Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-11-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/11/2006
  • [02] ΑΣΕΠ
  • [03] Φορολόγηση
  • [04] Φοιτητής
  • [05] ΔΕΚΟ
  • [06] ΑΕΙ
  • [07] Κέρινα ομοιώματα
  • [08] Καταναλωτές
  • [09] Ατύχημα
  • [10] Εκλογικός Νόμος
  • [11] Ελληνοτουρκικά
  • [12] ΙΚΑ
  • [13] Μητσοτάκης
  • [14] Ευρώπη
  • [15] Ολυμπιακοί Αγώνες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/11/2006

    Η έκθεση του ΑΣΕΠ για τη διαδικασία προσλήψεων συμβασιούχων, η αναδρομική φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, ο ξυλοδαρμός του φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, η διάγνωση 22 κορυφαίων Ελλήνων πανεπιστημιακών για τις "πληγές" των ΑΕΙ καθώς και η διάγνωση Βουρλούμη για την πορεία των ΔΕΚΟ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Από 150 μέχρι 1.000 ευρώ θα πάρουν 337,712 συνταξιούχοι του ΙΚΑ. Μαζί η σύνταξη και το Δώρο Χριστουγέννων. Στις 18 Δεκεμβρίου αντί 1ης Ιανουαρίου η 2η δόση του ΛΑΦΚΑ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Οι δήμαρχοι φταίνε για το αλαλούμ με τους συμβασιούχους. Έκθεση-φωτιά του ΑΣΕΠ για το χάος και τις παράνομες προσλήψεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι μαϊμού συμβάσεις των ΟΤΑ "έκαψαν" τους συμβασιούχους. Κόλαφος η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για τους δημάρχους - Πλήρης η δικαίωση Παυλόπουλου.

    Η ΑΥΓΗ: Μέρες '63 στη Θεσσαλονίκη. Υπεύθυνη η ηγεσία της αστυνομίας για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εισαγγελέας καλεί μεσάζοντες και αντιπροσώπους της SIEMENS και της SAIC για το μαύρο χρήμα που έπεσε για μίζες στο έργο μαμούθ, για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που στοίχισε 850.000.000 ευρώ και δεν έχει παραδοθεί ακόμα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αναδρομική συμβιβαστική φορολογία... Για πεντακόσιες χιλιάδες επαγγελματίες. Η "συνάφεια" επιστρέφει.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 8 αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων. Το ΑΣΕΠ ζητά νέο καθεστώς για το Δημόσιο.

    ΕΘΝΟΣ: Το βαπόρι έχει μπατάρει... Απίστευτη διάγνωση Βουρλούμη για την πορεία των ΔΕΚΟ και της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο πρώην πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να συντρίψει τους συκοφάντες του γι' αυτό και... Ο Μητσοτάκης κυνηγός... κεφαλών στη... ζούγκλα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έκθεση βόμβα για τις προσλήψεις. Αποκαλύπτει τις παράνομες ενέργειες των δημάρχων το ΑΣΕΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 22 σοφοί για τις πληγές των ΑΕΙ. Κορυφαίοι Έλληνες πανεπιστημιακοί ακτινογραφούν τον μεγάλο ασθενή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βασανιστές. Σοκ στο πανελλήνιο από την άγρια κακοποίηση φοιτητή.

    ΕΣΤΙΑ: Η Ευρώπη ανθίσταται στα σύγχρονα δεδομένα. Παραμένει δεσμία ενός αναχρονιστικού οικονομικού μοντέλου.

    ESPRESSO: Αστυνομικίνα "πόρνη" ανατίναξε το βρόμικο κύκλωμα. Οι σπαρταριστοί διάλογο με τον πολυμήχανο Ελληνογερμανο προαγωγό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Όλα τα βάρη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιρρίπτονται από το ΑΣΕΠ για παράνομους διορισμούς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διορία έως τις 6 Δεκεμβρίου στην Τουρκία... για την Τελωνειακή Ένωση. "Θετική η απόφαση της Επιτροπής" υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ασύδοτοι με ανοχή Πολύδωρα. Οργή για τους "κουκουλοφόρους" της ΕΛ.ΑΣ. Με 72 ώρες καθυστέρηση ερευνούν ό,τι είδε όλη η Ελλάδα.

