Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-12-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/12/2006
  • [02] ΠΑΣΟΚ
  • [03] Φανάρι
  • [04] Έγκλημα
  • [05] Μέση Ανατολή
  • [06] Απεργία
  • [07] Καταναλωτής
  • [08] Κύπρος
  • [09] Ένοπλες Δυνάμεις
  • [10] Αστυνομία
  • [11] Φορολογικό νομοσχέδιο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/12/2006

    Η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' στο Φανάρι και η ιστορικής σημασίας κοινή διακήρυξη που υπέγραψε χθες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α' , καθώς και οι αλλαγές οργάνων στη δομή του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρό του Γιώργο Παπανδρέου είναι τα θέματα που κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Συμφωνήθηκε μετά τη συνεργασία Αλογοσκούφη - Μεϊμαράκη.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Στήνει το δικό του μαγαζί ο Γιώργος. "Σφαγή αμνών" στο ΠΑΣΟΚ με ραγδαίες εξελίξεις. Ονόματα-"βόμβες" έξω από το Πολιτικό Συμβούλιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "ΜΑΤ" της Κύπρου στην Άγκυρα. Η Λευκωσία μετά το "πάγωμα" 8 κεφαλαίων πιέζει για συνολικό μπλοκάρισμα των διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Ε.Ε.

    Η ΑΥΓΗ: Ανακυκλώνει τα πρόσωπα για να μην αλλάξει πολιτική. Δημοτικές και άρθρο 16 φέρνουν "αλλαγή σκηνικού" στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βάρεσε διάλυση στο ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος. Τους ξήλωσε όλους, για να βάλει τις ορντινάντσες του.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σαρωτικές αλλαγές προσώπων στο ΠαΣοΚ. Αιφνιδίασε ο κ. Γ. Παπανδρέου με τις προτάσεις του στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ζήτησε τις παραιτήσεις όλων, ποιους πρόκειται να προτείνει.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυξήσεις και φοροελαφρύνσεις σε Στρατό και Σώματα Ασφαλείας. Τι συμφώνησαν Αλογοσκούφης - Μεϊμαράκης.

    ΕΘΝΟΣ: Ξαφνική αναδόμηση στο ΠΑΣΟΚ. Πρωτοβουλία Γιώργου για αλλαγή Γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ έγιναν αλληλοασπασμοί, εκδόθηκαν ανακοινωθέντα και αντηλλάγησαν δώρα και ευχές. Το Σχίσμα παραμένει. Ο Πάπας αρνήθηκε να πει το Πιστεύω.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φορο-ανάσα για τους μικρομεσαίους. Όλα τα μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά εταιρείες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρωτείον η ενότητα. Ιστορική διακήρυξη Βενέδικτου - Βαρθολομαίου στο Φανάρι για διάλογο θρησκειών και πολιτισμών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κρασ-τεστ για αλλαγή κλίματος. Αιφνιδίασε ο Γιώργος και έφερε τα πάνω κάτω στα όργανα.

    ΕΣΤΙΑ: Σημαντικές τομές στην φορολογία. Κατατίθεται σήμερα στην Βουλή το νέο νομοσχέδιο.

    ESPRESSO: Ανάκριση με βαζελίνη. Ο σοφέρ του ροζ κυκλώματος καταγγέλλει την αστυνομία. "Με χτυπούσαν με κλοτσιές και γροθιές! Έτρεχαν τα αίματα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο Πάπας θωρακίζει το Πατριαρχείο. Αδιαμφισβήτητη η οικουμενικότητα του Φαναρίου - Με "χριστιανικές ρίζες" η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σαρωτικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ. Παπανδρέου: Θέλω τις παραιτήσεις σας. Πρότεινε για νέο γραμματέα τον Νίκο Αθανασάκη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αναδόμηση με το βλέμμα στις εκλογές. 12μελή "αντι-κυβέρνηση" φτιάχνει ο Γιώργος.

    Η ΝΙΚΗ: Αλλαγές με γνώση και χαρακτήρα. Γνώμονας του Παπανδρέου η νίκη στις εκλογές.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 : Βέροια - Αμάρυνθος - Αγρίνιο. Να προλάβουμε τα εγκλήματα του μέλλοντός μας...

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ : Ο νέος χάρτης της περιοχής μας. Αυτό είναι το σχέδιο για την Τουρκία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πανελλαδική απεργία στις 13 Δεκέμβρη. Στη μάχη της πανεργατικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων μπαίνουν με αποφασιστικότητα και πείσμα οι ταξικές δυνάμεις.

    TRAFFIC NEWS: ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο Ηλίας δαγκώνει για την Τζούλια (του).

    City Press: Επίδειξη πυγμής από Παπανδρέου.

