Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Μέση Ανατολή
  • [03] Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οικονομικές επιπτώσεις
  • [04] Υπόθεση Αλεξ
  • [05] ΑΣΕΠ
  • [06] Συνεταιρισμοί - Δάση
  • [07] Οικογένεια Παπανδρέου-Καστρί
  • [08] Αγορά εφημερίδας "Ελεύθερου Τύπου"
  • [09] ΝΔ-Δημοσκοπήσεις
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] Εξοπλισμοί-Προμήθειες-Ερευνα
  • [12] ΕΕ-Μισθοί
  • [13] Ακτοπλοΐα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι επιπτώσεις στις διεθνείς αγορές, η δημοσκόπηση της VPRC και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, η κατάσταση στην ακτοπλοΐα, η εξαγορά της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" από εταιρία στην οποία συμμετέχουν ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου και η οικονομία και οι μισθοί στην ΕΕ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    Tίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανησυχία σε Ελλάδα-Κύπρο για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Φόβοι και για μεγαλύτερη κλιμάκωση.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ευφορία στη ΝΔ για το άνοιγμα της ψαλίδας. Γκάλοπ της V-PRC: Στο 4% έφτασε η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σοφία κατά Γιώργου. Το "Καστρί" διχάζει την οικογένεια Παπανδρέου.

    Η ΑΥΓΗ: Πόλεμος κατά αμάχων. Σε ισραηλινή πολιορκία ο Λίβανος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τα πολιτικά σχέδια της Γιάννας μετά την αγορά του "Ελεύθερου Τύπου". Με όχημα τα Μέσα Ενημέρωσης -αγοράζει και κανάλι- επιχειρεί να αποκτήσει ρόλο στην δημόσια ζωή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Του τράβηξε το αφτί! Τι είπε χθες ο κ. Κ. Καραμανλής στον υπουργό του κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη. "Πού πας, ρε Καραγκιόζη" φωνάζουν στα λιμάνια. Υπό κατάρρευση η ακτοπλοΐα. Πέντε πλοία εκτός γραμμών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ούριος άνεμος 4 μονάδων στη ΝΔ. VPRC: Ανεβαίνει το κυβερνών κόμμα ενώ το ΠΑΣΟΚ κατρακυλά.

    ΕΘΝΟΣ: Με κωδικό οι προσλήψεις στο Δημόσιο. Η απάντηση του ΑΣΕΠ στην προσπάθεια υποβάθμισής του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ματωμένες γάζες γιόμισε η Μέση Ανατολή, ενώ οι Ισραηλινοί ακολουθούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου προς την Πύλη της Δαμασκού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βόμβα στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών. Πιθανότατα να μην υπάρξουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μέρες '82. Γενικευμένη κρίση στη Μ. Ανατολή όπως πριν από 24 χρόνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γης μαδιάμ. Το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Λίβανο. Απάντηση με ρουκέτες. Απειλές και κατά Ιράν-Συρίας.

    ΕΣΤΙΑ: Ο βασικός μισθός στα κράτη της ΕΕ. Η Ελλάς σε σχετικώς καλή θέση της κατατάξεως.

    ESPRESSO: Και σε όργια η ανήλικη συμμορία. Σάλος στη Βέροια για τη μαφία των παιδεραστών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ορατός κίνδυνος ευρείας σύρραξης Ισραήλ και Αράβων. Απειλές Τελ Αβίβ κατά Συρίας, Ιράν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ώρες πολέμου στη Μέση Ανατολή. Σε ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό του Λιβάνου προχώρησε το Ισραήλ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αποζημιώνονται συνεταιρισμοί για τα δάση! Απόφαση-βόμβα του Ευρωδικαστηρίου.

    Η ΝΙΚΗ: Μάρτυρες εγκλήματος. Χλιαρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στην πολεμική δράση του Ισραήλ.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Ποιους φοβάται ο Γιώργος. Πασχίζει για 26 νομαρχίες, διαφορετικά... Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Κατάθλιψη στο ΠΑΣΟΚ. Στις 4 μονάδες η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Φονικές επιδρομές κατά Λιβάνου-Παλαιστίνης, απειλές κατά Συρίας-Ιράν. Ανάβει φωτιά το Ισραήλ σε όλη τη Μέση Ανατολή.

