Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-12-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/12/2006
  • [02] Απεργίες
  • [03] ΟΤΕ
  • [04] Σχολικά βιβλία
  • [05] ΔΕΗ
  • [06] Ελληνοτουρκικά
  • [07] Έρευνα
  • [08] Πρόωρες εκλογές
  • [09] ΟΑΕΔ
  • [10] Κ. Καραμανλής
  • [11] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [12] Δικαστές
  • [13] Αρχιεπίσκοπος
  • [14] Συνεργασία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/12/2006

    Η εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα στην οποία προαναγγέλλει τη δυνατότητα προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος από ιδιώτες από τον Ιούλιο, τα νέα σχολικά βιβλία του Δημοτικού και το "κατηγορώ" των εκπαιδευτικών, η προώθηση παράδοσης του ΟΤΕ στα χέρια στρατηγικού επενδυτικού και το απεργιακό τριήμερο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σε ετοιμότητα τα δύο κόμματα! Νέα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Ποιες οι ενδείξεις που οδηγούν στις κάλπες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διχασμένη η Ευρώπη για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζητούν σήμερα για την ενταξιακή πορεία της Άγκυρας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οργή δικαστών για μισθούς και ωράριο. Όλο το παρασκήνιο από τη θυελλώδη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Άμεση λύση για οικοδομικούς συνεταιρισμούς. Υπερβαίνουν τους 100 αυτοί που παίρνουν το "πράσινο φως".

    ΕΘΝΟΣ: Χάος με τα νέα σχολικά βιβλία. Κραυγή απόγνωσης από δασκάλους -μαθητές και γονείς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στη χθεσινή πανηγυρική λειτουργία στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους νέους... Το ποδήλατο της αγάπης θέλει ορθοπεταλιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ισχυρό χαρτί ο Καραμανλής. Αντέχει και προχωράει η κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρεύμα από ιδιώτες στα σπίτια. Αποκλειστική συνέντευξη του Δημήτρη Σιούφα εφ' όλης της ύλης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εκρήξεις! Απεργιακό κύμα-δοκιμασία για την κυβέρνηση.

    ΕΣΤΙΑ: Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - Αριστεράς. Υπαρκτό ενδεχόμενο λόγω εκλογικού νόμου.

    ESPRESSO: Αποκάλυψη-σοκ. "Πώς βίασα 20 αγόρια με στιλέτο και βαζελίνη". Όλη η ομολογία του δράκου της Νίκαιας μπροστά στο φακό της Espresso.

    ΤΑ ΝΕΑ: Άγριες μπίζνες στην πλάτη του ΟΤΕ. Τον πουλάνε με προίκα και την CosmOTE.

    Η ΧΩΡΑ: 27.500 θέσεις εργασίας για ανέργους από 7 προγράμματα. Τελευταία ευκαιρία από ΟΑΕΔ.

    City Press: Οι αλλαγές ενισχύουν το ΠΑΣΟΚ.

    Metro: Σκληρό πόκερ στις Βρυξέλλες. Μάχη για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

    Metropolis: Εορταστική περίοδος και για τους μεσάζοντες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οκτώ πληγές στα νέα σχολικά βιβλία. Ακτινογραφία από ομάδα δασκάλων και τον Χρ. Τσολάκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σκληρό παζάρι για την πορεία της Τουρκίας. Αθήνα. Έντονος προβληματισμός για τη στάση ευρωπαϊκών χωρών.

    [02] Απεργίες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι " εκρηκτικό απεργιακό τριήμερο πυροδότησε η κυβέρνηση με την αιφνιδιαστική τροπολογία για τον ΟΤΕ. Οι εργαζόμενοι κήρυξαν ήδη απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της εκποίησης του οργανισμού και της εκχώρησης του μάνατζμεντ. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Παρέμβαση της ΓΣΕΕ για να διατηρηθεί η "καταστατική μειοψηφία" (34%) στο Δημόσιο".

    [03] ΟΤΕ

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "με συνοπτικές διαδικασίες προωθεί η κυβέρνηση την παράδοση του ΟΤΕ στα χέρια στρατηγικού επενδυτή. Τον δρόμο για άγριες μπίζνες στις πλάτες του ΟΤΕ ανοίγει τροπολογία που μειώνει το ποσοστό του Δημοσίου κάτω του 33,3% και ανατρέπει το εργασιακό καθεστώς".

    [04] Σχολικά βιβλία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει: "κατηγορώ" από τους εκπαιδευτικούς για τα νέα σχολικά βιβλία του Δημοτικού. Εκφράζουν τον φόβο ότι πολλοί μαθητές θα χάσουν την αυτοπεποίθησή τους, ενώ οι γονείς αδυνατούν ακόμη και με σχολικά βοηθήματα να κατανοήσουν και οι ίδιοι αυτά που διαβάζουν".

    [05] ΔΕΗ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "από τον ερχόμενο Ιούλιο αποκτούν και τα νοικοκυριά τη δυνατότητα προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος από ιδιώτες, προαναγγέλλει ο υπουργός Ανάπτυξης Δημ. Σιούφα, σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στον "Ε.Τ." στην οποία αναφέρεται επίσης στην τροποποίηση του εκλογικού νόμου και τον ανασχηματισμό".

