Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-09-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/9/2006
  • [02] Πολιτική αντιπαράθεση
  • [03] Καρτέλ
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Σπύρος Χαλβατζής
  • [06] Αλέκος Αλαβάνος
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] Μείωση φορολογίας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/9/2006

    Η πολιτική αντιπαράθεση για τη διαφθορά με αφορμή την υπόθεση εκβίασης της ΜΕΒΓΑΛ και το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών που καθόριζε τις τιμές γάλακτος, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μείωση φορολογίας για τα μεσαία εισοδήματα. Το επόμενο βήμα των μεταρρυθμίσεων ανακοίνωσε ο Γ. Αλογοσκούφης.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Άπλετο φως στο σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ. Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί καμία υπόθεση διαφθοράς.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 16.894 νέες προσλήψεις. Όλες οι προκηρύξεις με τις ειδικότητες και τις προθεσμίες.

    Η ΑΥΓΗ: Κυβέρνηση παρασκηνίου και παραπαιδείας. Δριμεία επίθεση Αλαβάνου στη Βουλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αρχίζει ο έλεγχος στο καρτέλ των βιομηχανιών γάλακτος. Από κόσκινο προμηθευτές, μεσάζοντες, εταιρίες και δίκτυα διανομής.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πού θα σκάσει η χειροβομβίδα της διαφθοράς. Έχουν χάσει τον ύπνο τους. Υπουργοί αλληλοϋποβλέπονται. Δεν φεύγει ο κ. Σ. Τσιτουρίδης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σε κλοιό το καρτέλ του γάλακτος. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης τα μεγάλα συμφέροντα.

    ΕΘΝΟΣ: Ο κουμπάρος της ημέρας. Νέα θύελλα αποκαλύψεων για τον Τσιτουρίδη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Σάββας Τσιτουρίδης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα αλλά, ο ποντιακής καταγωγής υπουργός Απασχόλησης δεν τους κάνει τη... χάρη να παραιτηθεί και έτσι... Η κυβέρνηση κάνει τον... Πόντιο Πιλάτο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ομπρέλα από Μαξίμου στον Σάββα. Δεν τίθεται θέμα παραιτήσεως ξεκαθάρισε η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κουμπαριά με το... νοσηρό κλίμα. Επικίνδυνη για την κοινωνία και την οικονομία η γενικευμένη καχυποψία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τζιζ! Ο Τσιτουρίδης. Αποστάσεις παίρνουν υπουργοί - Καλύπτει το Μαξίμου.

    ΕΣΤΙΑ: Η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον ανταγωνισμό. Περί συμπράξεων και εναρμονισμένων πρακτικών.

    ESPRESSO: Τι... δίνει το στοίχημα για τους Δημάρχους. Πληρώνουν καλά Σκανδαλίδης, Αγραπίδης, Πατουλίδου και Ντινόπουλος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Καρτέλ" καθόριζε τις τιμές γάλακτος αγοράς και πώλησης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Νέες διαστάσεις στην υπόθεση των "κουμπάρων". Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο Σάββας Τσιτουρίδης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέα βόμβα στην αυλή Τσιτουρίδη. Ασυμβίβαστο για το... δεξί του χέρι.

    Η ΝΙΚΗ: Πέρα βρέχει για τα σκάνδαλα. Ο Καραμανλής ασχολείται με τα... καιρικά φαινόμενα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ψηφοδέλτιο αγώνα της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" παρουσιάστηκε χτες από τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Χαλβατζή.

    TRAFFIC NEWS: Φάρμακο ελπίδας κατά του καρκίνου. Ο καθηγητής ογκολογίας Κων. Συρίγος μιλάει στην "t". Καταστρέφει μέσα σε 15 ημέρες τα καρκινογόνα κύτταρα και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ασθενή.

    City Press: Στα χαρακώματα για τον Τσιτουρίδη. Οι νέες αποκαλύψεις για πρόσφατο διορισμό Αδαμόπουλου, Αναγνωστόπουλου από τον υπουργό Απασχόλησης πυροδοτούν το κλίμα.