    TRAFFIC NEWS: Η Γκερέκου μιλάει για gay πολιτικούς χωρίς ταμπού. Η Άντζελα αγγίζει με ευαισθησία ένα καυτό θέμα.

    City Press: Ο Λίβανος στην πρέσα του Ισραήλ. Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν αποκλείσει το Λίβανο, σφυροκοπούν τις υποδομές του και ετοιμάζονται για νέες επιχειρήσεις.

    Metro: Ανεξέλεγκτες επιδράσεις. Το σκηνικό πολέμου στη Μέση Ανατολή απειλεί τις οικονομίες της Δύσης.

    Metropolis: Στα 668 ευρώ ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Καθηγητής ΑΕΙ τύφλωσε τη γυναίκα του. Προφυλακίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Θερμό" καλοκαίρι με ανατιμήσεις έως και... 100%. Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ανεβάζουν στα ύψη τις τιμές σε τρόφιμα και εποχικά είδη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κύμα ακρίβειας σε λαϊκές και βενζινάδικα. Η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου προκαλεί αλυσιδωτές αυξήσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ΜΕΒΓΑΛ αντιστέκεται στους μνηστήρες εξαγοράς της. Ισχυρότερη παρά ποτέ.

    [02] Μέση Ανατολή

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σε συναγερμό βρίσκεται η διεθνής κοινότητα για να αποτρέψει μια ευρύτερη αραβοϊσραηλινή σύρραξη. Ο φόβος ότι τα χειρότερα έπονται ενισχύθηκε από τις απειλές Ισραηλινών αξιωματούχων εναντίον της Συρίας και του Ιράν, που κατηγορήθηκαν ότι ευθύνονται άμεσα για τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ και θα αντιμετωπίσουν βαριές συνέπειες. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους κάλυψε πλήρως το Τέλ Αβίβ δηλώνοντας ότι "το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί". Αντιθέτως, οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας και Ρωσίας καταδίκασαν τις "δυσανάλογες πολεμικές πράξεις" του Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "η ιστορία επαναλαμβάνεται στη Μέση Ανατολή. Ο χρόνος γυρίζει πίσω, όταν η Μέση Ανατολή φλεγόταν με πολλές εστίες πολέμου. Εκτός ελέγχου είναι πλέον η σύρραξη μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, με τους αμάχους να πληρώνουν βαρύ τίμημα και τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί διχασμένη την έκβαση της νέας κρίσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ούτε ένα περιστατικό τραυματισμού Έλληνα υπηκόου, ενώ δεν έχει διατυπωθεί προς την πρεσβεία αίτημα επαναπατρισμού Ελλήνων. Στη χώρα ζουν περίπου 2.500 Έλληνες υπήκοοι, εγγεγραμμένοι στα προξενικά μητρώα".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "ανεξέλεκτη είναι πλέον η κατάσταση στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να προχωρά σε ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό του Λιβάνου για να σταματήσει τον ανεφοδιασμό της Χεζμπολάχ. Το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο της χώρας στη Βηρυτό αχρηστεύθηκε από βομβαρδισμούς, ενώ πλήττονται και βάσεις του λιβανικού στρατού".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "με έκδηλη απάθεια, που υποδηλώνει σαφή διάθεση για μη άμεση παρέμβαση, παρατηρεί η διεθνής κοινότητα τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται ως προς τις πιθανότητες να καταστεί ανεξέλεγκτη η κατάσταση".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "κλιμακώνεται η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στο Λίβανο με ναυτικό αποκλεισμό και πλήγματα από την αεροπορία. Να ασκηθεί πίεση για να σταματήσει το έγκλημα του Ισραήλ. Αυτή πρέπει να είναι και η θέση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν το κάνουν, ο ελληνικός λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και να τους δώσει μάθημα, τόνισε, με δήλωσή τους, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι " το νέο δράμα στη Μέση Ανατολή προβληματίζει έντονα την ελληνική κυβέρνηση και για το θέμα τοποθετήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ψυχραιμία και η σύνεση και κάλεσε τη Χεζμπολάχ να προχωρήσει στην άμεση απελευθέρωση των ομήρων αλλά και το Ισραήλ να αποφύγει τη χρήση υπέρμετρης βίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "είναι χαρακτηριστικό πως τίθεται πλέον στο τραπέζι ακόμη και το ενδεχόμενο μιας γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή και στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται και έκκληση προς το Ισραήλ και το Λίβανο να επικρατήσει η λογική. Έντονη είναι και η ανησυχία στην Κύπρο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή των συγκρούσεων".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "σε ολοκληρωτική πολεμική επιχείρηση εξελίσσεται η ισραηλινή επίθεση σε όλο πλέον τον Λίβανο, με συνεχείς βομβαρδισμούς που ήδη προκάλεσαν πολλές δεκάδες θύματα (τουλάχιστον 50, ανάμεσά τους 15 παιδιά) και πολλές καταστροφές υποδομών. Στο όνομα της "απάντησης" στη Χεζμπολάχ, που έχει στα χέρια της τους δύο Ισραηλινούς στρατιώτες, το Ισραήλ πολιορκεί από αέρος, θαλάσσης και ξηράς μια ανεξάρτητη χώρα, βομβαρδίζοντας ακόμη και το διεθνές αεροδρόμιο στη Βηρυτό".