    [06] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "σε πλήρη συμφωνία ότι θα πρέπει να υπάρξει ενιαία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αποστείλει καθαρό μήνυμα στην Τουρκία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, ώστε να κρατηθεί σταθερή η ευρωπαϊκή της τροχιά, κατέληξαν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο βουλευτής και συντονιστής του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Θεόδωρος Πάγκαλος, στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών".

    Η metro αναφέρει ότι "η πιο κρίσιμη, ίσως, εβδομάδα για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες, με το πρώτο "crash test" στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. Το διακύβευμα είναι εάν θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία για την άρνησή της να ανοίξει λιμάνια και αεροδρόμια στην Κύπρο και από ό,τι φαίνεται, η προσπάθεια Αθήνας και Λευκωσίας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη".

    [07] Έρευνα

    H City Press γράφει: "δημοσκόπηση της GPO για την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" δείχνει ότι κλείνει η ψαλίδα στις 1,6 μονάδες. Ο Παπανδρέου αποφασισμένος να ψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Πιο άμεση η επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Το Μαξίμου δεν ανησυχεί, αλλά ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι " οι πολίτες διατηρούν ακλόνητη την εμπιστοσύνη τους στον Κ. Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία για την προώθηση σημαντικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που μακροπρόθεσμα θα φέρουν οφέλη για το σύνολο και θα οδηγήσουν την χώρα στην ουσιαστική ανάπτυξη. Αυτό καταδεικνύει η έρευνα της εταιρείας GPO , στον τρίτο χρόνο της νέας διακυβέρνησης και παρά τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ".

    [08] Πρόωρες εκλογές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "σε κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας έχουν μπει τα δύο μεγάλα κόμματα, αφού τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Όλοι θεωρούν, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το διαψεύδει κατηγορηματικά και επισήμως, πως ο πρωθυπουργός θα επιλέξει τον αιφνιδιασμό και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να ανανεώσει τη λαϊκή εντολή και να προχωρήσει στις απαραίτητες για την πορεία της χώρας μεταρρυθμίσεις".

    [09] ΟΑΕΔ

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "ευκαιρία για δουλειά σε περίπου 27.500 ανέργους δίνει ο ΟΑΕΔ μέσω επτά προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, περιλαμβάνοντας άτομα από 18 έως 64 χρονών".

    [10] Κ. Καραμανλής

    Η Espresso υπογραμμίζει ότι "ανασχηματισμός και πρόωρες εκλογές είναι οι δύο στρατηγικές κινήσεις που ετοιμάζεται να κάνει ο πρωθυπουργός στην πολιτική σκακιέρα και θα είναι η δική του απάντηση στις πρόσφατες οργανωτικές αλλαγές του Γιώργου Παπανδρέου και τη δημιουργία σκιώδους κυβέρνησης".

    [11] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "εξονυχιστικά μελετά το ΥΠΕΧΩΔΕ τους φακέλους πολλών συνεταιρισμών, προκειμένου η έγκρισή τους να προωθηθεί χωρίς νομικά προβλήματα. Πρόκειται για τους λεγόμενους "καθαρούς" συνεταιρισμούς, εκείνους δηλαδή που δεν κατέχουν εκτάσεις σε δάση, ρέματα, αρχαιολογικούς χώρους. Η οικιστική αξιοποίηση των εκτάσεων των περισσότερων από 100 "καθαρών" συνεταιρισμών αναμένεται να υλοποιηθεί μέσω των Περιοχών Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης (ΠΕΡΠΟ)".

    [12] Δικαστές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "κόκκινο πανί" αποτέλεσε για τους δικαστικούς λειτουργούς και δικηγόρους η επαναδιατύπωση της πρότασης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γιώργου Σανιδά για τα νυχτερινά δικαστήρια (σσ παράταση ωραρίου λειτουργίας τους έως τις 8.00μμ) κατά την τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων".

    [13] Αρχιεπίσκοπος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "ο Αρχιεπίσκοπος χθες είχε μόνιμο ακροατήριο τη νεολαία και αποκλειστικά σ΄αυτήν απευθύνθηκε. Μίλησε για τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, για το ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν στη ζωή και τους ξεκαθάρισε να κάνουν... ποδήλατο της αγάπης, αν και θέλει ορθοπεταλιά, αλλά αξίζει τον κόπο. Προέτρεψε τους νέους να αγκαλιάσουν το Χριστό, που είναι το Φως κι έτσι θα πορεύονται στη ζωή με σιγουριά, χωρίς κινδύνους και άλλα εμπόδια".

    [14] Συνεργασία

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "ένα από τα σοβαρώτερα προβλήματα που ενδεχομένως να κληθή να αντιμετωπίση η Νέα Δημοκρατία είναι η τυχόν συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς κατά τις εκλογές. Τέτοιο ενδεχόμενο μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται, αλλά ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να το συζητούν. Δεν είναι τυχαίο ότι σε δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία GPO για λογαριασμό της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" ετέθη το ερώτημα "είστε υπέρ ή κατά της εκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού" και η απάντησις ήταν 40,4% υπέρ και 41,2% κατά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 11 December 2006 - 20:23:18 UTC