Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-12-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/12/2006
  • [02] Βύρων Πολύδωρας
  • [03] Τράπεζες
  • [04] Ευρωβαρόμετρο
  • [05] Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
  • [06] Δημόσιος Τομέας
  • [07] Διόδια
  • [08] "Τειρεσίας"
  • [09] Δίκαιο
  • [10] Τουρκία
  • [11] Τζόγος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/12/2006

    Οι δηλώσεις Πολύδωρα για τους κουκουλοφόρους, η συμφωνία ΟΤΟΕ και τραπεζών για τη νέα σύμβαση κλαδική σύμβαση, η εξαμηνιαία δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, καθώς και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι νέοι μισθοί για 60.000 τραπεζοϋπαλλήλους. Συμφωνία ΟΤΟΕ - τραπεζιτών.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Τειρεσίας" για οφειλέτες στο Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία. Σε εφαρμογή οι προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 5.013 νέες θέσεις στο Δημόσιο. Η κατανομή κατά ειδικότητα και φορέα.

    Η ΑΥΓΗ: Ο πραίτωρ της "ζαρντινιέρας" είναι ακόμη υπουργός! Ακροδεξιό παραλήρημα Πολύδωρα - ομπρέλα στην αστυνομική βία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η μαφία του τζόγου στήνει παιχνίδια. Παράγοντες, διαιτητές και ποδοσφαιριστές εμπλέκονται στο κύκλωμα που έχει τινάξει στον αέρα τις εταιρίες στοιχημάτων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κάθε γωνία και ιδιωτικό πανεπιστήμιο! Ποιοι ετοιμάζουν νέα ΑΕΙ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αντικειμενικές: Νέες τιμές σε σπίτια, οικόπεδα. Θα ισχύσουν από 1/2/2007.

    ΕΘΝΟΣ: Εκτροπή διαρκείας από Πολύδωρα. Ομπρέλα κάλυψης από Μαξίμου με σημαιοφόρο τον Ρουσόπουλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με... απαρέμφατα και... υπερσυντέλικους παλεύει ο Βύρωνας. Άνοιξε καλό χορό ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης βάζοντας και το ΠΑΣΟΚ απέναντί του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σαρωτικές αλλαγές στην πτωχευτική νομοθεσία, ενώ αναμορφώνονται άλλοι τρεις βασικοί κώδικες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σούπερ deal ΟΤΟΕ - τραπεζών. Συμφωνία σταθμός για ανοικτά γκισέ απογεύματα και Σάββατο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο πραίτωρ σε παραλήρημα. Συγγνώμη στα λόγια ζήτησε στη Βουλή, αλλά...

    ΕΣΤΙΑ: Συντριπτικό "Όχι" στην Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν επιθυμούν την ένταξή της.

    ESPRESSO: Θρίλερ με αίρεση που "ανατινάζει" τον νου των πιστών της. Σάλος στην Κρήτη! Αυτοπυροβολήθηκε 32χρονος γιατί τον... καλούσε ο Θεός.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απαισιόδοξοι, αντιφατικοί και φοβισμένοι οι Νεοέλληνες. Διαπιστώσεις του Ευρωβαρόμετρου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Έρευνα του ευρωβαρόμετρου: Ο Έλληνας εμπιστεύεται την ΕΕ περισσότερο από την κυβέρνησή του.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ακροδεξιά κάλαντα από τη ΝΔ. Κάλυψη Πολύδωρα από το Μαξίμου.

    Η ΝΙΚΗ: Μέρες Χωροφυλακής. Αντιδημοκρατική έκρηξη Πολύδωρα κατά ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εθνικό οδικό δίκτυο: Αυξήσεις 500% στην τιμή των διοδίων!

    ΧΩΡΑ: Ανοιχτές θα παραμένουν το Σάββατο οι τράπεζες. Συμφωνία ΟΤΟΕ -τραπεζών για ΣΣΕ.

    TRAFFIC NEWS: Την έδειραν και απέβαλε! Άγριος ξυλοδαρμός της Playmate Εύης Χειλά στην παραλιακή.

    City Press: Ο κλέψας του κλέψαντος. Οικονομικά πικρή η "Ζαχαρούπολη" του Δήμου Αθηναίων.

    Metro: Αλλαγή ωραρίου στις τράπεζες. Ανοιχτά θα μένουν κάποια καταστήματά τους τις απογευματινές ώρες αλλά και τα Σάββατα.

