Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-01-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/1/2007
  • [02] Κακουργήματα
  • [03] Οικοδομές
  • [04] ΑΣΕΠ
  • [05] Τατόι
  • [06] Εμβόλιο
  • [07] Συμμορίες
  • [08] Διαμαρτυρίες
  • [09] ΤΕΒΕ
  • [10] Εκπαιδευτικοί
  • [11] ΟΤΕ
  • [12] Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [13] Κ. Καραμανλής

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/1/2007

    Οι ανασκαφές στο Τατόι στις οποίες ετοιμάζεται να προβεί το υπουργείο Πολιτισμού, οι πρώτες εκτιμήσεις στελεχών του ΑΣΕΠ για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών, η αναρχία που επικρατεί στο χώρο των κατασκευών και οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εκδίκαση κακουργημάτων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πόλεμος συμμοριών. Εξοντωτικές συγκρούσεις μεταξύ των "νονών" της νύχτας με άλλους 3 νεκρούς το Σαββατοκύριακο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εμβόλιο για όλες τις Ελληνίδες. Γιακουμάτος και Κωνσταντόπουλος διακήρυξαν την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει το θαυματουργό φάρμακο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο κόλπο των υποκλοπών και ο ΟΤΕ μετά το δίκτυο που είχαν στήσει CIA και Ericsson.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Διορισμοί 8.500 νέων εκπαιδευτικών. Ο συνολικός προγραμματισμός της κυβέρνησης για το προσεχές σχολικό έτος.

    ΕΘΝΟΣ: Διαγωνισμός εκπαιδευτικών: Τα ποσοστά επιτυχίας ανά κλάδο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εμείς σας βοηθάμε, μη μας "δαγκώνετε". Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα στους Αλβανούς μιλώντας σε εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κόλαφος για ΠΑΣΟΚ - Αριστερά. Η κοινωνία καταδικάζει την υπόθαλψη ακραίων μορφών διαμαρτυρίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανασκαφές στο Τατόι. Οι λίστες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Πινακοθήκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κυκλώματα στις οικοδομές. Αναρχία στον χώρο των κατασκευών. Στο στόχαστρο της εφορίας.

    ΕΣΤΙΑ: Η πολιτική έκπληξις του Καραμανλή. Οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

    ESPRESSO: Οι νύφες έφυγαν από τη... Sugar-Town. Το 'σκασαν νύχτα οι "δίμετρες" Ρωσίδες.

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ατιμώρητα" 4.000 κακουργήματα. Εκκρεμούν 7 έως 10 χρόνια.

    ΧΩΡΑ: Ρύθμιση-ανάσα με εκπτώσεις και δόσεις σε οφειλές του ΤΕΒΕ. Η ειδική εγκύκλιος με τους ευνοϊκούς όρους.

    City Press: Μάχη συμμοριών στην Αθήνα. Δύο εκτελέσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Metropolis: "Όχι" στις καταλήψεις και στις καταστροφές. Το 99% των πολιτών απορρίπτει την πρακτική των καταστροφών ως μορφή διαμαρτυρίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κάθε νομός και πανεπιστήμιο. Βροχή τα αιτήματα για νέες σχολές στη Βόρεια Ελλάδα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέοι, ωραίοι αλλά απαισιόδοξοι. Έρευνα της PALMOS ANALYSIS για τη νεολαία της Θεσσαλονίκης.

    [02] Κακουργήματα

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "πολύχρονες καθυστερήσεις - ακόμα και 10 ετών- σημειώνονται στην εκδίκαση κακουργημάτων, με αποτέλεσμα ακόμα και την ατιμωρησία. Την ίδια στιγμή, φουντώνει ο αιματηρός "εμφύλιος" μεταξύ συμμοριών στην Αθήνα, ενώ η ΝΔ ταλανίζεται με καταγγελίες για "προστάτες".

    [03] Οικοδομές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "αδήλωτες αγορές ακινήτων, ιδιώτες σε ρόλο κατασκευαστών, κατασκευαστές που το παίζουν ιδιώτες και επιχειρηματίες που περαίωσαν τις χρήσεις ή δεν υπέβαλαν δηλώσεις. Το υπ. Οικονομικών διαπιστώνει αναρχία στην οικοδομή και γενικότερα στον κόσμο των επιχειρήσεων προς αποφυγήν πληρωμής φόρων. Μέσω του αναβαθμισμένου Taxis ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι".

    [04] ΑΣΕΠ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι " στελέχη του ΑΣΕΠ, λαμβάνοντας υπόψη τα ποσοστά αποχής στον διήμερο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών, προβαίνουν στις πρώτες εκτιμήσεις και αναλύουν τις πιθανότητες επιτυχίας ανά κλάδο".

    [05] Τατόι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "σε νέα καταγραφή των αντικειμένων που βρίσκονται στο ανάκτορο του Τατοΐου ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού. Αναζητούνται πάνω από 60 αγαλματίδια και 50 εικόνες της βυζαντινής περιόδου, μεταξύ χιλιάδων αντικειμένων".