    Metro: Στο στόχαστρο ο Τσιτουρίδης. Θέμα παραίτησης υπουργών για εμπλοκή σε σκάνδαλα έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

    Metropolis: Ακλόνητο το καρτέλ, υψηλά οι τιμές γάλακτος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σε νέα δίνη ο Τσιτουρίδης. Κάλυψη μέχρι νεωτέρας από την κυβέρνηση.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Πόλεμο λάσπης" πριν τις εκλογές καταγγέλλει ο Π. Ψωμιάδης. Τον δρόμο της δικαιοσύνης σε όσους τον κατηγορούν έδειξε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Με... βεντέτα απειλεί τώρα ο Ψωμιάδης. Εμφανίστηκε μαινόμενος σε νομαρχιακό συμβούλιο και... κανάλια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 100 κρίσιμες ερωτήσεις απασχολούν την ανθρωπότητα. Μεγαλώνει το αδιέξοδο του κόσμου.

    [02] Πολιτική αντιπαράθεση

    Η Metro υποστηρίζει ότι "στο στόχαστρο της πολιτικής αντιπαράθεσης για τη διαφθορά έχει μπει ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος μέχρι τώρα έχει την απόλυτη κάλυψη της κυβέρνησης".

    Η City Press αναφέρει ότι "οι νέες αποκαλύψεις για πρόσφατο διορισμό Αδαμόπουλου, Αναγνωστόπουλου από τον υπουργό Απασχόλησης πυροδοτούν το κλίμα. Το ΠΑΣΟΚ ζητεί την αποπομπή του από την κυβέρνηση. Ο Καραμανλής στηρίζει τον κ. Τσιτουρίδη σε αυτήν τη φάση. Διορθωτικές αλλαγές στο επιτελείο του υπουργού. Η αντιπαράθεση γύρω από τη διαφθορά "μπλοκάρει" το κυβερνητικό έργο".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται ο μοναδικός ή έστω από τους λίγους σύμμαχους, που εξακολουθεί να έχει στην κυβέρνηση ο υπουργός Απασχόλησης, κ. Σ. Τσιτουρίδης, ο οποίος χθες πέραν των αποκαλύψεων που υπήρξαν για τον διορισμό από τον ίδιο των κ. Π. Αδαμόπουλου και Π. Αναγνωστόπουλου σε εταιρεία, ήρθε αντιμέτωπος και με θέματα που αφορούν τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου κ. Γ. Κατσικάρη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η κυβέρνηση μετά τη νέα αποκάλυψη ότι ο Σ. Τσιτουρίδης έχει διορίσει τον Αδαμόπουλο και τον Πανάγο σε επιτροπή για τη διανομή κονδυλίων της ΕΕ για καταπολέμηση της ...φτώχειας. Η υπόθεση κάνει "τζιζ' και πολλοί υπουργοί κρατούν αποστάσεις από τον υπ. Απασχόλησης, παρ' όλο που το Μαξίμου τον στηρίζει ακόμη. Ο ίδιος έμμεσα επιρρίπτει ευθύνες σε συναδέλφους του".

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "όλο και πιο δύσκολη γίνεται η θέση του κ. Σ. Τσιτουρίδη, παρά την κάλυψη που του παρείχε η κυβέρνηση για τους διορισμούς των κουμπάρων. Αποκαλύφθηκε ότι ο διευθυντής του γραφείου του είναι και αρχιελεγκτής της Εφορίας".