    Metro: Ενότητα χριστιανών. Ιστορικές στιγμές κατά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στο Φανάρι.

    Metropolis: Ανεπαρκές το πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αργοπεθαίνει ο Θερμαϊκός στα γρανάζια 37 υπηρεσιών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Μετράμε διαρροές με το μάτι. Απίστευτη καταγγελία. Μία μέρα μετά το ατύχημα στα ΕΛ.ΠΕ. αποκαλύπτεται ότι δεν υπάρχουν σταθμοί μέτρησης τοξικών και καρκινογόνων υδρογονανθράκων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ηλεκτροσόκ στο ΠΑΣΟΚ. Σαρωτικές οι αλλαγές στα όργανα του Κινήματος. Με μία κίνηση απόλυτου αιφνιδιασμού ο Γ. Παπανδρέου έφερε τα πάνω κάτω.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οικουμενικό μήνυμα Πάπα και Πατριάρχη. Ιστορικής σημασίας η επίσκεψη Πάπα στην Πόλη: στην Αγιά Σοφιά και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    [02] ΠΑΣΟΚ

    H City Press γράφει : "ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου. Πρότεινε για νέο γραμματέα τον Νίκο Αθανασάκη. Σε αναζήτηση εκπροσώπου Τύπου της "νέας εποχής". Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου όλοι θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "αντιμέτωπος με την κρίση στο ΠΑΣΟΚ (που για πρώτη φορά προσλαμβάνει και χαρακτήρα κριτικής στο πρόσωπό του), ο Γ.Α. Παπανδρέου, επικαλούμενος το ενδεχόμενο εκλογών τον Ιούνιο, επιλέγει τη φυγή από την πραγματικότητα. Για να αποφύγει τη συζήτηση σχετικά με τις αμφιλεγόμενες πολιτικές επιλογές του (κραυγαλέο παράδειγμα η θέση του για το άρθρο 16), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχωρεί σε αλλαγές ρόλων ανακυκλώνοντας τα ίδια πρόσωπα".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "με μία κίνηση που αιφνιδίασε τους πάντες ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε τις παραιτήσεις των 19 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και πρότεινε για νέο γραμματέα του κινήματος τον Νίκο Αθανασάκη. Στη διάρκεια της -διαρκείας μόλις δεκαπέντε λεπτών- συνεδρίασης του οργάνου, ο Γιώργος Παπανδρέου προδιέγραψε τις εξελίξεις στο κόμμα, προειδοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς τους διαφωνούντες, κρατώντας ωστόσο τα "χαρτιά" του κλειστά για τις δικές του προτάσεις για τα νέα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τα οποία θα εκλεγούν σήμερα από το Εθνικό Συμβούλιο".

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ "τους ξήλωσε προτού τον ρίξουν. Απόφαση - σοκ του Παπανδρέου που μέσα σε δέκα λεπτά χθες το απόγευμα ανακοίνωσε στα 19 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ότι διαλύει το κορυφαίο κομματικό όργανο, διώχνει από τη θέση του Γραμματέα τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την οποία αντικαθιστά με τον Νίκο Αθανασάκη πιθανόν να καταλάβουν ο Ανδρέας Λοβέρδος ή ο Κώστας Καρτάρης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "σαρωτικές αλλαγές προανήγγειλε αιφνιδιαστικά χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, με σκοπό να διατάξει το κόμμα του σε θέσεις εκλογικής μάχης. Ζήτησε τις παραιτήσεις όσων μετέχουν στα όργανα του Κινήματος και στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα προτείνει για τη θέση του Γραμματέα τον κ. Ν. Αθανασάκη και θα προβεί σε ανανέωση του Πολιτικού Συμβουλίου, συγκροτώντας ταυτόχρονα νέο πολιτικό όργανο από έμπειρα πολιτικά στελέχη που θα έχει μορφή σκιώδους κυβέρνησης".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "σε οργανωτικές αλλαγές στην ηγετική δομή του ΠΑΣΟΚ προχωρά ο Γ. Παπανδρέου. Πρώτο βήμα , η αλλαγή του Γραμματέα και η ανασύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, που αναμένεται να επικυρωθούν σήμερα από το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "σε αλλαγές ευρείας κλίμακας με το βλέμμα στις εκλογές προχωρεί ο Γ. Παπανδρέου. Δημιουργεί 12μελή "ομάδα κρούσης" με τη συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών και αντικαθιστά τη Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου με τον Ν. Αθανασάκη. Την επικοινωνία του κόμματος αναλαμβάνει ο Π. Ευθυμίου".