    Η ΝΙΚΗ: Βγήκαν οι κουκούλες. Μνήμες παρακράτους της Δεξιάς στη Θεσσαλονίκη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα σενάρια καλπονοθείας και χειραγώγησης. Πληθαίνουν οι συζητήσεις για εκλογές και εκλογικό νόμο.

    TRAFFIC NEWS: Οι μικροί "θεοί" της AGB. Τι λένε για την επιτυχία τους οι πρωταγωνιστές της κάθε τηλεοπτικής ζώνης.

    City Press: Στροφή της αγοράς υπέρ του καταναλωτή. Ο ανταγωνισμός αρχίζει να λειτουργεί και στην Ελλάδα.

    Metro: "Στρατιές" συμβασιούχων. Χαώδης η κατάσταση στους δήμους, λέει το ΑΣΕΠ.

    Metropolis: Το ατύχημα που παραλίγο να γίνει δυστύχημα...

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στη... σέντρα η βία της ΕΛΑΣ για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή στη Θεσσαλονίκη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Η λύση Παυλόπουλου μας δημιουργεί... νέα προβλήματα". Δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να αντιδρούν για τους συμβασιούχους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 10 λεπτά στο χωράφι, 1 ευρώ στο ράφι! Καπέλο-φωτιά στις τιμές των κηπευτικών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τελεσίγραφο... των Φινλανδών στους Τούρκους. "Πάγος" από τον... Βορρά.

    [02] ΑΣΕΠ

    Η Metro γράφει ότι "άκρως αποκαλυπτική της τακτικής προσλήψεων συμβασιούχων στους δήμους και των ευθυνών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι έκθεση του ΑΣΕΠ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Στην ετήσια έκθεσή του, το ΑΣΕΠ ευθέως καταλογίζει ευθύνες στους δήμους για τις συμβάσεις έργου που υπογράφουν, αναφέροντας ότι πολλοί δήμοι καλύπτουν παράνομα τις πάγιες ανάγκες τους με συμβάσεις έργου, την ώρα που υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "βαρύτατες ευθύνες καταλογίζει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού σε δημάρχους, αλλά και σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα, στη διαδικασία προσλήψεων συμβασιούχων. Στην ετήσια έκθεσή του, το ΑΣΕΠ διαπιστώνει ότι μέσω ψευδεπίγραφων συμβάσεων έργου, που τείνουν να γίνουν καθεστώς, επιχειρούνται παράτυπες προσλήψεις προσωπικού. Είναι ενδεικτικό ότι από τις 10 περιπτώσεις παραβίασης του ΑΣΕΠ, οι επτά αφορούν δήμους και επιχειρήσεις τους, ενώ τέσσερις δήμαρχοι και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών παραπέμπονται στον εισαγγελέα".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "κλείνει οριστικά η πόρτα της μονιμοποίησης για τους συμβασιούχους που απασχολούνται με συμβάσεις έργου, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις, οργανισμούς Δημοσίου και ΔΕΚΟ. Ο Παυλόπουλος κάλεσε εκ νέου τους δήμους να του στείλουν τις σχετικές εισηγήσεις τους, προκειμένου να προκηρυχθούν διαγωνισμοί".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "κόλαφο για τους δημοτικούς άρχοντες συνιστά η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ. Η Ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις σοβαρές ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο θέμα των συμβασιούχων. Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες δικαιώνει πανηγυρικά τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλο, ως προς το Προεδρικό Διάταγμα για τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "με χιλιάδες ψευδεπίγραφες προσλήψεις στους δήμους και τις επιχειρήσεις τους, οι δήμαρχοι καταστρατηγούν και παραβιάζουν συστηματικά το σύστημα προσλήψεων που ορίζει το άρθρο 21 του Ν. 2190/1994 (νόμος Πεπονή). Πρόκειται για συμβάσεις ορισμένου έργου κατά παρέκκλιση του ΑΣΕΠ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "σκληρή γλώσσα για τους δημάρχους της χώρας χρησιμοποιεί το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) όσον αφορά στις διαδικασίες που ακολουθούν στις προσλήψεις προσωπικού και κυρίως στις συμβάσεις ανάθεσης έργου, με τις οποίες καταστρατηγείται ουσιαστικά το σύστημα των προσλήψεων, στην ετήσια απολογιστική έκθεσή του για το 2005".