    Η Espresso προσθέτει ότι "σύγχυση και ερωτήματα έχουν προκαλέσει οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τρεις συνεργάτες του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος όμως στηρίζεται πολιτικά, χωρίς "ρωγμές", από τον πρωθυπουργό. Το Μαξίμου ωστόσο προβληματίζεται για την αντεπίθεση του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος πρώτη φορά ζήτησε ευθέως "παραιτήσεις υπουργών", θέλοντας να δείξει ότι "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "την ώρα που νέες αποκαλύψεις εκθέτουν ακόμη περισσότερο πολιτικά τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη και βυθίζουν και άλλο την κυβέρνηση στη δίνη των σκανδάλων, για τον πρωθυπουργό... Κώστα Καραμανλή "πέρα βρέχει".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "ο Σ. Τσιτουρίδης απαντά ότι έως πρότινος ο Π. Αδαμόπουλος ήταν στέλεχος κύρους και επαναλαμβάνει ότι δεν έχει ευθύνη, ενώ αποπέμπει συνεργάτη του. Ο Θ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς εάν ισχύει παλαιότερη δήλωσή του ότι οι υπουργοί έχουν την ευθύνη για τους συνεργάτες τους, απάντησε: "Διαχρονικά". Ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ Κρ. Μεταξόπουλος ανέφερε ότι απέτρεψε πολλά δυσάρεστα φαινόμενα, χωρίς όμως να παρέχει περαιτέρω εξηγήσεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση από τις συνεχείς αποκαλύψεις για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο διαφθοράς με την εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ, ωστόσο εμμένει στην πλήρη κάλυψη του υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη, παρά τις νέες αποκαλύψεις. Νέες διαστάσεις λαμβάνει, μέρα με τη μέρα, η υπόθεση των "κουμπάρων", καθώς με υπογραφή του υπουργού Απασχόλησης ο Π. Αδαμόπουλος και ο Π. Αναγνωστόπουλος είχαν διοριστεί σε άλλη ειδική επιτροπή. Ο Σ. Τσιτουρίδης απάντησε -απολαμβάνοντας πάντα την κάλυψη της κυβέρνησης- ότι έως πρότινος ο Π. Αδαμόπουλος ήταν στέλεχος κύρους και επανέλαβε ότι δεν έχει ευθύνη".

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ-ΚΑΤΩ "κάθε υπουργός απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση, δεν θα ανεχθεί κανένα κρούσμα διαφθοράς. Επίσης τόνισε ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ. Από την πλευρά του ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης, αναφερόμενος στο σκάνδαλο δήλωσε: "Κάποιοι προσπαθούν να με εμπλέξουν άδικα".

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "σε απασφαλισμένη χειροβομβίδα που κυκλοφορεί από υπουργό σε υπουργό και όλοι περιμένουν στα χέρια τίνος θα σκάσει έχουν μετατραπεί οι αποκαλύψεις για διαφθορά κρατικών στελεχών. Χθες ο κ. Σ. Τσιτουρίδης διεσώθη την τελευταία στιγμή έπειτα από διευκρινίσεις που έδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου οι οποίες κρίθηκαν επαρκείς προς το παρόν. Ο πανικός όμως εξαπλώνεται στην κυβέρνηση: οι υπουργοί ζητούν ανθρωποθυσίες συναδέλφων τους για να εκτονωθεί η κρίση και στο παρασκήνιο "αλληλοκαρφώνονται" για να εκτρέψουν τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας από πάνω τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "...Θεωρούμε όμως επικίνδυνη τη γενικευμένη καχυποψία, η οποία εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες από την πλευρά της αντιπολίτευσης και αποτελεί μια εύκολη λύση για την άνοδο της τηλεθέασης σε μια περίοδο ανελέητου τηλεοπτικού ανταγωνισμού...".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "οι υπουργοί και οι βουλευτές έχουν την ευθύνη για την επιλογή των συνεργατών τους υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στο μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου ξέχασε τη διαφθορά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και εκμεταλλευόμενος το νοσηρό και αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση, ζήτησε παραιτήσεις υπουργών, χρησιμοποιώντας και πολύ σκληρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού".

    [03] Καρτέλ

    Η METROPOLIS αναφέρει ότι Β«αν και οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές έχουν επιληφθεί πλέον του σκανδάλου της ΜΕΒΓΑΛ, το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών παραμένει ακλόνητο, κρατώντας τις τιμές του γάλακτος στα ύψη εις βάρος του Έλληνα καταναλωτήΒ».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι Β«υπό "στενή" παρακολούθηση τίθεται η αγορά γάλακτος με τον έλεγχο όλων των "κινήσεων" των γαλακτοβιομηχανιών και των παραγωγών, προκειμένου να διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα του προϊόντος, η οποία, συνακόλουθα, μπορεί να αποτρέψει και τα "παιχνίδια" στις τιμέςΒ».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι Β«υπό στενή παρακολούθηση μπαίνει πλέον η αγορά γάλακτος, καθώς θα γίνονται πλέον σαρωτικοί έλεγχοι σε όλο το φάσμα της, από τις μονάδες μεταποίησης και εμπορίας, τις μονάδες τυποποίησης - συσκευασίας γαλακτοκομικών προϊόντων, έως τους παραγωγούς - κτηνοτρόφους που μεταποιούν το γάλα της κτηνοτροφικής τους εκμετάλλευσηςΒ».