    H Espresso αναφέρει ότι " ο "αρκούδος" (παρατσούκλι του Νίκου Αθανασάκη από τα φοιτητικά του χρόνια), άνθρωπος του Κώστα Λαλιώτη προτάθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου ως νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, στη θέση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, που κρίθηκε "αδύναμος κρίκος" ενώ ο Πέτρος Ευθυμίου που φερόταν να είναι ο αντικαταστάτης του Νίκου Αθανασάκη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου, διέψευσε ότι θα αναλάβει αυτή τη θέση. Φήμες θέλουν έναν εκ των Έλλης Στάη, Παύλου Τσίμα να αναλαμβάνει καθήκοντα".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "επιτάχυνε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου με το χθεσινό αιφνιδιασμό του. Η κίνηση του κ. Παπανδρέου ναι μεν συγκεντρώνει, για την ώρα θετικά σχόλια από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο εκτιμάται ότι υπαγορεύτηκε εν πολλοίς από το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις εσωκομματικές γκρίνιες , τα ηχηρά μηνύματα των δημοσκοπήσεων κ.α.".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "πράξη απελπισίας του Γιώργου Παπανδρέου μπροστά στη δραματική αιμορραγία δυνάμεων που παρουσιάζει η παράταξη αποτελούν οι αιφνιδιαστικές αλλαγές των οργάνων. Στην εναγώνια προσπάθειά του να δημιουργήσει έναν προσωπικό μηχανισμό διαχείρισης της επερχόμενης εκλογικής συντριβής, ο Γιώργος Παπανδρέου βαράει διάλυση στο ΠΑΣΟΚ, ενώ, παράλληλα διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει την αρχηγία, ανεξάρτητα από το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην παράταξη".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "νέο δυναμικό ξεκίνημα κάνει το ΠΑΣΟΚ, μετά τις αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση του κόμματος, που ενδυναμωμένο βαδίζει με στόχο τη νίκη στις εθνικές εκλογές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του , πρότεινε τον Νίκο Αθανασάκη για τη θέση του Γραμματέα, ενώ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα αναλάβει υπεύθυνη του προγραμματικού συνεδρίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι " τα πάνω - κάτω στη δομή των κεντρικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ έφερε χθες ο Γ. Παπανδρέου, με στόχο την ευελιξία και την ενοποίηση στη λήψη αποφάσεων. Αιφνιδίως αντικατέστησε τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προτείνοντας στη θέση του γραμματέα τον Νίκο Αθανασάκη. Προχωρά σε ανασύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου και αναβάθμιση του συντονιστικού οργάνου της Βουλής ".

    [03] Φανάρι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι " σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενότητας των Εκκλησιών αποτελεί η ιστορικής σημασίας κοινή διακήρυξη που υπέγραψαν χθες στο Φανάρι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Γι αυτό και η ένωση των υψωμένων χεριών των δύο Προκαθημένων δεν αποκτά μόνο σημειολογικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Ο Πάπας απήγγειλε το "Πάτερ Ημών" στα ελληνικά κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία . Επισκέφθηκε και την Αγία Σοφία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι " η ενίσχυση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έναντι των πάσης φύσεως αμφισβητήσεων του ρόλου του, επιβεβαιώθηκε με εμφαντικό τρόπο κατά τη χθεσινή, ιστορική επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' στο Φανάρι. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας παρέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία η οποία ετελέσθη στον Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τόνισε ότι Ρώμη και Κωνσταντινούπολη είναι αδελφές Εκκλησίες, τη στιγμή που ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήριζε το Πατριαρχείο "τουρκικό θεσμό" εκφράζοντας ευθέως τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας".

    Σύμφωνα με τη metro "το μήνυμα της ενότητας του χριστιανικού κόσμου έστειλαν χθες από κοινού οι Προκαθήμενοι της Ανατολικής Ορθοδόξου και της Δυτικής Καθολικής Εκκλησίας, Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας Βενέδικτος , από το Φανάρι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι " το σχίσμα παραμένει λαμβάνοντας μια νέα μορφή που ακούει στο όνομα "ανοχή στην ιδιαιτερότητα". Έτσι ο Πάπας αρνήθηκε στην πρόταση, που του έγινε, ν΄ απαγγείλει το Σύμβολο της Πίστεως γιατί θα έπρεπε να αναφέρει και την προσθήκη φιλιόκβε (και εκ του Υιού) ένα από τα βασικά αγκάθια των σχέσεων των δύο Εκκλησιών. Τις λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ που ακολουθεί".