    [06] Εμβόλιο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι " η κυβέρνηση δεν θα διστάσει καθόλου μπροστά στο κόστος του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, όπως διαβεβαίωσαν από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιος Κωνσταντόπουλος και ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος. Την ίδια στιγμή, θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται πως είναι και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδρίαζε αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξήχθη σχετική διημερίδα".

    [07] Συμμορίες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι " μαφιόζικες δολοφονίες με τρεις νεκρούς, σε Μπραχάμι και Νίκαια, σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο. Η Αστυνομία αποδίδει τις τρεις δολοφονίες στον συνεχιζόμενο πόλεμο που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στις αρχηγικές συμμορίες του υποκόσμου".

    Σύμφωνα με τη City Press "το οργανωμένο έγκλημα απειλεί την έννομη τάξη. Τεράστιος ο "κύκλος εργασιών" των "οικογενειών του εγκλήματος. Προβληματισμός και στην ΕΛ.ΑΣ.".

    [08] Διαμαρτυρίες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι " κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ, τον Συνασπισμό και τα κόμματα της Αριστεράς η υπόθαλψη και στήριξη ακραίων μορφών διαμαρτυρίας. Η κοινωνία για μια ακόμη φορά βγαίνει μπροστά από τα κόμματα, αρνούμενη να συναινέσει στις "ορέξεις" πολιτικών μειοψηφιών που καταλύουν κάθε έννοια Δημοκρατίας, ταλαιπωρούν τους πολίτες και προκαλούν την έννομη τάξη".

    Σύμφωνα με τη Metropolis "το 99% των πολιτών απορρίπτει την πρακτική των καταστροφών ως μορφή διαμαρτυρίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC. Ερωτήματα για την ποιότητα της Παιδείας γεννά το σκάνδαλο με τα πλαστά πτυχία. Νέος γύρος κινητοποιήσεων αυτή την εβδομάδα".

    [09] ΤΕΒΕ

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "έως τις 31 Μαρτίου έχουν περιθώριο να ρυθμίσουν με λίαν ευνοϊκούς όρους τις υποθέσεις τους χιλιάδες μικροοφειλέτες του ΤΕΒΕ, γλιτώνοντας έως και το 80% των προσαυξήσεων που έχουν σωρευτεί".

    [10] Εκπαιδευτικοί

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "σε διαγωνισμό για την πρόσληψη καθηγητών Μουσικής στα σχολεία έχει αποφασίσει να προχωρήσει φέτος το υπουργείο Παιδείας, ενώ φαίνεται ότι επιφυλάσσει "ευχάριστες εκπλήξεις" και για τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο προγραμματίζει να αυξήσει σημαντικά τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στα σχολεία".

    [11] ΟΤΕ

    Η Espresso σημειώνει ότι "χρονιά του "τριπλού παιχνιδιού" στις τηλεπικοινωνίες θα είναι το 2007 καθώς οι ιδιωτικές εταιρείες, αλλά και ο ΟΤΕ από την άνοιξη, θα προσφέρουν στους καταναλωτές νέα πακέτα υπηρεσιών που θα περιλαμβάνουν τηλεφωνία, γρήγορη σύνδεση στο Ιντερνετ και βίντεο μέσα από την ίδια σύνδεση και με μόνο ένα λογαριασμό".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "ισχυρισμούς περί μεμονωμένων περιστατικών προέβαλαν ο ΟΤΕ, αλλά και κύκλοι της ΑΔΑΕ, καταβάλλοντας προσπάθεια να υποβαθμίσουν τα όσα τις τελευταίες ώρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για παρακολουθήσεις συνδιαλέξεων μέσα από το δίκτυο του Οργανισμού. Το γεγονός ωστόσο εγείρει μια σειρά σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά την πολιτική ασφάλειας του Οργανισμού. Κυρίως δε από την στιγμή που αυτή φαίνεται να βρίσκεται στο έλεος των κοριών".

    [12] Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "μήνυμα στήριξης στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε χαιρετισμό του στην κοπή της πίτας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας. Ο κ. Παπούλιας ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η Αλβανία οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα της "ελληνικής εθνικής μειονότητας".

    [13] Κ. Καραμανλής

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "ο κ. Καραμανλής διέπεται από διαφορετικό πολιτικό ήθος. Τόσο ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως όσο και ως Πρωθυπουργός έχει επιδείξει πολιτική συνέπεια. Και παράλληλα τρέφει απόλυτο σεβασμό προς τους συνταγματικούς θεσμούς. Όσο λοιπόν και αν όλοι προεξοφλούν πρόωρες εκλογές, δεν αποκλείεται να υπάρξη η πολιτική έκπληξις: Οι εκλογές να γίνουν στην ώρα τους, στις αρχές του 2008".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 29 January 2007 - 21:59:49 UTC