    H City Press τονίζει ότι "ο τρόπος που εξελίσσεται η στρατιωτική αναμέτρηση στο Λίβανο και στη Λωρίδα της Γάζας δείχνει πόσο έχουν αλλάξει οι συνθήκες σε βάρος κυρίως του άμαχου πληθυσμού. Η Χαμάς και η Χεζμπολά μάχονται με όλα τα μέσα εναντίον του Ισραήλ και δεν δεσμεύονται από το "παραδοσιακό" δίκαιο του πολέμου. Από την πλευρά του , το Ισραήλ έχει υιοθετήσει μια ισοπεδωτική τακτική, ταυτίζοντας το σύνολο του πληθυσμού του Λιβάνου και των παλαιστινιακών εδαφών με τους φανατικούς Ισλαμιστές".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο κύριο άρθρο της αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "σε κάθε περίπτωση, ο πόλεμος είναι ένα απαράδεκτο μέσον αντίδρασης και επίλυσης όποιων διαφορών. Με τίποτε, μάλιστα, δεν δικαιολογείται η σφαγή αμάχων και η καταστροφή μιας χώρας. Από την πρώτη "δυσανάλογη" χρήση βίας στη Γάζα, το Ισραήλ μετά το επεισόδιο με τη Χεζμπολά προχώρησε σε επίσης "δυσανάλογη" επιδρομή στον Λίβανο, κινητοποιώντας την πολεμική του μηχανή για να απελευθερώσει τους δύο αιχμαλώτους Ισραηλινούς στρατιώτες, απορρίπτοντας την πρόταση να τους ανταλλάξει με Παλαιστινίους κρατουμένους. Πάει, όμως, ακόμη πιο πέρα η λογική της "δυσανάλογης" αντίδρασης, με την ευθεία κατηγορία από το Ισραήλ της Συρίας και του Ιράν για την πολεμική εμπλοκή στον Λίβανο".

    [03] Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οικονομικές επιπτώσεις

    Η metro γράφει ότι "οι νέες εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσουν σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα όλο το καλοκαίρι, με άμεση συνέπεια τη δημιουργία "ντόμινο" αυξήσεων σε πολλά, βασικά και μη, αγαθά".

    [04] Υπόθεση Αλεξ

    "Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις της Espresso για τον "ισχυρό" άνδρα της Βέροιας, που εμπλέκεται σε κύκλωμα παιδεραστίας και δεν αποκλείεται η δράση του, που σχετίζεται με ανήλικα αγόρια, να συνδέεται και με την ανήλικη συμμορία στην υπόθεση του Αλεξ! Ο 35χρονος ευυπόληπτος άνδρας, με υψηλές διασυνδέσεις ακόμη και με πολιτικά πρόσωπα της πόλης, είναι εδώ και αρκετό καιρό στο "στόχαστρο" των διωκτικών Αρχών".

