Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-09-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/9/2006
  • [02] Κ. Καραμανλής
  • [03] Πεντέλη
  • [04] Παιδεία
  • [05] ΔΕΘ
  • [06] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/9/2006

    Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την 71η ΔΕΘ είναι το θέμα που κυριαρχεί στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι 6 δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για τις ασθενέστερες τάξεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δεν χορεύω το βαλς του διχασμού. Ο πρωθυπουργός αρνείται να απαντήσει στις ύβρεις του Γιώργου περί "Σικελών" και "διαρρηκτών".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βιομηχανία σκανδάλων στήνει το ΠΑΣΟΚ στην εναγώνια προσπάθεια να συσπειρώσει τον σκληρό πυρήνα του κόμματος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κυβέρνηση έργων και διαφάνειας. Κ. Καραμανλής: Μονόδρομος η πολιτική των μεταρρυθμίσεων.

    ΕΘΝΟΣ: Απόντες 15.000 εκπαιδευτικοί. Με δραματικές ελλείψεις διδασκόντων αρχίζει η νέα σχολική χρονιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν έγραψε καλά... στην Έκθεση. Δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξεως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τόλμη και ειλικρίνεια. Ρεαλιστής ο Καραμανλής έδωσε το στίγμα του στη Θεσσαλονίκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το νέο δόγμα: "Άσε, θα δούμε". Καραμανλής άνετος, σίγουρος, φιλικός αλλά κενός.

    ΕΣΤΙΑ: Μειώνεται ο φόρος στα μεσαία εισοδήματα. Σημαντική εξαγγελία του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

    ESPRESSO: "Άγιος" με μαστίγιο, στρίνγκ και ζαρτιέρες! Ένας πρώην "μαθητής" του (ο Ματθίας ) μιλάει για τα όργια στο κοινοβούλιο της Ρουμανίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Όχι σε όλα για τους μη προνομιούχους. Υποσχέθηκε... ανηφόρα ο Καραμανλής στη ΔΕΘ.

    TRAFFIC NEWS: Σεξουαλική υπερκόπωση τον έστειλε σε κλινική. Η περιπέτεια γνωστού τραγουδιστή.

    City Press: 71η ΔΕΘ. Νέες ισορροπίες Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.

    Metro: "Έχουμε ακόμα ανηφόρα". Σύμφωνο για τις μεταρρυθμίσεις πρότεινε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.

    Metropolis: Κυκλώματα μετατρέπουν σε οικόπεδα την Πεντέλη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δεν πάει άλλο! Πεδίο μάχης και καταστροφών η έρημη Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μία από τα ίδια. Θόλωσε το όραμα για την πόλη. 71η ΔΕΘ. Απογοητευτική η τριήμερη εμφάνιση της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη.

    [02] Κ. Καραμανλής

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "αν δεν συμμαζευτεί η Οικονομία, παροχές...γιοκ! Σαφέστατο ήταν το μήνυμα που απέστειλε χθες ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, μετά τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως στη Θεσσαλονίκη προς τις παραγωγικές τάξεις, μισθωτούς και συνταξιούχους, ότι πέρα από τα υποσχεμένα, άλλες παροχές δεν πρόκειται να δοθούν".

    H Traffic News υποστηρίζει ότι "να βάλει τέλος στα σενάρια των τελευταίων ημερών περί πρόωρων εκλογών θέλησε ο πρωθυπουργός και στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, χθες, τόνισε με έμφαση: "Δεν είναι στο μυαλό μου".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "η αταλάντευτη επιμονή στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων την οποία χαρακτήρισε μονόδρομο, και η ανάληψη του όποιου πολιτικού κόστους συνεπάγεται αυτή, ήταν το κεντρικό στίγμα της τριήμερης παρουσίας του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι " αν και το ...θέμα της έκθεσης ήταν γνωστό ο Κώστας Καραμανλής δεν έγραψε καλά. Με γενικόλογα για τα προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη όπως η ακρίβεια και η ανεργία, έδειξε ότι μένει μακριά από τον παλμό της κοινωνίας".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι " όπως ανεμένετο, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης την μείωση της φορολογίας κυρίως για τα μεσαία εισοδήματα. Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων ο κ. Καραμανλής ετόνισε: "Αυξάνεται το αφορολόγητο όριο και μειώνονται γενναία, κυρίως για τα μεσαία εισοδήματα, οι φορολογικοί συντελεστές". Αυτό περίμενε να ακούση ο ελληνικός λαός και αυτό άκουσε. Ότι μειώνεται η φορολογία για τα μεσαία κυρίως εισοδήματα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "γύρισε την πλάτη στους μη προνομιούχους ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, με το επιχείρημα ότι "δεν αντέχει" η Οικονομία.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "ήταν ένας άνετος Καραμανλής. Εμφανίστηκε ως κυρίαρχος του παιχνιδιού. Έκανε χιούμορ και απάντησε σε όλα "στρογγυλεμένα". "Δεν θυμώνω εύκολα" , έστειλε το μήνυμα σε όσους τον κατηγορούν ότι είναι "απών" στις μεγάλες κρίσεις της κυβέρνησής του".