    [03] Φορολόγηση

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "στην αναδρομική φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων προσφεύγει το υπουργείο Οικονομικών για να κλείσει τον προϋπολογισμό. Μετά τη ρύθμιση με την οποία παρατάθηκε πέραν της πενταετίας ο χρόνος παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων, χιλιάδες επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ για την τριετία 1999-2001".

    [04] Φοιτητής

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "μέρες της βίας του '63 αναβίωσαν την Παρασκευή το βράδυ στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο. Αστυνομικοί με πολιτικά, κουκούλες, μαντήλια στο πρόσωπο και μαντήλες στον λαιμό συνέλαβαν και έδειραν με άγρια βία Κύπριο φοιτητή μπροστά στα μάτια του διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και άλλων ένστολων αστυνομικών. Ο νεαρός νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "τρεις φωτογραφίες, που δείχνουν την πρωτοφανή αγριότητα με την οποία οι πραιτωριανοί του Β. Πολύδωρα ξυλοκοπούν ανηλεώς τον Κύπριο φοιτητή. Ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης διενεργεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και ερευνά τη διάπραξη του αδικήματος της παράνομης βίας, που εμπίπτει στον νόμο περί βασανιστηρίων. Ερευνώνται επίσης πιθανές ευθύνες του διευθυντή Ασφαλείας".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "μνήμες αναβίωσης του παρακράτους της Δεξιάς ξύπνησαν στη Θεσσαλονίκη, όπου ο άγριος ξυλοδαρμός Κύπριου φοιτητή από αστυνομικούς με πολιτικά, υπό το απαθές βλέμμα ένστολων συναδέλφων τους, πυροδοτεί κύμα αντιδράσεων".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "ανοχή στους "κουκουλοφόρους" αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν ανελέητα και αναίτια τον Κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, δείχνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, παρά τη γενική κατακραυγή".

    [05] ΔΕΚΟ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ παραθέτει μέρος από τη διάγνωση Βουρλούμη για την πορεία των ΔΕΚΟ. Συγκεκριμένα ο κ. Βουρλούμης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "στο πλοίο μας την πρώτη θέση την έχουν καταλάβει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες...Αν είναι τυχεροί, το καράβι ΔΕΚΟ αποτελεί σκαλοπάτι για το υπερωκεάνιο της Βουλής...Όνειρο κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, ιδίως της ανύπαντρης, είναι να ναυτολογηθεί πλήρωμα σε ΔΕΚΟ...Υπάρχουν και οι έκτακτοι, συμβασιούχοι που πήδηξαν μεσ΄στο καράβι παραμονές εκλογών".

    [06] ΑΕΙ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι " τέσσερις πληγές, την κομματοκρατία, τη στρέβλωση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη διαπλοκή στις κρίσεις των πανεπιστημιακών και την κατάργηση κάθε έννοιας αριστείας στην εκπαίδευση, διέγνωσαν χθες 22 καθηγητές, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι εκπρόσωποι της χώρας σε μερικά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Σήμερα καταθέτουν τις προτάσεις τους".

    [07] Κέρινα ομοιώματα

    H Espresso υποστηρίζει ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε να αναλάβει πρωτοβουλίες για "σκληρό ρόκ" παρά να βρεθεί στο Λονδίνο για να παραστεί στα αποκαλυπτήρια των κέρινων ομοιωμάτων του πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου, και των άλλων κορυφαίων ιστορικών πολιτικών προσωπικοτήτων, του Κωνσταντίνου Καραμανλή κα του Ελευθέριου Βενιζέλου, που από χθες βρίσκονται ανάμεσα στα άλλα ομοιώματα του φημισμένου μουσείου "Μαντάμ Τισό".

    H Traffic News προσθέτει ότι "τη δική τους θέση απέκτησαν στο φημισμένο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό τρεις Έλληνες που σημάδεψαν την ελληνική ιστορία. Τα αποκαλυπτήρια των κέρινων ομοιωμάτων του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου έγιναν χθες το πρωί, παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο".

    [08] Καταναλωτές

    H City Press γράφει: "πόλεμος επιτοκίων μεταξύ των τραπεζών κάνει ιδιαίτερα ελκυστικά τα στεγαστικά δάνεια. Στα αρτοποιεία υποχωρεί η τιμή του γάλακτος. Ουσιαστικές μειώσεις τιμών εν όψει Χριστουγέννων από τις αλυσίδες ηλεκτρονικών και πληροφορικής".