    Metropolis: "Παιχνίδια απάτης" με το πετρέλαιο θέρμανσης. Αντιμέτωποι με δεκάδες επιτήδειους οι οποίοι προσπαθούν να τους εξαπατήσουν βρίσκονται οι Έλληνες καταναλωτές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σχέδιο πόλης για 42.000 στρέμματα τα προσεχή χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Σε στρατόπεδο το παιδιατρικό νοσοκομείο. Το υπουργείο Υγείας ζήτησε την παραχώρηση του "Καρατάσιου" στην Πολίχνη ικανοποιώντας αίτημα δεκαετιών για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στο σχέδιο πόλης 113.175 στρέμματα. Η μεγαλύτερη επέκταση που έγινε ποτέ στο νομό. Μια νέα Θεσσαλονίκη στα ανατολικά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανεργία: Ο τρόμος των Ελλήνων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωβαρόμετρου. Ενοικιάζονται άνεργοι νέοι για ένα μήνα.

    [02] Βύρων Πολύδωρας

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "πολιτικά έκθετη είναι η κυβέρνηση από την εκτροπή διαρκείας του υπουργού Δημοσίας Τάξεως, παρά τη μερική "αναδίπλωσή" του χθες το βράδυ μετά την κατακραυγή. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ μεταθέτουν τις ευθύνες για τις "βόμβες" Πολύδωρα στον πρωθυπουργό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "ξαφνικά το βράδυ στη Βουλή ο Β. Πολύδωρας, ενώ ζήτησε συγγνώμη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για τις γνωστές προκλητικές δηλώσεις του, προχώρησε σε νέες αιχμές κατά των δύο κομμάτων και απείλησε με προσαγωγές γονείς παιδιών που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις! Μπαράζ καταδικών από την αντιπολίτευση. Σιωπή κάλυψης από τον πρωθυπουργό. Τον αδειάζουν Παπαληγούρας, Μαγγίνας και Λιάπης".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "ακροδεξιό παραλήρημα Πολύδωρα - ομπρέλα στην αστυνομική βία. Έθεσε... εκτός νόμου τον ΣΥΝ: "Οι κουκουλοφόροι είναι παιδιά του ΠΑΣΟΚ". "Τα ΜΜΕ με εμποδίζουν να συλλάβω τους δράστες". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλύπτει το παραλήρημα: "Μην ενοχοποιείτε την έκφραση γνώμης". Αλ. Αλαβάνος: Υπεύθυνος ο πρωθυπουργός για τις δηλώσεις του υπουργού του".

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "με όχημα τον Βύρωνα Πολύδωρα επιχειρεί μέσα στις γιορτές η κυβέρνηση να συσπειρώσει την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "η νέα αντιδημοκρατική έκρηξη του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα φέρνει στο μυαλό "μέρες Χωροφυλακής" βγαλμένες από αλήστου μνήμης εποχές, συνδεδεμένες με το κράτος της Δεξιάς. Η επίθεση του κ. Πολύδωρα σε βάρος του ΣΥΝ έλαβε παραληρηματικά χαρακτηριστικά χθες το πρωί, καθώς έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει το κοινοβουλευτικό αυτό κόμμα "έκνομο" και τα στελέχη του "νταήδες και κρυπτόμενους".

    Σύμφωνα με την Espresso "πονοκέφαλο" προκαλεί στο Μαξίμου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας και ειδικότερα οι δηλώσεις του περί "ομπρέλας προστασίας" που παρέχει ο ΣΥΝ σε ταραξίες. Ωστόσο, η κυβέρνηση καλύπτει τον υπουργό - αν και παρασκηνιακά έγιναν συστάσεις για πιο ήπιες πολιτικά εκφράσεις".

    [03] Τράπεζες

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "το πρώτο μεγάλο βήμα για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών, ώστε να λειτουργούν σύμφωνα με το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, έγινε χθες, με τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ ΟΤΟΕ και τραπεζιτών, για τη νέα κλαδική σύμβαση εργασίας, η οποία -εκτός απροόπτου- θα υπογραφεί την ερχόμενη Παρασκευή".

    Η Metro προσθέτει ότι "τον δρόμο για τη λειτουργία των τραπεζών, με ωράρια εμπορικών καταστημάτων, ανοίγει η συμφωνία των τραπεζιτών με την ΟΤΟΕ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "η συμφωνία ΟΤΟΕ και Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για τη νέα κλαδική σύμβαση προβλέπει ότι οι τράπεζες Εθνική, Alpha, Eurobank, Εμπορική και Πειραιώς θα μπορούν να λειτουργούν έως και 10 υποκαταστήματά τους τα απογεύματα και το Σάββατο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "διετή σύμβαση που προβλέπει μηνιαίες αυξήσεις μισθών κατά 44 ευρώ φέτος και 47 ευρώ το 2007 συμφώνησαν να υπογράψουν η ΟΤΟΕ και οι τραπεζίτες, με τομή της συμφωνίας αυτής την λειτουργία μέχρι 10 καταστημάτων ανά τράπεζα τα απογεύματα και τα Σάββατα, όπου θεσπίζεται 35ωρο και πρόσθετες απολαβές (επιμίσθιο) για το απασχολούμενο προσωπικό".