    Β«Όπως έχει ήδη τονίσει η ΕΣΤΙΑ, η αιτία για την οποία δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός στην χώρα μας είναι μία: Ο κρατισμός και οι σοσιαλιστικές δομές της ελληνικής οικονομίας. Πραγματικός ανταγωνισμός υπάρχει μόνον όταν το κράτος δεν παρεμβαίνη καθόλου στην λειτουργία της αγοράςΒ».

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι Β«εντολή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να ολοκληρώσει το πόρισμά της για την αγορά του γάλακτος εντός 30 ημερών έδωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει τα στελέχη της Επιτροπής προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ότι λειτουργούσε καρτέλ για τις τιμές των γαλακτοπαραγωγών. Επιπλέον υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για αντίστοιχη πρακτική των βιομηχανιών και σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των τιμών λιανικής, για τις οποίες το υπουργείο Ανάπτυξης αναγνωρίζει ότι είναι υψηλότερες στην ΕυρώπηΒ».

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με την TRAFFIC Β«προλειαίνεται το έδαφος στο ΠΑΣΟΚ για διασπαστικές κινήσεις μετά τις δημοτικές εκλογές. Ο Παπαντωνίου, στα βήματα του Πανταγιά, έφτιαξε Όμιλο Προβληματισμού και ο Βενιζέλος κυκλοφορεί με τον Κουβέλη του ΣΥΝ στις περιφέρειες, όπου τα δύο κόμματα συνεργάζονται για το... "καλό της Αυτοδιοίκησης", η "υπαρχηγός Άννα" (σ.σ.: για την κ. Διαμαντοπούλου ο λόγος) κρατάει αποστάσεις από την ηγετική ομάδα και ο Σκανδαλίδης ετοιμάζεται να ξιφουλκήσει κατά του Παπανδρέου την επομένη της διαφαινόμενης ήττας του στην Αθήνα, επειδή ο αρχηγός τρεις μήνες τώρα έχει συναντηθεί με τον υποψήφιο δήμαρχο μία μόλις φορά και αυτή πριν από λίγες ημέρες σε κλαμπ της παραλιακήςΒ».

    [05] Σπύρος Χαλβατζής

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι Β«ο Σπύρος Χαλβατζής παρουσίασε χτες το ψηφοδέλτιο της παράταξης. "Το ψηφοδέλτιό μας εκφράζει τον κόσμο της δουλιάς, την εργαζόμενη διανόηση και τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού", τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος ΑθήναςΒ».

    [06] Αλέκος Αλαβάνος

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι Β«επίθεση εφ΄όλης της ύλης των κοινωνικών προβλημάτων εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για την κατάσταση στην παιδεία. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως "κυβέρνηση του παρασκηνίου, της παραπαιδείας, του παρακράτους και των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων". Τόνισε, μάλιστα, ότι οι εκπαιδευτικοί στη χώρα μας είναι οι πιο κακοπληρωμένοι μέσα στην Ε.Ε., κάτι που δεν αμφισβήτησε ο παριστάμενος υφυπουργός Παιδείας Γ. ΚαλόςΒ».

    [07] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι προκηρύσσονται 16.894 νέες προσλήψεις. Αναλυτικά οι νέες θέσεις: Β«2.020 στις Σχολές Επαγγελμ. Κατάρτισης, 803 σχολικοί σύμβουλοι, 570 στα ΕΛ.ΤΑ, 266 στο ΥΕΝ, 191 στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας, 191 σε δήμους, 174 στο Γενικό Λογιστήριο, 50 στην ΠυροσβεστικήΒ».

    [08] Μείωση φορολογίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι Β«η μείωση της φορολογίας στα μεσαία εισοδήματα αποτελεί το επόμενο βήμα των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας στη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας ΤράπεζαςΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 20 September 2006 - 20:28:32 UTC