    [04] Έγκλημα

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 σχολιάζει ότι «αφορμή ασήμαντη. Το αίμα πολύ, ακόμα και για την εποχή μας, εποχή που η ανθρώπινη ζωή δεν μετράει και τόσο. Πέντε νέοι άνθρωποι, ο ένας σχεδόν παιδί, νεκροί για λίγο τριφύλλι. Αν είναι δυνατόν! Και όμως, είναι. Για το χορτάρι έστειλε στον άλλο κόσμο ο δολοφόνος τους ίδιους του τους συγχωριανούς, ανθρώπους που μαζί τους μεγάλωσε, μαζί τους έπαιξε, μαζί τους πήγε σχολείο, μαζί τους περνούσε τις μέρες του. Γιατί λέει του πάτησε το χωράφι με τις κυνηγετικές τους αρβύλες! Τι να πει ο κανονικός άνθρωπος μπροστά σε τέτοια κόλαση; Ποια κατάρα και ποια τιμωρία μπορεί να αποκαταστήσει κάποια λογική ισορροπία στη διαταραγμένη από τη φρίκη κοινή γνώμη;».

    [05] Μέση Ανατολή

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ γράφει ότι «ένας σχετικά άγνωστος χάρτης της Μέσης Ανατολής κυκλοφορεί σε στρατηγικούς, κυβερνητικούς, νατοϊκούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους από τα μέσα του 2006. Ο συγκεκριμένος χάρτης προετοιμάστηκε από το στρατηγό Ralph Peters. Δημοσιεύτηκε στο Armed Forces Journali τον Ιούνιο 2006. Ο Peters είναι απόστρατος αντισυνταγματάρχης της αμερικανικής εθνικής ακαδημίας πολέμου. Αν και ο χάρτης δεν αντανακλά το επίσημο δόγμα του πενταγώνου, εντούτοις χρησιμοποιείται στα εκπαιδευτικά προγράμματα για ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους της σχολής Άμυνας του ΝΑΤΟ».

    [06] Απεργία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι «στη μάχη της πανεργατικής απεργίας στις 13 του Δεκέμβρη και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτήν της Αθήνας, στις 11 π.μ., στην πλατεία Εθνικής αντίστασης, μπαίνουν από σήμερα, με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση, οι ταξικές δυνάμεις. Στη χτεσινή πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, καθορίστηκαν άμεσα μέτρα, ώστε να δοθεί με επιτυχία και χωρίς καθυστέρηση η δύσκολη μάχη της απεργίας».

    [07] Καταναλωτής

    Η METROPOLIS αναφέρει ότι «ναυαγός σε μια "θάλασσα" παραπληροφόρησης, καταχρηστικών όρων και αθέμιτων πρακτικών εκ μέρους των εταιρειών, βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να διασφαλίσει ένα επαρκές νομοθετικό πλαίσιο, δηλώνει ο Συνήγορος του Καναταλωτή».

    [08] Κύπρος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι «με μπλοκάρισμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας απειλεί η Κύπρος, σε περίπτωση που το κείμενο των συμπερασμάτων παραμείνει ως έχει. Η Λευκωσία παραμένει εν αναμονή του τελικού κειμένου για να καθορίσει τη στάση της ενώ την ίδια ώρα ανακοινωνόταν η εσπευσμένη συνάντηση της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    [09] Ένοπλες Δυνάμεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι «νέο μισθολόγιο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μείωση της φορολογίας του επιδόματος κινδύνου από 15% που είναι σήμερα στο 5% και πλήρης εναρμόνιση των αποδοχών των ΕΦΥΕΣ με εκείνες του μονίμου προσωπικού αποφασίστηκαν χθες στο Πεντάγωνο κατά τη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας».

    [10] Αστυνομία

    Η TRAFFIC σημειώνει ότι «ειδική ομάδα της Αστυνομίας θα εντοπίζει τους υπόπτους ή αυτούς που παρανομούν μέσα σε μία διαδήλωση και θα τους συλλαμβάνει».

    [11] Φορολογικό νομοσχέδιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι «στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι διατάξεις του οποίου αφορούν κυρίως τις εταιρείες».

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει «σήμερα ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης καταθέτει στην Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει μειώσεις στην φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και απλούστευση του Κώδικος Βιβλίων και Στοιχείων. Όπως έχουμε ήδη γράψει, το νομοσχέδιο κινείται προς την ορθή κατεύθυνση. Και τα όσα ισχυρίζονται οι εξ επαγγέλματος επικριτές της Κυβερνήσεως, ότι δήθεν πίσω από τις μειώσεις κρύβονται νέες επιβαρύνσεις, είναι κακόπιστα. Διότι η αλήθεια είναι ότι δρομολογείται σημαντική μείωσις των συντελεστών του φόρου εισοδήματος, κυρίως για τα μεσαία εισοδήματα που ήταν στο στόχαστρο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 1 December 2006 - 22:22:32 UTC