    [09] Ατύχημα

    H Metropolis τονίζει ότι αποκαλύπτονται "σωρεία παραλείψεων και εμφανής απουσία ασφαλιστικών δικλίδων στον προαστιακό σιδηρόδρομο , έπειτα από το συμβάν της περασμένης εβδομάδας. Βαγόνι με 50 επιβάτες αποκόπηκε από διπλό συρμό χωρίς να γίνει αντιληπτό για 40 λεπτά".

    [10] Εκλογικός Νόμος

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "τα σχέδια του κεφαλαίου για απρόσκοπτη εφαρμογή όλων των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων - παρά και ενάντια στις αγωνιστικές αντιδράσεις των λαϊκών στρωμάτων, των οποίων αναμένεται ο πολλαπλασιασμός - καθώς και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων εξυπηρετεί ο κουρνιαχτός που σηκώνουν κυβερνητικά στελέχη με ομοβροντία δηλώσεών τους τις τελευταίες μέρες, για αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το καλπονοθευτικότερο, αλλά και το "ευήκοον ους" που φαίνεται να στήνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ".

    [11] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "σε διάστημα δεκαπενθημέρου η κυβέρνηση Ερντογάν καλείται να εφαρμόσει την Τελωνειακή Ένωση με την Κύπρο. Η φινλανδική προεδρία θέτει στην Τουρκία διορία έως την 6η Δεκεμβρίου, ώστε να ακολουθήσει η εισήγηση της Κομισιόν προς τους "25" εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής. Ενισχύοντας τις πιέσεις προς την κυβέρνηση Ερντογάν για την αποδοχή φόρμουλας για το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και των αεροδρομίων στα κυπριακά πλοία, ο Φινλανδός πρωθυπουργός και προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ Μάτι Βαχάνεν δήλωσε πως " η πραγματική προθεσμία είναι πριν από την παρουσίαση των εισηγήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

    [12] ΙΚΑ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "αναδρομικά ΛΑΦΚΑ , Δώρο Χριστουγέννων και σύνταξη μηνός Ιανουαρίου θα πάρουν μια και έξω στις 18 Δεκεμβρίου από το ΙΚΑ εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι. Την δεύτερη δόση από την επιστροφή αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ που κυμαίνεται από 150 έως και 1.000 ευρώ (σ.σ. : για συνταξιούχους που δικαιούνται επιστροφή μέχρι 5.200 ευρώ) πρόκειται να λάβουν , όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΙΚΑ, 337.712 συνταξιούχοι".

    [13] Μητσοτάκης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "χάριν της Ιστορίας, αναφέρουμε ότι κανένας Πολιτικός δεν συκοφαντήθηκε όσο ο Μητσοτάκης. Αρκεί ν΄αναφέρουμε μέχρι ποίου σημείου είχαν φθάσει οι εχθροί του για να τον πλήξουν, όταν τον παρουσίασαν ως συνεργάτη των Γερμανών, τη στιγμή που τον βράβευαν οι Βρετανοί Βετεράνοι του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου για την αντιστασιακή προσφορά και δράση του".

    [14] Ευρώπη

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "αυτό που συνέβη με την περιβόητο Οδηγία Μπόλκεσταϊν, έδειξε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωσις παραμένει δεσμία ενός κοινωνικού μοντέλου, το οποίο εξακολουθεί να αποτελή τροχοπέδη για την οικονομική της πρόοδο. Παρά το γεγονός ότι η εν λόγω Οδηγία τελικώς ψηφίσθηκε, με καθυστέρηση τριών ετών και μετά από αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, σημασία έχει ότι η Ευρώπη παραμένει αρνητική σε κάθε μορφής φιλελευθεροποίηση".

    [15] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "την παρέμβαση της Δικαιοσύνης - για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμισι χρόνο - προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της "ΑΥΡΙΑΝΗΣ", το οποίο αναφερόταν στην τροπή που έχει λάβει το σκάνδαλο με την σύμβαση για την προμήθεια του στρατηγικού συστήματος διαχείρισης επικοινωνιών και πληροφοριών γνωστού ως C4I που αποτελεί και την μεγαλύτερη δαπάνη στον τομέα της ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 21 November 2006 - 21:14:35 UTC