    [04] Ευρωβαρόμετρο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "στο κατώφλι του 2007, έρευνα του Ευρωβαρόμετρου αποτυπώνει την απαισιοδοξία των Ελλήνων για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αφού σε ποσοστό 53% οι Έλληνες αναμένουν δυσμενέστερες οικονομικές εξελίξεις και μόλις ένα 17% ελπίζει σε καλύτερες ημέρες για το εισόδημά του. Συνοπτικά οκτώ στους δέκα Έλληνες χαρακτηρίζουν την κατάσταση της οικονομίας ως "κακή". Εξίσου απαισιόδοξοι όμως εμφανίζονται Γάλλοι, Βρετανοί, Πορτογάλοι και Κύπριοι".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ΕΕ σε σύγκριση με την κυβέρνησή του, τα πολιτικά κόμματα και τα συνδικάτα δείχνει ο Έλληνας, σύμφωνα με την εξαμηνιαία δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου που έδωσε στη δημοσιότητα η αντιπροσωπεία στην Αθήνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

    [05] Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "προτού ακόμη εγκρίνει η Βουλή την αναθεώρηση του άρθρου 16, ιδιωτικά κολέγια, ΙΕΚ, κλινικές, τράπεζες και επιχειρήσεις έχουν αποδυθεί σε κούρσα ταχύτητας για να προλάβουν. Παράγοντες της εκπαιδευτικής αγοράς δηλώνουν έτοιμοι να μετατρέψουν τα κολέγιά τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και παρουσιάζουν σχέδια φτιαγμένα στο πόδι με επενδύσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ και με ετήσια δίδακτρα 10.000 ευρώ".

    [06] Δημόσιος Τομέας

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "προκηρύσσονται 5.013 θέσεις στο δημόσιο τομέα. Αναλυτικά: 2.035 στη ΔΕΗ, 465 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 360 στον ΟΠΑΔ, 359 στον ΗΛΠΑΠ, 307 στον ΟΣΕ, 188 στο ΥΠΕΠΘ, 210 στην Ολυμπιακή, 172 στο ΕΚΑΒ, 103 στον ΟΠΕΚΕΠΕ, 99 στην ΥΠΑ".

    [07] Διόδια

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "αύξηση-φωτιά στα διόδια των εθνικών οδικών αξόνων (που συνολικά την πενταετία 2005-2010 αναμένεται να φτάσει ακόμα και το 500%) θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αρχής γενομένης από το Μάη του 2007! Αυτό το χαράτσι έρχεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, ξεκινώντας από εκεί ακριβώς που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραδίδει ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας στο ντόπιο και ξένο μεγάλο ιδιωτικό κατασκευαστικό κεφάλαιο".

    [08] "Τειρεσίας"

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υπογραμμίζει ότι "απλουστεύονται οι διαδικασίες έκδοσης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, περιορίζεται η χορήγησή τους σε πολλές υπηρεσίες και οργανισμούς, οι οποίοι πλέον θα αναζητούν αυτεπάγγελτα τα σχετικά δικαιολογητικά, ενώ δημιουργείται νέος ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ για τους οφειλέτες του Δημοσίου και των Ταμείων".

    [09] Δίκαιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "στην αναμόρφωση και στον εκσυγχρονισμό των βασικών νομοθετικών κωδίκων προχωράει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να δημιουργηθεί ένα, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες, σύστημα δικαίου".

    [10] Τουρκία

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "μόλις προ ημερών γράφαμε ότι η Τουρκία, με την εκβιαστική στάση και τα παζάρια της κάνει τα πάντα για να καταστή ανεπιθύμητη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδού τώρα και η επιβεβαίωσις: Σύμφωνα με το τελευταίο ευρωβαρόμετρο, 6 στους 10 Ευρωπαίους πολίτες (ποσοστό 59%) δηλώνουν αρνητικοί στο ενδεχόμενο εντάξεως της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ υπέρ της εντάξεως δεν δηλώνουν ούτε 3 στους 10 Ευρωπαίους πολίτες (ποσοστό 28%)".

    [11] Τζόγος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "οργανωμένο κύκλωμα στο οποίο συμμετέχουν παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές και ποδοσφαιριστές, στήνει παιχνίδια της Β' Εθνικής που περιλαμβάνονται στο Στοίχημα του ΟΠΑΠ και της Γ' Εθνικής, τα οποία παίζονται από τις ξένες εταιρίες στοιχημάτων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 20 December 2006 - 17:32:01 UTC