Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-10-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/10/2006
  • [02] Κ. Καραμανλής
  • [03] Κόντρα-ΠΑΣΟΚ
  • [04] Φάρμακα
  • [05] ΕΚΑΣ
  • [06] Διαδίκτυο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/10/2006

    Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τα διοικητικά συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς και η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΙΚΑ: Περισσότερες παροχές. Κατά 7,23% στις συντάξεις και 7,12% στα επιδόματα.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Δίνει λύση ο Καραμανλής για τις απεργίες. Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μαξίμου με ΔΟΕ, ΟΛΜΕ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανοίξτε τα σχολεία. Η παρέμβαση Καραμανλή οδηγεί σε λύση.

    Η ΑΥΓΗ: Συνάντηση για τα μάτια; Με καθυστέρηση πέντε εβδομάδων βλέπει σήμερα ο πρωθυπουργός τους απεργούς δασκάλους. Θ. Ρουσόπουλος: "Θα τους κοιτάξει στα μάτια"!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τόλμησε ο Βενιζέλος και μίλησε για το τεράστιο πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ. Τα κορυφαία στελέχη χρεώνουν στον Γιωργάκη την ήττα της παράταξης στις εκλογές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έκκληση Καραμανλή: "Ανοίξτε από αύριο τα σχολεία". Ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει και συναντά σήμερα τους εκπαιδευτικούς, στον απόηχο των εκλογών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Παρέμβαση με πολλαπλά μηνύματα. Συνάντηση Καραμανλή -εκπαιδευτικών, παρουσία της Μαριέττας.

    ΕΘΝΟΣ: Ξύπνησε με... 140 ώρες καθυστέρηση. Ο Καραμανλής καταδέχθηκε να δει τους δασκάλους, μετά από 6 εβδομάδες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το μήνυμα της ελληνικής κοινωνίας προς Κ. Καραμανλή και δασκάλους, εν όψει της σημερινής συνάντησης, είναι ένα: Κοιτάξτε τα παιδόπουλα κι αφήστε τα ευρώπουλα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ενσωματώνεται το ΕΚΑΣ στη σύνταξη. Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας - Εισφορές και συντάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανοιχτή ρήξη Παπανδρέου - Βενιζέλου. Σύγκρουση κορυφής στο ΠΑΣΟΚ με πρωτοφανείς διαλόγους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ραντεβού για τα μάτια; Επιτέλους ο πρωθυπουργός εδέησε να δεχθεί τους εκπαιδευτικούς.

    ΕΣΤΙΑ: Διάτρητοι παραμένουν οι εκλογικοί κατάλογοι. Σε περίπου 2 εκατομμύρια ανέρχονται οι πλασματικοί εγγεγραμμένοι.

    ESPRESSO: Ο πατέρας της Δήμητρας Ματσούκα στην πίστα. Το πρωί επιχειρηματίας, το βράδυ τραγουδιστής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρωθυπουργός και δάσκαλοι αναζητούν λύση με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Γέφυρα" στην Παιδεία. Παρέμβαση Καραμανλή για να εκτονωθεί το τεταμένο κλίμα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Άγρια κόντρα Γιώργου - Βενιζέλου. Θυελλώδης συνεδρίαση στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΝΙΚΗ: Αναγκαστική στροφή. Συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς στο Μαξίμου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μπροστά οι αγώνες για τα λαϊκά προβλήματα. Ολοκληρώθηκαν οι τοπικές εκλογές.

    TRAFFIC NEWS: Σοκ με 18χρονη. Προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Δεν άντεξε το διασυρμό που δέχτηκε, μετά τη δημοσίευση ροζ βίντεο στο Διαδίκτυο.

    City Press: Σύγκλιση για εκτόνωση της κρίσης. Ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής μαλακώνει τη στάση του και δέχεται σήμερα τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

    Metro: Παρέμβαση εκτόνωσης. Οι ελπίδες όλων στο ραντεβού του πρωθυπουργού με τους εκπαιδευτικούς.