    H Traffic News προσθέτει ότι "σημαντική μαρτυρία, από τη μητέρα ενός ανήλικου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Εξομολογήθηκε στον Γιώργο Τσούκαλη ότι το μέρος που είχαν "κρύψει" τα παιδιά τον Αλεξ ήταν η περιοχή της Μαρμπούτας στη Βέροια. Υπάρχουν, ωστόσο, και οι φωνές που μιλούν για μια ακόμη προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού των ερευνών, καθώς στη νέα μαρτυρία - σοκ της γυναίκας, στην υπόθεση και στην προσπάθεια να εξαφανιστεί κάθε ίχνος του Αλεξ, δεν εμπλέκεται, όπως υποστηρίζει η γυναίκα, κανένας ενήλικας".

    [05] ΑΣΕΠ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "νέο μηχανογραφικό σύστημα στις διαδικασίες προσλήψεων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα καθιερώνει το ΑΣΕΠ για να εκμηδενίσει τους χρόνους που απαιτούνται στη φάση του ελέγχου των δικαιολογητικών. Το ΑΣΕΠ αναλαμβάνει την πιστοποίηση των προσόντων των υποψηφίων και τον έλεγχο των δικαιολογητικών (απολυτήριο, πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, προϋπηρεσία κλπ) για τη γνησιότητά τους".

    [06] Συνεταιρισμοί - Δάση

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "τον δρόμο για να αποζημιωθούν από το Δημόσιο όσοι αγόρασαν εν αγνοία τους δασικές εκτάσεις μέσω οικοδομικών συνεταιρισμών ανοίγει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το δικαστήριο δικαίωσε μέλη του συνεταιρισμού που είχαν αγοράσει έκταση στο Γουδί το 1957".

    [07] Οικογένεια Παπανδρέου-Καστρί

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "Σοφία κατά Γιώργου. Με μια επιστολή-καταπέλτη, που έχει τυπικό παραλήπτη τον υπουργό Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη, αλλά ουσιαστικά στρέφεται κατά του αδελφού της Γ. Παπανδρέου, η Σοφία Παπανδρέου διαμαρτύρεται διότι δεν της επιτρέπεται η αξιοποίηση του Καστριού, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τον αδελφό της" Στην καρδιά της διαμάχης, το Καστρί, στο οποίο η Σοφία επιθυμεί να οικοδομήσει. Είχαν μάλιστα ξεκινήσει και σχετικές εργασίες, οι οποίες σταμάτησαν με σήμα διακοπής εργασιών που απέστειλε το ΥΠΠΟ καθώς πρόκειται για κηρυγμένο ιστορικό τόπο, και απαιτούνταν ειδικές άδειες".

    [08] Αγορά εφημερίδας "Ελεύθερου Τύπου"

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας επιδιώκει να αποκτήσει η Γιάννα Αγγελοπούλου με όχημα την δύναμη κρούσης στα Μέσα Ενημέρωσης. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η εξαγορά από την ίδια και το σύζυγό της Θόδωρο Αγγελόπουλο της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" μαζί με τους εφοπλιστές Δαλακούρα και Μουνδρέα. Η Γιάννα επιδιώκει να εξελιχτεί σε θηλυκό Μπερλουσκόνι και να αποκτήσει ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΑΥΡΙΑΝΗΣ" στους σχεδιασμούς της περιλαμβάνεται η εξαγορά μιας ακόμα κυριακάτικης εφημερίδας και ενός τηλεοπτικού σταθμού".