    Η METRO γράφει ότι Β«σαφές μήνυμα σε σχέση με τους στόχους της πολιτικής που εφαρμόζει και θα συνεχίσει να ακολουθεί μέχρι τις προσεχείς εκλογές επιχείρησε να στείλει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά την τριήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 71ης ΔΕΘΒ».

    Η CITY PRESS αναφέρει ότι Β«δίνει προτεραιότητα σε ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ, μετοχοποιήσεις. Κρατάει για αργότερα το θέμα της Ολυμπιακής. Θα συνεχιστεί ο διάλογος για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, σε αναζήτηση συμφωνίας. Πρώτα ανοίγματα της κυβέρνησης υπέρ των μη προνομιούχων με αυξήσεις σε αγροτικές συντάξεις, ΕΚΑΣ και αφορολόγητο όριο εισοδήματος. Δυναμικό "όχι" στην παροχολογία και στις προεκλογικές δαπάνες, που δημιουργούν φαύλο δημοσιονομικό κύκλοΒ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι Β«τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνουν ένα νέο ήθος και ύφος στην άσκηση της εξουσίας. Με ρεαλισμό, τόλμη και ειλικρίνεια, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσει σε αλόγιστες παροχές, ενώ μίλησε για "σύμφωνο μεταρρυθμίσεων" με τους πολίτεςΒ».

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι Β«την αποφασιστικότητά του να βγάλει τη χώρα από τον αμαρτωλό φαύλο κύκλο και να την οδηγήσει στον ενάρετο κύκλο της ευημερίας διατύπωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είναι μονόδρομος. "Η μόνη κριτική που θεωρώ εποικοδομητική είναι αυτή που μου λέει "Κώστα, πιο γρήγορα!" Β».

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι Β«την απόφασή του να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων χωρίς να υπολογίζει το όποιο πολιτικό κόστος, τόνισε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, με την οποία έκλεισε η τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘΒ».

    [03] Πεντέλη

    H METROPOLIS αναφέρει ότι Β«οι επίσημα κηρυγμένες αναδασωτέες περιοχές της Πεντέλης ως δια μαγείας μετατρέπονται σε επαύλεις και μεζονέτες. Έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτει ελλείψεις, γραφειοκρατία και μηδενική προστασία από τις "ορέξεις" των καταπατητώνΒ».

    [04] Παιδεία

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣΒ«με 15.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά. Οι ελλείψεις επηρεάζουν περισσότερα τα ολοήμερα Δημοτικά. Μεγάλο πρόβλημα η ανύπαρκτη επιμόρφωση των δασκάλων στα νέα βιβλία και η προχειρότητα σχεδιασμού στα Επαγγελματικά Λύκεια. Πενθήμερη απεργία έχει κηρύξει η ΔΟΕ.

    [05] ΔΕΘ

    Η ESPRESSO γράφει ότι Β«η περσινή ιστορία με τις φράουλες στο "Lido" λειτούργησε διδακτικά, κρατώντας μακριά από τα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Φέτος την τιμητική τους στην... ετήσια εκδρομή του αθηναϊκού κράτους στη συμπρωτεύουσα, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση, είχαν τα μπαρ και οι ταβέρνες των όμορων δήμων της συμπρωτεύουσας, με το "Shark" της Καλαμαριάς να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο των κυβερνητικών προτιμήσεωνΒ».

    [06] ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ Β«βιομηχανία σκανδάλων στήνει το ΠΑΣΟΚ στην εναγώνια προσπάθειά του να πολώσει το κλίμα και να συσπειρώσει το σκληρό πυρήνα του κόμματος ενόψει δημοτικών αλλά και της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης που δεν θα αργήσει παρά τις διαβεβαιώσεις Καραμανλή ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Σύγκρουση με όλους και για όλα είναι η νέα τακτική που επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου και η οποία βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για μια σειρά μετώπων που ανοίγει η Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να αποδείξει ότι ολόκληρο το σύστημα έχει "συνωμοτήσει" για να αποδομήσει το ΠΑΣΟΚΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 11 September 2006 - 20:03:52 UTC