    Metropolis: Φάρμακα: οι νέες τιμές και τι επιφέρουν στα ταμεία. Νέες τιμές έρχονται για όλα τα φάρμακα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 93 νικητές ανοίγουν τα χαρτιά τους. Β. Ελλάδα: δήμαρχοι και νομάρχες στον "Α".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Παιδίατρος χτύπησε 7χρονη για το... εμβόλιο. "Το παιδί ήταν ζωηρό και έκανα αυτό που έπρεπε να κάνεις εσύ", είπε η γιατρός στην έκπληκτη μάνα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Φαγωμάρα έφεραν στο ΠΑΣΟΚ οι δημοτικές. Χαμόγελα στο "γαλάζιο" στρατόπεδο για την επόμενη μέρα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νίκη Παπαγεωργόπουλου. Παρά τη λυσσαλέα πολύπλευρη επίθεση εναντίον του. Νικητής ο λαός. Πανηγύρισε προχθές μαζί του το θρίαμβο.

    [02] Κ. Καραμανλής

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "ευκαιρία να επιστρέψουν στα σχολεία με το κεφάλι ψηλά δίνει στους δασκάλους ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που ανέλαβε αιφνιδιαστικά χθες την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τα προεδρεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και της ΟΛΜΕ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "η χθεσινή ανακοίνωση της απόφασης του πρωθυπουργού να δεχθεί σήμερα στο Μαξίμου τους εκπαιδευτικούς αποδεικνύει -για άλλη μια φορά- πως κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η προάσπιση της ομαλότητας και του δημόσιου συμφέροντος, μακριά από λογικές "νικητών' και "ηττημένων" ή άλλες πρακτικές επίδειξης δύναμης, που κατά κόρον χρησιμοποιήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις".

    Η Metro γράφει ότι "στη μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Παιδεία ρίχνεται ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί η απόφαση του πρωθυπουργού να δεχθεί να συναντήσει σήμερα τα προεδρεία των ομοσπονδιών των δασκάλων και των καθηγητών, παρουσία της υπουργού Παιδείας, Μαριέττας Γιαννάκου".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "υπό το βάρος των εκλογικών αποτελεσμάτων, αλλά και της πρωτοβουλίας που προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου για εξεύρεση λύσης ώστε να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πραγματοποίησε χθες αναγκαστική στροφή, αποδεχόμενος συνάντηση με τους απεργούς εκπαιδευτικούς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης για το δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, που βρήκε ικανοποιημένα και τα δύο μεγάλα κόμματα, η κυβέρνηση πήρε πρωτοβουλία για να αρθεί το αδιέξοδο στην παιδεία και να γυρίσουν δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "με κεντρική επιδίωξη να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία και να εκτονωθεί η ένταση στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, ο πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής συναντάται σήμερα με τα διοικητικά συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, η οποία εκδηλώθηκε κατά την έναρξη της έκτης εβδομάδας των απεργιακών κινητοποιήσεων των δασκάλων, έγινε αποδεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τους εκπροσώπους των δύο Ομοσπονδιών".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "επικοινωνιακή κίνηση του πρωθυπουργικού επιτελείου ή απόφαση του Κ. Καραμανλή να βρει λύση για την απεργία; Αυτό είναι το ερώτημα για τη σημερινή συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, μια συνάντηση που έπρεπε να είχε γίνει πριν από πέντε εβδομάδες".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί το τεταμένο κλίμα στο χώρο της Παιδείας, ο πρωθυπουργός δέχθηκε να συναντηθεί με τους εκπαιδευτικούς σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία της υπουργού Παιδείας Μ. Γιαννάκου".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι "ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνει προσωπικά να δώσει λύση στο θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων στο μέτωπο της Παιδείας".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "έχοντας τους εκπαιδευτικούς δίπλα του και όχι απέναντί του ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα τους κοιτάξει σήμερα στα μάτια και θα τους απευθύνει έκκληση να επιστρέψουν στα σχολεία".