    [09] ΝΔ-Δημοσκοπήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "μήνυμα για συνέχιση και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Καραμανλή αποτελεί, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η διεύρυνση στο 4% της διαφοράς της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφτηκε στη δημοσκόπηση της εταιρίας VPRC που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Ως δυνατό χαρτί για τη ΝΔ αναδεικνύεται ο Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με αναλυτές, η δημοσκόπηση της VPRC έρχεται σε μία κρίσιμη πολιτική καμπή και ανατρέπει σκηνικά που είχαν διαμορφωθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς δίνει στη ΝΔ αυξητική τάση, ενώ στο ΠΑΣΟΚ δείχνει υποχώρηση".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "ευφορία επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς η τελευταία από τις καλοκαιρινές δημοσκοπήσεις, δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες, καταδεικνύοντας μια τάση που φαίνεται ότι παγιώνεται. Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχει και προβληματισμός για την αρνητική συμβολή στην εικόνα της κυβέρνησης από τους άστοχους χειρισμούς των στελεχών της, όπως του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού στην αντιπαράθεση με την ΕΠΟ, της υπουργού Παιδείας στην αντιπαράθεση με την εκπαιδευτική κοινότητα και του υπουργού Ναυτιλίας στο θέμα της ακτοπλοΐας εν μέσω θερινών διακοπών".

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ σημειώνει ότι "δύσκολη κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει να αντιμετωπίσει ο Γ. Παπανδρέου ύστερα από τον τελευταίο κύκλο των δημοσκοπήσεων, ενώ πολλά δημοφιλή στελέχη του κόμματός του δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο από τον Οκτώβριο, με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, να ενεργοποιηθούν "αποσταθεροποιητικά" σενάρια".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 εκτιμά ότι "τους δελφίνους και τους... εκδότες φοβάται ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Ο λόγος είναι ότι θα αμφισβητηθεί η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα του αρχηγού σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ πάρει λιγότερες από 28 νομαρχίες. Οι δελφίνοι ναι μεν δεν αμφισβητούν και δεν πρόκειται να αμφισβητήσουν τον αρχηγό, ακόμα και σε περίπτωση που οι κάλπες βγάλουν αρνητικά αποτελέσματα για το ΠΑΣΟΚ. Θα θέσουν όμως όριο επιτυχίας την κατάκτηση 27-28 νομαρχιών, σε σχέση με τις 22 που έχει σήμερα".

    [11] Εξοπλισμοί-Προμήθειες-Ερευνα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "βόμβα στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών συστημάτων, αποτελεί το ενδεχόμενο τελικά να μην αποκαλυφθούν τα πραγματικά πρόσωπα, κυρίως πολιτικά, τα οποία διαχειρίστηκαν σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου την αγορά οπλικών συστημάτων δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Η αποκάλυψη της αλήθειας και η απόδοση των όποιων τυχόν ευθυνών σε όσους εμπλέκονται σε σκανδαλώδη αγορές εξοπλιστικών συστημάτων κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρώτη προτεραιότητα".

    [12] ΕΕ-Μισθοί

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "η Eurostat έδωσε χθες στην δημοσιότητα πίνακα που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον. Από τα 25 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, στα 18 ισχύει νομοθεσία που προβλέπει ελάχιστο βασικό μισθό. Και από τα 18 αυτά κράτη, η Ελλάς κατατάσσεται στην 7η θέση ως προς το ύψος του ελαχίστου βασικού μισθού, σε αντιστοιχία αγοραστικής δυνάμεως (pps)".

    Η Metropolis προσθέτει ότι "στη "μέση" κατηγορία των χαμηλόμισθων μας κατατάσσει η έρευνα της Eurostat για την Ευρώπη των "25". Ο χαμηλότερος κατώτατος μισθός είναι στα 130 ευρώ στη Λεττονία ενώ ο υψηλότερος, ύψους 1.503 ευρώ, εντοπίζεται στο Λουξεμβούργο".

    [13] Ακτοπλοΐα

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "η κατάρρευση του συστήματος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στο Αιγαίο έχει εξοργίσει τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος κάλεσε χθες τον κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη στο Μέγαρο Μαξίμου για να προειδοποιήσει ότι η παραμονή του στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κρίνεται από την ικανότητά του να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Στα λιμάνια ταλαιπωρημένοι επιβάτες φωνάζουν στους λιμενικούς που τρέχουν να τους βρουν πλοίο... "πού πας, ρε Καραγκιόζη".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 14 July 2006 - 20:04:39 UTC