκλιση της Ελλάδας από το κοινοτικό κεκτημένο σε τομείς που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής των πολιτών".

    [08] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "νέο πακέτο 8.891 προσλήψεων σε φορείς του Δημοσίου ενέκρινε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή. Σύμφωνα με τις εγκριτικές αποφάσεις ενισχύονται σημαντικά οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, οι Ελληνικές Αλυκές, η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού του υπ. Ανάπτυξης, οι Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, ενώ προβλέπεται η πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στον ΟΕΕΚ, αλλά και η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Σιβιτανίδειο Σχολή".

    [09] Φορολογία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "σήμερα που το κράτος δεν μπορεί πλέον να παίζη το ρόλο του εργοδότου, χωρίς ιδιώτες δεν μπορούν να υπάρξουν θέσεις εργασίας. Επομένως είναι απαράδεκτος ο διαχωρισμός σε "καλούς" μισθωτούς που δήθεν επωμίζονται τα φορολογικά βάρη και σε "κακούς" επιχειρηματίες ή ελεύθερους επαγγελματίες που δήθεν φοροδιαφεύγουν. Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Απλώς ο λαϊκισμός που κυριαρχεί στον τόπο μας, δεν επιτρέπει την αποκάλυψή της".

    [10] Εκλογές

    H Espresso αναφέρει ότι "επειδή οι εκλογές θα γίνουν σε περίπου ένα χρόνο, έχουν ήδη βγει τα μαχαίρια ανάμεσα στους υπουργούς και τους κορυφαίους της ΝΔ για το ποιος θα πλασαριστεί σε καλύτερη θέση έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επανεκλογής αλλά και εκ νέου υπουργοποίησης. Μια και στη ΝΔ το θεωρούν πια δεδομένο ότι θα κερδίσουν και τις εκλογές αυτές...Γι' αυτό και έχει αρχίσει ο μεγάλος χαμός στην Α΄και Β΄Αθηνών, όπου πολιτεύονται οι περισσότεροι εκ των κορυφαίων της ΝΔ. Και όπου τα "συντροφικά μαχαιρώματα" δίνουν και παίρνουν".

    [11] Τουρκία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία η απειλή του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρεν για την ..."πλήρη" αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, εάν η Αγκυρα δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει αναλάβει έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "αντιμέτωπη με τις συνέπειες της άρνησής της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται η Τουρκία, η οποία εμφανίζεται να θέτει με την συμπεριφορά της σε κίνδυνο την ίδια την ευρωπαϊκή της πορεία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ωθείται από την συμπεριφορά αυτή ολοένα και πιο κοντά στην λήψη απόφασης να πέσει...άγκυρα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, οι οποίες πρόκειται να σταματήσουν εφόσον η γειτονική χώρα δεν ανοίξει, όπως έχει υποχρέωση, τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 30 June 2006 - 20:54:33 UTC