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής έχει καλέσει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου δύο ημέρες μετά τις εκλογές και ενώ διανύουμε την έκτη εβδομάδα απεργίας των δασκάλων, τους εκπροσώπους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Ο κ. Καραμανλής θα καλέσει τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στα σχολεία, αναλαμβάνοντας έτσι προσωπικά τον ρόλο του διαπραγματευτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα "προσφέρει κάτι παραπάνω" στους εκπαιδευτικούς και θα υποσχεθεί διάλογο σε βάθος χρόνου για όλα τα προβλήματα, ώστε να πεισθούν δάσκαλοι και καθηγητές να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις και να ανακοπεί το κύμα καταλήψεων στα σχολεία και στις πανεπιστημιακές σχολές".

    Η City Press σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής μαλακώνει τη στάση του και δέχεται σήμερα τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Στόχος να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία με αξιοπρέπεια. Θετικές εντυπώσεις από την πρωτοβουλία Παπανδρέου για αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για το άρθρο 16 του Συντάγματος. Επιδίωξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ένα "συμβόλαιο ευθύνης" που θα δεσμεύει εκπαιδευτικούς και κυβέρνηση υπέρ ουσιαστικών αλλαγών στην Παιδεία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "αποτέλεσμα προσδοκούν οι εκπαιδευτικοί από τη σημερινή συνάντηση στο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός θα κοιτάξει κατάματα δασκάλους και καθηγητές, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα τους ζητήσει να λύσουν την απεργία. ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ελπίζουν η πρωτοβουλία να μην είναι "για τα μάτια". Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, αύριο. Στις 900 οι καταλήψεις".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "ύστερα από έξι εβδομάδες απεργίας των δασκάλων, χιλιάδες συνολικά χαμένες διδακτικές ώρες για τα παιδιά, με τους γονείς να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και 900 σχολεία σε κατάληψη, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δεχτεί σήμερα τους εκπαιδευτικούς στο Μέγαρο Μαξίμου. Και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές προσέρχονται στη συνάντηση με συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζοντας την ελπίδα να έχει θετικά αποτελέσματα και να μη γίνει μόνο για λόγους επικοινωνιακούς".

    [03] Κόντρα-ΠΑΣΟΚ

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "με άγρια κόντρα μεταξύ του κ. Γ. Παπανδρέου και του κ. Β. Βενιζέλου σημαδεύτηκε η θυελλώδης συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά προανήγγειλε βαθιές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "νέο πλήγμα, αυτή τη φορά από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου ένα 24ωρο μετά τη συντριβή του Κινήματος -καταρχήν- στους δήμους του Λεκανοπεδίου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόλμησε στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και είπε τα πράγματα με το όνομά τους τοποθετώντας τα σε ένα ορθό πολιτικό πλαίσιο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "εικόνα γενικευμένης κρίσης στη χθεσινή οκτάωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, η οποία κορυφώθηκε με οξύτατη αντιπαράθεση Παπαδρέου-Βενιζέλου".

    [04] Φάρμακα

    Η Metropolis γράφει ότι "νέες τιμές έρχονται για όλα τα φάρμακα. Ανοδικές για τα περισσότερα, μειωμένες για όσα έχει λήξει η πατέντα τους. Ερωτήματα γεννιούνται για το πώς θα αντεπεξέλθουν τα ταμεία στο επιπρόσθετο οικονομικό βάρος".

    [05] ΕΚΑΣ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων γνωστοποίησε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ".

    [06] Διαδίκτυο

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "σοκ σε επαρχιακή πόλη της Ελλάδας! Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει η μαθήτρια που ο πρώην φίλος της την εκδικήθηκε βγάζοντας στο Διαδίκτυο -πριν από λίγους μήνες- τις ερωτικές τους περιπτύξεις μέσα στις τουαλέτες του σχολείου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 25 October 2006 - 6:42:04 UTC